Michael Jackson.11.5. Epilog

September 3, 201048comentarii

Michael Jackson sau atunci cand lumea s-a golit de idealuri
11.5. Epilog

Acest articol este o parte dintr-un text mai amplu ce se refera la psihicul lui Michael Jackson. Vezi articolul anterior

Abolirea sclaviei clasice s-a facut pe undeva in urma cu un secol in SUA. Daca sclavii Romei si martirii Crestinismului timpuriu ar fi stiut ca dorinta lor de a fi respectati ca oameni egali va fi declarata legala abia peste 2 milenii si, mai ales, ca de multe ori o astfel de prevedere este doar o bucata goala de hartie fara prea mari corespondenta in realitate atunci eu personal nu cred ca s-ar mai fi lasat prada martiriului si idealurilor crestine. Caci in ciuda unor declaratii mincinoase specifice politicienilor sclavagismul cu care s-a facut civilizatia clasica nu a disparut total. Doar s-a vopsit in culori vesele. Masinile si robotii nu au inlocuit total munca sclavului dupa cum visa in antichitate Aristotel. Prin urmare e imposibil sa fi disparut sclavagismul. In locul sclavagismului clasic al amenintarii cu moartea avem un neosclavagism al manipularii cu minciuni si false idealuri dupa cum deja am aratat. Rezultatul acestui neosclavagism este identic cu cel al sclavagismului clasic: unii petrec si se distreaza iar altii isi distrug viata muncind pana la epuizare. Abolirea sclaviei este o vorba propagandistica a „statului de drept”, la fel cum este insusi dreptul Partea de beneficii pe care le ofera tuturor legislatia nu se aplica din cauza faptului ca e… ”prea abstracta”!! Atunci insa cand este vorba de drepturi acordate doar unora ea devine dintr-o data „concretă”. Nu e nici o minune aici, nu e nici un fenomen supranatural: avem in fata reteta completa a sclavagismului fie el clasic, agrar, fie el modern, industrialo-digital. Propaganda – Reclama – Inselatorie – Minciuna: acestea sunt ingredientele noului sclavagism.

Falsul discurs despre democratie si libertate al societatii contemporane a creat un neosclavagism care, in anumite situatii, este mult mai mutilant psihopatologic decat sclavagismul medieval. Sclavagismul clasic a ajuns chiar sa fie adorat de neosclavii contemporani care, in ciuda „libertatii de alegere”, se vad prinsi in mrejele corporatismului pe toata perioada in care nu dorm. Unii insa si in visele nocturne nu se pot elibera de aceste mreje contemporane ale inrobirii prin manipulare si advertising. Macar sclavii clasici efectuau munci agricole pe zi lumina. Astazi iluminarea electrica a creat situatia absolut aberanta a muncii mult peste limita naturala a zilei lumina si in conditii de stres incomparabil cu ritmul lent al muncilor agricole ale sclavilor clasici. Lucrul epuizant in fabricile/companiile/institutiile „civilizatiei democratice” este dublat de goana epuizanta dupa gratificari narcisice in timpul liber care sa ii acopere si sa ii contracareze umilinta primei perioade. „Daca Martin Luther (King) ar fi trai atunci nu ar fi permis asa ceva”. Un sistem social umanist nu ar trebui sa permita asa ceva.

In trecut ipocrizia morala a preotilor si principilor irita spiritele umaniste. Insa, odata cu „abolirea” moralei si „descoperirea libertatii”, privilegiatii social au intrecut orice masura. Relativismul moral le-a eliminat si ultima picatura de constiinta civica ce se manifesta in ipocrizia morala a epocii clasice. In urma unor astfel de practici nu numai ca omul simplu a ajuns labil psihic dar inclusiv mediul se imbolnaveste pe zi ce trece in ciuda comisiilor, ministerelor, si mincinoaselor declaratii ecologiste marturisite propagandistic de autoritati din nevoia de a mai justifica niste fonduri cheltuite pentru propriile interese ale privilegiatilor social si maladive pentru restul lumii.

Epuizarea morala a spiritului occidental in incercarea sa disperata de a se ridica deasupra compromisurilor „dureroase” pe care le-a facut cu diferitele sisteme sociale are efect exact opusul ei dupa cum refularea libidoului creeaza simptomul nevrotic in care se regasesc paradoxal premisele libidoului excentric. Cruciadele, inchizitia si colonialismul, evenimente care i-ar umili pe anticii asirieni in ceea ce priveste cruzimea cu care s-au pus in practica, s-au facut dintr-o incercare nevroticista a societatii clasice occidentale de a se curata moral si cu acompanierea religioasa a Bisericii (crestine). La fel ca si in cazul compulsiilor nevrozei obsesionale care se manifesta ca forte „irationale” opuse celor rationale si care provoaca disconfort interior daca nu sunt puse in act, de fiecare data aceasta transfigurare morala a devenit un paradoxal reper in decaderea fiintei umane in situatii de un grotesc nemaiintalnit in istorie. Asa s-a intamplat si cu abolirea sclaviei care a atras obsesional parca un sclavagism si mai inuman.

Din alt punct de vedere este clar ca tendintele antisociale care se dezvolta ca replica a psihicului omului simplu la aceste presiuni opresive ale sistemului nu fac decat sa intareasca represiunea sociala si astfel spirala violentei isi gaseste astfel originea. Spirala violentei terorismului restrans (de genul celei existente intre Israel si Palestina) pe care ideologia oficiala il recunoaste ca singurul terorism, este doar varful aisbergului. De fapt un astfel de razboi psihologic functioneaza activ si amenintator in toata lumea civilizata si institutiile de reprimare ca politia si armata sunt direct responsabile de oportunitatea lui sclavagista. Acesta este terorismul extins pe care autoritatile se prefac ca nu il vad si care, pentru camuflarea lui, creeaza institutii speciale la fel de mincinoase si ipocrite din nevoia de a-si infrumuseta imaginea.

Aroganta blamatoare a functionarului public, a corporatistului si a militarului sunt comportamente specifice sclavagismului clasic care supravietuiesc nestingherite in neoscalavagismul contemporan al „statului de drept”. Desi se prezinta ca seriozitate si profesionalism, un astfel de comportament reactualizeaza dualismul social clasic al inferiorizarii sclavului si justificarii parazitismului social al jefuitorilor militari originari transformati in aristocrati cu maniere elegante. Teoria „dreptului divin” care justifica in Evul Mediu (si in perioadele de dupa Evul Mediu) existenta stapanilor si a sclavilor a fost exprimata ceva mai discret si in antichitate si functioneaza la fel de discret si in „democratia” contemporana.

Dupa ce initial se comporta amenintator si arogant fata de omul simplu sistemul promite in mod parsiv atingerea raiului pentru cei care sunt dispusi sa lupte, sa munceasca din greu pentru a se ridica din aceasta stare blamabila. Iata cum abolirea sclaviei clasice care functiona cu amenintarea directa a fost inlocuita cu neosclavia promisiunilor mincinoase si etern neonorate ale fericirii ridicarii in rang social. Ca multi dintre urmasii sclavilor clasici si Michael Jackson a cazut prada acestei capcane culturale si n-a mai putut sa se opreasca.

Sistemul i-a promis marea cu sarea si chiar el insusi a ajuns sa aiba marea cu sarea dar toate acestea nu i-au putut repara frustrarile si ranile suferite pe drumul de ajungere in acest punct. Banii si marfurile au ajuns raiul noii ordini contemporane asa cum Raiul din Crestinism a fost marfa Evului Mediu care au convins sclavul „sa munceasca, sa munceasca incontinuu zi si noapte”. Nu a stiut de ce, a simtit ca lumea e fericita si ca il iubeste daca munceste incontinuu zi si noapte. A facut-o pana la epuizare. Pe langa el milioane de alti semisclavi contemporani se epuizeaza intr-o transa mutilanta a acumularii si imbogatirii oarbe a corporatiilor si privilegiatilor social. In urma acestei batalii cu armele nevazute ale manipularii raman victime la fel de tacute si nevazute. Copii ignorati sau abuzati de parinti nerabdatori sau absenti vor cauta si ei la randul lor un parinte suprem care sa le ofere dragostea suprema. Dumnezeu, celebritatea, dragostea infinita, nemurirea sunt astfel de compensatii pentru o viata de-a pururi bolnava.

Dar dincolo de asta, oare fanii insisi ar fi fost pregatiti sa vada un Michael Jackson banal? Daca ar fi pusi in situatia de a alege intre un Michael Jackson mutilat in copilarie/ereditate dar care devine apoi productiv si superstar si un Michael Jackson educat umanist dar fara „rezultate remarcabile in campul muncii” oare ce ar alege ei? L-ar alege pe primul, din pacate. Si aici sta intr-adevar realul caracter „ucigas” al dragostei lor de care el se temea constant dincolo de proiectiile tipice ale psihicului sau despre care am analizat pe parcursul acestui text. [O astfel de perspectiva ma face sa ii dau din ce in ce mai mare dreptate lui Freud cand la sfarsitul vietii a inclus instinctul sexual in interiorul „Instinctelor Mortii” (Thanatos) si nu in celalalt grup (Instinctele Vietii)]. Umiliti in bagajul spiritual ereditar si de educatia inca salbatica a civilizatiei contemporane fanii au nevoie de idolul lor pentru certitudinea evadarii din sclavagism intr-o entitate supraumana. Religiile moderne (cele formate de dupa anul 0) insele au concretizat divinitatile lor in functie de aceasta predispozitie esentialmente psihologica spre evadare din sclavagismul clasic. Din pacate Dumnezeul crestin care a promis sclavilor si soldatilor romani eliberarea si certitudinea „celor din urma ce vor fi cei dintai” a ajuns sa creeze un sclavagism care de multe ori se arata mult mai inuman decat cel antic.

Neosclavagismul contemporan a folosit tocmai aceste nevoi transgenerationale de evadare ale urmasilor sclavilor clasici ca o capcana in robia manipularii si dependentei de obiecte. Aceasta perspectiva nu se reduce doar la faptul ca fanul a cumparat materialele idolului. Fanul a incercat sa isi imite idolul nu neaparat in muzica ci mai ales in activitatea cotidiana in care s-a format, pe „plantatiile” companiilor si institutiilor contemporane esuand astfel in intentia culturala a stramosilor sai de a evada din starea umilitoare a robului. Cu cat isi pregateste cat mai chibzuit evadarea intr-o lume diferita de cea actuala cu atat sclavul contemporan – fanul in acest caz – se afunda si mai adanc in ea. Rezultatul este o bizara legatura afectiva in care dragostea si ura se impletesc paradoxal si dramatic. Iata cum Destinul lui Sisif care spera sa urce odata bolovanul in varful muntelui nu se mai termina niciodata. Evadarea promisa e minciuna gogonata. De aceea sistemul social l-a atacat pe Michael Jackson in momentul in care nu a mai facut o muzica eroica menita sa motiveze publicul in campul muncii, refugiindu-se intr-o muzica depresiva si lenta. Astazi, cand lumea vede in paparazzi si presa ca fiind principala cauza a mortii sale imaginea lui este discret reparata pentru ca presa sa nu isi piarda total din incredere. Ea trebuie sa poata fi folosita la urmatoarele campanii electorale la fel de umplute de false idealuri si promisiuni de evadare ca intreaga propaganda capitalista. Dar aceasta intoarcere catre reidolatrizarea defunctului Michael Jackson mi se pare grotesca.

Evolutia muzicii si mentalitatii sale este evolutia idealurilor sale, plictisirea treptata de ele si eterna sa cautare de altele noi. A visat sa fie celebru si a ajuns. A visat sa fie rege si a ajuns. A visat sa fie alb si a ajuns. Orice ideal atins a devenit in final pentru el un ideal detestat, abandonat. Si el si-a dorit ca propria imagine sa fie nu doar o strategie ci o revolutie in cele mai intime detalii.

Michael Jackson a fost un om al timpului sau. Destinul sau este destinul tuturor celor lupta din greu pentru a se ridica pe scara sociala. Nu ai cum sa ramai normal dupa ce sistemul te mutileaza psihic in asemenea hal timp de mii de ani. Cei care isi cresc copiii in spirit pseudorevolutionar corporatist al muncii din greu pot vedea pe parcursul acestui text care sunt consecintele unei astfel de mentalitatii. Din cele vazute pana acum este foarte evident ca pulsiunile pedofile ale lui Michael Jackson erau foarte proeminente. Sunt constient de faptul ca e foarte greu pentru un fan orbit de imaginea lui sa accepte acest lucru. Lui insusi i-a fost greu sa le accepte si sa le recunoasca iar atunci cand a dorit o dezicere totala de ele si de stilul de viata de la Neverland, atunci cand a refuzat sa mai locuiasca acolo lumea lui s-a prabusit total.

Cel mai trist lucru din acuzatiile de pedofilie pe care societatea sau o parte din ea i le-a adus nu este faptul ca el ar fi fost acuzat pe nedrept ci acela ca ea, societatea insasi face pe fecioara neprihanita mimand cu o ipocrizie absolut revoltatoare grija pentru copii. Este absolut incredibil cu cata perfidie pe de o parte e banuit ca nu poate concepe copii si nu poate intretine relatii sexuale normale cu o femeie iar pe de alta parte e acuzat de molestare sexuala a minorilor. In primul rand e recunoscut drept impotent iar in cel de-al doilea un violator. Chiar nimeni nu poate vedea ca intre cele doua banuieli exista contradictie si ca nu poti fi si violator si impotent in acelasi timp? Nu. Pentru ca presa a urmat ordinele tacite si subtile venite de la sponsorul ei principal ascuns si discret – guvernul – cu propaganda sa specifica. Guvernul a vrut sa abata ura traditionala a omului simplu fata de parazitismul social (pe care guvernul si politicienii in general il reprezinta prin definitie) catre elemente traditionale de interes. Si cu ajutorul presei a reusit.

Din punctul meu de vedere mult mai periculoase pentru structurarea mutilanta a psihicului infantil sunt reclamele mincinoase care folosesc erotismul agresiv, violenta de strada, si educatia salbatica pentru a contribui la formarea robilor sociali. Publicitatea torentiala ii creeaza artificial atat copilului cat si adultului asteptari foarte inalte despre o fericire edenica nemaivazuta promitand mincinos o astfel de fericire celui care accepta sa isi mutileze timpul si psihicul in joburi care mai de care mai stresante si umilitoare. Violenta de strada este tolerata in mod parsiv si chiar sprijinita de autoritati in anumite limite de catre sistemele „democratice” tocmai pentru ca inlocuieste teroarea profesionista a dictaturii practicata prin statul politienesc totalitar. Scoala in care activeaza clase cu 20-30 de elevi (6 elevi fiind numarul normal pentru o educatie umanista) este in masura sa creeze unui procent din ei sentimente de inferioritate si marginalizare care se pot „vindeca” cu joburi care sa ii imbogateasca si mai mult pe borfasii societatii capitaliste.

Nu putem stii sigur daca Michael Jackson ar fi intretinut relatii sexuale cu minori. Este cert insa ca a incercat sa isi reprime astfel de pulsiuni cu o indarjire fantastica. Pentru un novice in materie de psihopatologie asta ar putea insemna perversitate. Pentru mine asta e adevarata lui demnitate. Asta nu poate decat sa ne arate faptul ca a fost cu adevarat un om bun, un om ce a incercat sa faca bine si nu s-a lasat purtat de lacomia oarba asa cum fac borgii care controleaza societatea astazi si care lasa in jurul lor saracie, boli si distrugerea mediului. Sa ne gandim insa la acele momente din adolescenta traite de fiecare dintre noi in care unii am fost pe punctul de a comite anumite crime pentru a ne satisface curiozitatile sexuale neexperimentate si traite cumva obsesiv, specifice acelei perioade. Poate ca pentru multi astfel de momente sunt de mult date uitarii, angoasa negocierii interioare cu ele este acoperita de implinirile erotice si sociale ulterioare. Dar hai sa facem un efort de amintire a acestora si sa comparam! Sa ne gandim ca el a trebuit sa le traiasca toata viata. Cum ar fi daca comportamentul heterosexual recunoscut ca normal astazi ar fi recunoscut dintr-o data drept incriminatoriu si pasibil de pedeapsa? Nu cred ca ar fi foarte placut si atunci poate ca aceasta nevoie justitiara de a-l condamna sub acest aspect si-ar pierde intr-o viziune emancipata despre aceasta victima care este omul cu tulburari psihice. Din pacate celebra lucrare a lui M. Foucault „Istoria nebuniei in epoca clasica” nu s-a terminat. Ea continua sub ranjetele parsive ale statului care se bucura ca are de unde sa isi racoleze robii cei neemancipati in materie de spirit si ca ii poate inhama la a-i intari bogatia.

Pedofilia este doar o fila in cartea imensa a psihopatologiei. Michael Jackson a avut astfel de tendinte. Altii au altele. Multi dintre bogatii actuali sunt in aceeasi situatie ca si Michael Jackson insa nu se rezuma la dragoste pentru a-si acoperi aceste tulburari ci la posesiuni si putere. Dezumanizarea la care au ajuns pe parcursul „luptei eroice” pe drumul imbogatirii ii face sa nu mai stie ce inseamna bucuria simpla de a trai in armonie cu natura si cu semenii. Vocea propriei genealogii sclavagiste este contracarata bovaristic de un sevraj al bogatiei inutile al carei unic scop este acela de a reda respectul de sine batjocorit sistematic timp de secole si chiar milenii. Vor din ce in ce mai mult, nu le mai ajung posesiile pe care poate nu le-au vazut decat o data sau de 2 ori. Din pacate insa, cu puterea lor au ajuns sa modeleze societatea insasi dupa propria constitutie psihopatologica. In acest caz ei sunt niste agenti transmitatori ai unei realitati salbatice ce salasuieste in psihicul lor profund si care e mostenita de la o realitate sociala diferita de cea contemporana. Asta este imaginea de ansamblu a tulburarii psihice in general.

Fiecare dintre noi care facem pact cu acest sistem ipocrit si mincinos vom avea mai devreme sau mai tarziu soarta lui Michael Jackson. In relatia stapan-sclav nu doar sclavul se alege cu tulburari psihice. Stapanul devine si el din ce in ce mai izolat, mai cinic, mai mizantrop, mai avid de sadism si de distrugerea naturii in favoarea propriilor certitudini de varf in lantul trofic. Acest ideal clasic il face insa mai prizonier al unei mentalitati antiumaniste, mai deprimat si avid de satisfactii. Cu cat se ascunde mai tare intr-o gandire dualista de dreapta, cu cat dispretuieste mai tare omul simplu cu atat devine mai izolat si mai rupt de specia umana. Corporatistul anesteziat de perspectiva profitului maxim incapabil sa isi accepte concetatenii ca egali ci doar ca subordonati nu va reusi sa comunice suficient cu familia iar copiii sai il vor ignora si vor cauta, la fel ca Michael Jackson, o dragoste de milioane de ori mai mare ca aceea simpla ce ar fi trebuit oferita la momentul oportun. Si cu toate atatea framantari si zbateri o astfel de dragoste tot nu poate acoperi golul lasat de disperarea ce reiese din aceste experiente.

Si toate astea pentru ce? Pentru ca vrem ca sclavii sa misune in jurul nostru si sa ne satisfaca poftele? Pentru ca nu suntem in stare sa ne facem singuri patul? Pentru ca nu suntem in stare sa ne multumim cu o mancare naturala si simpla? Pentru ca vrem ca altii sa stea drepti in fata noastra si sa ne serveasca hoitul? Intr-un fel meritam frustrarile astea. Dar parca generatiile viitoare, care sunt mutilate dupa modul nostru de gandire, nu merita asta. O societate cu adevarat umanista va trebui in viitor sa ia masuri pentru ameliorarea acestor stari psihopatologice. Dupa mai bine de 2 milenii si jumatate de sclavagism specia umana trebuie sa isi puna intrebari fundamentale legate de aceste practici daca nu vrem sa ne distrugem mintile intr-un razboi psihologic nesfarsit si nemilos.

Civilizatia si mentalitatea corporatista trebuie sa accepte o realitate psihologica independenta de vointa si capriciile personale ale cuiva anume. In momentul in care faci presiuni asupra cuiva sa devina productiv si sa creeze lucruri uimitoare atunci sa te astepti si la ciudatenii si la revolte si la atentate din partea lui. Pentru ca destinul omului nu e acela de a servi hoiturile parazitilor ci de a-si cauta propria implinire. Daca cineva incearca sa se interpuna pe dezvoltarea naturala a unui om asa cum s-a intamplat cu genealogia lui Michael Jackson atunci acel cineva sa se astepte si la reactii furibunde de aparare impotriva acestor mutilari la care e supus.

Toate acestea inca nu se vad decat la omul care si-a epuizat idealurile si nu mai are energie pentru a-si crea noi fantasme spre evadare din acest razboi psihologic dezumanizant. Omul contemporan inca e hranit cu idealuri de sistemul neosclavagist si isi ascunde disperarea in speranta unui Rai al imbogatirii si eliberarii promisa cultural. Orbit de aceste idealuri cu nevoia de a le atinge, el isi poate inhiba angoasele postand o fatada de om echilibrat. Mai devreme sau mai tarziu acestei mentalitati i se va spune adevarul sau il va vedea ea insasi asa cum s-a intamplat cu Michael Jackson. Traim la limita unei noi revolutii tehnologice, in scurt timp bunurile o sa fie fabricate de roboti, nu va mai fi nevoie de sclavi mutilati pentru a le produce si vor fi oferite gratis pe strada. In acel moment va disparea si propaganda idealurilor motivante. Vor disparea si armatele si amenintarile iar ce s-a ascuns sub pres va iesi la suprafata. Cu ce vor ramane acesti oameni? Ce le va mai putea contracara disperarea interioara acumulata de mii de ani? Cum vor putea copiii si nepotii nostri repara ceea ce stramosii nostri cei nesabuiti si chiar noi astazi am mutilat construind civilizatia sclavagista si neosclavagista? S-a spus ca secolul 20 este secolul tulburarilor psihice insa abia atunci, abia cand psihicul se va manifesta liber vom constata inmarmuriti ce dezastru mental am produs timp de cateva mii de ani. Poate ca nu mai putem face mare lucru insa fiecare dintre noi ar trebui sa adoptam o atitudine social ecologica pentru a usura in viitor urmasilor nostri impactul cu acest soc psihopatologic. Interventia hotarata a statului pentru protejarea omului simplu de excesele corporatiste care cultiva acest tip de neliniste este imperios necesara pentru o societate cu adevarat umanista. Toti trebuie sa ne gandim ca fiind ipocriti si ascunzandu-ne dupa vorbe goale pur si simplu amanetam echilibrul mental al propriilor nostri urmasi.

sfarsit





Share this article :

+ comentarii + 48 comentarii

mica
1:00 AM

Tocmai am terminat de citit articolele tale despre MJ.Teoriile si argumentele expuse sunt impresionante..., insa sterile.
Din punctul meu de vedere, ai pierdut esentialul printre detalii...detaliile pe care ai ales sa le observi- cele care se potriveau in tablou !
Pe restul le-ai ignorat pur si simplu...sau poate nu ai habar de ele...

Iti dai seama ca nu aveam cum sa stiu toate detaliile din viata lui mai ales ca pe unele le-a ascuns. Le-am ales pe acelea pe care le-am considerat importante pentru personalitatea si arta lui.

joanna
2:26 AM

Desi am ascultat muzica lui Michael inca de pe 7-8 ani, atunci cand eram intrebata , in mod inevitabil, daca sunt fan nu am stiut niciodata ce sa raspund...de fapt, spuneam ca nu sunt ramanand cu o oarecare nevoie de a explica de ce nu sunt desi toti din jurul meu stiau ca ascultam cu ardoare piesele lui. La momentul acela nici eu nu stiam de ce nu ma consideram fanul lui Michael.Mai tarziu am inteles, de fapt, ce se intampla in mintea mea. Cand spun "mai tarziu" ma refer cam pe la 26-27 de ani. In tot acest timp am continuat sa-i ascult muzica, fara intrerupere, in ciuda declinului lui mediatic si personal (desi pe plan spiritual nu se poate vorbi de un declin ci de o ascensiune grea si dureroasa deoarece Michael incepuse lupta pentru care isi asumase destinul). Nimic din ceea ce se scria despre el nu parea sa ma afecteze. Intr-o zi, odata cu schimbarea mea radicala din punct de vedere spiritual, a venit si nevoia lamuririi sentimetelor mele fata de artistul michael, omul michael, spiritul michael. Fara foarte multe amanunte, am sa va spun la ce concluzie am ajuns dupa o lunga perioada de studiu a ceea ce aveam (carti, internet..) atat despre el cat si despre mine: admiratia mea fata de michael nu era atat de mare in ceea ce priveste artistul sau omul ci in ceea ce priveste spiritul. Am realizat ca, de fapt, admiram putearea spiritulului lui Michael de a-si alege acest destin care presupunea asumarea constienta a unei iubiri nemaintalnite pe pamant pana la el si, in acelasi timp, distrugerea si afundarea intr-o tristete direct proportional iubirea primita, a omului michael.Cum probabil multi dintre noi stim, spiritul , la venire pe lume, isi alege momentul, destinul,parintii etc. Faptul ca spiritul a ales sa devina omul michael a fost , pentru mine, admiratia si respectul pe care i l-am purtat toata viata. Cat de greu trebuie sa fie pentru un spirit sa aleaga o astfel de cale pentru viata pamanteana, putem sa ne dam seama doar gandindu-ne ca exista foarte putini oameni geniali in comparatie cu restul care nu iesim cu nimic in evidenta si ca toti, fara exceptie, au avut o viata dubla: fericire si exuberanta afisata in exterior si tristete, durere fara margini in interior. Prin urmare doar un spirit extraordinar de puternic isi alege o altfel de viata plina de lupta interioara, in care nu mai iti apartii ci esti al celor pentru care ai venit sa lupti. Pentru mine, spiritul Michael este un exmplu de sacrificiu pentru ca a ales sa distruga, pana la urma, omul pentru implinirea destinului. Doar ca, se pare, declinul a venit mult prea devreme deoarece lupta asta extrem de grea care il macina in fiecare moment (crescand proportional cu dragostea comerciala care i se oferea) a fost mult mai districtiva decat si-ar fi putut imagina chiar si spiritul Michael.Oricum, sunt convinsa ca moartea lui a fost cel mai bun lucru care i s-a intamplat de la nastere incoace si, mai stiu, ca misiunea lui si dorinta lui de schimbare si lupta cu proprii demoni, a fost castigata. Felicitari sincere pentru articol. Desi cred ca sunt cateva lucruri pe care ti-au mai scapat, asa cum ni se intampla tuturor (ex: spui ca in videoclipul "Leave me alone", la sfarsit, se ridica uriasul michael si strica orasele piticilor, respectiv ale copiilor...de fapt, toata lumea stie ca acel videoclip este realizat impotriva presei si ca distrugerea oraselului construit de monstruletii si "caini" ziaristi si ca finalul videoului sugereaza victoria fara echivoc al lui impotriva presei). Am citit si recitit articolul (asta pentru ca mi-a fost greu sa inteleg din prima anumite chestii deoarece studiile mele in psihologie sunt limitate) si m-a facut sa inteleg ca multe din angoasele si traumele traite de michael sunt comune multor oameni doar ca el a fost singurul care si-a dorit/refuzat/redorit/asumat (in final) o astfel de iubire de dimensiuni cosmice, cu riscul pierderii aparente pe sine doar cu scopul final de a se regasi intr-o alta dimensiune, asa cum, probabil si-a propus .

:)
Sa stii ca orice continut psihic are mai multe cauze si orice simbol are mai multe intelesuri. Asta face mintea-- uneste lucrurile contradictorii. De asta suntem uneori contradictorii noi insine.

Stiu foarte bine ca Michael a vrut sa dea o replica ziaristilor cu videoclipul la "Leave me alone". La fel a dorit sa isi exprime frustrarea fata de rasism in finalul videocliupului "Black or white". Dar asta e doar o rationalizare sau o numitorizare. Aceste elemente faciliteaza interese psihice mai profunde iar in cazul de fata, pana la lupta cu presa, Michael avea si alte lucruri de adaugat. Nu spun ca interpretarea lui nu ar fi avut nici un sens. Doar ca substratul oedipian sau complexul de superioritate derivat din el e mult mai important. In acest caz inclusiv presa ia rol simbolic de Supraeu, de tata pedepsitor si de aceea el a perceput-o atat de negativ.

Paradoxal presa a fost cea care l-a ridicat inclusiv in aceasta noua revenire. El stia asta. Michael Jackson nu ar fi putut exista fara presa.

joanna
7:02 AM

E un cerc vicios ....Michael nu ar fi existat fara presa, presa nu ar fi castigat fara Michael....cert e ca nu e usor deloc sa iti alegi un astfel de destin...constient fiind, in cele mai profunde substraturi ale tale, ca va trebui sa renunti, intr-o zi la tine....multumesc mult pentru articol...pentru mine a fost extraordinar sa citesc aceste lucruri de care aveam foarte mare nevoie.....restul e mizerie cu sau fara fundament...iar oamenii nu sunt deloc pregatiti (afectiv, moral vorbind)sa extraga din aceste mizerii, realitatea sau, cel putin, sa elimine comercialul.Desi inclinatia si pasiunea mea se indreapta catre ezoterism, apreciez foarte mult munca celor care cerceteaza si ajuta, cu adevarat, psihicul uman.Sper sa nu fi ofensat pe nimeni cu comentul meu, mai ales ca sunt, in mare parte, de acord cu ideile expuse de tine in articol.Stiu ca nu sunt cea mai avizata sa-mi dau cu parerea dar..stii cum e vorba: Sunt om deci...imi dau cu parerea!:))Succes!

Da. Din pacate Michael nu si-a ales el insusi destinul ci a fost obligat sa si-l aleaga... Rupt de copilarie si aruncat in lumea dura a show-biz-ului... s-a vazut la ce s-a ajuns. Asta e povestea cu educatia; pui presiune pe copil, va ajunge mare insa u va gasi niciodata linistea sufleteasca si niciodata nu va fi aproape de tine. Cum am zis eu in remixu' la "they don't care about us" - taica-sau a fost un trasmitator. Si lui i-a luat cineva copilaria si celui care i-a luat-o la randul lui. Si stramosilor lui rapiti din Africa de catre civilizatie...

Pe mine nu m-ai ofensat. Mi-a facut placere si te mai astept pe blog cu commenturi :)

Si eu aveam nevoie de un dialog cu un fan/admirator (sau ce-o fi) altfel decat prin injuraturi asa cum s-a intamplat in trecut.

joanna
11:46 PM

Cand am spus si chiar m-am repetat ca si-a ales acest destin (iar tu ai spus ca a fost obligat) m-am referit la viata lui ca spirit care este mult in spatele vietii intrauterine, mult in spatele vietilor stramosilor lui.Si tocmai aceasta forta si iubire imensa a acestui spirit ma face sa-l admir atat de mult si sa-mi doresc sa fac si eu o alegere atat de curajoasa...intr-un alt timp...o alta dimensiune...o alta viata. M-am apucat de citit aseara cartea autobiografica a lui Michael si, din ce am citit pana acum se vede ca a avut o copilarie aparent ok sau, cel putin, asa a expus-o. A presarat in povestirile lui despre copilarie doua idei esentiale pentru dezvoltarea personalitatii de mai tarziu: munca exacerbata la acea varsta frageda si lipsa afectiva a tatalui. In rest, admiratia si iubirea fata de mama lui (reciproc), familia unita (ma refer la mama si copii), zilele "ametitoare" (cum el le numea)pline de distractie par a se incadra in parametrii unei copilarii fericite. Din ceea ce am citit pana acum, copilaria lui NU este o justificare suficienta pentru evolutia lui de mai tarziu. Tind sa cred, tot din descrierile lui ca, pe langa tot ceea ce ai scris tu in articol, mai exista in Michael un soi de egoism si necesitate de a fi number 1 inca de la varsta foarte mica (indiferent ca asta ar fi presupus ranirea celor din jur intr-un fel sau altul).Astept sa termin cartea de citit si, probabil, ca am sa-mi fac o idee mai clara asupra omului Michael.Oricum, muzica lui este in continuare medicamentul meu, in orice situatie si asa va ramane indiferent de faptul ca, probabil, ca multi altii, voi descoperi, pe parcursul lecturilor mele despre el, ca era, cu siguranta OM cu toate cele bune si rele. Asta cred ca e diferenta intre mine si un fan: fanul nu citeste si nu vrea sa afle nimic despre omul Michael de teama ca nu cumva IDOLUL sa cada de pe piedestalul pe care el singur (fanul) l-a ridicat, ignorand faptul ca nu e zeu ci doar un spirit extraordinar captiv, totusi, intr-o carcasa prea mica.

Hmmm!
Avem idei diferite fata de ceea ce este spiritul. Eu nu-l vad atat de metafizic. Pentru mine spiritul exista dar e un altfel de a fi al materiei.

Daca citesti "Moonwalker" acolo nu spune multe despre copilarie. mai tarziu le mai spune dar uneori nici el nu poate sa identifice destul de bine ce s-a intamplat in copilaria sa. Dupa ce citesti "Moonwalker" reia si capitolul 5 din seria mea de aricole incepand cu "5.4. Copilul nedorit si presiunile din partea tatalui"

http://baldovin.blogspot.com/2010/06/michael-jackson-54-copilul-nedorit.html

Sunt mai multe lucruri implicate acolo

:) interesant modul in care te-ai diferentiat totusi de un fan. Subscriu . Fanul orb (care am fost si eu in adolescenta :D) isi doreste in idolul sau un Dumnezeu (pe care sa il apuce eventual de picior). Lunga povestea asta cu nevoia de Dumnezeu. Mircea Eliade face o descriere absolut impresionanta a acestui sentiment.

joanna
10:20 AM

In ceea ce priveste viziunea mea despre spirit, suflet si materie iti pot spune ca ea a venit initial empiric, nevoita sa experimentez, dupa care am simtit nevoia sa citesc cat mai mult. Pe aceasta tema, iti pot recomanda una dintre cartile care mi-a placut foarte mult...„Proprietarul galaxiei” Anatol Basarab.Cred ca , mai degraba, putem afirma ca materia este un alt fel de a fi al spiritului sau ca este dorinta materializata a spiritului.Tema aceasta este atat de complexa (ca de altfel tot ce tine de ceea ce e dincolo de „carcasa”) si atat de frumoasa incat se poate discuta foarte mult timp....imi scapa acum numele a doi oameni de stiinta sau scriitori care se intalneau si isi impartaseau exeprientele pierzand notiunea timpului.Eu tocmai ”Moonwalk„ citesc si mi s-a parut ca cele 3 capitole de la inceput se refera suficient de mult la copilaria lui incat sa intelegem cat de cat despre ce vorba. Ce mi-e clar pana acum este ca ”dereglarea” lui -daca mi-e permis sa spun asa- a inceput odata cu varsta aparitiei acneei. Mai departe ....voi vedea...oricum de abia am asteptat sa ajung acasa de la job ca sa citesc:))Regret ca nu am citit foarte mult din Mircea Eliade dar imi promit ca o s-o fac in primul rand pentru ca e scriitorul roman care a abordat cel mai mult si cu responsabilitate tema care ma intereseaza pe mine.Asta cu dorinta unui zeu care sa fie real, chiar daca undeva acolo si nu e palpabil, mie mi se pare ok...daca nu ar mai exista dorinta asta...am ajunge undeva cam la titlul articolului tau...Cand lumea se goleste de idealuri. Ideea e sa identifici corect unde/ce/cum este zeul pe care-l doresti (cu toti cred ca-l dorim doar ca la unii dintre noi se manifesta cam ca o nevoie primara din piramida de alimente).

:)
m-ai facut curios cu cartea desi carti despre "Fenomenologia spiritului" citeam inainte sa dau de psihanaliza. Cum am sa termin priectul cu filmele la care lucrez acum am s-o citesc.

Nu stiu la ce cuplu de teoreticieni te referi. Mie imi vine in minte cuplul Freud si Jung; cand s-au intalnit au vorbit vreo 7 ore incontinuu...

:) Dar faptul ca se uita cu insistenta pe sub fustele doamnelor fiind pe undeva pe la 8-9 ani ce zici? (Nu vorbeste desore asta in "Moonwalker") Asta arata prezenta libidoului inca de pe atunci; ma rog psihanaliza clasica crede ca toti copiii au un libido la fel de puternic. Eu nu cerd ca toti. Dar micul Michael il avea. Si in situatia in care nu avea descarcare (organele lui genitale fiind imature atunci) el s-a fixat pe elemente marginale cum ar fi acela de a fi iubit si adorat. Dragostea asta fie e o consecinta fie un pre pre pre preludu al actului sexual. Pentru un copil e naucitor pur si simplu.

Nu stiu cat de mare scriitor e Eliade - nu maa pricep la literatura. Penru mine e cel mai mare filosof roman din istorie (deocamdata-- pt ca sunt niste contemporani care promit sa il depaseasca)

joanna
12:21 AM

Mea culpa de exprimare....intr-adevar valoarea lui Mircea Eliade este recunoscuta ca filozof.Acum nu stiu cat de grav este pentru viitoarea personalitate a unui baiat, faptul ca se uita sub fustele femeilor ....si-ti spun asta deoarece, intamplator, am auzit de multe ori povestea asta in jurul meu de la barbati (fosti baietei) si nu am observat nici o modificare esentiala a comportamentului lor matur. Sau poate ca schimbarile sunt atat de profunde incat nici macar o persoana destul de apropiata nu le poate observa.Apropo de "fenomenologia" spiritului ....as vrea sa-ti mai dau un exemplu de spirit extraordinar: Isus.Dincolo de legenda si povesti cu iz biblic , El este exemplul cel mai potrivit a alegerii de renuntare a spiritului la om/matarial. Stii?!....sfarsitul vietii lui Isus ar fi putut sa fie scris intr-o mie de feluri si unul dintre el, cel mai plauzibil, ar fi fost sa propovaduiasca iubirea o viata intreaga...sa moara/sau nu de batranete, linistit...sa aiba o viata de sfant, ca Fiul lui Dumnezeu. Alegerea pe care a facut-o, de a renunta la trup, a fost exemplul suprem de ceea ce presupune IUBIREA neconditionata, pura.....renuntare la ceea ce e mai greu pentru a preda o lectie pe care oamenii cu greu o pot intelege: acea iubire neconditionata in ciuda tradarilor din jur si iertare. As vrea ca cei care vor mai intra pe blogul tau, sa nu se apuce sa scrie de cat de .....blasfemica am fost acum. Intentia mea nu este de a face , in vreun fel, comparatie intre Isus si Michael (desi s-ar putea face la nivelul "admiratorilor" pe care i-a strans fiecare in parte in viata de pe pamant si dupa...interesant este ca numarul nu difera foarte mult). Nu as putea face nici un fel de comparatie dat fiind faptul ca sunt situatii total diferite, spirite aflate pe trepte diferite de evolutie, misiuni diferite. As vrea sa se inteleaga ca sunt o fire care cred....cu siguranta cred intr-o SURSA primordiala care, la un moment dat, s-a rupt in milioane si milioane de bucatele, astfel dandu-ne nastere si avand grija ca, in fiecare dintre noi, sa fie o farama din Ea. Singura lege pe care o propaga Sursa si singura valabila in restul dimensiunilor este cea a Iubirii pure si neinteresata. De aceea, se poate intelege de ce fiecare dintre noi, in spirit, tindem catre intoarcerea la Sursa....doar de acolo de tragem. Vom reusi, cu siguranta, in momentul in care vom da dovada de sacrificiu pentru iubire. In alta ordine de idei, stii ce am observat citind cartea?!......ca Micahel spune destul de des...."il iubesc" sau "o iubesc"....cam des spune pentru o persoana introvertita, cum singur se descrie la un moment dat. Ce parere ai?

Problema nu e in sine ca copilul se uita sub fusta femeilor ci faptul ca are un libido destul de puternic (mostenit fireste ) pentru a face acest gest. Nu gestul in sine este cauza nevrozei de mai tarziu ci predispozitia la acest gest. Orice fel de interes libidinal clar vizibil la varsta asta conduce ulterior la diformitati ale comportamentului sexual la varsta adulta. Fie ca se manifesta prin comportament excentric sau prin refulare (care deseori ia forma de lipsa de apetit sexual)

Acum as putea fi luat ca nerusinat daca iti analizez afirmatia :

am auzit de multe ori povestea asta in jurul meu de la barbati (fosti baietei) si nu am observat nici o modificare esentiala a comportamentului lor matur.

pentru ca s-ar putea interpreta ca tu le-ai cunoaste deja comportamentul sexual. Insa inteleg ca nu asta a fost intentia ta si ca cel mai probabil de fapt nu le cunoasti indeaproape frustrarile sau fixatiile. Nu poti sa iti dai seama dfespre aceste deviatii decat dupa ce patrunzi in straturile adanci ale mintii cuiva. Din afara poate parea normal insa dinauntru nu.

Nu stiu daca "grav" e cel mai bun cuvant. Sexualitatea umana si cea a maimutelor antropoida e foarte puternica spre deosebire de cea a celorlate vietuitoare care e "cumpatata" si sezoniera limitata la necesitatea reproducerii. Din start omul considera ca e normal sa aiba relatii sexuale o data, de doua, 3, 4 etc. ori pe saptamana pentru ca asa considera comunitatea. Un extraterestru (sau un sfant) poate considera asta o depravare. Cert e ca asta e acceptata in general. Nu mai poate fi considerat grav decat atunci cand comportamentul sexual se uneste cu agresivitatea si devine sadism. Si sadismul poate lua forma de crima uneori ci nu doar simpla pedeaspsa. Aici e intr-adevar grav.

Daca cineva te va ataca ii voi sterge commentul :)

E clar ca iubirea normala isi cam pierduse sensul pentru Michael asteptand o dragoste industriala, de stadion in flacari sau de fan galagios. Am scris despre ea in text.

joanna
4:39 AM

Multumesc pentru sustinere:)...sincer, mi-as dori sa ma combata cineva dar cu argumente rationale si documentate...asa, cu siguranta, as mai putea sa invat si eu lucruri pe care nu le stiu. Imi plac provocarile ....bine intentionate si constructive. Stii la ce concluzie am ajuns eu in legatura cu viata personala, afectiva a unui artist/geniu?!...dupa mine, unul dintre motivele pentru care multi dintre ei nu-si gasesc stabilitatea emotionala (ma refer aici la o relatie de iubire)ar fi faptul ca sunt atat de concentrati pe ceea ce fac (de ex. Michael iubea din suflet muzica si dansul, isi dorea sa transmita mesaje unice, era perfectionist pana la extrema) incat, practic nu mai au nici timp si nici dispozitie afectiva pentru o relatie. De fapt, ceea ce incerc sa spun este faptul ca pasiunile lor (muzica, dans, arta etc) le consuma toata energia, sentimentele....Michael spunea ca atunci cand termina un album era stors de vlaga, toate sentimentle si pasiunea lui consumandu-se in actul creatiei. Asa ca.....nu e de mirare ca multe dintre genii sunt singure, nu? Hmmm...vezi tu, nici Michael insusi nu prea stia ce vrea...cand avea dragostea industriala, a unui fan galagios i se parea ca se intra cu forta in viata lui si avea sentimentul de sufocare (apropo si de episodul dispneic).......pe de alta parte, se simtea abandonat de multe ori in situatia in care stia clar ca sunt inca milioane si milioane de oameni care inca il mai iubesc neconditionat....de multe ori, urmarindu-i aparitiile mi se parea atat de indiferent la iubirea oamenilor si tot timpul in cautarea unui alt tip de iubire....pe care sunt absolut convinsa ca nici el nu o identifica...cu alte cuvinte,stia ca-i lipseste ceva dar nu a stiut niciodata ce. Oricum...probabil ca voi avea candva ocazia de a-l intalni...si sa vezi atunci ce o sa-l pun sa-mi danseze....spacewalk:))) Apropo de numele dansului perfectionat de el (inventat nu pot spune deoarece a recunoscut ca nu-i apartine...el doar l-a perfectionat)...MOONWALK..ciudat nume,mai ales, ca mie nu mi se pare deloc a fi un dans al omului care paseste pe luna...dar, in schimb, cred ca s-ar potrivi dansul omului de pe luna....asta spune multe despre spiritul M.:-p. Eu cred foarte tare in puterea cuvantului, in energia imensa cuprinsa in el. Multi oameni ignora total aceasta putere energetica a cuvantului (care poate fi egalata, intr-o oarecare masura, de cea a gandului) si fac o greseala foarte mare....folosind cuvinte care,incredibil, pot schimba vieti uneori.

Cum eu insumi sunt artist cam stiu e inseamna creatia. Intr-adevar iti cam investesti emotiile in proiecte si uiti de cei din jur. Dar problema e ca el nu putea sa investeasca intr-o relatie nici cand nu lucra.

Episodul dispneic a aparut in cea mai "normala" perioada a vietii lui. Atunci era un fost copil minune care incepea sa arate ca un om normal. Proiectul cu vrajitorul cred ca e cel mai facil proiect in care s-a implicat. Atunci chiar parea un om normal care merge si el sa jjoce intr-o piesa de teatru de amatori. Si aici e toata povestea: desi spunea (pe buna dreptate) ca se simte sufocat de dragostea fanilor totusi lipsa ei il teroriza si mai tare. De asta el s-a plans de aceasta presiune exact cand popularitatea lui a inceput sa scada din nou si cand nu mai umplea stadioanle ca altadata.

Interesanta redenumire faci la moonwalk cu spacewalk. Suna mai ... fonetic varianta ta. Dar numelede "moonwalk" a fost dat cu
mare atentie chiar daca nu se potriveste cu miscarile efective ale dansului. El are legatura cu aselenizarea. Momentul Sputnik al americii care fusese devansata de URSS in domeniul explorarii cosmosului. Asta se potrivea cu insasi situatia sa de depasit de alti artisti dar revenit spectaculos. Apoi mai era si "Star Wars" de vare Michael a vrut sa se lege cat mai multy pentru ca ajunsese un fenomen in intreaga lume. Filmul "Moonwalker" introducela un moment dat efecte gen Star Wars. In mod normal ar fi trebuit numit beltwalk adica mersul pe banda rulanta in directia opusa. Dar a ramas mai bine in in memoria colectiva asociat cu aceste forme deja incetatenite.

joanna
12:22 PM

Aha...interesant..am inteles.Nu detineam informatiile pe care mi le-ai oferit tu legate de moonwalk ...eu cand l-am ”redenumit„ m-am gandit mai mult la originea lui Michael.Stii...ma gandeam..la tine cum au evoluat emotiile tale vis a vis de MJ?...imi spuneai ca in adolescenta erai un fan infocat...Care piesa a lui ti-a placut cel mai mult?...Mie imi place cel mai mult ”Give in to me”...desi mi-e destul de greu sa aleg. In alta ordine de idei, ce parere ai despre Illuminati si marea conspiratie? Eu nu cred in absolut nimic din informatiile de baza care ni se ofera....gasesc mereu in spatele lor o alta informatie ascunsa, total diferita de cea initiala. Simt, in fiecare zi mai mult, cum suntem condusi ca niste sclavi catre o anumita directie foarte bine stabilita si care, cu siguranta, ne va dezavantaja foarte mult, in final. Si nu ma refer aici la conducerea tarii noastre si, nici macar, a Americii sau a Rusiei. Cand ma gandesc cat de multi oameni au murit din cauza HIV-ului iar ei ne spun si acum ca nu au antidotul in conditiile in care el e un virus creat in laborator si orice virus se creeaza odata cu antivirusul....ma apuca groaza si revolta interioara.Legat de asta m-am uitat de curand la cate va scurte conferinte de presa ale lui MJ in care el tot incerca sa spuna niste chestii...avertismente....legate de marea conspiratie. Nu stiu in ce masura ai studiat videoclipurile lui dar in ”Black or White„ (sfarsitul videoclipului care a si fost interzis ulterior) si ”They dont really care about us” sunt o multime de mesaje ascunse...o multime de simboluri si o multime de miscari ale dansului lui care au semnificatii uluitoare. Avand in vedere studiul meu in privinta asta cred ca inca de ani buni, pe langa mesajul aparent al pieselor mai exista un al doilea mult mai important....Ai apucat sa citesti ”Dansand visul”? Daca, intr-adevar le-a scris Michael, chiar se pricepea.Si mi-am pus intrebarea daca intr-adevar le-a scris el pentru ca versurile cantecelor lui, desi au un mesaj puternic, sunt usor infantile...cu tendinta aia de a spune ”Ea a zis...eu atunci am spus” ...genul epic copilaresc. Versurile poeziilor difera...sunt ale unui om mai matur...poate si pentru ca sunt scrise mai tarziu. Scuze pentru alambicarea ideilor dar le scriu si eu asa cum imi vin in cap dar ma bazez pe tine sa le reanjezi...mental vorbind :)) aaaa si cand te plictisesc foarte tare sa ma anunti:))

Cel mai mult mi-a placut "Smooth Criminal" apoi "Dirty Diana".

Dupa cum vezi pe acest blog sunt adeptul teoriilor conspiratiei exeptand extraterestrii si alte kestii metafizice si numerologice. In materie de politica ma consider insa un "conspirationist moderat"

:) am si facut un mix la "They don't care about us”, de fapt un dialog politic. Uita-te in casutele din dreapta blogului la sectiunea "Muzica comusa de mine".

Uitasem de "Dansing the Deram". Dar l-am citit in adolescenta. Ar fi trebuit sa il reiau odata cu studiul asta...

Nu ma plictisesti-- chiar iti multumesc de commenturi- imi face placere . Te invit sa mai scri

joanna
10:10 AM

Stii ca vorbeam, la un moment dat, despre conspiratii..Tot citesc pe tot felul de site-ri, bloguri despre o mie si una de conspiratii...idei care mai de care mai traznite..dar nimeni sau foarte putini vorbesc despre marea conspiratie ...adevarata conspiratie care ne conduce destinele zi de zi inca din faza intrauterina. Faceai si tu referire de foarte multe ori la ”sclavagism”...mda, tot despre sclavagism vreau sa vorbesc si eu dar un alt fel...sclavagismul pe care il acceptam tacit si care este ascuns atat de adanc in ADN-ul nostru incat nici macar nu-l constientizam. Ma refer aici la cei ce ne conduc cu adevarat de mii de ani ...la Illuminati. Nu stiu de ce lumea se fereste, in general, sa vorbeasca despre ei. Oare cand ne vom ridica valul materiei si al iluziei de pe ochi si vom vedea Sursa..Unicul?! Oare cand vom realiza ca realitatea pe care o credem adevarata este doar un program in care si dupa care noi suntem obligati sa ne traim viata asta ”umana”? Fiecare dintre noi, sunt convinsa ca a trait macar un moment de trezire in viata, moment in care Constiinta (si nu ma refer la cea umana care nici macar nu exista in realiate) ne-a tras de maneca, soptindu-ne: ”Hei, trezeste-te...esti doar un sclav al Matricei..cauta adevarul si el te va elibera!” Programul in care noi functionam ca teleghidati este Matricea. Apropo...niciodata nu intelesesem filmul ”Matrix” desi il vazusem de multe ori...abia acum am reusit sa pricep ca este descrisa o realitate pe care noi ne incapatanam s-o credem doar un film bun. Cand ma gandesc la George Bushi (membru al Illuminati) si la descendenta sa, imi vine sa vomit....nu pot sa cred nici acum ca a reusit sa convinga populatia sa-l realaega in conditiile in care a omorat atatia civili si militari nevinovati. Gandeste-te la 11 septembrie si World Trade Center. Si-au propus sa puna stapanire pe irakieni. Si cum puteau face asta?!..au organizat atentatele in care au omorat atatiaaa oameni ....noua ne-au implementat ideea existentei unui terorist Bin Laden, responsabil pentru toata tragedia...cu scopul final de a incepe un razboi in zona irakiana. Sub pretextul supravegherii acestei zone si eliminarii terorismului (inventat de ei) au fost omorati mii de irakieni si soldati americani.Asemenea cruzime si planuri diabolice stabilite cu foarte mult timp inainte nu pot fi decat ale Illuminatilor - oameni cu creier reptilian (sange rece).Dar, cel mai grav este ca ne-am abatut atat de tare de la Adevar si Constiinta incat nici macar nu stiu daca vom fi capabili vreodata sa ne revenim. De fapt, nu stiu dar cred , sper sa fim in stare sa rupem acesta panza de minciuna in care traim si sa devenim ce am fost odata: Lumina, Constiinta si Iubire.Daca ati ajuns sa cititi aceste tipuri de bloguri, presupun ca o parte mica in voi s-a trezit...doar ca nu stiti foarte bine in ce tabara sunteti. Pare ciudat ce am scris dar asta e realitatea adevarata ..nu cea pe care ADN-ul nostru o are inscrisa iar ARN-ul o descifreaza. Pare greu sa crezi ca nimic din ce faci nu iti apartine ci este doar o comanda venita de la Matrice....Matrice care ghici cum a luat nastere si cum exista de mii de ani?! ....a luat nastere din frica...frica noastra si se hraneste zi de zi din asta....da, frica noastra ca o sa murim de foame intr-o zi sau de nu stiu ce boli inventate in laborator...frica de razboaie..frica de Dumnezeu. Ei bine, suntem sclavii acestui program in care traim dar , paradoxal, noi il hranim. S-a demonstrat cum functioneaza corpul uman: simplu...tot ceea ce noi vedem, mirosim, palpam...este produsul creierului uman care primeste si trimite impulsuri energetice iar organele de simt redau exact ceea ce creierul doreste. Pai...daca suntem conectati la un Mare Program, acea Matrice, prin care ni se trimit anumite impulsuri energetice si informatii...logic ca vedem, simtim ceea ce Illuminatii doresc ca noi sa stim. Probabil ca urmatoarea intrebare ar fi ”de ce ar dori aceesti illuminati sa ne conduca?”. To be continued..

joanna
10:13 AM

Intrebarea era de ce vor sa ne conduca. Pai , simplu....atata timp cat noi suntem conectati la acest program , stam departe de adevarata Viata...de Constiinta Infinita si plina de iubire...de Sursa. Atata timp cat noi acceptam sa credem ca suntem doar niste oameni, refuzand sa ne cunoastem adevaratele origini, illuminati exista...nu mor. Planul lor, de mii de ani, este sa impuna o noua ordine mondiala prin care noi, cei care vom purta cipuri, sa le fim sclavi fara capete. Originea lor reptiliana le justifica nevoile care sunt primare...de a aduna cat mai mult...de a stapani peste tot...de a se hrani cu sangele proaspat si plin de adrenalina al omului pe care numai frica din momentul apropierii mortii o poate produce. Ceea ce pe mine ma bucura foarte mult este faptul ca vad in jurul meu oameni care incep sa se trezeasca sau oameni care se nasc mult mai vii decat altii. Probabil ca apropierea de momentul intrarii in Centura Fotonica ajuta si la nasterii unor oameni cu vibratie inalta, oameni care vor salva si care vor constitui Inceputul...Epoca de Aur. Imbucurator este faptul ca exista totusi variante de scapare din acest ...program ucigas de suflete care, sunt convinsa ca va fi sters (fiind plin de virusi) si reinstalat.

Vezi din cate am scris pe acest blog ca sustin la cele mai multe din ideile exprimate de tine. Nu prea raspund la ideile cu Iluminati si organizatii secreto-mafioto-religioase de care vorbea si Alex Johnes. Ei sunt mafioti sunt si mincinosi si si religioasi dar nu au nevoie de culturi practicate pe ascuns cand pot sa le practice cu succes in vazul lumii. De cateva mii de ani incoace decand au impus sclavagismul il practica cu nonsalanta fara sa le fie rusine de faptele lor. N-au nevoie de intruniri secrete/coduri si altele de genul asta.

Inca o diferenta. Scopul lor nu e distrugerea speciei umane. Nu sunt atat de diabolici. Ei kiar doresc binele omenirii asa doar in limitele lacomiei lor; daca lacomia nu le e satisfacuta atunci umanitatea se poate duce de rapa fara remuscare.

joanna
7:11 AM

As putea sa-ti raspund la cateva din intrebarile tale..una ar fi de ce nu practica sclavagismul asa in vazul lumii. E relativ simplu: programul asta in care traim noi nu putea fi impus decat treptat....politica "pasilor marunti", foarte marunti iar o practica brusca si pe care toata lumea sa o simta, s-o observe ar fi produs, in locul sclavagismului scontat, o trezire brusca a oamenilor. Probabil ca mintea lor reptiliana si-ar fi dorit sa actioneze mai brusc si sa obtina o victorie rapida asupra omenirii dar stiu ca risca foarte mult - oamenii pot detecta mai usor iluzia in care traiesc. Se spune ca minciuna repetata devine adevar...lucru foarte real. De aici putem concluziona ca o minciuna poate deveni adevar doar daca e repetata deci necesita timp. Asa e si cu sclavagismul asta de care vorbesc eu...el poate deveni real si acceptat intr-un timp foarte mare. Si inca un argument....acesti illuminati au nevoie ca noi sa le fim sclavi de buna voie nu fortati ....daca ar risca si ar accelera procesul de sclavagizare iar noi ne-am trezi...ar putea, intr-adevar, sa ne supuna cu forta dar atunci s-ar incalca multe legi ale programului care ar mai inceta sa mai exista din cauza lipsei energiei principale cu care el functioneaza : frica noastra indusa de falsele pericole pe care tot ei le fabrica. E simplu...practic, ei inventeaza diverse pericole in care rasa umana s-ar afla si, apoi, tot ei pozeaza in salvatori (iar pentru a fi salvati, trebuie sa ne supunem unei noi ordini mondiale).Doar asa, prin acest proces, Matricea beneficiaza de energia de care are nevoie. In discutiile noastre, tu ai folosit de multe ori pronumele pesonal "EI". Asta imi arata ca, la nivelul tau, exista niste indivizi, pe care tu ii numesti "ei" (fara a-i boteza intr-un fel) si care ne exploateaza mai voalat sau nu. Daca eu ii denumesc pe acesti "ei" ca fiind "Illuminati" sau nu stiu...altfel, cred, totusi, ca vorbim despre aceeasi grupare de indivizi care se hranesc doar din energia materializata sau nu a oamenilor. E aceeasi poveste ca si in cazul denumirii pe care o are Sursa....la crestini e "Dumnezeu"...la musulmani - "Alah"...la evrei - "Yahve" ...dar, pana la urma, se refera la aceeasi Sursa..Unicul...Constiinta Infinita. Si....ai dreptate, ei nu doresc distrugerea speciei umane...ci prelungirea vietii ei sub acest program iluzoriu...cu valul materiei pe ochi...cat mai mult...Daca umanitatea ar disparea (vorbesc de forma in care "traim" noi acum)...programul, Matricea, Illuminati..ar muri si ei pentru ca nu ar mai avea energia necesara...frica oamenilor. Aceasta frica nu poate exista decat in conditiile in care spiritele noastre sunt captive in corpul uman ce este condus de creier...la randul lui, creierul este conectat la acest program care trimite ce comenzi doreste. Comenzile, bineinteles, ca sunt trimise in asa fel incat sa produca comustibilul necesar functionarii, pe mai departe, a programului. Iar acest combustibil este frica. Circuitul cam asta e. Trebuie sa recunosti, uitandu-te in jur, ca oamenii sunt stapaniti, in mare parte, de diferite frici...de a-si pierde serviciul, de a contacta vreo boala incurabila, de razboi, de cutremure etc. Eliberarea din program inseamna libertate ...iar libertatea inseamna cunoastere si cunoasterea inseamna disparitia fricii...logic...suntem parte din Intreg...si frica nu isi are locul.

11:54 AM

:)
Stai linistita ca nu la scalavgism ma refeream ci la faptul ca ei s-ar intruni in societati secrete gen masoneria & stuff. Despre asta spuneam ca n-ar avea nevoie.

in ceea ce priveste sclavagismul-- total de acord ci tine. Din pacate asta e democvratia... Nu poate exista fara sclavagism. Sau, ca sa formulez asa cum ma gandesc sa fac o lucrare de arta teoretica: "Democratia este cea mai buna forma de scalavagism cunoscuta vreodata". Ba chiar nu sunt adeptul teoriei ca sclavagismul nu s-ar practica in vazul lumii. E foarte vizibil. Doar ca sistemul a invatat sa nu se ia de aia care ar puteA CREA O REVOLTA. e mai profitabil sa le gasesti un loc in parlament sau sa taie pe undeva frunze la caini...

Apoi nu mai e sclavagism clasic cu munci de rutina: avem un sclavagism al creativilor :D. Asta se datoreaza tehnologizarii. Petrolul/curentul face munca de rutina prin roboti.

"Ei". Ei sunt acEi MishEi care prin diferite tactici de manipulare, amenintare sau alte resorturi sociale forteaza omul (simplu) sa munceasca mai mult decat ar face acest lucru din placere ca pe un joc. "Ei" sunt un fel de borgi sociali, urmasi ai feudalismului care au imbracat haina democrata. Sunt grupati in clasele sociale superioare. Nu produc nimic, nu participa la procesul de productie al bunurilor ci doar consuma. Pentru ei sunt create joburi speciale de taiat frunze la caini la care au acces prin recomandari sau prin scoli speciale la care au acces doar cei de teapa lor.

Nu ii identific cu figurile principale din religii asa cum faci tu, insa ei se folosesc de religii pentru a-si spori puterea si autoritatea asupra sclavilor.

Imi place cum scri. fa-ti blog ;)

joanna
3:15 PM

:))..Venind din partea ta...chiar o s-o iau ca pe un compliment..multumesc dar nu cred ca e cazul sa-mi fac un blog...mai am multe de citit si descoperit pana a ajunge sa am ce impartasi si altora...chiar daca multora nu le vine sa creada,cele mai mari si crude razboaie au inceput de la religie....mai bine zis cei care le-au provocat si-au ascuns adevaratele intentii in spatele religiei. Sunt convinsa ca asa se va intampla si in viitor...religia va constitui cea mai mare provocare in ceea ce priveste violenta si cruzimea.Cu siguranta ne referim la aceleasi grupuri de indivizi...diferenta este ca tu ii vezi mai putin ....metafizic - cum tu spuneai despre tine intr-un comment de mai sus. Motivul pentru care eu merg mai departe cu viziunea...despre ei si despre viata este ca, datorita unei experiente deosebite, revelatoare pe care am trait-o acum cativa ani, am inteles ca nimic din ceea ce vad nu este cu adevarat ...nimic din ceea ce mi se ”vinde” nu este real...asa ca s-a nascut in mine dorinta de a investiga, cat pot...pentru a incerca sa descopar ce sta in spatele aparentei. Faptul ca vad in fiecare zi oameni ce se impart doar in doua categorii ...sclavi si asupritori, ma ingrozeste...imi vine foarte greu sa accept ca lumea se indreapta rapid intr-o jungla umana. Imi este foarte greu sa accept nedreptatile care se desfasoara zilnic in fata mea si ma simt ca la cinema...vad un film de groaza in care nu pot interveni...primul instinct este sa-ti acoperi ochii dar asta nu poate dura mult pentru ca tipetele celor torturati in film nu te pot lasa indiferent. La nivel material...nu putem face nimic pentru a schimba situatia..de asta m-am convins...dar la nivel spiritual, da.Trezirea asta de care tot vorbesc eu e singura varianta de a evada din matrice. Daca fiecare dintre noi am adopta atitudinea lui Michael din ”Man in the mirror” sunt absolut convinsa ca cei care au constituit acest sistem de asuprire ...ar muri. Eliberarea noastra nu poate fi decat spirituala...repet, la nivel material nu putem face nimic. Dar aceasta eliberare nu va fi asa usoara pentru ca mai mult de jumatate din umanitate accepta starea de sclavie a intunericului....e singura stare pe care o recunosc, de altfel...le e teama de Lumina...necunoscand-o, le e frica. Vezi?!...frica asta e peste tot...e in ADN-ul nostru..si asta ne mentine in starea de sclavi. Iti dau un exemplu simplu...gandeste-te la religie...la ce suntem invatati de foarte mici de parinti si biserica : ca trebuie sa facem fapte bune , in caz contrar Dumnezeu ne pedepseste...trebuie sa ne fie frica de El....de parca Dumnezeu e asemeni unui batranel rautacios care sta in scara blocului si numara cate persoane necunoscute intra la tine in apartament si care nu sunt trecute la intretinere. Aceasta mentalitate a fricii de Dumnezeu ne e implementata din copilarie si ne urmareste pana parasim lumea...unii chiar facand din ea o filozofie de viata. Gandind logic (ar fi bine si cu spiritul) ce fel de Dumnezeu ar fi acela care si-ar dori sa aiba niste copii care l-ar stii numai de frica?!!! (de aceea nu sunt de acord cu Vechiul Testament..acolo fiind descris un Dumnezeu razbunator,razboinic care iubeste doar un singur popor - cel al Israelului...oare nu ar trebui sa ne dea de gandit asta?! coincidenta sau nu dar ideea Vechiului Testament este ca evreii sunt cei iubiti de Dumnezeu iar la conducerea planetei, acum, sunt evreii...ca sa nu mai vorbesc de ceea ce spun, de obicei, presedintii americani in incheierea discursurilor - ”Dumnezeu sa binecuvanteze America si pe nimeni altcineva”...relevant, nu?...astia sunt cei ce ne conduc ...cei care cred ca sunt singuri iubiti de Dumnezeu si sprijiniti in razboaiele lor stupide si cei care cer binecuvantarea lui Dumnezeu doar pentru ei...restul umanitatii poate sa moara).

joanna
3:17 PM

Indiscutabil nu exista un asemenea Dumnezeu....clar ca e o minciuna ”vanduta si impregnata” de biserica oamenilor pentru a-i manipula usor spre scopurile lor ....de aici si parerea mea ca frica hraneste tot acest program de control asupra mintii umane. Am invatat sa nu mai cred tot ce mi se spune dar sunt sigura de cateva lucruri, nemaiavand nevoie de confirmare sau cercetare in cazul lor....unul dintre ele ar fi ca Dumnezeu e numai Iubire, Dreptate si Compasiune iar noi suntem rupti din El asa ca orice vine in contradictie cu aceste doua legi provoaca dezechilibru...ducand catre inchisoarea si cancerul spiritului: frica.

:)
La drept vorbind si eu as paria ca D-zeu, asa cum il prezinta religiile, nu exista. Poate doar hinduismul cu pateirmul sau m-ar satisface intr-o anumita masura. Dar cu siguranta nu poti sa stii pt. ca nu cunosti Universul... Neavand informatii ramai doar la nivelul pariului asa cum pariezi pe o echipa stiind ce performante are in trecut dar nu si pe cele din viitor.

Dar ce te faci cu faptul ca conceptuld e "dumnezeu" are o functie psihica, aceea de a recrea la nivel imaginar copilaria si starea de copil? Chiar daca D-zeu nu ar exista tot nu poti "scapa" (sic!) de el pt. ca de fapt fiecare dintre noi vrea sa se reintoarca la copilarie. Si aici e problema...Din pacate s-au gasit niste smekeri sa faca din asta o afacere infloritoare care tine de 2000 de ani, dupa cum zici si tu. Nici mie nu mi-a placut VT. Dupa vreo 50 de pagini l-am aruncat si nu am mai pus niciodata mana pe biblie :)

Si pe mine ma ingrozeste gandul cu impartirea asupriti-asupritori. Deocamdata sunt fortat de obligatiile pe care mi le-am asumat inainte. Insa cu siguranta voi iesi la un moment dat din acest joc social infect kiar daca asta inseamna sinucidere... Dar cred ca voi gasi variante mai bune de a evada din acest razboi psihologic al sclavagismului.

De fapt omul iese din jungla umana si se civilizeaza treptat. Sclavagismul contemporan poate uneori fii mai inuman decat cel clasic dar per total el e mai discret. Faptul ca esti dat afara de la job cand nu mai poti e mai curand o binecuvantare decat un blestem asa cum il vad multi. In trecut erai ucis in aceeasi situatie. Macar acum ti se da o sansa, oricat d emica ar fi ea. Poate ca nu inseamna mult, ppoate ca moartea ar fi mai buna pentru specie deoarece nu mai transmiti tulburari psihice urmasilor.

Si eu am avut o astfel de "revelatie" concreta cu statul de drept ... De atunci mi-am skimbat radical ideile politice.

”Man in the mirror” nu e exact evadarea. Pe timpul ala Michael se juca cu codurile si nu-l intalnise pe agent. Dar de pe timpul ala dadea semne de trezire. Din pacate el nu s-a trezit total niciodata pentru ca de fapt el insusi ajunsese o parte a sistemului. La asta duce de fapt o viata plina de compromisuri... Din pacate nu el le-a ales ci a fost obligat sa le faca.

joanna
9:05 AM

Stii ce mi se pare interesant la discutiile noastre,daca le pot numi asa? Ca , in mare parte, avem idei asemanatoare dar e o mare diferenta de perceptie a ceea ce presupune viata umana...la mine legatura dintre material si spiritual e foarte mare...tu pari sa responsabilizezi foarte mult latura umana. Oricum, referitor la faptul ca nu ai cum sa stii ce fel de entitate e Sursa (am renuntat de ceva timp sa-L mai numesc Dumnezeu, asa cum fusesem invatata iar daca o mai fac uneori e doar..din obisnuita:-P)...pentru ca nu cunoastem Universul (asa cum ai spus tu). Pai tocmai aici e smenul...credinta tocmai asta presupune...eliminarea acelui Toma necredinciosul din fiecare dintre noi...si, sa-ti mai spun ceva: nu e vina Creeatorului ca noi nu mai suntem in stare sa ne regasim bucatica de Lumina pe care ne-a pus-o in fiecare dintre noi....nu e vina Lui ca ne-am indepartat atat de mult de El incat am ajuns sa credem ca nu cunoastem Universul si legile lui. Pentru ca exact asta s-a intamplat...de aici si vorba aia foarte inteleapta ...”Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in sac”...El ti-a dat o data iar daca tu ai fost atat de slab la provocarile lui Lucifer si te-ai afundat in intuneric si involutie (pentru ca noi, in nici un caz, nu am evoluat de-a lungul secolelor..iar asta e un lung subiect care merita o discutie serioasa)..e problema ta si trebuie sa lupti sa revii la Lumina ....bineinteles, asta daca iti doresti. Intotdeauna exista doua sau mai multe alternative...poti ramane forever sclav si captiv in nestiinta, de fapt, asta e calea usoara, nu?...si cu toti suntem tentati s-a alegem. Stii ce se intampla cu starea asta de sclavagism in care ne aflam?...eu cred ca nici nu e cazul sa incercam o evadare din aceea radicala si brusca...nici nu vad, practic vorbind, cum am putea s-o facem...traim in societate si suntem dependenti la nivel fizic de ea (vorba lui Isus - Sa dam lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu si Cezarului ce e al Cezarului)...eu cred ca,mai degraba, cea mai mare lovitura pe care am putea s-o dam sistemului, programului-matrice ar fi sa ne adaptam...o adaptare inteligenta care sa conduca la o nesupunere...la o rupere de lanturi. Cred ca o astfel de atitudine (pe care, daca imi permiti, o s-o detaliem cu o alta ocazie) ar avea o mai mare sansa de reusita decat o revolta in masa a unor oameni care traiesc intr-un sistem de care sunt dependenti intr-o oarecare masura. Eu imi admir foarte mult tara, asa cum e ea, si trecutul ei. Sunt mandra ca sunt urmasa dacilor, a tracilor si ii urasc pe cei care au incercat sa-mi povesteasca la scoala ca ne tragem din romani, latini...nu avem nici o legatura cu ei...(e un alt subiect sensibil si despre care ni s-au spus numai aberatii). Ti-am spus asta pentru ca vroiam sa aseman lupta pe care o putem duce noi cu sistemul,in mod inteligent,asa cum Mircea cel Batran sau Stefan cel Mare, cu o armata infima reuseau sa castige, prin inteligenta, luptele cu turcii cei lipsiti de creier si manati doar de lacomie si ura.Faptul ca sclavagismul de azi e mai discret e mult mai grav...asta presupune ca si cei care ne subjuga au evoluat, avand metode mai bune de a o face. Asa e...e mai discret dar cu urmari mult mai grave la nivelul constiintei decat cel anterior, nu crezi? Interesant este ca fiecare dintre noi doi a avut cate un tip de revelatie..chiar daca in domenii diferite...asta inseamna un inceput de...trezire si e foarte bine.Chiar daca Michael a ajuns sa fie parte din sistem..pentru mine admirabil este ca a murit pentru ca o parte din el s-a trezit...iar acea parte, in lupta ei cu sistemul..a ales moartea decat sa se supuna.Bravo lui! A nu se intelege ca sunt de acord cu moartea ca forma suprema de evadare din program. In nici un caz...sunt o luptatoare!! Dar, daca nu mai ai de ales si sistemul a reusit sa te acapareze in mare parte...asta e mai bine, iti iei jucariile si pleci ACASA decat sa ramai sclav, nu?

Nu e atat de simplu sa-ti iei jucariile si sa pleci. Cand eram copii era simplu pt ca ne puteam desparti relativ usor de jucarii. Cand esti adult "jucariile" ti-au intrat pana in fibrele intime ale mentalitatii si sufletului tau. Depinde si de cate compromisuri ai facut.

E un adevarat drum, o adevarata evolutie spirituala sa poti iesi din chingile impuse de cultura sclavagista. Nu e imposibil totusi si tocmai de asta zic ca voi gasi variante mai bune de evadare decat moartea.

Ai zis-o bine cu partea din michael care s-a trezit si l-a ucis. Parca cumva inconstient a facut-o.

Vad ca tu inca esti influentata de mentalitatea eroica in materie de istorie. :) In realitate Stefan si Mircea au pierdut mai multe batalii decat au castigat si au cam platit burul imperiului... Nu aveau cum , ce-i drept. Numai ca ei nu s-au luptat cu sistemul. Ei au fost sistemul. La un nivel mai primitv decat cel al imperiului, insa ei au fost sistemul. Au fost parte din el. Adevaratii lptatorii cu sistemul au fost haiducii. Astia merita respectul.

Nesupunerea de care vorbesti tu se intampla chiar acum. Criza pornita de la americani este criza care a pornit de la cladirea 7 pentru care autoritatile nu au catadicsit sa dea explicatii nici pana azi.

Cladirea 7 care a cazut neatinsa de vreun avion a fost crapatura care a creat americanului simplu o imagine de cosmar asupra societatii in care traieste. Dpa aia au urmat stergerile sistematice de pe Youtube (&stuff) ale documentarelor care sustineau idea ca 9/11 e un inside job. Dintr-o data frumoasa democratie si-a aratat partea intunecata asa cum nici cel mai inchistat sistem totalitar nu a facut-o. Omul simplu a ajuns la concluzia ca trebuie sa o lase mai moale cu vrajeli de genul "American Dream" si altele de genul si ca se afla in mijlocul unor capcane ideologico-culturale. Prin urmare, decat sa lucreze in oras la vreao corporatie, a ales sa se mute in natura si sa faca energie proprie de la vant.

Iata o cale de vadare! Scalavul s-a eliberat reusind sa miroasa manipularea si sa nu se lase inlantuit de ea. De aici si criza. Bancile l-au momit si mai tare cu oferte si mai mincionoase (cam ca la noi) care sa-l readuca in metropole dar sistemul tot a cazut pentru ca sclavul n-a mai raspuns cu munca. N-a mai vrut sa fie productiv.

Sistemul de dezinformare cauta de ani de zile o varianta plauzibila pentru caderea ei si inca nu poate gasi. Se lucreaza la un film care sa explice caderea ei-- imi si imaginez armatele de designeri 3D care sa realizeze trucajul. Nu cred ca va reusi dar in urmatorii ani vom vedea rezultatul. Oricum Obama e un instrument al acestei incercari disperate de recuperare a increderii sclavului. Lunga poveste, mult de spus

joanna
8:02 AM

Cand ma refer la ”Acasa” eu ma gandesc la moarte, care presupune, in viziunea mea, plecarea...spre locurile de unde ai venit, adica acasa (pana la urma nu suntem nicaieri acasa cat traim viata asta umana, de iluzie).Nu m-am referit la renuntarea la societate..demisie de la job sau altceva. De aia am spus ca , daca nu mai ai alta alternativa si sistemul a reusit sa te copleseasca...asa cum i s-a intamplat si lui Michael..alegi sa mori dar nu prin sinucidere, pur si simplu cedezi. Asta se intampla in cazul in care te trezesti si vrei sa te intorci impotriva sistemului care te-a ajutat sa te ridici...pana la urma cred ca asta s-a si intamplat cu Michael...sistemul l-a ajutat sa se ridice dar cu anumite conditii (promovarea unor mesaje violente...ca dovada ca primele si cele mai bune piese ale lui au fost cu un astfel de mesaj) iar cand s-a trezit el ca nu mai vrea sa fie cel care aduce ura si violenta prin muzica, nu a mai vrut compromisuri pentru ca mult mai important e spiritul lui si al celorlalti decat faima...a murit! Sa stii ca nu sunt deloc influentata de opera eroica din istorie...nici macar nu sunt o fire romantica:))...dar ti-am dat exemplul acela ca sa pot asemana mai bine lupta noastra cu programul. Sunt, intr-adevar, patrioata...poate pana la prostie...dar nu vreau sa-mi schimb opinia pentru niste oameni care ne conduc si care si-au batut joc de foarte multi ani de istorie si de tara, in sine...nu are nici o vina Romania ca e condusa de astfel de indivizi...e ca si cum un cretin ar conduce un Ferrari (pentru ca exact asa e Romania in comparatie cu alte tari...gandeste-te la Islanda care e numai gheata si aduce o groaza de bani la buget din...ghici ce?!..turism) si ar intra cu el in stalp din nestiinta si prostie si, dupa aceea, ar spune politiei sau oamenilor ca masina e de vina, nu? Ai expus extraordinar exemplul de nesupunere fata de sistem..cel cu mutatul in rural.Exact la genul asta de revolta inteligenta ma refeream si eu. Pana la urma, daca suntem destepti, programul-matrice va fi invins cu propriile arme DAR trebuie sa ne schimbam noi ..daca nu o facem degeaba asteptam o minune...nu o sa se intample. Ceea ce urmareste sistemul in permanenta este ca noi sa fim dezbinati, sa ne uram unul pe celalalt, sa fim lacomi, sa distrugem cu nesimtire si fara pic de respect ceea ce Terra ne ofera...daca toate astea se vor
schimba la noi, cei mici, vibratia noastra si a pamantului va creste in asa fel incat Matricea va muri ”de foame”. Intr-adevar fiecare din povestile astea sunt foarte lungi...ne-ar trebui zile si nopti sa le dezbatem:)) Si, din cate vad, singuri...ca nu ne mai baga nimeni in seama:)) Poate mai intra cate unul pe blog (la articolul asta, ma refer) dar cred ca iese repede pentru ca isi pune problema consumului de energie aiurea cand se gandeste ca maine trebuie sa dea ochii cu seful care, poate, nu e in toane bune si isi varsa nervii pe el;)

11:12 AM

Plecatul la tara e o masura destul de radicala in conditiile in care satul a devenit o suburbie insalubra. Asta este de fapt adevarata fata a "extinderii democratiei in lume" cu care se bat in piept infectii de corporatisti. Poti insa sa te izolezi de societate cam la fel cum calugarii o fac. Ma gandesc din ce in ce mai intens la o astfel de alegere. Din pacate va trebui sa renunti la ideea de a avea copii pentru ca decizia ta le va afecta decisiv viata.

Poti alege sa muncesti mai putin. Sistemul a creeat cateva astfel de locuri de munca.

Eu n-am fost si nu voi fi patriot desi am strigat cand a dat Romania gol. Acum am inteles cum e si patriotismul . Cu cat esti mai patriot cu atat esti mai certat cu com...patriotii (sic!) Vezi cazul C.V.tudor sau Becali. Ls fel ca si protestantii care au corupt la maximul posibil crestinismul si au facut din el capitalismul si patriotismul este o incercare de contracarare a scvlavagismului. Patriotii isi iubesc tara cam cum isi iubeste calugarita (insecta) masculul... Sunt sigur ca ea e foarte sincera in dragostea ei dar care ii este fatala masculului...

Subscriu la ce spui despre moartea lui Michael. :)

joanna
1:54 PM

Eheee...nu ii poti numi pe Becali si Vadim patrioti! Pe bune! Ei doi nu sunt patrioti...sunt doua exemple clare de boala.Vadim este un nazist notoriu ... mai voalat, iar Becali e exemplul cel mai potrivit de fanatic religios care se da patriot in virtutea acestei boli (fanatismul este o exegerare si tot ce e exagerare, execes...dauneaza grav psihicului, nu?:)) Nici unul dintre ei nu cred ca poate fi considerat un exemplu...poate doar de ”asa nu”. Eu sunt mandra ca sunt romanca in ciuda a tot ce se spune despre noi si nu astept nimic in schimb de la tara asta (mandria asta a mea de a fi romanca nu este doar un cliseu, cum probabil ca la multi este..eu am devenit mandra , nu am fost intotdeauna iar chestia asta, daca imi permiti o sa o argumentez intr-un alt comment). Doar imi pare rau si mi-e jena ca nu suntem in stare sa folosim potentialul pe care Romania il are. Ma invinovatesc in aceeasi masura ca si pe cei care ne-au condus atata timp.Daca ei au fost alesii nostri, cu siguranta si noi, cei de jos am gresit cu ceva...macar ca i-am ales sa ne reprezinte, nu? Chiar crezi ca viata de calugar e o alegere buna? Eu nu cred...mi se pare prea radical, in conditiile in care poti avea multe alte alternative de retragere partiala din societate. Eu nu imi doresc sa ma retrag din sistem...eu vreau sa-l ”pacalesc”. M-as simti invinsa, cred, daca m-as retrage...ti-am zis ca sunt luptatoare si sunt sigura ca eu voi invinge programul, intr-un fel sau altul si fara a ma retrage. Sunt convinsa ca experienta pe care am avut-o acum cativa ani nu a fost deloc intamplatoare ...ea avand rolul de a-mi arata ca pot si, mai mult decat atat, ca e Cineva, in permanenta, langa mine pentru a ma sprijini.Acum fac un studiu in legatura cu caile de evadare din sistem ...cand il voi termina voi expune cateva din ideile mele. Pana atunci, cu respect, Joanna.

Pai nici eu nu sunt total pentru evadarea asta radicala in acest moment. dar imi dau seama ca ea este o eliberarea totala de sclavagism. Si asta au reusit calugarii inainte.

Nu vreu nici sa ma lupt cu sistemul desi pana acum am facut-o timp de cativa ani. Are instrumente prea puternice de manipulare si raspuns. Are presa de partea lui in materie de distrorsionare a adevaruli si are armata/politia/jandarmeria etc. care te pot calca in picioare. Nu-l poti invinge. Dar poti sa fi circusmspect la momelile care ti se intind asa cum ai spus si tu. si atunci te-ai eliberat intr-o oarecare masura.

Nu ca sunt roman sunt mandru, desi la cum au ajuns altii sa fie number 1, chiar ma face sa fiu mandru ca poporul asta, oamenii astia nu au folosit aceleasi mijloace. Din pacate vad ca pe zi ce trece neamul asta de pastori mioritici naivi devine o adunatura de escroci odata cu "invataturile" Occidentului. Mi-e teama ca naivitatea poporului astuia s-a pierdut sau a fost transformata in credulitate de banditii corporatisti si politici...

joanna
9:30 AM

Acum cateva zile am avut o discutie cu sefa mea (ca toti oamenii...am o sefa:)) care imi spunea ca apreciaza o alta angajata de a ei pentru ca are...constiinta. In momentul acela, mi s-a confirmat inca o data la ce nivel suntem : jos..foarte departe de descoperirea reala a Constiintei. Mi se pare foarte grav ca, inca folosim cuvinte fara sa le stim adevaratul sens. Pe de alta parte, mai rau decat faptul ca nu cunoastem semnificitia reala a cuvintelor, este faptul ca habar nu avem de energia lor si modul in care el schimba evolutia noastra. Doamna respectiva, cu care am avut discutia, ca multi dintre noi, nu stie ca ceea ce ne lipseste, cu desavarsire, este CONSTIINTA si asta se intampla la 90 % din oameni. Constiinta este o calitate a fiintelor, pe care , daca am fi avut-o , am fi reusit sa schimbam destinul asta tragico-comic al Terrei. Si pentru asta am fi avut nevoie de doar o farama de constiinta dar noi, din pacate, am ales sa renuntam la ea in favoarea lumii iluzorii pe care Raul ne-o ofera. A avea constiinta este, in opinia mea, A STII ....a stii ca suntem,a stii cine suntem...atunci cand STII nu mai e nevoie sa te indoiesti, sa gandesti(gandirea e un proces ce apartine mintii...mintea apartine umanului si umanul stim deja cui apartine, in mare proportie)...doar EXISTI si STII cine esti. Toata viata ne-o petrecem cautand raspunsuri - cine sunt, de unde vin, ce am de facut- daca am avea constiinta aceste intrebari nu ar mai exista. Tocmai asta e problema...la nastere pierdem constiinta iar viata noastra ar trebui sa presupuna recuperarea ei. Cum am puteam s-o facem? In principiu, e simplu...pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda (vorba inspiratului si a celui care chiar a avut constiinta - Isus)...ar trebui sa nu mai traim in polaritatea lumii umane. In jurul nostru totul este polaritate : bine-rau,alb-negru, lumina-intuneric, dreapta-stanga etc. Sursa...Infinitul ...Constiinta NU este constituita in principiile polaritatii...nu exista bine si rau..exista doar Iubire nelimitata. Atunci cand noi ne raportam la polaritate - principiu care stapaneste lumea umana- nu facem decat sa ne subordonam legilor Matricei. Eliminand polaritatea din viata noastra, refuzam ”elegant”(zic eu) sa ne supunem programului. Binele si raul exista doar pentru ca noi le pemitem sa existe...daca toate actiunile noastre (vazute si nevazute) s-ar ghida doar dupa principiul Iubirii ci nu dupa cel al polaritatii...am avea mari sanse sa scapam de sistem. La o prima vedere, cea mai relevanta expresie a polaritatii ar fi ”bine-rau„. Dar cea reprezentativa este, de fapt, ”eu-tu„. Aceasta este separarea cea mai puternica care guverneaza principiul polaritatii. Daca am inceta sa ne mai privim in mod separatist...daca vom merge pe principiul ca ”vom avea civilizatie doar atunci cand umanitatea va fi o familie” (ca sa te citez ;))...vom reusi sa ne eliberam.

joanna
9:32 AM

Clar, evident suntem toti la fel, suntem toti produsul sau parte din aceeasi Sursa, Dumnezeu si , prin urmare, nu trebuie sa ne separam ...nici macar ca popoare.De cand ne nastem suntem invatati sa ne propunem scopuri...sa luptam pentru ele. Ma intreb, daca noi suntem, de fapt, Constiinta ...Bunatate..Cunoastere..ce sens au toate aceste scopuri materialiste si materiale?! Suntem Cunoasterea, doar trebuie s-o accesam si s-o recunoastem ca fire a noastra! Prin toate aceste lupte si scopuri propuse nu facem altceva decat sa confirmam Matricei ca ne poate conduce in liniste. Daca am constiientiza cine suntem nu am avea nevoie de toate iluziile astea. In plus...sistemul ne prosteste in fiecare zi, vanzandu-ne idealuri. Gandeste-te la presa...care crezi ca e, de fapt, scopul asa ziselor vedete promovate(gen ”femei/barbati frumoase/i si de succes)?! Programul-vanzator de iluzii ne atrage in capcana ”Ea/el (vedeta) poate/are, tu nu poti/nu ai” si de aici apar o multime de frustari,dezamagiri (din cauza nerealizarii scopurilor invadate de materialism) care duc catre energie scazuta = boala=frica=hrana Matricei. De aici apare si nevoia de idealuri, de scopuri...gen ”vreau si eu sa am banii lui...Columbeanu ca sa am o nevasta ca Monica sau invers”.As putea pune pariu ca un ideal Sincer si plin de Iubire cum ar fi...”vreau sa devin doctor-cercetator in boli autoimune pentru a salva milioanele de oameni de sida”...s-ar realiza cu usurinta si nu ar produce, in nici un caz, frustari si dezamagire, nu? Daca am renunta la scopuri conduse in mod orbeste de societatea in care traim si de materialism, cu siguranta, am avea mari sanse sa scapam de sclavia Raului.Nu spun ca ar trebui sa ne retragem in varful muntelui si nu mai facem nimic dar atata timp cat noi nu ajungem sa ne identificam cu idealurile noastre, sa traim doar pentru a le atinge..e in regula. Trebuie sa traim viata umana cu detasare de tot ce e uman. Ne indeplinim indatoririle fata de societate dar sa nu uitam niciodata cine suntem. Ma repet...la ce bun atasarea si implicarea totala in aceste scopuri si idealuri, care nu fac decat sa ne confirme ca facem parte din programul Matrice indepartandu-ne si distragandu-ne atentia de la adevarata noastra misiune, cand noi insine suntem Constiinta si Cunoastere?! Hai sa radem illuminatilor in fata, spunandu-le ”Luptati-va intre voi, noi am iesit in joc! De acum ne construim singuri destinele cu Constiinta si Iubire pentru ca asta suntem”. In final...putem sa le spunem si ”Asta la vista, baby”! :))))

12:25 PM

Complicata treaba cu "constiinta". S-a vorbit atat de mult despre ea in istoria filosofiei ca s-ar putea ca limba sa o lase in negura istoriei si sa adoopte alt termen.

Probabil ca sefa ta avea in vedere "constiinciozitatea". Etimologic seamana dar sunt totusi 2 lucruri diferite.

Mie imi place descrierea elibararii pe care tu o faci. Insa o consider cam idealista. Atata timp cat vei fi bombardat cu reclame si ademenit cu oferte mincinoase care sa te incorseteze in sclavagism deja ai demnitatea pierduta. Orice principiu moral paleste in fata FAPTULUI sclavagist. Isus saracul , ca si Spartakus, de asta a murit. A vrut ca lumea sa renunte la sclavagism. Dar lacomii n-au vrut si i-au terfelit numele in ceeace se kiama astazi krestinism de la ortodoxie pana la protestantism si sectele auxiliare.

"Mai curand intra o kamila prin urekile acului decat un bogat in imparatia cerului" spunea clar Isus. si totusi sclavagistii au resuit sa o intoarca si sa-si vada de afacerile lor cu voiosie si nesimtire. Iata ca orice principiu poate fi rastalmacit de acesti borgi. Cateodata chiar cred ca Freud avea dreptate cand a postulat "instincetele mortii" . Exista intr-adevar o forta absolut incredibila spre rau. Si ea e cua atat mai diabolica cu cat ia fata de bine.

Iti doresc macar sa ai implinire spirituala in directia ta desi pe zi ce trece imi dau seama ca vekea "pocainta" si "smerenie" (nu neaparat religioasa) sunt singurele lucruri care iti pot salva sufletul si tie si semenilor.

joanna
12:43 PM

Acelasi lucru l-am banuit si eu, ca doamna respectiva s-a referit la ”consticiozitate” dar nu a fost asa pentru ca i-am spus iar ea mi-a zis ca stie foarte bine care este diferenta si ca s-a referit la ”constiinta”. Mi-ar fi placut sa-mi spui si de ce crezi ca viziunea mea despre una din modalitatile de eliberare a noastra, este idealista. Eu nu cred asta si am sa ti spun argumentat, cat se poate, de ce. Cred ca suntem amandoi de acord cand afirm ca sunt doua tipuri / alternative de eliberare din sclavia moderna : prima cea idealista - cea pe care am incercat eu s-o schitez si a doua cea pragmatica - cea cu care banuiesc ca simpatizezi si tu. Sa vorbim putin despre cea pragmatica si ce ar presupune ea in mod real. Cred ca se refera la o razvratire a oamenilor impotriva sistemului. Si daca tu spui ca peste tot in jurul nostru suntem permanent invadati de reclame si oferte greu de refuzat, care crezi ca ar fi vreodata sansa de ne elibera?!. Iti spun eu: NEVER. Daca tu si multi altii ati ajuns la concluzia ca orice principiu moral paleste in fata faptului sclavagist (lucru cat se poate de real, de altfel), ma intreb care ar fi sansa de eliberare? ZERO. Am mai spus si o sa ma repet : o lupta directa - cat ar fi ea de inteligenta- cu sistemul ar fi inutila din simplu motiv ca suntem controlati dincolo de ganduri, emotii. Cred ca la nivelul la care am ajuns o lupta pragmatica si materiala nu ne-ar ajuta cu nimic. O fi ea idealista viziunea mea despre eliberare dar, acum, e singura care ne-ar ajuta. Neschimbati radical in interiorul nostru (si am spus mai sus la ce refera asta) NU AVEM PUTEREA necesara sa castigam lupta. Si asta nu cred ca o poate contrazice nimeni: dovezile sunt cu miile de-a lungul istoriei - oameni care au incercat sa schimbe sistemul si nu au reusit. Ce te face sa crezi ca am reusi de data asta, continuand tot cu acelasi tip de lupta?!! De aceea eu sustin cu tarie ca nimic nu ne poate ajuta...in afara schimbarii noastre radicale...schimbarea viziunii despre viata si moarte, despre Iubire, despre Dumnezeu. Tocmai ca ne-am pastrat aceste viziuni inchise si impuse de-a lungul secolelor, asta ne-a facut sa ramanem sclavi. Daca ne dorim cu adevarat eliberarea (si sunt foarte multi care si-o doresc doar la nivel verbal) o putem obtine doar trezindu-ne Constiinta..in rest totul e iluzie....iluzia ca ducem o lupta pe care n-o vom castiga niciodata ramanand adormiti si pacaliti ca ....intr-o zi vom fi eliberati asa pur si simplu ca ne revoltam noi.Stii bine ca sistemul va gasi intotdeauna o modalitate sa ne pacaleasca asa cum s-a intamplat de milioane de ori, atata timp cat noi avem orizonturi limitate si ne incapatanam sa le pastram asa. Fara schimbarea de Constiinta nu va fi nici o eliberare! Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa si am simtit nevoia sa scriu asta deoarece cuvintele mi se par sarace si putine pentru a putea exprima o astfel de idee...genul acesta de informatii exista, pur si simplu, intr-o persoana si sunt greu de redat.

:)
Sefa ta probabil ca a avut profesor de psihologie pe cel de sport :D
In cazul asta orice om are o constiinta si nu te poti minuna ca o vezi la cineva. Eu am analizat in detaliu fenemoenul asta al constiintei in lucararea mea teoretica "Dinamica psihologiei abisale" la capitolul asta :
http://baldovin.netai.net/acte/Din.psi.abis/texte/trunchi.htm

cand ai timp iti poti arunca un oki.

Ti-am zis de ce viziunea ta e idealista. Dar o reiau cu copy&paste:

"Atata timp cat vei fi bombardat cu reclame si ademenit cu oferte mincinoase care sa te incorseteze in sclavagism deja ai demnitatea pierduta. "

Nu merge pentru toti. Poate merge pentru tine. Asta nu neg. Dar sigur nu merge pt. toti.
Si bine zici si tu ca n-ai sanse sa skapi de picataura kinezeasca a publicitatii.

O eliberare totala de sclavagism se poate, ti-am mai zis. A foat experimentata de calugarii crestini si nu numai. Dar cei crestini in special. Sistemul a trebuit sa isi ia fata umana (atat cat si-a luat) pentru ca nu le-a mai putut gasi nod in papura pentru a-i traumatiza si inrobi. Si astfel a trebuit sa ii lase in pace pentru ca dca i-ar fi atacat ar fi parut monstruos. S/a mai intamplat de la Isus incoace si rezultatul a fost ca lumea a fost de partea calugarilor si i-a diabolozat pe atacatori.

Din pacate problemele nu s-au terminat cu calucaria. Ea este o eliberare totala de sclavagism insa in acelasi timp este si o mutilare fiziologica in ceeace priveste sexualitatea dar si maternitatea. Nu poti sa ai copii cand esti calugar sau cand te retragi din lume. Copilul va iesi un marginal care poate deveni foarte usor criminal.

Incercand sa ii imite societatea s-a umplut de nevroze. Refularea libidoului de care a tot vorbit psihanaliza este exemplu cel mai vizibil. La calugari refularea asta e mai profunda, kiar mistica. In skimb la profanii care i-au imitat din dorinta de a ascapa de sclavagism refulatul s-a intors in simptome obsesionale, fobice sau isterice. Tipurile astea de simptome raspund bine la publicitate si la sclavagismul corporatist. Iata materialul, iata painea publicitatii! Ai scapat de sclavagismul clasic si ai dat peste cel al publicitatii si "mentalitatii de invingator" pe care o cauti mereu si mereu ca in fata morgana. Sau ca impingerea eterna a bolovanului pe care o face Sisif.

insa o eliberare partiala se poate totusi face foarte simplu. Work less- live more. Iti poti reduce dependenta de lucrurile de care nu ai nevoie, cum ar fi TV-ul de exemplu. Iti poti lua un job mai putin stresant. Gandeste-te ca multi oameni lucreaza syresant sau in volum mare pentru mai multi bani. Cu banii castigati isi iau mai multe alimente /haine sau alte inutilitati. In scurt timp observa ca nu mai au loc de ele si ca vor o casa mai mare. Sau ca au ajuns obezi si platesc fara succes dieticieni sa-i faca sa slabeasca. Dar ei vor din ce in ce mai mult asi deja sunt prinsi in chingile sistemului. E un cerc vicios.

Din fericire insa sclavagsmul isi traieste ultimele zile in istorie. Uita-te la ce ara acum 40 de ani si ce e acum. Aproapte totul e robotizat si digitalizat. In 40 de ani de acum incolo omenirea poate fi foarte skimbata.

Uite ca sclavul devine din ce in ce mai violent. 9/11 (in cazul in care ingra-adevar grupul Hamburg a produs atentatele si nu serviciile secrete ale USA) atentatele din Norvegia si primul caz de terorism marginal analizat de sociologie, cel cu lanul legat de de cei doi plopi pentru a ucide doar pe cel din masina (razbunare pe burghezi- singurii care aveau masini atunci) arata ca Spartakus-ul modern are mai multe sanse. Borgii trebuie sa relaxeze sistemul astfel multimea pur si simplu ii va linsa. Poveste a cu "100 000 la alocatie" care se ofera astazi s-ar putea sa nu mai tina si la un moment dat multimea sa se dezlantie.

joanna
11:55 AM

Pai da...cheastia cu calugaria chiar nu e indicata, din punctul meu de vedere si al tau, se pare din mai multe motive : principalul ar fi cel pe care l-ai enuntat tu..cel cu privarea de viata sociala, sa-i spunem, care ar urmari grave asupra celui care se calugareste si asupra urmasilor acestuia..un alt motiv pentru care acest tip de eliberare nu ar avea un real succes, ar fi faptul ca procentajul celor dispusi sa se calugareasca este foarte mic (asta in cazul in care nu ar exista urmarile de mai sus). Iar sistemul stie destul de bine aceste lucruri si mizeaza pe ele pentru nereusita noastra. Cred ca de fapt incercam sa exprimam aceeasi idee dar cu alte cuvinte sau cu grade diferite de perceptie a situatiei. Cand eu am spus intr-un comment de mai sus ca trebuie sa ne traim viata cu detasare m-am referit la ceea ce ai spus si tu: sa incercam sa producem exact cat avem nevoie fara sa facem execese de nici un fel...sa renuntam la nebunia asta a materialismului...sa strangem cat mai multe lucruri materiale care de cele mai multe ori ne sunt inutile sau, cel putin, in execes. Eu, de exemplu, am renunta in proportie de 80% la Tv...nu ma mai intereseaza sa urmaresc programele din simplu motiv ca, oricum nu cred nimic din ceea ce sistemul incearca sa ne ”vanda”...oricum toate informatiile cu titlul de ”stire” sunt idei care in spatele lor ascund, de fapt, o alta informatie si rolu lor este de a ne induce in eroare si de a ne construi o realitate menita sa ne induca si mai adanc starea de teama...de boli, de razboi...de orice. Oricum, imi metin ideea ca o multime dezlantuita nu ne-ar elibera...din contra, programul va fi provocat in inventarea unor sisteme mai ingenioase de supunere a ”celor multi si prosti”. Voi sustine in permanenta ideea unei inselari (in sens bun al cuvantului, daca imi e permis sa ma exprim asa) inteligenta a sistemului. O revolta a multimii poate fi invinsa oricand de sistem...gandeste-te de cate arme pshihotronice dispun...gandeste-te la HAARP, de exemplu. Singura chestie in fata careia vor ceda, vrand-nevrand, ar fi lipsa energiei cu care ei merg mai departe...frica noastra (iar asta presupune acea Constiinta)..in rest..orice alta abordare am avea...sistemul ar fi cu un pas inaintea noastra.

11:02 AM

calugaria este o eliberare. Dar numai pentru tine. Nu e cea mai buna nu numai pentru ca tu nu lasi urmasi. Dar si pentru ca tu nu spui societatii despre problemele tale. In felul asta borgii sociali promoveaza doar mentalitatile bovine care sa-i serveasca pe ei. Am putea vorbi intr-adevar de o adevarata eugenie, de o adevarata degenerare a speciei datorita egoismului lor sclavagist.
Oricum calugaria e mai buna decat sinuciderea si ar fi bine daca in scoala sau in societate s-ar promova ideea asta. Ar fi mai putine sinucideri. Din pacate sistemul functioneaza pe baza acestui "sondaj" de opinie publica. Durkheim si-a cladit teoriile pe fenomenul sinuciderii si exista institutii intregi care se ocupa cu acest fenomen. De aceste statistici depind actiunile politice si discrusurile politicienilor pe care apoi fraierii cred ca le voteaza.

O revolta in masa nu poate fi invinsa. Asa s-a intamplat cu Revolutia Franceza sau cu experienta numerosilor lideri linsati de multime. sistemul a invatat insa sa tina departe sclavul unul de altul si sa le impiedice intrunirile tocmai pentru a le impiedica revolta. Pe de alta parte cultura neincrederii in celalalt promovata chiar din scoala si dusa mai departe de consumerism face sclavul sa fie sceptic in a-si cere drepturile. El tot timpul se compara cu parintii si bunicii sai care aveau drepturi mai putine. De asta ii e frica sa nu ajunga ca ei si prefera sa bage nasul in pamant si sa isi inabuse revolta. Poveste lunga

joanna
9:32 AM

Chiar daca Michael a decis de ceva timp sa intrerupa ”contractul” cu lumea asta, eu tot ii voi ura astazi ”La multi ani...astrali!”, tot respectul si iubirea pentru ceea ce a fost si..de abia astept sa ne intalnim!

Mc pentru commentul asta. Intradevar 29 august e o zi de neuitat.

Cat despre intalnit...
Mai bine te intalnesti cu mine aici pe pamant decat cu el acolo unde-o fi :)

joanna
12:09 PM

Sunt frumoase schimbarile pe care le-ai facut pe blog! Draguta faza asta cu ”mai bine te intalnesti cu mine aici...”:))).Ideea e ca de intalnit cu el , tot ma voi intalni ...asta e clar iar chestia asta ma face teribil de fericita. Asta nu inseamna ca ma grabesc sa mor doar ca ma bucura mult gandul ca voi avea ocazia sa ”admir” un astfel de spirit. Apropo de o astfel de intalnire de ”gradul 3” vreau sa iti spun ca am avut un vis extrem , extrem, extrem de interesant si revelator despre trecerea in cealalta dimensiune..vis din care facea parte si Michael. Acest vis mi-a intarit ideea ca spiritul nostru ” calatoreste” in timpul somnului iar informatiile cu care te poti intoarce sunt nepretuite.

12:39 PM

:)
mc. Am facut niste experimente cu tema blogului. Nu stiu daca va ramane asta. Sa vdm...

Cat despre vis, eu sunt mai aproape de o viziune psihanalitica decat de una paranormala asupra viselor. Nu o exclud nici pe aceasta insa mi se pare mai greu de sistematizat.

Oricum, mai bine il scri undeva sa nu il uiti si cnd ne vom vedea ti-l analizez din perspectiva psihanalitica. Iti las ID-ul meu in urmatorul comment sa mi-l trimiti scris

joanna
4:35 AM

Nu am cum sa-l uit...pe bune...e gen "one in a million" si e foarte greu sa-l povestesti in scris...cuprinde foarte multa traire incat cuvintele scrise sunt prea sarace pentru a-l reda.

11:57 AM

Foarte interesanta argumentarea psihologica pe care ai facut-o in acest post...Insa as fi vrut sa vad mai multa analizare a sufletului si a esentei lui Michael,pentru ca de asta se ocupa psihologia.Insa interpretatea pe sub randuri tine de talentul narativ al cititorului si de cat e de bun naratorul,si vreau sa-ti spun ca ai talent...bravo...P.S:ai putea face un post doar cu acest tip de analiza a sufletui,sentimentelor si emotiilor lui din punct de vedere psiholohic?

Anonymous
1:17 AM

In primul rand vreau sa te felicit pentru analiza detailata si obiectiva facuta lui Michael...Se vede ca esti o persoana instuita si care stie ceea ce spune,ca sa nu mai vorbim ca i puterea de a-ti exprima opinia in modul cel mai clar posibil.Voia sa adaog si e u o mica reflexie,si anume ca:Michael a fost tot timpul un "sclav" in suflet,si cand a avut puterea de partea sa nu a facut pe nesimtitul nepasandui de suferintele altrui,ba chiar din contra,el a ajutat fiintele cele mai slabe(animalele,bolnavii si mai ales copiii),cand putea sa nu se intereseze cum fac majoritatea personaleor influente azi...El a demonstrat ca poate sa fie tare in slabiciunile lui,ca este superior prin insasi culoarea de piele care o data l-a condamnat,ca spiritul sau nu este unul comun,banal,da unul superior care demostreaza inca o data valorile pe care le are...Vreau doar sa te rog (daca oti,desigur!)sa insisti pe analiza sufletului sau bun...P.S:E foarte tare blogul tau...cntinua tot asa...

11:43 AM

Ca sa fac o expunere detaliata a sentimentelor sale era nevoie de un roman. Daca l-as fi cunoscut personal cu siguranta as fi facut-o. Altfel am analizat ceea ce a lasat el sa iasa la suprafata sau ce au declarat altii despre ce au vazut la el. De exemplu aici:

http://baldovin.blogspot.ro/2010/06/michael-jackson-67-simptomului-dispneic.html

12:04 PM

Forte interesant...insa care este adevarata dumuneavoastra parere personala despre omul Michael?mi-ar placea sa aflu.multumesc...

12:06 PM

Oricum foarte tare argumentarea si analiza psihologica...Se vede ca sunteti foarte pregatit in domeniu...

N+a fost un sfant dar a fost un om bun. Un om mult mai bun decat 99 % din oamenii din lume. Cat despre talent, pana la el nimeni n-a mai unit dansul si muzica la acest nivel. Pentru asta , respect!

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved