Pages

May 27, 2017

M-a blocat Klaus Johannis. Sute de comentarii critice sunt sterse de pe pagina de Facebook a presedintelui



M-am amuzat recent pe pagina de Facebook a presedintelui Johannis de comentariile satirice vis-a-vis de recenta reunire NATO de la Bruxelles. Ca numar, comentariile laudative erau majoritare. Insa ca numar de aprecieri, cele critice erau superioare. I-am lasat si eu un astfel de comentariu satiric pe pagina domniei sale. Dupa cateva ore toate comentariile savuroase, printre care si al meu, au disparut „ca prin minune”. Mai mult decat atat, nici n-o sa mai pot comenta pe viitor pentru ca am primit banare de comentare.


Pe pagina personala sau pe ID-ul personal fiecare stergem comentarii neplacute. Doar ca pagina asta este una publica. Facebook este un mediu de comunicare cu cetatenii pe care „ii reprezinta”, dupa cum zice domnia sa in cor cu cei ce constituie sistemul. Putem observa ca pagina in cauza nu este una personala, ci una oficiala. Se poate citi acolo „Public figure”.


Pai atunci aceasta pagina e spatiu public, mustereule, zic eu. Atata timp cat vad ca Facebook devine din ce in mai oficial, iar unii au primit amenzi pentru diferite reactii publice pe aceasta retea de socializare, atunci daca tot ai permis laudele securistilor postati platiti, eu zic ca ar fi bine sa fie acceptata diversitatea de opinii. Nu? C-asa-i în democratie, cica…

Nu ma deranjeaza faptul ca nu mai pot comenta pe pagina prezidentiala. Oricum am facut-o pentru prima data si cred ca n-am intrat mai mult de 2-3 ori acolo. Desigur, in aceeasi maniera nici la vot nu am fost si nici ca am vreo iluzie ca presedintele m-ar reprezenta cumva. Dar remarc mai intai discordanta intre cele declarate pe fata si cele facute in realitate. Pai cum ne reprezinta dumnealui pe noi? Taind microfonul vocilor critice si permitand doar postacilor sa-si manifeste opinia? Unde e diversitatea de opinii si unde e reprezentativitatea, daca este anihilat tot ce contravine cu laudele mult-iubite. Nu vorbim aici de injuraturi sau cuvinte obscene, ci de pozitii diferite decat cele de adulatie promovate oficial.

Adica daca, la o adica d-le presedinte, ma aflu in prezenta dvs. intr-un spatiu public si va huidui, tot asa vor face garzile dvs. de corp precum cu comentariul de pe Facebook? Imi puneti mana la gura sau imi injectati vreo substanta precum oamenii lui Putin membrilor vocali ai familiilor militarilor morti in submarinul Kursk, care-l acuzau de orgoliu de a nu cere ajutor pe spesele lor. Parca pe timpul lui Ceausescu disidentii erau trimisi la racoare, inainte de vreo vizita sau vreun congres, pentru a nu se auzi in multimea de urale. Se zice ca prin Coreea de Nord si China ar cam fi anihilati cei cu opinii diferite decat cele oficiale. Oricum, se cam pare ca ar cam fi multe aprecieri pe paginile de Facebook ale mai multor oficiali de prin zonele astea... Dar, dincolo de asta, ii intreb retoric pe oamenii presedintelui: asa faceti si cu voturile pe suport clasic? Frumos, frumos.




May 18, 2017

3.3.1.10. Garcea chestionatorul si ecologia

Cu Garcea la luat permisul auto



3.3.1.10. Garcea chestionatorul si ecologia


Am aratat in cel de-al doilea capitol cum a fost deformat cuvantul ecologie pornind de la factori de decizie mult mai inalti decat cei autohtoni. Absurditatea acestei decizii se regaseste in folosirea sa defectuoasa in foarte multe chestionare. Nu le-am selectat pe toate pentru ca multe se repeta. In continuare am sa exemplific cateva dintre ele.




Variantele A si B sunt intuitive relativ la modul lui Garcea chestionatorul de gandire, cu care dupa un timp m-am obisnuit. Insa cele doua variante nu au nimic in comun cu conducerea unui autovehiculul, ci cu administrarea calatoriei. Apoi un astfel de „comportament” e departe de a putea fi numit ecologic. „Nerisipitor” e un cuvant potrivit in acest context.

In acest caz avem de a face cu o noua definitie a ecologiei, conform apucaturilor lui Garcea legislatorul si guvernantul.

Tema ecologiei si bataia cu pumnul in piept pentru presupusul comportament ecologic al soferilor revine de mai multe ori in aceste teste. Iata si alte exemple de chestionare in care acest fapt are aspect de minciuna de reclame :

Ce se intelege prin conducere ecologica a unui autovehicul? A. obligatia de a folosi in permanenta carburant biodegradabil; B. deplasari urbane cu bicicleta, pe jos sau cu alte mijloace care nu polueaza atmosfera; C. un ansamblu de masuri comportamentale, de control sau de verificare a vehiculului, prin care se realizeaza o importanta economie de energie si protectia mediului.


Iata ce aflam in urmatoare intrebare:



Fireste ca eu am bifat A . Dupa Garcea chestionatorul corect ar fi C



Daca in celelalte cazuri doar economisirea de carburant era indiciul „conducerii ecologice”, iata ca in acest caz a opri motorul in panta si a face o oarecare economie de carburant nu mai e ecologic. Ca prin minune. Desigur, o astfel de manevra iti anuleaza posibilitatea de a accelera intr-o situatie neprevazuta, sau ca iti poate toci franele sau ca poate fi riscanta la unele motoare care se pot bloca sau ce-o mai fi. Dar de ecologica, e ecologica atata timp cat evita emiterea de fum de la motor in atmosfera.






May 12, 2017

Bucharest Halfmarathon 2017, un record negativ pentru mine :(, urmat de baterea propriului record in decembrie



Anul trecut pe vremea asta tocmai venisem dupa o accidentare, si nu m-am putut antrena. Mai am o mica jena la inghinali de atunci, insa de data asta sunt bine fizic. Principala mea problema acum sunt cele cam 4 kg in plus pe care le-am luat de la Craciun si nu le-am mai putut da jos intre timp. Am fost si un pic stresat la acest inceput de an. Iar la stres eu raspund prin inversunare fata de nedreptatile lumii si conversie in cresterea poftei de mâncare. De aici si neputinta de a da jos cele 4 kg.



Nu cred ca voi putea sa cobor sub 5 min/km in medie pe parcursul celor 21 Km, dar voi incerca. Insa as putea totusi sa-mi bat recordul personal din 2015, când am facut 01 48 18, dupa cum spuneam aici, ceea ce ar fi fantastic. Imi doresc foarte mult asta. Vom vedea duminica.


Vad ca traseul e un pic modificat, nu se mai urca pe Calea Victoriei si nici pe lânga Casa Poporului. Asta e o veste buna pentru mine, pentru ca prefer suprafata plata in locul pantelor. Sper ca si bucurestenii sa fie la inaltimea unei capitale europene civilizate, si sa nu mai injure participantii. Anul trecut, la maraton s-au inchis mai multe strazi si a fost apogeul ostilitatii de pe margine. E duminica, ei trebuie sa se relaxeze, nu sa-si ia lumea in cap pentru ca s-au suspendat niste autobuze si tramvaie si nu mai pot ajunge la lucru. E duminica, bai crestinilor!. Alergati macar la câtiva km sa puneti sângele in miscare ca va manânca obezitatea si cardiecele! ;)

Actualizare 14 05 2017. N-am vesti bune. Am avut cel mai prost timp din 2012, de cand alerg. Mai exact 21 km pe o ora si 53 min. M-a sufocat caldura si umiditatea de dupa ora 10. Mai multi s-au plans de problema asta. Planul meu a fost sa alerg cu 5. 00 – 5. 10 si asa am mers primii 9 km, fara efort, prea mare, din inertie.


Dupa Km 9 insa am simtit ca ma sufoc de caldura, in mod ciudat daca ne gandim ca am trait una dintre cele mai reci primaveri de cand se fac consemnari meteorologice. Am inceput sa sar la 5. 20 si 5. 30 pe km, culminand cu km 20, cand am depasit 5.40.


Asta e, mergem mai departe. Nu cred ca voi fi apt in toamna la maraton, pentru ca o sa cam umblu in vara asta, plus pepenii de august si septembrie… asa ca n-o sa ma antrenez prea bine. Dar spargerea recordului ramane pentru la anu’.

Ca organizare, remarc traseul ceva mai interesant decat in anii trecuti. Ramane pe mai departe problema ingramadirii la start. Desi am plecat din lotul de start apropiat timpului meu, totusi si de data asta am avut o intarziere de 20-25 secunde pe primul km datorita aglomeratiei. Poate organizatorii se vor gandi in viitor la o plecare de la Piata Romana sau Universitatii, cu suspendarea circulatiei auto pe B-dul Magheru pentru maxim 2 ore si finish in P-ta Constitutiei. Sau, poate ar largi ceva mai mult poarta de Start/Finish chiar la locul unde se pleaca acum. Astfel ar fi ceva mai fluidizata plecarea.

PS. În urma antrenamentelor din toamna si a temperaturii optime, mi-am depasit recordul cu peste 2 minute pe aceasta distanta la maratonul de 1 decembrie  . Timpul exact nu îl stiu pentru ca am avut o eroare de GPS , iar organizatorii o eroare de start în ceea ce ma priveste, eu plecand mai tarziu. Timpul oficial este de 01:41:27, cu 15:18 î prima tura (4 km), însa nu a fost chiar atat. N-am alergat niciodata un km cu sub 4 minute, asa ca nici acum n-a fost asa. Exact pe aceasta distanta am avut si eu eroarea de GPS, asa ca nu stiu exact cam cat a fost. Dar, cu siguranta a fost tot în jur de 21 minute. Asa ca timpul meu trebuie sa fi fost pe undeva pe la 01:46. Îmi place cursa din IOR, aici am coborat prima data sub 01:50, si acum iata-ma sub 01:57.