Pages

September 26, 2013

Piata Universitatii nu are lideri. Piata Universitatii nu apartine nimanui.





Cand e vorba de stat si corporatii nici o conspiratie nu e destul de deconspirationista. Corect e sa fim conspirationisti pana la capat. Nu?


September 25, 2013

Un sistem politic care pune in pericol sanatatea medului natural si social este el insusi fascist




Politrucii din zona rotatiei la Putere s-au trezit inca din 2012 cu un fenomen nou in istorie care a patruns si la noi, cel al democratiei participative. Un grup de cetateni au iesit in strada, in Piata Universitatii, sa isi manifeste vointa politica. Aceast fie a fost inselata de-a lungul a 20 de ani de aventuri politicianiste fara alternativa reala, fie ea nu se doreste cedata unor reprezentanti. Primul-ministru a constatat oarecum surprins acest fapt afirmand de curand:

„…nu s-au manifestat niste lideri care sa-i reprezinte”, 

September 20, 2013

Internet killed the TV stars








Traim vremuri istorice. Vechile modele de gandire, vechile mijloace de informare, vechiul mod de a face politica isi traieste ultimele clipe. Nu doar in Romania ci in toata lumea civilizata. Presa clasica ce tipareste sau transmite prin unde receptabile in aparate de radio si TV nu mai are audienta de pana acum 20 de ani. Internetul, ca spatiu de informare alternativa, vine puternic din urma. Partea ingrijoratoare pentru dinozaurii presei clasice este ca cea mai valoroasa parte a audientei, oamenii educati si destepti trec incet si sigur in partea internetului. In schimb, de 20 de ani incoace presa clasica se tabloidizeaza progresiv, devenind locul scandalurilor minore, a batailor in direct sau a pornografiei.
Cel mai recent caz s-a intamplat intr-o emisiune la Antena 13 (sic!) cand jurnalistul Mihai Gadea a atins cel mai jos si josnic nivel de dezinformare publica. Adanc subsfintia sa Gadea a preluat distorsionat cateva idei expuse de Silviu Dancu in articolul http://silviudancu.wordpress.com/2013/09/09/nu-noi-ucidem-presa-presa-s-a-sinucis/ scris in urma cu ceva vreme. Aceste afirmatii sunt de fapt constatari a scaderii audientei si credibilitatii insasi a presei pe care autorul le-a expus intr-o forma metaforica astfel:

September 16, 2013

"Cateva sute" de protestatari au marsaluit ieri 15 septembrie in Bucuresti impotriva RMGC si a politicienilor corupti ...








Televiziunile au catadicsit si ele in sfarsit sa arate intr-un coltzishor mic mic mititel cativa protestatari. Cam cati erau? Cam cateva sute. Cateva sute? Mai precis cate sute? Pai vreo 300 de sute asa...




September 13, 2013

Priviti ce a last in urma compania americana de minerit Newmont in Peru




Newmont este actionar majoritar la Gabriel Resources. Observati promisiunile neonorate si gradul de saracie ale comunitatii din jurul complexului de mine de aur Yanacocha. Cei nedecisi in privinta proiectului RMGC trebuie sa vada acest film.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-_pf53X0w8vaPQBmkZjiGXLccVv6VovMGKjBEO4xmDKO3vQsZP4VsjMTSTVZQB2dgmumcXn3xsfVEH-dVusFQIaV1p-gF601WTErChT74cet4jjuMWYeTgs573vOMZJiyE0Vx/s1600/Yanacocha.jpg

September 10, 2013

Povestea afacerii Rosia Montana. Cutremurator!




Un material absolut infiorator despre caracatita din spatele afacerii Rosia Montana poate fi vazut aici: http://www.biziday.ro/2013/09/10/biziday-luni-9-septembrie-2013/
Tepari notorii cosmetizati in oameni de afaceri si politicieni coruptilucreaza de aproape 20 de ani la o afacere murdara. Mult msi murdara decat se crede. Impartialii fata de chestiunea Rosia Montana trebuie sa vada acest film.






September 9, 2013

RMGC cumpara „like”-uri de la Facebook





In acest articol aratam cum Facebook a incercat in mod josnic sa influenteze in avantajul RMGC comunicarea dintre userii sai ce doreau sa se intalneasca pentru primul protest din 1-09-2013. Pentru cateva ore bune nimeni nu mai putea sa invite alti useri la acel eveniment. Nu se poate spune ca s-ar fi atins limita maxima de participanti si ca serverele Facebook nu ar mai fi facut fata la asa ceva. Raspunsul Facebook la initierea actiunii de invitatie nu lasa nici un dubiu. Mesajul de intampinare suna asa: „actiune blocata de sistemele noastre de securitate”. Facebook a revenit asupra deciziei odata ce lumea a inceput sa discute despre chestia asta in dreapta si stanga.

Ca sa intelegem si mai clar in ce mod Facebook raspunde unor comenzi obscure si corupe reflectarea corecta a realitatii starii userilor sai voi aduce un alt exemplu, la fel de ingrijorator: cumpararea de „like”-uri de la Facebook. Aceste „like”-uri vin de la useri nedecisi in chestiunea Rosia Montana sau absenti in ultima perioada de pe aceasta retea de socializare. Fiecare dintre acestia sunt neinformati cu privire la datele reale ale problemei. Cu alte cuvinte ei sunt pacaliti sa aprecieze pagina RMGC asa cum se poate vedea in urmatoarea imagine:


Asadar, cel care crede ca o incurajeaza pe "Coco" sa urce pe munte de fapt da un "like" ascuns la RMGC. Totul se face prin intermediul unei aplicatii acceptate intr-un mod dubios de facebook. Tinand cont de avertismentele pe care le primesc zilnic userii pentru continuturi si activitati necorespunzatoare, e foarte nefiresc ca RMGC scapa cu fata curata dupa o astfel de escrocherie informationala. De fapt nu e nici un mister: pur si simplu Facebook primeste bani de la aceasta corporatie pentru a inchide ochii la o astfel de mizerie. Sunt unii care nu joaca nici un fel de jocuri si nici nu stau prea mult pe Facebook pentru a fi prinsi in aceasta capcana. Si totusi si ei par sa fi dat "like" acestei pagini.

Am observat acest lucru de curand. Cand am intrat pe pagina RMGC am ramas consternat vazand unii dintre prietenii mei in zona de useri care au apreciat pagina. Mai mult decat atat, RMGC chiar a intins coarda, furand „like”-uri de la oameni care au si postat pe peretele lor mesaje categorice de respingere a proiectului minier propus de ei. Am facut repede niste printscreen-uri si am pus chenar rosu la acei useri care sunt clar impotriva proiectului dar, iata, s-au trezit ca li s-a subtilizat direct mesajul, fiind transformati in apreciatori ai acestuia.







Scopul cumpararii „like” –urilor este acela de a contracara valul urias de antipatie cu care aceasta corporatie se confrunta in ultimele zile. Antipatia pentru RMGC a culminat cu ziua de duminica in care s-au inregistrat numai la Bucuresti un numar de 15 000- 20 000 de protestatari, record pentru protestele postdecembriste.

Asa ca nu va grabiti sa dati „unfriend” prietenilor de pe Facebook care au dat „like” la pagina RMGC. Identificati-i dupa indicatiile din printscreen-ul de mai jos. Multi dintre ei n-au intrat niciodata pe aceasta pagina. Intrebati-i daca au apreciat aceasta pagina iar daca n-au facut-o atunci convingeti-i sa mearga si sa dea „unlike” acolo. Vad ca numarul total de „like”-uri este de 656,042. Vreau sa vedem daca acest numar va scadea daca fiecare facem aceasta operatiune.



Eventual puteti sa si raportati pagina ca fiind cu continut negativ insa, daca au reusit ei sa cumpere in acest fel Facebook, cu siguranta ca le vor putea cumpara si clementa.






September 5, 2013

Cine e de vina pentru moartea copilului ucis recent de caini





Am luat contact aceste zile cu noua dezbatere publica ce s-a iscat pe langa cea a proiectului RMGC de la #rosiamontana . Am citit pe retelele de socializare pareri care cereau uciderea in bloc a tuturor cainilor, dar si pareri ceva mai moderate. Eu afirm din start ca solutia cinica a eutanasierii maidanezilor este o falsa solutie. Cainii sunt doar varful aisbergului. Problema e mult mai profunda si acolo trebuie umblat.


Ionut

September 3, 2013

1, 1, 1-2-3: Uniti, salvam/ Rosia Montana






Tineri (sau oameni cu sufletul tanar) frumosi protesteaza deja de doua zile in Piata Universitatii (si in alte locatii din tara si strainanatate) impotriva proiectului RMGC de la Rosia Montana. Seri si nopti de lozinci cantate si apoi dublate de ritmuri batute cu sticle de plastic atunci cand vocile nu mai pot tine pasul entuziasmului. 1, 1, 1-2-3 este vocea sticlelor goale (sau cu diferite obiecte prin ele) către care se transmite energia sufletului acestor oameni frumosi, inca necorupt de lacomie. Acesti oameni sunt nascuti pentru a salva nu doar Rosia Montana ci insasi specia umana. Riscam sa devenim o specie de roboti lipsiti de suflet si subjugati de interesul sinucigas de a coloniza, de a distruge colonizatul si, in final, de a se autodistruge. Intelepciunea putreda si neempatica a unor eruditi, care tac ca strutii fata de acest subiect, ascunsi pe fotoliile caldute ale nustiucaror institutii, nu inseamna nimic pentru om. Avem nevoie de oameni si nu de figuri de ceara!