Ger in septembrie desi se anunta o toamna caniculara

September 28, 20080 comentarii

Mi-aduc perfect de bine aminte cum cei de la Institutul de meteorologie – prognoza meteo spuneau ca vom avea parte de o toamna caniculara incurajand astfel ouml de rand care nu isi poate permite un sejur in sezon sa isi cumpere bilete la mare in toamna la pret … redus. Evident ca daca nimeresti vreme de 7 grade Celsius pretul de sfert din cat ar costa un sejur la mare in sezon este nu scump ci exorbitant. Practic stai in camera si te incalzesti la calorifer.

Sa nu-mi spuna nimeni ca o perioada de aproape o luna de temperaturi polare in care a si nins nu putea fi prevazuta de prin august sau iulie. Pot intelege ca nu poate fi prevazuta o perioada de o zi doua. E clar ca cineva si-a bagat coada pentru a distorsiona informatiile in asa fel incat sa fraiereasca omul de rand.

Dar chiar acest weekend se anunta insorit, cu temperaturi de 20 de grade. Iata cum institutiile de genul celei care se ocupa cu prognoza meteo raspund intereselor (deja) corporatiste ale agentiilor de turism!

Societatea romaneasca a devenit un capitalism salbatic orb care seamana din ce in ce mai mult cu cel din tarile latino-americane. Vechii securisti si-au aratat talentul capitalist pe fata au acaparat mass-media si tot ce inseamna sector privat. Exista si exceptii insa sunt atat de rare incat chiar nu conteaza. A trai intr-o tara ca Romania devine un risc in sine destul de ridicat. Se pare ca nu poti trai in ea decat daca esti fie hotz fie prost. Ma gandesc din ce in ce ai mult la emigrare…
Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved