Tortura si civilizatie

August 22, 20081comentarii

Inainte sa adorm am zis sa fac un tur la tv sa vad daca e ceva interesant. Si am dat peste acest documentar prezentat de Explorer, facut ireprosabil despre recursul la tortura pe care autoritatile (represive) il adopta printre zambete si figuri inocente.

Pana si teroristii care rapesc persoane se poarta mai frumos cu victimele lor. Se pune cu adevarat intrebarea care sunt mai mari terorizatori: teroristii sau contrateroristii? Eu personal as prefera sa mor in atacuri teroriste decat torturat de CIA sau alte (de)servicii secrete.


Cred ca pactul tacit intre tzarile mai putin civilizate si autoritatile celor "civilizate" pentru a scoate informatii "utile" prin tortura de la suspecti e definitoriu pentru modul in care statul "civilizat" functioneaza azi. A face treaba murdara (dar utila, "necesara") cu mainile altora si a-i plati pentru a-si asuma responsabilitatea face parte din perversitatea societatii contemporane. Tu obtii profitul iar responsabilitatea este a altuia. Chiar daca faci declaratii si fapte care sa iti arate omenia si generozitatea de fapt tu esti autorul acelor acte din care iti obtii si profitul si statutul de a face astfel de declaratii si fapte.

Respect pentru canalul Explorer pentru curajul de a face un astfel de documentar. Din pacate nu am reusit sa vad decat 20 minute iar sa captez decat ultimele 10. Inca nu am aflat cum se numeste documentarul in ideea ca poate ar fi gasit pe net.



Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

6:20 PM

thanks for your tip on posting videos! =)

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved