Ispita Antonescului

July 7, 20120 comentarii



Dupa ce luni de zile ne-au hartuit cu fortele lor de ordine politicienii parca s-au hotarat sa ne fericeasca. Mai intai au initiat posibilitatea, sa-i zicem oficiala, de demitere a lui Basescu prin referendum. Apoi Crin Antonescu a declarat ca, daca Traian Basescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage din politica. 

Dupa 22 de ani de ales raul cel mai mic in sfarsit politicienii ne ofera posibilitatea de alegere a binelui cel mai mare. Adica indiferent ce alegem tot vom castiga. Sa fie asta Romania? Eu sunt decis sa merg la vot si sa votez impotriva insa recunosc ca din cand in cand imi scurtcircuiteaza prin minte ideea „Dar daca…”. Basescu e deja o epava, nu prea mai are tupeul sa mai iasa in lume, deci putem scapa de el. Antonescu insa e la inceput de minciuni cand lumea inca nu s-a prins. Am putea face un bine tarisoarei asteia daca ar scapa de alte iluzii, zic eu. Antonescu e ceva mai consistent decat Basescu insa tot o lichea politica se cheama ca e. Ce pot sa vad la el este o nevoie maladiva de a castiga in inima electoranjilor locul pe care Basescu il avea atunci cand a promis un tur in 5 minute dar i s-a spart intre timp roata. Sa iubeasca Crinu’ luminu’ intr-atat adevarul si onoarea?  Vaaai! 
OOOooo! O dar nu! Pentru politicianul roman onoarea e un concept prea perimat. Licarirea lacoma a ochilor aproape inlacrimati de razbunare cu care isi indeparta cel mai redutabil rival e departe de vreun sentiment de onoare  Un ciolan cat de mic de ros tot e mai bine decat nimic. Haideti sa nu fim naivi. Albastrelul a mizat pe popularitatea de sub 10% a lui Basescu. Cu un astfel de risc poti zice orice. Si, la drept vorbind, daca Basescu ar castiga acest referendum dupa acesti ani dezastruosi de guvernare inseamna ca Opozitia e intr-adevar de toata jalea. Caci numai frica de Opozitie i-ar indemna pe romani sa voteze impotriva demiterii. In cazul asta chiar ca e mai bine sa pleci, pentru ca inseamna ca nu ai stofa de lider.  

Oricum ar fi… tz… asa ma tenteaza sa-i plesnesc una peste aroganta astuia mic si span! Numai ca de aici lucrurile par sa se complice putin.  Apar doua variante variante. Daca face si el la fel ca si prenedecesoru-s’u? Apoi, chiar daca se retrage pentru cativa ani poate naiba sa-i seduca pe romani cu „cuvantul” lui. Nu prea stie Romania politician care sa se tina de cuvant asa ca s-ar putea sa devina un adevarat erou acest floricel albastrel. Imi vine in minte situatia cu Mao Zedong (parca) ce s-a retras ca urmare a dezastrului produs de unele politici de-ale lui dar dupa aia a fost reales de popor sa-i salveze… Eu zic ca nu-i buna nici varianta asta. Parca il si aud apoi pe Antonescu incercand sa screama o lacrima dupa ce Basescu va fi fost repus in functie: „Nu pot domn’e sa plec si sa las tara asta pe mana bestiei. Ma compulsioneza datoria!”. Deci eu zic sa fim chibzuiti. Hai sa nu ne lacomim noi insine fugind dupa doi iepuri ca s-ar putea sa ne scape ambii. Hai sa o luam treptat cu pasi marunti. Intai Basescu si mai vedem dupa aia.




Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved