Pages

October 26, 2013

Iesiti in strada pentru a apara dreptul natural al cetateanului de a se implica in chestiunile politice!





Faptul ca Constitutia este un fel de (falsa) reclama pentru o (falsa) societate echitabila, am mai spus-o. Vointa politica a cetateanului este suprimata sau deturnata in sensul profitului cat mai mare pe care il obtin corporatiile. Ele apoi intorc o parte din acest profit catre politicieni. Salariile lor grase este plata pentru crearea unui mediu social si politic defavorabil pentru cetatean, dar foarte profitabil pentru corporatii. Distrugerea mediului si anularea unui plan B, de refugiere intr-un stil de viata traditional pentru cetatean, este o strategie de indobitocire, de inchisoare economica in care cetateanul se doreste a fi inchis. Un mediu natural alterat va face ca un stil de viata traditional, independent de corporatii si politicieni (escroci) sa fie mai greu acceptat. Un astfel de cetatean care nu are optiunea acestui plan B va accepta conditiile unui mediu de lucru nefavorabil, profitabil pentru corporatii si politicieni. Restrictionarea puterii politice a cetateanului prin intermediul fortelor de opresiune si ademenirea unor naivi cu minciuni subliminale in sistemul de productie este profilul noului sclavagism, un sclavagism al iluziilor si marilor inselatorii sociale, spre deosebire de sclavagismul clasic, al amenintarii cu armele.

October 19, 2013

Ponta este copilul Ceausestilor





Ponta este de fapt copilul Ceausestilor. A trebuit sa-si schimbe numele din cauza conjuncturii politice de dupa 1989 cand foarte multi au schimbat macazul de la marxism-leninism la neoliberalism. Poza de mai jos arata un moment tandru de familie, cu ponticul imbracat in uniforma de pionier:


October 18, 2013

Atentie la diversiuni







Dupa diversiunea cu maidanezii, sistemul mafiot lucreaza intens la decredibilizarea protestelor anti RMGC. Recentul eveniment din Club A a prilejuit scoaterea la inaintare a ministrului culturii pentru a atrage vreun scandal, poate chiar si o crima si astfel sa se justifice noul concept lansat de SRI. Conform acestei inaltpreamarete institutii filosofico-capitalo-securistica, la protestele anti RMGC ar fi prezenti o masa dubioasa de ... „eco-anarhisti”. Daniel Barbu are destula naivitate sa nu fi inteles o astfel de stratagema si iata-l ieri iesit nepazit tocmai in centul istoric, locul preferat de protestatari. Cu ochelari de tocilar si cu discurs emfatic, autosuspect de o viitoare nominalizare la premiul Nobel, Daniel Barbu pare modelul perfect de Forrst Gump pentru rechinii sai colegi de partid si de guvernare. Noroc ca noi, cei din Piata Universitatii, suntem mai pasnici. Caci, in aprehensibilitatea conceptului sau, SRI nu stiu daca stie ca cetateanul simplu are niste porniri al naibii de criminale asupra politicienilor de vreo cativa ani incoace. Romanul simplu pleaca fruntea in fata sefului insa are un apetit de razbunare ajuns aproape de limita. Doar iminenta pedepsei il face sa nu isi ia lumea in cap. A-l trimite pe Forrst Gump in recunoastere in tabara adversa ar parea a fi un mare risc. Dar poate ca a fost o mare strategie.

October 7, 2013

21, 15 km in timpul de 01 56 20





Ieri am alergat semimaraton in timpul de 01 56 20. Sub 2 ore mi-am propus si asta s-a intamplat. Astept acum rezultatele oficiale pentru a vedea daca am terminat in prima jumatate. As fi putut alerga intregul maraton de 42 km insa asta ar fi insemnat sa pierd peste 4 ore. E aproape o jumatate de zi. Nu-mi convine. Pai ce, doar nu esti la carciuma sa stai acolo toata ziua. Am vazut pe cei care se chinuiau singuri pe strada mai mult mergand decat alergand. Unii soferi opriti de politie si intorsi din drum pe alte rute nu aveau cuvinte de lauda fata de ei. Asa ca prefer sa ma pot apara singur cu o fuga mai ferma in fata eventualelor injuraturi din partea traficantilor motorizati, fara ajutorul politiei :) . O sa incerc maratonul atunci cand voi face semimaratonul la cel mult 90 minute. In cazul asta mi-as permite sa pierd sub 4 ore alergand.

October 6, 2013

Pamantul are paduchi. Chevron se cheama...





Cica, din cauza paduchilor din rasa Chevron care-l inteapa, pamantul s-a zgaltait in dimineata asta pe la pe la 5 fara ceva. Am auzit ca in alte parti sunt mai multi paduchi si s-a zgaltait de mai multe ori zilele astea.



Papagalul meu Chiri (the lady killer), m-a trezit facand zarva mare. Am auzit ca animalele au puterea de a prevedea cutremurele. Nu stiu daca el a inceput scandalul inainte de cutremur sau dupa, dar cert e ca m-a trezit. Pentru ca mi-a omorat 2 femele ma gandeam sa nu mai iau altul dupa ce el va muri. Dar, dupa chestia asta, m-am razgandit. Mai mult decat atat, daca-l mai vad ca se agita imi iau discret laptopul si fac o vizita pe afara… ;) Azildimineata am vrut sa ies dar, simtindu-ma leganat, am adormit la loc.

October 5, 2013

Unde mergem, unde mergem maineeeeee...




Ei bine, maine mergem la "Bucharest international MARATHON". Oh yeahhh! Dupa ispravile de anul trecut ( http://baldovin.blogspot.ro/2012/10/alo-atena-ma-auzi-hai-c-am-invins-nu.html )de data asta voi fi mai serios. Sigur o sa alerg semimaraton. Adica 21 km. Am si facut antrenamente anul asta... Nu o sa-l castig, stati fara grija. Nu mi-am propus din astea. Imi doresc doar sa scot sub 2 ore. Dupa maraton voi da buzna la proteste #rosiamontana #salvatirosiamontana #unitisalvam asa ca abia luni voi reveni cu detalii.





October 2, 2013

Latura seducatoare a furtunii





3 zile de zbucium. Si totusi, dupa povestea asta tenebroasa a ramas un covor decorativ de frunze cazute pe asfalt. Unele mici , altele mari, unele galbene , altele verzi. Pe langa negura din cer, pastelul asta pestrit imi transmite un himeric sentiment optimist de primavara.