Pages

March 31, 2008

In asteptarea clipelor maretze...

Cel mai mare geniu al omenirii,
Erou intre eroi,
George Bush zis si Tufish
vine sa ne mantuiasca!
Amin:




March 25, 2008

Jurnal de granita cu lumea a treia; NATO e incantata de ea!

Bei lassati galaggggia ca niste millllitisti din Calaffffat cu rude la Carrrracal tritz' a vrut sa aresssteze , bei niste trrrraficantz de porrpaganda tritz' care aveau possedare asssupra lorr in massini insssigne si afffise care sa atttace cu ele orrrdinea ceassornica a unniverssului publc passstrat mosstenire de la marrele tritz', de la marrele strramos Marcus Aurelius care a vizitat Dacia chiar pe la Calllafat tritz' . In urrma contrrrolului care na opus rezissstentza bei tovarrrrasii ia trimis napppoi pe inffffreeeeactori . Tritz'

March 21, 2008

Cat costa tacerea? Dar constiinta?

N-am vazut nici o reactie luata de presa de la rudele mulitarului mort recent in Afganistan. Am auzit doar ca statul ofera 80 000 de euro recompensa plus cheltuieli de mormantare plus nu stiu cate salarii, etc. Toate astea dublate si de tacerea familiei in fata presei. Sau de bancomatizarea presei spre a nu da astfel de informatii pentru a nu descuraja eventualii doritori de angajare in armata. Oricum, gandind cinic, 80. 000 de euro e un pret bun pentru o viata de roman. Un organ costa vreao 4 000. Cu greu poti gasi 10 organe. Ar fi inima, 2 plamani, 2 rinichi, maduva spinarii, ficatul, pancreasul, stomacul si cam atat. Or mai fi si altele da' nu prea merg asa bine la transplant cum e cazul cu mainile si picioarele. Iata ca in loc de 40 000-50 000 cat ar lua omu' daca s-ar vinde pe bucati statul plateste cu marinimie nu 60 000, nu 70 000, ci 80 000 (optzeci de mii) euro! Nu e asta minunat? Deci romanul se bucura ca statul ii plateste si rahatul. Plus cheltuielile de mormantare. De asta se da spaga in armata pentru a fi acceptat sa fie trimis in Irak sau Afganistan.
De dimineata am vazut la Realitatea TV in militar care plangea aducandu-si aminte de evenimentele din Kosovo de acum un an sau 2. Militarii romani mentin pacea acum acolo de catva timp. In acel moment era cat pe ce sa se lase cu varsare de sange la greu pentru ei. In orice caz daca un barbat in toata regula, cu simtul datoriei, cu inima neinfricata si cu darzenia tzapana a ajuns sa planga ca un catzel haituit de Basescu asta inseamna ceva. Poate ca ar fi trebuit sa matzaie ceva mai mult atunci cand clocotea sangele in el de nevoie sa isi distruga inamicul. Insa daca s-a coborat la nivelul de a se evalua la 80 000 de euro a cam devenit o marfa. Fireste ca calitatea (sic!) lui umana a scazut pe masura autoaprecierii sale.
E adevarat ca fiecare facem compromisuri mai mari sau mai mici cu viata noastra. Acceptam un job stresant pentru ceva mai multi bani si ne aruncam intr-o loterie. Ne putem imbolnavi la un moment dat si acei extramoney castigati sa fie investiti ulterior in recuperarea sanatatii. Putem insa sa mergem chiar mai departe. Putem sa luam un credit la banca sau putem sa ne angajam in armata renuntand la caracterul inestimabil al vietii noastre. Nu e tot timpul razboi iar sanatatea ne tine la inceput in conditiile stresante asa ca ne putem bucura de liberate economica un timp. La un moment dat vine payback time. Si atunci trebuie sa rambursam creditul. O experienta de genul militarului plangacios inseamna distrugerea pe veci a sufletului sau. Inca mai duce, sanatatea il tine insa pe masura ce imbatraneste va auzi bombele in joaca copiilor de la etajul superior si in muzica noua si se va ingrozi. Dar mutilarea lui a fost platita. Cu acte in regula!

10 ani de science fiction

Circul din fotbalul romanesc a ajuns la o noua faza. Cea a faraprecedentului. aseara meciul Rapid -Steaua s-a oprit din cauza OZN-urilor.
Nu-mi aduc aminte de prea multe 3-0 intre Rapid si Steaua. Ultimul pe care mi-l amintesc este cel tot de pe acelasi stadion. Era in 98' am impresia. Steaua a pierdut cu 3-0 desi revenisera gloriile sale Belodedici si Ilie Dumitrescu. Au jucat prost si Steaua a pierdut pe merit. Rapidul a castigat campionatul. Mi-aduc aminte ca fie din foarte desele mele etape de lipsa de bani nu mi-am luat bilet la meci. Oricum nu is eu asa mare fan al privitului de fotbal incat sa dau bani la niste tembeli care alearga ca descreieratii dupa o minge. E bine sa mai ascult si de mama cateodata si aici ii dau dreptate. Dar cum in '98 tocmai terminasem facultatea si nu prea aveam ce face am zis sa blatuiesc clubu' si sa merg la derby. Imposibil de intrat fara bilet in conditiile in care ramasesera afara si cei cu bilet... Si atunci am zis sa ma urc pe blucul vecin si sa vad de acolo meciul. Eram si cu frate-miu. Am propus asta unuia rapidist, m-am facut frate cu dracul (am fost stelist de mic) pana trec in partea opusa a altitudinii si ne-am urcat in lift sa ajungem sus. Nu-mi dau seama ce-a fost in capu' meu sa ma urc in acel lift ca obosit nu eram din moment ce stateam toata ziua. Poate doar dorinta de a ajunge cat mai repede sus. Oricum, cert e ca liftul s-a blocat. Rapidistu' meu a dat-o intr-un atac de panica ad-hoc dupa ce inainte sa urce in lift isi manifestase fervoarea razboinica... L-am vazut eu ca se morcovise la intrarea in lift insa nu ma asteptam sa se comoprte ca la gradinita. Nu stiam ce sa fac.... sa-l calmez pe razboinicul claustrofob, sa incerc eu sa desfac usa... M-am pus cu spatele in peretele opus si i-am zburat usii 2 picioare in timp ce fanaticul se dadea cu capu' de pereti... In viteza loviturii lor mele de karate s-a spart si oglinda de care ma rezemasem cu spatele prilej pentru colegul de galerie sa mai bage un puseu halucinofobic. Ne-am zbatut vreo 15 minute cand unui vecin i s-a facut mila de ragnetele suporterului neinfricat suspecat de victima de viol in lift si a venit cu o ranga de a deschis usa. Vazandu-se eliberat din cusca Smeagol a devenit iarasi zmeu si i s-a ingrosat instantaneu vocea cu rageme de gen "Rapiiid! Rapiiiid" . Taci in mortii ma-ti ca atragi privirile , imi venea sa-i zic. Ce sa mai; am ajuns pe terasa blocului in final. Din pacate destui au auzit ragnete de afara si au intuit ca se poate vedea si de pe bloc via scari, nu lift si astfel in 10 minute toata plebea de pe strada se mutase pe blocul vecin. De sus meciul se vedea excelent. Acum nu stiu daca vecinii au cerut ajutorul gaborilor sau asta se simteau singuri down there da' cert e ca au venit dupa noi sa be dea jos... Nici 10 minute n-am vazut din meci. Damn it!
Dupa 10 ani am avut o experienta asemanatoare insa raportul dintre timp si bani e inversa fata de acel moment. La fel si scoru' care, inteleg ca va fi de 3-0 pentru Steaua. Am ajuns in fata tv-ului cand Rapid a inscris. Si nici n-am apucat bine sa savurez derby-ul ca s-a si incheiat. Sa fi fost gaborii de vina? Sa fi fost suporterii rapidisti?
Cert e ca meciul Rapid -Steaua s-a oprit din cauza OZN-urilor. Obiectele zburatoare neidentificate zburau amenintator pe la capul fotbalistilor si arbitrilor.
Ce bucuros era Lovin cand arbitrul era decis sa opreasca prima oara jocul ! Cu tresitetea copilului care isi traieste ultimele clipe ale pauzei se intorcea Lovin pe teren cand arbitrul a fost convins sa reinceapa meciul. Lovin & co. au explodat asemenea copiilor din clasa atunci cand arbitrul a decis pentru a doua oara sa opresaca meciul. Ce pot sa vad de aici? Ca jucatorii nu mai au chef sa joace fotbal si ca ar fi plecat mai curand la vestiare. Ca patronii lor multimegamiliardari pun presiune teribila pe ei pentru cateva milioane pe care le pot ciupi din participarea in liga campionilor. Asta a adus generatia de conducatori rupta din The Godfather! Cand eram copil jucam pana la epuizare sa inving adversarul, acum se incearca eliminari fortate ale adversarului, razboaie psihologice si furtisaguri pentru descalificarea adversarului. Oare daca meciul ar fi fost oprit pe timpul generatiei '96 jucatorii ar fi zburdat in vestiare intr-un minut? Cum sa accepte Steaua sa fie condusa? Cred ca generatia de aur ar fi continuat jocul si fara arbitru.
Avem patroni de fotbal cu alura de hagi tudose in varianta bovarista. Arunca banii doar acolo de unde iese publicitate electorala. Atitudinea de Bill Gates patrat se impaca fara nici un fel de remuscare cu zgarcenia viscerala fata de cateva sute de mii de euro data unui antrenor ce pare sa nu aiba rezultate imediate.
Scenariile curg cu duiumul. Ca stelisti infiltrati in galeria rapidista! Ca tradare la Rednic! Ca Becaliili cu securistii dezertati de la Vadim! Ca OZN-urile, Razboiul stelelor, Big bang-ul. Sunteti penibili! Ajungeti in Champions Ligue si luati bataie la 3-4 goluri diferenta ca milogii! Nu sunteti decat niste scatangeri care ciupesc cate un os de la ospatul altora.

March 19, 2008

Daca chinezii vor manca de vii sportivii de la Olimpiada n-am sa-i plang pe niciunul.

Ati crezut ca capitalismul se deosebeste chiar asa de mult de comunism? Come on! Comunistii is doar niste burghezi ratati iar capitalistii sunt niste burghezi evoluati. De frica sa nu-si piarda afacerile au dat libertati, au cheltuit pe reclame, s-au specializat in PR si alte chestii. Caputalistii (sic!) stiu domn'e sa faca propaganda... comunistii is niste amatori. De aia in Romania au reusit atat de bine in afaceri fostii tortionari! Vechii securisti au stiut sa cumpere ieftin, au stiut sa braconieze si sa vanda dincolo...
Sa fie de mirare ca recent SUA a scos China de pe lista tarilor care atenteaza la libertatile omului? Mai nou, cu terorismul asta international, SUA a inceput ea insasi sa devina reticenta fata de aceste libertati. Lasati dreak libertatea fratilor ca ne omoara terorismu'! Inteleg de ce s-au imblanzit fata de chineji. Nu m-ar mira ca Condy sa faca niste ractita patriotica pe la Beijing unde sa invete cum sa controleze masele...

Imaginati-va cum se poarta cu omul daca ei se poarta in modul asta cu animalele:
http://www.unmadeinchina.org/galleria.asp?lang=en&idPag=136

Mi-aduc aminte cum bunicul meu (D-zeu sa-l ierte ca e mort) spunea despre comunisti cum ar merita sa fie jupuiti de vii. Bunica-miu a fost strungar, om simplu. E adevarat, ceva mai ridicat in inteligenta decat media insa, om din popor. Pentru el jupuirea de viu era semnul unei pedepse medievale si nu a unei practici normale pe care se pare in China se practica cu nonsalanta. Pentru blandetea lui care uneori se confunda cu lasitatea simt nevoia sa imi cer scuze de la cetatenii romani pe care uneori ii cert aici.
Ce sa mai vorbim de Tibet si Taiwan. Imaginati-va ce pot spune oficialii chinezi despre Dalai Lama. Daca accepta faptul ca Tibetul e parte a Chinei atunci sunt gata sa stea la dialog. Va dati seama in ce dark edge se afla autoritatile chineze? Ce dialog ar mai fi asta? Probabil ca i-ar smulge doar o mana si nu l-ar si taia cu lama cum ar face de obicei.
China este o putere economica in acest moment. Dar pe ce cai a ajuns si continua sa fie astfel? Nu cumva se poarta cu oamenii la fec ca si cu acesti caini jupuiti de vii? Nu cumva cumparand produse din China si participand la mascarada asta cu Olimpiada incurajam aceste practici?
Mai Comitetul Patriotic Olimpic International! Cati bani ati primit mita de la guvernul chinez sa le faceti reclama cu olimpiada asta? Probabil ca vor fi onorarii foarte mari si pentru sportivi doar pentru a acepta sa mearga in imperiul chinez si sa ii faca reclama.

March 15, 2008

Votul neominal

Prin 2000 credeam ca votul uninominal e solutia pentru curatirea clasei politice. Credeam atunci in sistem. adica il luam ca atare. Fireste ca acolo unde exista el este un grad in plus de democratie, adica de decizie a omului de rand. Gradul e inca mic pentru ca omul de rand tot nu decide nimic. Tot altul decide pentru el. Dar macar poti sa nu il mai votezi pe ala care vine si fura in parlament de fata cu toata lumea. Acum, nici asta nu e o solutie. Poporul daca ar fi fost vertical nu ar mai fi votat cu gasca lui ani de zile. Eu personal asa am facut. Nu mi-a placut Iliescu nu am votat PSD si nu l-as fi votat atata timp cat s-ar fi vorbit de bine de el in acest partid. Am mers la urmatorii. PNTCD- au dat-o in bara-- i-am scos pe dreapta. PNL-la fel. PD-la fel. Siiii? Am ramas fara partideee... Normal ca nu mai votez deloc pentru ca votul meu e de fapt o punere a botului in fata ingineriilor lor. Oricum nu schimbi nimic. Ai votat impotriva PSD? ok. Juma' de PSD trece la PD pe care l-ai votat anterior. Domn'e cand omu' e jmeker nu scapi de el! Asta e cu politicienii. Fraierii se uita la circ telenovela, iswi fac iluzii, isi fac preferati si detestati, personalul bun si personajul rau: iata cum li se servesc povesti de adormit fraierii! Politicienii isi joaca rolurile in ring, se dueleaza, se intalnesc la o bere in secret isi dau mana, si-au luat banu'votu' si fraieru' pune botu'. I-auite de ce nu o sa revin eu in randurile "electoratului". Nu vreau sa fiu o masa inerta. Ca pestele. Nu se zice pesti ci peste. Nu cetateni ci populatie, nu tineri ci tineret.

Politicienii se comporta fata de "electorat" ca si fermierul cu animalele. Cand animalele fac galagie de foame atunci capii di tutti capi le mai arunca asa cate ceva. Reformele profunde nu se fac pentru ca deja asta ar insemna margaritar la porci. Cum sa faca ei reforme? Cum sa invete politicianul pe omul de rand sa faca ce face el insusi? Pai e prost? Hotz e da' prost nu. Si e de inteles . Pai daca tu ai fi leu ai invata bivolii sa stea strans uniti mai degraba decat sa alerge ca bezmeticii si astia sa le sara in spate? Mai electorat! Asezati-va linistiti la locurile voastre! Platiti-va taxele, tineti-ne pe noi in spate!
Votul uninominal e una dintre iluziile care sa-l convinga pe telenovelistul de acasa sa mai mearga odata la vot...
mai multe despre subiect aici

March 7, 2008

educatia salbatica

Indiferent de cat de buna ar fi, educatia ramane pe veci cu o doza de salbaticie corporatista in ea. asat e natura, asta e viata. Faptul ca intr-o viata de 100 de ani omul trebuie sa treaca prin toate fazele sprituale ale vietii (in general) acumulate in miliarde de ani il face un etern inadaptat. Pe masura ce capacitatea de sinteza si judecata a mintii omenesti devine din ce in ce mai mare pe masura evolutiei tehnologice pe atat creste discrepanta intre sufletul infantil (supravietuitor in omul adult) si cerintele comportamentului logic, pragmatic. Inutil sa spun ca cu atat mai mult implinirea personala a omului se pierde undeva in filosofarea fata de propria conditie.
Insa atunci cand la aceasta drama naturala a omului se adauga si cea produsa artificial de vampirii speciei cineva isi poate cu greu stapani revolta.





Nu prea a fost Scooter foarte inspirat cu interventia sa personala din aceasta piesa -- nu prea re legatura cu refrenul. Insa la fel ca si Tiesto care a preluat "Adagio 4 strings" si a facut din ea o piesa teribila si Scooter a facut din vechea piesa a celor de la Supertramp - "The Logical Song" - ceva emotionant. Pacat insa ca a zbarcit-o in alte parti. As fi evitat si video-ul cu imagini din Harry Potter , la fel de nepotrivite cu refrenul insa video-ul originar al lui Scooter e atat de prost incat am ales varianta asta...
Si pemtru ca a ciuntit versurile originale le postez eu aici:

When I was young, it seemed that life was so wonderful,a miracle, oh it was beautiful, magical.
And all the birds in the trees, well they'd be singing so happily, oh joyfully, oh playfully watching me.
But then they sent me away to teach me how to be sensible,logical, oh responsible, practical.
And then they showed me a world where I could be so dependable, oh clinical, oh intellectual, cynical.

March 3, 2008

Un alt caz de crima juvenila a zguduit Romania

Un adolescent din Arad a ucis o minora dupa ce a violat-o in prealabil. Trist. 2 vieti distruse. A copilei ucise si a sa insusi. Pentru ca vina digerarii unei astfel de crime va cuprinde mai multe generatii. Poate un stranepot de-al lui va ucide si el o alta fata odata ce aceasta vinovatie se va cristaliza in libido. Mentalitatile medievale au si sarit cu piatra: monstrul, diavolul, fiara. E de inteles pentru rudele victimei coplesite de durere insa pentru cineva din afara e un semn de prostie teribila. Chiar nimeni nu vede faptul ca autoritatile poarta principala vina pentru faptul ca isi lasa cetatenii prada lipsei de educatie si emancipare?. Un copil cu probleme de autointelegere si comunicare a facut o crima dintr-o teribila curiozitate sexuala pe care comunitatea este incapabila sa i-o explice si sa i-o atenueze. Intr-o astfel de comunitate singura cale de rezolvare a unor astfel de curiozitati infantile este cea a batei, cea bataii "ca hotzii de cai". O educatie specifica cresacatorilor de animale facuta cu biciul/parul/ toporul etc. asa cum s-a cristalizat ea in lumea satului romanesc isi are implicatiile se vere in acest tip de comportament sexual care a condus la aceasta tragedie. Constiintele incarcate ale unei mentalitati patriarhale zdrobite de valorile tehnologismului se revarsa in acest mod in comportamentul unor oameni. Faptul ca parintii sai se plangeau ca au crescut un criminal atesta in ce masura ei insisi sunt incapabili sa-si inteleaga propriile porniri criminale care i le-au dat in mod iresponsabil in primire pe cale genetica. Parintii sunt in masura sa isi renege propriul copil si sa il condamne ultimativist decat sa isi asume partea de vina si sa faca un efort de intelegere a propriilor tendinte criminale intr-atat de mare este lupta acestora cu valorile respectabilitatii.
Iata ca tanarul si-a asumat aceasta pedeapsa comunitara infiltrata in libidoul sau inca imatur si si-a ucis vecina care ii era si ruda. Ca acel tanar ratacit nu e un monstru asa cum toata lumea sare cu piatra Daca autoritatile ar fi pus psihologi cimpetenti in scoli si daca scoala ar fi mai mult decat un "cimitir al tineretilor" aceste monstruozitati nu s-ar fi intamplat. Si cate s-au intamplat! Si cate se vor mai intampla! Toate doar pentru ca autoritatile isi doresc sclavi care sa le satisfaca lor mofturile in loc de oameni liberi si emancipati...

aici sunt cauzele acestei nenorociri:

March 1, 2008

Saving private Harry!

Let me ask you a question: how many things do you know about regal families? How many things do you know about British regal family? Diana died many years before and we do not know exactly what happened! But suddenly press found out that little king Jerry plays tennis in Afghanistan with terrorist’s bullets. How many things you know about the dark sides about the wars of Afghanistan and Iraq? Not much. But guess what? A newspaper just saw little Harry in Afghanistan just like this in his meditation mounting retirement and made look like an accident to us. Come on fellows!
Now little Jerry plays the role of a Hollywood superstar. He was saying about the press: "Everything was so perfect… bla, bla bla … until you showed up ..."
Can you see a Hollywood star being so nice and giving an interview to the paparazzi: "Hey guys ... you got me this time but until you showed up I was so happy to die for my country… but now… you came… and destroyed my life… and now I have to go home without being a real hero…" What a pity!
Now: do you really believe that in that soldier suit was really Harry? What if the mysterious soldier was some kindg of agent or something in his place since nobody knew the fact that 007 was indeed the Harry King! Can you imagine the testiculated granny queen sending her nephew to Afghanistan? Or the authorities prepared for Harry king a brave retirement in case he really was in Afghanistan. You know… one can not appear at a party since everybody knew him at his duty. But now… when everybody saw him fighting like old (Vi)kings he can came back home as a hero on one of the deadliest wars on the planet. On the other hand one should know that in Afghanistan is peace now since king Harry was there. Can you swallow both of these statement please to make the campaign fully success?
Well, one can see it clearly! The press and the political system are together. You know the win-win principle ;). I imagine the discussion between the royal PR department and some big newspapers: "Hey! We have got something big for you! How about information about the king hero Harry lost in the soldier’s anonymity on the battlefield? Ha?" Would that not be a hit in mass media? Imagine how many fools would buy your paper toilet thinking that the father king is watching for them when they sleep like babies!