Pages

June 21, 2018

Dragnea condamnat

Instanta de fond l-a condamnat pe Dragnea la 3 ani si 6 luni de inchisoare. Mi-am vloguit primele impresii aici, la cald:



Chiar daca nu e o decizie finala, si chiar daca el e o marioneta care si-a jucat un rol, dupa cum am aratat aici , acest lucru arata un respect mai mare pentru omul simplu. As putea paria ca el nu va sta in inchisoare mai mult de 16 luni, daca decizia va ramane la fel si dupa recurs.


Pentru faptul ca el si partidul sau au folosit institutiile statului pentru a-si acoperi infractiunile (fie asta si la comanda papusarilor pentru a ne forta simpatia fata de opozitie ) , guvernul si parlamentul trebuie date jos si organizate alegeri anticipate.




June 13, 2018

„Statul paralel”: inconstientul societatii contemporane



Revin la o noua postare politica pe aceeasi tema, dupa ce presedintele Iohannis a afirmat recent ca

„In Romania nu exista niciun „stat paralel”. Exista unul singur, pe care il reprezint eu”

Cu acest citat Iohannis vrea sa spuna ca statul roman e independent, ceea ce e o minciuna. De fapt Romania nu mai este un stat independent atata timp cat nu produce ceea ce consuma. Haideti sa ne uitam prin casa si sa vedem cate dintre produse sunt romanesti! Consumam produsele altora si n-avem cu ce plati pentru ele pentru ca vindem in afara mai putin decat consumam. Ele nu raman neplatite, desigur. Le platim cu „resurse umane”, adica cu emigranti care se duc sa lucreze pe salarii mici dincolo. Le mai platim cu lipsa de impozit platit statului de catre marile corporatii, care isi ascund profiturile off-shore-uri. In felul acesta se produce un profit in angrenajul economiei globale. Rezultatul acestei normale globalizari este pierderea suveranitatii statale, care, oricum nu era mare nici inainte. Guvernul neoficial din spatele marionetelor politice nationale stie ca populatia nu accepta asa ceva, si nu intinde coarda prea mult. Din cauza asta Mr. Ioha a venit repede cu dezmintirea in prime-time. O astfel de minciuna e menita sa linisteasca nationalismul conationalilor nostri.

Ne putem da seama de aici ca Romania nu are mai nici un rol in a se autoguverna, toate politicile principale sunt dictate de la stapanii economici de la care cumparam fara sa platim direct. In aceste conditii expresia lui Dragnea de „stat paralel” chiar e stupida pentru ca statul propriuzis e insusi Occidentul de care suntem dependenti, iar statul paralel e insusi statul roman care se joaca de-a guvernarea de jucarie precum copiii se joaca cu jucariile ce imita lucrurile reale.

Inclusiv scandalul ce pare iremediabil si ireconciliabil intre cele doua grupari sunt stratageme de politica secundara menita sa-l atraga pe romanul simplu in acest joc de-a politica si independenta. In realitate, si gruparea Dragnea dar si cea a lui Iohannis sunt artificial puse intr-un conflict, pentru a atrage spectatori si intari escrocheria electorala despre care vorbeam aici  . Scopul unei astfel de artificiale dezbateri este de a legitima artificial un lider pe care ulterior baza piramidei sociale sa-l interpreteze ca un stapan. In Romania nu merge cu dezbateri metapolitologice ca in Occident. Partitura interpretata de cele doi este cea a hotiei. Romanii au problema hotiei in sange; o practica intens la nivel general in societate si apoi o observa proiectat la politicieni.

De asta eu nu mai merg la vot, cel putin nu intr-o tara atat de apropiata de dictatura precum Romania. Variantele sunt atat de apropiate intre ele incat chiar nu mai conteaza cine castiga alegerile. Politica importanta, principala e preformata si comandata politicienilor, asa ca eu unul sunt decis sa nu-mi pierd timpul cu politica secundara sau tertiara care se da la TV. Ca un politician ia niste masuri politice secundare mai bune sau mai proaste pentru intreaga comunitate nu conteaza. Politica principala venita de sus le amortizeaza fie in sens pozitiv, fie in sens negativ. Partizanatul reprezentativist conteaza doar pentru grupuri. Intr-adevar grupurile sociale pot fi avantajate de rezultatele alegerilor. Eu insa nu fac parte din nici un grup asa ca nu ma mai obosesc sa ma deplasez pana la sectia de votare. Asta nu inseamna ca trebuie sa fim inactivi politic si sa ne resemnam. Chiar daca protestul de strada s-a bagatelizat, dupa cum am aratat aici  , neincrederea in autoritati si protestul impotriva deciziilor lor, fie ele si comandate de la niveluri superioare, este expresia politica a mentalitatii contemporane a neincrederii fata de metanaratiuni in general.

Joaca asta de-a hotii si vardistii ridicata la nivel politic este acel conflict care, dupa cum se vede, a atras majoritatea. Daca asta se reflecta in urnele de vot si „populatia” e distrasa de la problemele politice principale. Simtind iminenta inchisoare, Dragnea isi joaca rolul stupiditatii. El inca se declara stat legitim, si ameninta cu deconspirarea acestui globalism in caz ca va avea de suferit, ceea ce echivaleaza cu initierea unei avalanse de nemultumire in randul nationalistilor traditionali.

Dar expresia asta are reverberatii mult mai profunde decat aceasta realitate a globalizarii. O astfel de realitate colectiva repeta realitatea individuala a instantelor de luat decizii din interiorul sistemului psihic. Psihologia spune ca instinctul controleaza „ratiunea”. Acelasi lucru se poate vedea in societate. Declaratiile frumoase despre echitate, drepturile omului, libertate si alte astfel de idealuri consolidate ale umanismului sunt date doar formal. In teorie, la nivel de legislatie constitutionala, cetatenii sunt liberi si opteaza pentru un guvern care le reprezinta interesele. Insa in profunzimea ei societatea contemporana este o continuare a Evului Mediu, formata din iobagi si feudali, sau a sclaviei clasice formata din sclavi si stapani. De asta eu si multi altii inaintea mea am afirmat ca sclavia nu s-a eradicat, ci doar s-a modificat  . Unii comanda pentru ei insisi si pentru interesele clasei lor, iar altii executa aceste ordine ca sa-i serveasca pe primii. Nu-i mare filosofie aici, desi majoritatea sunt blocati in aceasta denegare datorita intereselor de grup. Mie mi-a luat ani sa ma dezmeticesc din prejudecatile culturale frumos servite de educatie, pe care, vrand nevrand, a trebuit sa o ingerez.

Tevatura asta frumos ornamentata este mai mult facuta pentru cel aflat in postura de feudal, adica de cel ce ordona. Simtindu-se cu musca pe caciula, si temandu-se de posibila razbunare a celui ce executa ordine, tagma celor ce ordona servitorilor a cosmetizat aceasta realitate criminala a subordonarii oamenilor pentru a o face mai putin criminala, mai acceptabila. Atat de tare e teama asta aristocratoida de razbunare din partea supusilor incat la un moment dat ornamentatia statului de drept peste forma reala a societatii opresiev are un adevarat aspect delirant, destul de asemanator cu cel din psihoze. Diferenta de delirul tipic este lipsa unui fond psihopato-neurologic aferent.

Recunoasterea faptului ca sclavia inca functioneaza, inseamna recunoasterea faptului ca sistemul social e la fel de criminal precum cele feudale medievale sau sclavagist-clasice. De exemplu marele filosof si moralist J.J Rousseau chiar a vazut el cu ochii lui pe omul simplu semnand un „contract social”. Ati vazut asa ceva vreodata? Ati semnat un asemenea contract? Eu unul nu. Rousseau a descris cu lux de amanunte aceasta intamplare deliranta in celebra sa carte cu acelasi nume. Delirul sau a devenit psihoza in masa, si astazi toata lumea accepta un astfel de contract eteric, destul de asemanator cu insasi ideea de D-zeu pe care se fundamenteaza insasi statul, fie el laic, fie religios.

Intre cele doua forme de guvernamant exista exact aceeasi impletire precum exista intre celebrele instante „Inconstient” si „Constient” descrise de Freud odata cu prima topica. Servitorul de la baza piramidei sociale simte foarte bine treaba asta. Dar el n-are putere in stat. S-a obisnuit cu starea asta si o accepta ca atare. Singura lui reactie e sa se rascoale periodic. In peste 3 000 de ani de perfectionare a sclaviei, sistemul a invatat sa se fereasca de momentele in care da in clocot si vrea sa se razbune. Problema e la cei din clasa de mijloc, cam ca mine. Noi suntem paravanul pentru excesele pe care si le permit sefii institutiilor in care lucram sau sefii sefilor lor. Fara noi, varful piramidei sociale nu stie ce sa faca, nu mai are instrumentele dominarii asupra celor ce executa ordine aflati sub noi in ierarhia sociala. Si, de cele mai multe ori ne raportam la superiorii nostri tot ca servitori. Noi suntem varful de lance al ierarhiei ordinelor asupra acestor servitori. In clasa de mijloc sunt oamenii cei mai onesti din societate. Ei isi fac corect treaba pentru care s-au pregatit in scoala. Nu sunt lacomi precum cei care dau ordinele, pentru care de fapt s-a facut acest sistem. Majoritatea dintre noi acceptam aceasta ierarhie si ducem mai departe comanda venita de sus pentru ca consideram ca sistemul este unul echitabil, cam asa cum suntem noi insine.

Ei bine, daca noi aflam ca rolul nostru e de fapt sa fim tampon intre cei ce profita cel mai mult de pe urma sistemului sclavagist si servitori, atunci ne cm dam seama ca nu prea merita aceasta presupusa comoditate a incadrarii in sistem. Stresul la care suntem supusi in acest tavalug de amenintari si recompense ne umple de boli si, invariabil, ne scurteaza viata. Mai mult decat atat, noi riscam cel mai mult sa luam un glont in frunte sau un cutit in inima la locul de munca sau pe strada de la un astfel de servitor revoltat care isi pierde mintile. Iar cei ce profita cel mai mult de inrobirea servitorului ne scot pe noi la inaintare pentru a-i proteja.

Delirul „contractului social” al lui Rousseau ne ajuta ca un mecanism de aparare al Eului din psihanaliza (mai exact, denegarea), sa continuam sa ramanem in sistem. Dar atunci cand ne dam seama despre amploarea sacrificiului pe care il facem pentru a transmite amenintarile servitorilor spre a-i servi pe cei din varful piramidei sociale, riscam sa rupem sistemul. De aceea presedintele a tinut sa dezminta afirmatiile lui Dragnea.

Atunci cand Dragnea se plange de „statul paralel” el lanseaza pe piata o astfel de amenintare de deconspirare a intregii aceste crime a sclaviei modificate, ornamentate in culorile statului de drept, la care, desigur, si el este parte. El incearca un santaj. Actiunea lui este una sinucigasa, de kamikaze, dupa ce sistemul incearca sa-l foloseasca drept paravan, dupa cum am aratat aici . Dragnea a lansat-o voalat in urma cu 8 luni, in intentia de a ameninta pe cei ce vor sa-l ostracizeze ca va deconspira acest mecanism social, daca actiunile la adresa lui nu se vor opri. Era vizata in primul rand recenta sentinta la cel mai nou proces in care e judecat. Asa ca recent a venit cu noi date privind descrierea sa ca „SRI, Coldea si Soros”. Dragnea e un mafiot mare si stie foarte bine ca inclusiv acestia sunt niste pioni in aceasta ecuatie. Cu atat mai mult cu cat Coldea e tras pe linie moarta de ceva vreme. Si e putin probabil sa mai miste ceva in politica romaneasca, acum cand a vazut ca nici macar prietenul sau de la FBI, James Comey sau Hillary Clinton cu care a fost fotografiat ca isi bea cafeaua nu l-au putut mentine in functie.

 Hellvig, Coldea, Comey, via Nasul TV

Dar, mai nou, aceste figuri au luat functii politice, odata ce au decis sa devina foarte active in acest camp. In conditiile pierderii apetitului pentru teoria stangii si dreptei politice cu care electoratul a fost vrajit timp de aproape un secol, au aparut alte motive de dezbatere care sa-i atraga pe naivi in sustinerea sistemului. Soros are imaginea unui politician si in SUA, si si-o accepta din ordinele celor ce-l controleaza si pe el. Dar, la acest nivel de ambiguitate, expresia in cauza lasa loc de intors. Mai exact se poate opri aici cu deconspirarea. El le spune adversarilor politici: „daca continuati sa ma hartuiti voi veni cu clarificari in plus”. Deocamdata se rezuma in a arata doar acest nivel redus al mafiei de lux din societate. Dragnea e si el parte din tagma lor, chiar daca pe o treapta net inferioara. Dar el are informatii mult mai „periculoase” pe care ameninta sa le deconspire.

Cert este ca in acest moment sunt putini care inteleg amploarea acestei expresii. In special daca sunt autobuzisti PSD, dar nici protestatarii #rezist, niciunii n-au inteles despre ce-i vorba. Revin cu aceasta imagine a unui protestatar rezist care a inteles ca „statul paralel”aer fi ceva bun pentru ca e dusmanul lui Dragnea.



Nici oamenii cititi n-au inteles despre ce vrea sa zica si sa faca Dragnea. De exemplu, Malin Bot a interpretat-o recent ca fiind independenta puterilor in stat. El zice ca incriminarea de catre Dragnea a „statului paralel” ar fi absurda, conform cu tendintele sale dictatoriale, iar asa ceva ar fi natural statului de drept. Numai ca statul nu se poate reduce la o institutie sau alta, ci este ansamblul tuturor acestor institutii. Apoi, descrierea lui Dragnea insusi si dezmintirea presedintelui, de la care am plecat cu acest articol, respinge aceasta interpretare.

Cine stie despre cladirea 7  din ansamblul de la World Trade Center intelege cam despre ce e vorba cu aceasta expresie si cum ameninta Dragnea cu aruncarea sistemului in aer sau cu producerea de daune daca mai e hartuit. Dar chiar si la nivelul functionarului corupt, care nu-si face treaba sau gaseste nod in papura cetateanului pentru a-i forta mana sa dea spaga, se simte acest stat in stat. Presedintele are exact acest rol de a oferi incredere si a abate atentia de la realitatea mafiota minora a coruptiei de la baza sistemului sau pe cea majora localizata in varful piramidei sociale. O astfel de viziune despre societate il impiedica pe servitor sa continue sa serveasca, preferand sa comita crime la fel cum fac si ceilalti sau chiar pierzandu-si entuziasmul in munca. In ambele cazuri asta se traduce prin pierderi in productie la nivelul economiei globale.

Desigur, am aratat in acest articol  de ce expresia „stat paralel” este insuficient de descriptiva chiar si in varianta originala lansata de autorul ei, Robert Paxton. Nici el nu a putut gasi o expresie suficient de clara cu care sa acopere terminologic acest fenomen al existentei acestui „inconstient” dictatorial al societatii, care manevreaza si ghideaza „constientul” ei, reprezentat de statul de drept. Cand Paxton declara organizatiile mafiote ca fiind forma de stat paralel, el insusi e afectat de aceasta nevoie deneganta pana la delir de a crea o imagine buna sistemului criminal. Pe de o parte e justificata relatia de paralelism intre sistemul oficial si cel mafiot, neoficial descrisa de el. Asta deoarece autoritatile deseori accepta tacit existenta acestor structuri de stat in stat, precum bandele mafiote. Asadar se poate spune ca cele doua sisteme merg in paralel. Dar, pe de alta parte, pentru faptul ca ele nu s-ar atinge, fiind paralele unul cu altul, Paxton a intarit aceasta traditionala purificare ideologica a sistemului sclavagist.




June 10, 2018

Cetateanul turmentat intre statul paralel si megacartel



Am zis ca nu mai abordez teme de politica secundara in acest spatiu, dar fac o exceptie odata cu adunarea de partid pe care Dragnea si PSD a facut-o in Piata Victoriei, ieri. Nu mi-as mai fi pierdut timpul sa scriu despre acest eveniment daca nu m-as fi vazut caricaturizata teoria despre implicarea spionilor in politica. Am fost primul din afara sistemului care a scris un astfel de text pe tema asta. Intre timp el a ajuns cel mai citit text al meu, ideile lui fiind preluate in mai multe spatii. Spuneam acolo ca deciziile politice principale, precum inflatia, cresterea economica, somajul, exploatarea resurselor sau chiar deciziile judecatoresti sunt deja date inainte fie direct, fie prin exemple similare. Politica se face prin intermediul institutelor de sondare a opiniei publice si apoi e trimisa in forma de agenda politicienilor. Asa se intâmpla si la Casa Alba. Cei care refuza sunt eliminati. Asa a patit J.F. Kennedy.

Lucrurile astea se stiau la nivel global, cu familiile Rothschild, Rockefeller si altele probabil chiar necunoscute, care controleaza presedintii si guvernele aproape in intreaga lume. Dar nimeni din afara sistemului n-a publicat aceasta viziune despre securitatea pre si post decembrista, in România. Pâna la textul meu, conspiratiile se limitau la corporatii care cumpara politicieni, fara a include spionii din (de)servicii in uneltirea lor. Securistii de dinainte de 1989 erau vazuti ca tortionari, iar SRI-stii de dupa 1989, doar niste informatori pasivi, subordonati unui parlament abuziv. Textul meu i-a deconspirat cu argumente vizibile din afara ca factori activi in luarea deciziilor importante in politica româneasca in ultimii 50 de ani.

Sunt convins ca au fost unii ziaristi care au inteles direct cu mult inainte in ce mod spionii sub acoperire angajati in trusturile depresa faceau jocurile. Dar, au tacut precum si cei implicati in aceste structuri sociale. Dupa textul meu unii dintre acesti jurnalisti care s-au confruntat cu acest fenomen au inceput sa aduca dovezi din interior. Chiar si unii spioni au inceput sa scape câte o informatie sau alta, direct de la sursa. Si iata ca in scurt timp aceste idei au devenit foarte populare, in asa fel incât securistii notorii le folosesc pentru audienta, caricaturizate in asa fel incât imaginea lor sa iasa nepatata. Asa ca in urma cu 7-8 luni de zile, Dragnea a lansat sintagma de „stat paralel” la televiziunile apropiate, in care argumentele mele din acel articol au fost folosite pentru a sustine politica secundara PSD-ista.

Dupa congresul tinut la Sala Palatului din primavara, amintind de vechile congrese PCR, ieri s-a tinut in aer liber la Bucuresti un congres largit in care sa aiba loc si membrii PSD fara jeepuri si limuzine precum baronii locali. De data asta a fost congresul autobuzistilor PSD, si a celor care au zis sa vada Bucurestiul, gratis, ba chiar primind o masa pe parcurs. Si, iata ca ieri, in atmosfera de big oppening a venit si descrierea sintagmei de „stat paralel”. Cine sa fie, cine sa fie statul paralel…? SRI cu Coldea si Soros. Acest „stat paralel”, vezi Doamne!, i-ar impiedica pe cei din coalitia PSD-ALDE sa conduca tara dupa ce ar fi câstigat alegerile. Adica ei ar fi statul legitim, in ideea ca au fost votati de popor, iar „statul paralel” nu-i lasa. Mai sa fie! Ce vorbesti tu, Dragneo? Pai rolul tau nu e sa conduci ci sa iei asupra ta responsabilitatea, mai licheao! Pai cum crezi tu Dragneo ca esti legitim sa iei decizii in numele poporului când ai in spate doar 3.221.786 voturi, dintre care jumatate sunt luate pe un kg de faina si un litru de ulei? Aceeasi intrebare i se poate pune si altor partide dar si lui Iohannis care are 6.288.769 voturi.

Pai e vreunul dintre voi mai corifeilor indreptatit sa-si aroge calitatea de stat legitim? Doar atâtia puteti sa convingeti? Nu cumva ai tu Dragneo asa o problema cu conceptul de „democratie”, când esti votat doar de 1/6 din electorat? Ba, baiatule numai faptul ca te gândesti ca ai dreptul sa conduci 19 000 000 de oameni cu votul a doar 3 000 000 te face un dictator. Intelegi? De aia si exista acest „big brother” , Dragneo! Sa te controleze pe unul ca tine, ca Nastase sau ca altii ca voi spre a nu duce omenirea asta spre inapoiere si razboaie. Ii dispretuiesc profund pe spioni. Dar totusi astia aduc un mare avantaj in societate, si anume acela ca impiedica accederea la putere a unor personaje carismatice dar malefice precum Hitler si Stalin. E greu cu crimele spionilor, dar parca ele palesc pe lânga milioanele de morti provocate de cei doi sinistri.



Sistemul a invatat sa va foloseasca si pe voi astia cu apucaturi dictatoriale pe post de bau-bau, dupa cum am aratat aici. Asa ca, daca nu poti sa convingi majoritatea sa aiba incredere in tine, atunci pune mâna si accepta imaginea de sperietoare a democratiei, care sa-i aduca pe boicotanti la a-i vota pe cei din opozitie! Ti se fac dosare la comanda? Nu-i OK, dar n-ai tu dreptul sa te plângi de asta, Dragneo! Ai fost mare jupân in Teleorman, nu? Ce-ai facut Dragneo din judetul acela? Un domeniu feudal vopsit in stat de drept. Nu poti avea alt rol in democratia asta, Dragneo! Nu esti facut pentru ea. Tu esti „statul paralel”, mai Dragneo, prin faptul ca simulezi statul de drept. Asa ca las-o moale cu smiorcaielile fata de papusarii care te impiedica sa faci dictatura, Dragneo! Te-ai imbogatit in sistem si esti de succes in el doar pentru ca el insusi face cam acelasi lucru ca si tine. Doar ca la nivel mai inalt. Doar n-ai vrea sa intre el la inchisoare si sa ii iei tu locul. Nu esti atât de destept, Dragneo!

Tu crezi ca daca iei idei politologice alternative si le inglobezi in palavrageala ta esti cool? De fapt tu insuti esti paralel cu spiritul acestor idei. Tu cu partidul tau si cu electoratul tau sunteti paralelii, Dragneo. Nu va puteti desprinde de dictatura sau de Evul Mediu. Simulati apartenenta la secolul 21, dar de fapt sunteti paraleli cu el. Uita-te la ce miting ai facut aseara! Uite la ce protestatari ai adus! Uite cât de inactivi politic sunt. Pai asa crezi tu ca poti fi statul legitim, Dragneo! Ai vrut ca autobuzistii sa dea si ei drumul la lanternele de la telefon ca sa rivalizeze cu celebrul protest de lumini din iarna anului trecut. Numai ca multi dintre ei nu stiu ce-i ala telefon. Altii n-au lanterna la telefon. Iar cei care au nu stiu sa-l foloseasca. Bezna mintii...

N-as vrea ca acest articol sa fie luat ca o sprijinire a opozitiei lui Dragnea. Ii simpatizez pe protestatarii #rezist ca pe orice protestatar impotriva oricarei puteri. Am fost alaturi de ei de fiecare data cand am avut timp. Dar multi dintre ei nu-s la mare distanta de autobuzistii PSD. Spectacolul de lumini de anul trecut a fost creat dupa o campanie de promovare demna de cele mai serioase rigori ale publicitatii. Dupa cum PSD-ul a speriat asistatii ca le taie ajutorul daca nu vin la vot sau la miting, la fel si corporatiile le-au dat liber angajatilor sa vina acum un an si jumatate Dupa cum Daca ne uitam la acest rezistent ,



vedem ca el crede ca „statul paralel” e ceva bun, doar pentru ca se afla Dragnea in conflict cu el.

Dar dupa ce a fost lansata expresia „stat paralel”, multi s-au si grabit sa o mistocareasca drept idee conspirationista ce nu are corespondent in realitate, dupa cum am aratat aici . E suficient sa demonstrezi ca nu vezi dincolo de aparentele servite ca picatura chinezeasca la posturile de mainstream. Intre timp tema „statului paralel” a ajuns motiv de disputa ideologica pe noua disputa polticianist-secundara Dragnea&PSD versus naivii care cred ca „statul paralel” nu exista.

Numai ca recent au fost date publicitatii protocoalele SRI-DNA, aruncând in aer politica româneasca. Si de cine? Tocmai de catre directorul SRI, Eduard Hellvig. Asta inseamna ca mafia protocoalelor actioneaza peste insusi capul lui, ca director. El a denuntat aceste protocoale, practic cerând un ajutor societatii civile. Se poate intelege de aici ca subordonatii lui sunt parte din acel megacartel suprainstitutional si ca ei il pot „aranja” pe el insusi, ca director. Acest megacartel consta in oameni plasati in astfel de institutii precum SRI, magistratura, politie si presa. Munca lor coroborata poate duce la mentinerea in functie a unui presedinte dupa ce a pierdut referendumul de demitere, la crearea artificiala de dosare, sau chiar la infundarea directorului SRI insusi.

Influenta acestui megacartel suprainstitutional in societatea româneasca s-a manifestat inca dinainte de 1989. In ziua de astazi el a ajuns ceva mai vizibil dupa ce orice fel de independenta si de refuz al subordonarii este tratat prin persecutii. Megacartelul românesc al spionilor care trag itele politicii autohtone e si el o filiala a unui ultracartel international si mai mare. Bancile si marile corporatii sunt conduse de aici. Soros, e un pion mititel. Chiar si familiile Rothschild si Rockefeller sunt pioni. Ultragangsterii din spatele corporatiilor care controleaza lumea sunt anonimi. Ei s-au ascuns in spatele acestui anonimat pentru protectie. Daca nu vezi asta nu te deosebesti prea mult de asistatul social care nu poate spune de ce protesteaza.

Ziaristul Radu Moraru a trecut asa ceva recent, cand decizia judecatoreasca de falimentare a televiziunii sale a fost data in avans, pe 17 09 2018, dupa cum a spus in acest video, la min 10. 40.



Se vede clar aici ca decizia asta vine de la megacartel si ca judecatorul trebuie sa urmeze ordinele. Cei care nu le urmeaza (sau le urmeaza doar partial) fie sunt opriti de la avansare, fie sunt exclusi din sistem, precum a patit judecatoarea Cotofana.

In ceea ce ma priveste, si eu m-am lovit de problema asta cu niste decizii judecatoresti luate in favoarea unor politisti abuzatori http://baldovin.blogspot.com/2013/12/romania-stat-suburbano-militienesc.html , care au fost achitati si decorati pentru ca au slujit cu credinta sistemul politienesc. Toti judecatorii care au analizat acest caz au nesocotit textul de lege, iar intr-un caz chiar s-a inventat ad-hoc, pentru mine o precizare legislativa. E putin probabil ca spionii sa se fi implicat direct in cazul meu, insa judecatorii, stiindu-se cu sabia lui Zamolxe deasupra capului, au dat verdict favorabil autoritatilor abuzive, si nu mie.

Dupa denuntarea protocoalelor, multi dintre ei au lasat-o mai moale cu ironia fata de ideea unei puteri unice ce comanda politicienilor si conduce societatea. Destui dintre protestatari #rezist au ajuns sa ia in serios teoria „statului paralel”, si au cam renuntat la prezenta in piata. Altii, precum Malin Bot au gasit scuze acestor protocoale, in virtutea necesitatii implicarii serviciilor secrete in stoparea mafiei. Dar asa ceva e interzis prin lege. Intr-adevar DNA nu a creat dosare artificiale oamenilor simpli, ci a gangsterilor de grad inalt din politica si afaceri dubioase. Sunt ferm convins ca cei bagati la puscarie, meritau sa faca puscaria pe care au facut-o, si chiar mai mult decât atât. Dar ramân la parerea ca multi nu au fost condamnati pentru altceva, dupa modelul Al Capone. Si, aici e problema. Il respect mult pe Malin Bot http://baldovin.blogspot.com/2018/02/m-am-intalnit-astazi-la-arhivele.html , a fiind unul dintre putinii jurnalisti care analizeaza scena politica dupa cum vede el, fara ordine venite de mai sus. Dar nu ader la alegerea lui fata de „raul cel mai mic”, in comparatie cu „Pericolul dragnea”. Eu unul nu vreau asa ceva in societatea in care traiesc. Nu vreau sa traiesc experienta sociala americana.

Experimentul Dragnea si PSD are doua mize: prima ea da un mic zaharel indoctrinatilor oficiali spre a vedea dincolo de aparentele spuse la televizor. „Veniti lânga noi sa va spunem noi secretele societatii!”, li se spune in mod mincinos. Multi pensionari descopera de la ei ingineriile sociale facute acum 50 sau 80 de ani abia acum, desi ele sunt practici trase pe linie moarta deja. Pentru cei care le-au citit in carti sau le-au vazut in documentare si le cunosc li se spune verde in fata: „da, suntem cinici dar raul dictaturii e mai mare, sprijiniti-ne sau altfel veti avea dictatura!”. Dupa cum am spus in articolul linkat mai sus, un astfel de experiment precum Dragnea in România sau Trump in SUA este facut tocmai pentru a-i speria pe boicotanti data viitoare si sa vina la vot, si sa dea girul acestei cacialmale numita democratie. O astfel de prezenta e menita sa sustina o alta minciuna gogonata, respectiv ca cetatenii sunt multumiti cu viata lor, sau ca au o speranta. Iar asa ceva este un semn de profit pentru ultracartel.

Genul asta de giga-miting format din impinsi de la spate pentru ore libere de la corporatie (#rezist) sau un litru de ulei (proPSD) e menit sa bagatelizeze si sa banalizeze ideea de protest. Asa s-a intâmplat ca in ziua de sâmbata 9 iunie 2018 au avut loc 4 mitinguri in fata carora cetateanul turmentat din fata televizoarelor s-a ametit si mai rau. Pe lânga cel al PSD-ului a existat si cel al miscarii #rezist, fortata sa paraseasca Piata Victoriei, desi are de un an si jumatate autorizatie pentru acest protest. In Piata Universitatii miting pentru corectarea dosarului de includere a Rosiei Montana in patrimoniul UNESCO. Intre cele doua, mitingul diversitatii al comunitatii LGTB. Apatia multimii de PSD-isi care protestau la comanda sefilor din filiale sau uimirea asistatilor de prin localitatile uitate de Dumnezeu la vederea Bucurestiului nu lasa impresia de vreun protest. Cei mai multi se pricep la temele de politica secundara precum „Huo Basescu!” sau „Huo Iohannis!”. Temele cu protocoalele SRI- DNA, sau de metateorie juridica sunt total de neinteles pentru ei.