Pentru ca a indraznit sa critice guvernul egiptean si politica unor institutii pe blogul personal Abdul Kareem a fost condamnat la inchisoare.
Comunitatile au dreptul sa se organizeze altfel decat modelul occidental, au dreptul sa ramana primitive, imperiale, clasice. Voi sustine dreptul acestora de a se izola de civilizatia occidentala. Insa atunci cand ele pretind si un stil de viata occidental pentru o parte sau atunci cand se alimenteaza cu resurse occidentale atunci trebuie sa respecte regulile jocului.
Guvernul si statul egiptean nu poate sa joace o politica de alba-neagra atata timp cat cultura occidentala il aprovizioneaza financiar prin turism. Atata timp cat a acceptat sa primeazca oaspeti occidentali trebuie sa invete sa respecte cultura si viata occidentala cu bruma ei de democratie, drepturile si libertatile omului.
primul interviu si al doilea interviu cu el pot fi vizualizate cu clic aici.
Prin urmare asociatia CADI a propus o actiune de solidaritate alaturi de alti oameni din toate colturile lumii prin pichetari ale ambasadelor Egiptului si demonstratii in favoarea eliberarii acestuia. In Romania actiunea va avea loc vineri 9 noiembrie intre 12:00 si 13:00 in fata ambasadei Egiptului la Bucuresti, Bulevardul Dacia nr 67
Este absolut regretabil că se întâmplă aşa ceva, dacă este adevărat. Totuşi... pe de altă parte, habar nu am care sunt legile acolo, care este de fapt dosarul lui pe care s-a bazat condamnarea şi nici ce efect are acest protest organizat la Bucureşti. Sunt prea multe necunoscute pentru a participa la acest protest. Şi eu sunt un om care protestez atunci când ştiu despre ce este vorba, măcar cu un grad ridicat de credibilitate, şi atunci când se poate face ceva. În acest caz lipseşte însă şi sursa reală de informare şi motivul real al protestului. Nu cred nici un moment că statul egiptean va trece peste propriile lor legi ca să facă pe plac protestului din faţa ambasadei sale din România. Să nu uităm că şi condamnaţii politici din România comunistă se făcea, abuziv sau nu, conform legilor statului. Un protest util ar trebui făcut de Naţiunile Unite, Crucea Roşie sau orice alt ONG din zona respectării drepturilor omului. A face un astfel de protest nu-şi are sensul în faţa ambasadei. Ai putea să militezi ca turiştii români să anuleze excursiile în Egipt, ar fi un element de presiune important, turismul fiind singurul domeniu economic real al Egiptului, desigur dacă consideri că ceea ce spui este şi adevărat. Aceasta ar fi o atitudine civică corespunzătoare. Repet însă, nu întotdeauna ceea ce aparent, la prima vedere, pare o nedreptate, chiar este aşa. Toţi oamenii politici spun că dosarele lor la DNA sunt o "făcătură politică", mă îndoiesc totuşi că sunt toţi chiar atât de nevinovaţi şi victime a revanşei politice.
ReplyDeletevoi incerca si eu sa fiu acolo ,,, fiecare om conteaza in astfel de situatii.
ReplyDeleteAr trebuii si o actiune in fata ambasadei italiei in romania sa se organizeze o astfel de intalnire
Ai vazut ultima versiune a videoclipului Nu mai beau al formatiei 3Lei ? Nu stiu cum a ajuns formatia 3Lei in top 100 romania ,,, http://www.youtube.com/watch?v=hVzntih9Pmo acum dupa ce am vazut de 2 ori videoclipul am inteles de ce ,,, marfa
ReplyDelete@Mihaela
ReplyDeleteBine faci Mihaela si ar trebui sa faci si tu Bibliotecaru daca chiar crezi in puterea spiritului de a schimba ceva.
@anonimous
:)
Da' nu inteleg care e legatura cu articolu' de fatza . Oricum pot vedea ca desi videoclipul e funny, versurile la fel soundul nu are nimic funny. Comicul pare simplu si de la sine insa sunt putini acre reusesc sa il faca si in sound. Aici e problema