intoarcerea refulatului...

November 5, 20070 comentarii

Toata presa a gasit un nou motiv de scandal.
Dupa ce ne-am umilit rugandu-ne simbolic sufletului Giovannei acum ne revoltam mesianic la nedreptatea care i se face lui Mutu pentru ca galeria echipei Lazio cu care Fiorentina (actuala lui echipa) a jucat l-a facut tzigan. Si acum comparam: care e mai tare in suferinta: romanii care merg si muncesc de multe ori la negru in tarile vestice sau strainii ucisi? Hotii romani care se duc acolo doar pentru a avea succes mai mare la acte antisociale sau pedofilii starini care vin incoace?

A da curs liber xenofobiei si discriminarii, a vedea raul dincolo de casa ta e cel mai simplu si cel mai comod. Pentru ca te lasi in voia gandurilor stramosilor si nu incerci sa schimbi ceva. Pe timpurile medievale strainul era ceva rau pentru ca putea aduce boli, fura, viola etc. Europa are o fobie viscerala fata de migratie si migratori desi pe forta lor se bazeaza astazi. Europenii au ajuns boemi. Nu-si mai spala wc-urile, nu-si maimatura strazile, nu mai fac muncile grele din trecut. Le fac esticii in locul lor. Viata e frumoasa astfel; ai timp sa filosofezi si sa faci fitze, ai timp de spasme romantice de revolta. Si cum strainii sunt singurii pe care sa-ti exersezi indigestile obsesiv-depresiv iti dai drumul pe ei. Din vechi sclavi ce au fost prin ascendentza, majoritatea europenilor se viseaza acum stapani peste alti sclavi. Vechea robie le dispare din constiinta daca la randul lor au sansa sa robeasca.

Insa nimeni nu isi pune problema daca nu cumva dramele lor cu esticii sunt de fapt niste polite pe care istoria le cere platite. Baietii au inventat comunismul asemenea unei bombe atomice pe care eu exersat-o pe fraierii de europeni marginali sa nu cumva sa ajunga la ei eventuala catastrofa. Acum se trezesc ca au emigranti pe cap. Politza.

Romanii nostri se plang si ei cum ca europenii ne fac tzigani pentru ca ei se declara romani. Dar uita si ei ce buni mai erau legatzi de glie acum cateva sute de ani in urma. Frumos mai e sa vina cineva sa iti bage si in guram sa faca tot felul de lucruri pentru tine, insa daca se poate sa nu iti ia aerul, sa nu foloseasca toaleta ta, sa nu vorbeasca neintrebat, sa rada la glumele tale...

Viata e frumoasa asa domn'e. Da' parca in plictiseala din fatza piscinei lipseste ceva... Ceva nu merge. Parca majordomul din Romania se uita cam chiorash...Parca e cam nesimtzit.
Iata ce campanie frumoasa de presa se poate face. Creste tirajul, redactorii iau prime, sunt avansati. Economia merge. Tot inainte!
Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved