Pages

June 28, 2013

Semifinalele Cupei confederatiilor la fotbal




De cateva zile bune, poate chiar saptamani se desfasoara in Brazilia „Cupa confederatiilor” la fotbal. Turneul este un fel de Campionat Mondial ceva mai restrans. Cum eu nu ma uit la TV, am aflat oarecum intamplator de el. Am vazut pe Facebook la un moment dat o poza cu scorul de 10-0 inregistrat de Spania versus o nationala din lumea a treia a fotbalului. Asa ca aseara si alalaieriseara am vazut si eu ultimele 2 reprize ale celor doua semifinale. Prima a fost Brazilia-Uruguay iar cea de-a doua Spania-Italia.
Mi-a placut mai mult prima. Brazilia a dominat meciul cu Uruguay insa sunt cativa jucatori de top acolo ca Forlan, Suarez, Rodríguez (Atletico Madrid ) sau Cavani (ce putea lua titlul cu Napoli anul acesta in Italia) care au facut din nationala aia o echipa puternica. Brazilia a fost mereu peste ei insa Uruguay putea face surpriza pe contraatac. Au facut-o doar pe jumatate, egaland la 1. Insa, pe final, Paulinho a inscris cu capul pentru 2-1 si Brazilia a fost prima finalista.




June 21, 2013

Proteste antisistem in tara fotbalului





Si in Brazilia au loc proteste zilele astea. Se pare ca boom-ul economic latino-american incepe si el sa o ia la vale. Oamenii au ajuns epuizati sau nemultumiti fata de sistem si simt ca au fost pacaliti de promisiunile corporatiste. Prin urmare au iesit si ei in strada si, si ei sunt intampinati cu gaze lacrimogene. Pasiunea pentru fotbal insa nu i-a parasit nici in aceste momente, dupa cum se vede aici:


http://i.imgur.com/y946NGw.gif



June 18, 2013

Omul perplex: actiune artistico-politica in Turcia



Un protest inedit a a vut loc in piata Taksim fata de situatia din Turcia. Omul perplex a stat 5 ore nemiscat privind spre portretul lui Mustafa Kemal Atatürk, cerandu-i cumva explicatii.




Omul perplex este starea generala a omului contemporan sufocat de realitatile unui sistem social parsiv si reinventeaza un nou tip de existentialism depresiv: existentialismul politic. Vorbim despre un Giacometti de inceput de secol 21.





Democratia - o vorba spusa la betie





Ce se intampla de cateva saptamani incoace in Turcia e dezolant. Constitutia care spune ca cetateanul e liber sa isi aleaga propriul destin, e ZERO. Cei care stau in spatele ei sunt niste ZERO. Asazisa civilizatie este un mare ZERO.






June 13, 2013

Africa, Africa.



Omul primitiv si animalul au o legatura speciala. Omul modern nu mai stie asa ceva insa e bine ca isi da seama ca asta a pierdut.




Observati cum primitivul a luat o parte din carcasa lasand restul leilor. Observati cum se lauda apoi cu isprava lor de a-i speria. E ceea ce noi, modernii nu mai stim sa facem; fie le-am fi luat toata mancarea, fie n-am fi simtit sa facem parte din lumea lor. Lauda noastra e cu masini sau cu golurile pe care le-am inscris echipe adverse. Nu zic ca lumea nostra moderna e gresita ci, pur si simplu, lumea primitiva e adorabila. Trebuie sa invatam sa o pastram.



June 12, 2013

13 06 2013: din ghinion in ghinion pentru Myspace




Dupa ce ani de zile Myspace a fost reteaua numarul 1 a muzicienilor, de prin 2009, de cand au lansat Myspace 3 lucrurile au luat-o rau in jos. Astazi 13 06 2013 ma trezesc cu un e-mail de la centrala Myspace in care sunt anuntat de noul profil al nu stiu carui utilizator. De fapt acesta era, probabil un mod, sa-i zicem ingenios, de a ne spune ca myspace si-a schimbat radical interfata. Doar ii zicem mod ingenios pentru ca, de fapt, el este foarte prost conceput si seamana mai mult a „nu te speria”. Cand intru pe profilul meu iata ce gasesc:




June 11, 2013

O alta imagine cu pionii mafioti arestand copii in Turcia










Daca despre imaginea din postul anterior s-ar putea spune ca e trucata nu acelasi lucru s-ar putea spune si despre asta :


Traim intr-o societate bolnava.

June 4, 2013

Imaginea cosmarului contemporan






Nu stiu ce poate fi mai inspaimantator. Nu stiu daca ceva a fost mai inspaimantator vreodata in istorie. Nu mai conteaza ca o astfel de imagine ar fi fost in prealabil trucata. Ea reflecta o realitate terifianta.
Unde ne indreptam oameni buni?



June 3, 2013

Terorismul de stat in actiune









In trecut armatele intrau in comunitati si jefuiau, ucideau, violau. Astazi aceste „valori” se fac dupa ce in prealabil li se da un aspect justitiar. In filmul de mai jos se vede cum politia vandalizeaza un magazin pentru ca apoi sa isi justifice razboiul impotriva propriilor cetateni transformati astfel, cu ajutorul mass-media, in anarhisti, destabilizatori sau hoti.



Scenele importalizate mai sus sunt luate din Turcia unde, zilele astea, statul duce un adevarat razboi pe fata cu cetatenii