Iliescu achitat pentru sangele varsat

September 18, 20092comentarii

19 sept 2009

Am vazut un ziar vechi in care mi-a sarit in ochi faptul ca Iliescu a scapat de acuzatiile cu mineriadele pentru ca faptele s-ar fi prescris intre timp. Asa se agita autorul articolului…, ca sa vezi…, ca Ju$titia noasta corupta…., ca sistemul ticalosit…, ca etc. samd. Ma intreb oare daca un astfel de autor de articol de presa crede cu adevarat in ce spune sau o face doar asa sa rezoneze la o parte din public! Pe ce lume traiesc unii! Pe mine nu ma deranjeaza ca un astfel de jurnalist il considera pe Iliescu un criminal, ci faptul ca, din articolul lui, ramai cu impresia ca nedictatorii capitalisti ar face altfel.

Moralmente, Iliescu este vinovatul pentru acei morti pentru ca el i-a chemat pe mineri, sau nu a ordonat oprirea lor pe drum. Dar nu Iliescu a inventat asta. Acelasi lucru s-a intamplat pe undeva prin 2008, odata cu summitul NATO de la Bucuresti. In loc de mineri, noul sistem dictatorial de manipulare a creat jandarmeria: niste mineri ceva mai cizelati in arme si amenintari. Asa cum protestatarii din 1990 erau numiti „golani” de catre autoritati, la fel si protestatarii anti NATO erau numiti „anarhisti”. Mass-media, platita gras din bani publici odata cu acest eveniment, a facut ceea ce a facut si cea oficiala din 1990: a lansat obsesiv termenul catre receptori. Practic, in loc de Piata Universitatii din timpul mineriadei din 15 iunie, in Bucuresti a existat fabrica dezafectata de la Timpuri Noi, unde pe care o inchiriasera protestatarii anti NATO. Acei „anarhisti” protestau impotriva corporatismului la fel cum „golanii” protestau impotriva comunismului. Cu alte cuvinte, asa cum n-a fost nimeni pedepsit pentru abuzurile comise impotriva acelor protestatari pasnici, la fel nu va fi nimeni condamnat nici pentru mineriada din 13-15 iunie.

Armata, politia puteau si ele sa se sesizeze si sa intervina pentru a apara presupusul drept al cetateanului de a protesta impotriva politicienilor. Drept GARANTAT. „G” de la gogomanie. „A” de la aroganta, „R” de la ras cinic, „A” de la anomalie, „N” de la nemernicie, „T” de la tiranie, „A” de la averi , si, in final, „T” de la ticalosie. GARANTAT. Dar cum sa intervina ele cand juramantul fata de comunism si conducatorul iubit inca se mai auzea in memoria lor scurta? In plus de asta, acesti servitori erau ei insisi impotriva fenomenului Piata Universitatii. Ar fi vrut asa de tare sa intervina in numele vechilor deprinderi! Dar nu puteau. Ca asa e in „democratie”. Oricum, eu am o certa banuiala ca tot militieni si militari s-au deghizat in mineri si au batut in stanga si-n dreapta. Poftim? N-au fost politisti si militari? Au fost oamenii lui Iliescu? Pai asta ziceam si eu! Cum? Au fost si de-ai taranistilor? Exact asta zicem si eu. Sint si mai convins ca printre mineri s-au ascuns si cei care stateau sa ia puterea in 1996 . Ce capital politic au facut ei si cum ne-au facut ani de-a randul sa credem ca ei ar fi alternativa! N-am avut niciodata incredere in Constantinescu si taranisti. Dar nu mi-am inchipuit la acea vreme ca bandele lui Iliescu si ale lui Constantinescu sint atat de intim legate una de alta. Noi, cei care am fost contra FSN, PDSR si PSD, ne-am prins abia anii astia ca lupta asta politica e o cacialma la fel cum este si eventuala condamnare a lui Iliescu.

Astia sint politicienii: inventeaza conflicte armate, sau de orice natura, pentru ca societatea sa regreseze la modelul clasic de stat militar. Rolul lor de conducatori de osti nu poate fi justificat pe timp de pace si libertate. Doar daca e razboi/conflict, atunci ei pot fi apreciati ca strategi si ca oameni utili in rezolvarea „problemei”. Politicienii sint niste militari mai mizerabili. E greu de conceput un apelativ mai discreditant decat militar, dar asta sint. Ca fac crime? Ei si? Cati au murit? Cati puteau sa moara? Asa se judeca faptele politicienilor. Am sacrificat cativa – dar uite ca am castigat! Am sacrificat cativa protestatari dar cati s-au dus apoi la vot sa-i schimbe pe comunisti si astfel au dat de fapt girul neosclavagismului! Cam cu astfel de gogorite functioneaza „statul de drept”. Crezi ca poti schimba ceva in societate? Orice, nu conteaza ce. Mergi si voteaza un politician sa-ti ia banii! Acela se preface ca lupta pentru tine, tine un discurs sec de cateva minute in Parlament, si apoi face afaceri cu cei cu care, de fapt, lupta impotriva ta.



Am scris intre timp acest articol iar exemplul cu achitarea lui Iliescu este tipic pentru scopul sau. Ju$titia clasica pe care o folosim si astazi e special facuta pentru a-i achita pe cei care raspund cu violenta la revolta sclavilor. Caci, pentru faptul ca nu recunosteau Puterea si refuzau sa i se supuna, protestatarii din Piata Universitatii erau un fel de sclavi revoltati. Democratia” are asa un talent de a difuza catre functionarii publici cele mai oribile crime incat practic e imposibil sa gasesti un vinovat dupa normele Ju$titiei actuale. Pai daca am concepe o situatie identica cu cea de pe timpul mineriadelor astazi, in timpul mandatului lui Basescu sau chiar in timpul celui al lui G. Bush in SUA, atunci ce ar fi facut sistemul? Daca cetatenii nu ar mai dorit sa fie niste cobai pe experimentele de manipulare a masinariei propagandistice ale "statului de drept" si ar fi iesit in strada, credeti ca sistemul nu ar fi ordonat reprimarea revoltelor? Evident ca, in urma unui astfel de eveniment, initial ar urma a liderului o demisie, asa de ochii lumii. Dar, daca protestele ar continua, credeti ca un G. Bush nu ar chema armata sa faca ordine, la fel cum Iliescu a chemat minerii? Sa fim seriosi!

Niciodata un om ca Iliescu nu va fi pedepsit pentru astfel de fapte in sistemul politic numit astazi democratie. Fraierii care cred in el, sau fraierii care il urasc sint cobaii sai si, in acest caz, o astfel de fosila reuseste sa faca sistemul sa mearga si sclavii sa intre umili in uzine mai curand de a cere mai multe drepturi. Institutii intregi, in care sint aciuati miile de privilegiati social, primesc papica si cu ajutorul lui Iliescu. El e unul dintre acei smecheri care conving sclavii sa se creada liberi, importanti si dornici sa arate asta, mergand la vot. Asemenea unui ultras fericit si optimist ca echipa lui a castigat meciul, si votantul munceste mai cu spor cand stie ca Iliescu a invins sau a fost invins. Cu votul unor astfel de naivi intra apoi jandarmii cu forta in sclavii care nu mai vor sa serveasca („anarhisti”).

Cum sa condamne Ju$titia un astfel de om, mai jurnalistule, mai? Pe ce lume traiesti baaaaaa? Pai daca cei care isi asuma rolul de a ordona violenta impotriva protestatarilor anti-sistem ar fi condamnati, tu crezi ca ar mai face-o cineva? Si atunci nimeni nu ar mai munci, bai jurnalistule! Si salariile magistratilor n-ar mai putea fi platite, bai! Iliescu nu trebuie doar achitat, ba! El chiar trebuie sa primeasca o pensie bunicica dup-aia. Si sa vezi cum, peste 50 de ani, o sa citeasca nepotii nostri in cartile de istorie despre legendarul presedinte Ion Iliescu! Ca multe a mai facut saracul la viata lui!
Share this article :

+ comentarii + 2 comentarii

olaru ionut
11:34 PM

adevarat, dar ce-i de facut?

toate bune,
Ionut

Pare o situatie fara iesire. Nu stiu ce le-ar mai potoli lacomia unora. Mai caut solutii...

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved