Daca ignoram mafia din DNA, si o vedem doar pe cea din PSD, atunci n-am invatat nimic.

February 13, 20185comentarii



Am ascultat si eu inregistrarea lui Vlad Cosma facuta procurorului Mircea Negulescu. Priviti ce limbaj de mafiot are acest procuror de elita! Sa nu-mi spuna nimeni ca e un actor genial! Asta e limbajul lui natural. Asta e modul de operare.



Ulterior Kovesi a iesit in fata presei cu deja celebra prima conferinta de presa in 10 ani (sau cati or fi de cand e in prim-plan) in care a negat existenta unor astfel de practici.



Motivele pentru care cred ca LC Kovesi minte.

Am sa expun mai jos motivele care ma indeamna sa cred ca ea minte:

1. Magistratii sunt corupti. Romania detine un trist record in ceea ce priveste solutionarea la CEDO a unor cauze pe care „mandrii” (hai sa citim „coruptii”, mai bine!) nostri de judecatori si procurori „n-au putut” sa le judece. Iar acesti magistrati sunt deasupra legilor. Cetatenii nu-i pot alege. Greselile lor, uneori monstruoase, nu aduc sanctionare sau retrogradare, ci pensionare inainte de vreme, cu pensii nesimtite. Ei dau socoteala doar in fata celor care pot sa-i santajeze. Si intentia de exclusivitate la santaj, cu blocarea deciziei populare este principalul motiv pentru care Procurorul General nu este ales direct de cetateni si nu poate fi dat jos de ei.

Astfel de „erori judiciare” s-au intamplat si in cazul DNA, precum se intampla in toata Ju$titia. DNA mosteneste toate hibele acestei institutii. Iar daca aceasta Ju$titie se face pe cadrul social romanesc actual, din societatea romaneasca actuala, atunci ne putem da seama in ce mod poate fi ea de corupta. Iata aici un exemplu de condamnat definitiv de DNA, care ulterior a fost reabilitat de CEDO. Ce zice CEDO in aceasta cauza, madam Kovesi? Ca au fost masluite probele cumva? Pai si atunci cum ai tupeul sa-mi spui ca „Nu se falsifica probe in DNA”? Chiar atat de imbecili ne crezi? Repetarea aproape obsesiva a acestei propozitii este deja o minciuna cu alura de slogan publicitar menit sa ajunga in subliminalul tintei. Nu am mare incredere nici in CEDO, dar putem sa credem ca sunt mult mai putin corupti acolo decat in cea romaneasca. Cine stie cate astfel de dosare au fost fabricate artificial, care fie n-au ajuns la CEDO, fie n-au fost judecate just nici acolo!

2. Al doilea motiv este experienta mea personala cu Ju$titia romaneasca in acest caz si stiu ca probele din acesta au fost trase de par. Adica, daca mizeriile justitiare se fac la nivel redus, nu s-ar putea face la nivel inalt cand e vorba de refacerea imaginii mafiotilor? Uite ca eu unul cred ca se face.

3. Al treilea motiv sunt spusele lui Kovesi insasi: pe de o parte ea spune ferm ca DNA nu masluieste probe; dar pe de alta parte spune ca, avand peste 1000 de subordonati din subordine, ca sefa DNA, nu poate sa stie ce fac toti. Pai atunci cum de zici duduie ca nu se practica masluirea, daca nu stii ce fac subordonatii tai? Cand minti? Cand spui ca nu stii ce fac subordonatii sau cand zici ca DNA nu masluieste probe? Pentru ca daca nu stii ce fac ei, de unde stii ca „nu se falsifica probe in DNA”?

4. Si, nu in ultimul rand, al patrulea motiv, dar nu ultimul ca importanta, este acela ca DNA si intreaga presa favorabile „ciumei albastre” nu este interesata despre acest uluitor caz , prin care Klaus Iohannis si-a dedicat o casa prin infractiunile de „Fals” si „Uz de fals”. Doar trusturile pro „ciuma rosie” au relatat despre acest caz. Faptul ca de data asta Ju$titia a intocmit corect acest dosarul, fara presiuni exterioare, este o minune. Acest dosar s-a facut cat nu era inca presedintele Romaniei. Dupa ce Iohannis a ajuns presedinte, el face parte din „ciuma ultravioleta” si este protejat in mod tipic. Aceste fapte sunt infractiuni in „Codul penal” (legea 286 din 17.07.2009, actualizata). La articolul 321, se spune:

„Falsul intelectual (1) Falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia, de catre un functionar public aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.”

Articolul 323 precizeaza:

„Uzul de fals Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda, cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, cand inscrisul este sub semnatura privata.”

Unde-i DNA aici, madam Kovesi? A amutit subit? Putem deduce ca daca DNA isi permite sa ignore aceasta stare de fapte, atunci ea si poate crea probe false, in sens invers, conform unor favoritisme nu foarte greu de intuit. Faptul ca lui Traian Basescu nu i s-a initiat un dosar, dupa cate a facut, lasa semne de intrebare.

De ce masluieste DNA dosare?

Nu cred ca e vorba despre politie politica, asa cum zic antenatristii. Nu cred ca (ceea ce ei numesc) „statul paralel” pedepseste „stanga romaneasca” (care-i mult mai de dreapta decat „dreapta romaneasca”) , pentru ca ar cere asta Soros, sau altcineva. Nu. Asta-i o vrajeala pentru nostalgicii ambivalenti, care isi aduc aminte de practicile perioadei staliniste, si nu pot intelege decat prin acest filtru fenomenul de fata. Totul se explica prin nevoia romanilor de sange simbolic. Dupa ce ne-am umilit prin joburi meschine, acum vrem o alta moarte pentru capra vecinului. Vrem cu "vecinul" la DNA. Pur si simplu se doreste circ cu demnitari in fata camerelor de luat vederi ale televiziunilor pentru a reda increderea sclavilor in sistem. Asta face bine la economie. Nu mai conteaza daca dosarul e bine facut sau nu. Vede sclavul ca si smecherul de lux a fost bagat la parnaie, si creste inima-n el. Hai la munca cu voiosie acum, neamule! Hai sa-ti imbogatesti stapanii!

Aroganta procurorului Negulescu in modul sau de operare arata ca a simtit ca are sprijin la o institutie supraordonata tuturor. De ce ar face un astfel de procuror de la sine putere ce au facut cei de la Ploiesti? De ce si-ar risca propria cariera, si chiar libertatea? Pentru ca asa ceva e caz penal. De ce un procuror precum Kovesi accepta sa fie terfelita pe la televiziuni si sa i se puna sub lupa viata personala?

Explicatia are doua variante: ori cineva l-a presat sa iasa cu cat mai multe astfel de dosare, ori e recompensat pentru astfel de manevre. In ambele cazuri, se intrevede o institutie superioara fata de DNA, aflata in afara celor existente, si care apasa pe butoane. Am descris ceva mai detaliat modul ei de operare aici



Kovesi si intreaga DNA este marioneta acestei metainstitutii. Daca nu ar primi niste recompense fabuloase nu vad de ce nu si-ar da demisia pentru o functie platita la fel. Dincolo de posibila remuneratie babana, mult mai grav ar fi un posibil santaj la care ar putea fi supusa din partea securistilor. Si aici nu mai e vorba de presiunea mediatica. Aici e vorba de asumarea unor riscuri uriase de a fi atacata fizic de mafiotii pe care ii investigheaza. De ce si-ar lua ea asemenea riscuri? Sa fie Kovesi un fel de Ecaterina Teodoroiu care a pierdut totul, si dintr-o data si-a dedicat viata salvarii Romaniei de corupti? Multi cred asta. Dar nu si eu. Fie ca e santaj de la securisti, fie ca e un salariu urias, aceasta doamna ori e santajabila ori e foarte lacoma, in asa fel incat nu mai poate renunta la functie. Antenatristii ii cer demisia, insa inlocuitorul ei nu poate fi decat o alta marioneta precum politicianul nou „bun” care ne salveaza de politicianul vechi „rau”.

Un semn vizibil al implicarii securitatii in aceasta poveste, care abia acum a iesit mai clar la suprafata, este un lucru terifiant: condamnati definitiv precum Elena Udrea, Radu Mazare, Sebastian Ghita, Alina Bica, au plecat din tara legal, dupa condamnare sau in timpul cercetarilor. In mod normal, conform Codului de Procedura Penala, orice infractor aflat in cercetare sau condamnat are interdictie de a parasi localitatea sau tara. Ei bine, acestia au facut-o. Cum e posibil? Statul singur nu poate face asta de la sine putere, pentru ca asta inseamna un abuz grav de tot in serviciu cu iz de favorizare a infractorului. Cine poate sa-si ia un astfel de risc dintre functionarii publici? Nimeni. Manevra asta este o gaselnita tipic securista: acestor acuzati (infractori, foarte probabil) nu li s-a putut face un dosar serios. Li s-au implantat si lor probe. Confruntarea la CEDO cu ei ar duce la erodarea si mai mare a imaginii DNA, odata cu cazul linkat mai sus. Pentru a evita asta, ei au ales aceasta metoda de ignorare a legislatiei, ca masura de compromis. DNA si-a consolidat imaginea de justitiari ai gangsterilor in ochii prostimii, iar gangsterii nu mai merg la CEDO sa-i arate hibele. Securistii le-au cerut procurorilor sa nu instituie arestarea sau interdictia de a parasi tara. Cum procurorii nu raspund decat in fata lor, au acceptat. Numai faptul ca au putut calca in picioare o astfel de regula fundamentala a condamnarii penale i-a speriat pe gangsteri. Mesajul lor pentru ei e simplu: „fugiti cat puteti acum ca ne-ati prins in toane bune, ca s-ar putea sa nu mai prindeti o astfel de sansa!”.

Avand o astfel de putere de a sugruma aplicabilitatea unei legi, ei le-au dat de inteles condamnatilor ca pot face orice. Desigur, daca au plecat, si-au dat seama ca pana la urma vor fi gasiti cu ceva concret pana la urma. Si, suporterii DNA gasesc o astfel de scuza in faptul ca da, fugarii sunt infractori. Dar cum ramane cu principiul nevinovatiei pana la proba contrarie? Adica trebuie sa inchidem ochii la astfel de faradelegi pentru ca acesti procurori lenesi si incompetenti, platiti cu sume uriase nu sunt in stare sa faca niste dosare solide si sa caute probe reale? Sunt prea ocupati cu vacantele exotice si cu doborarea de recorduri de condamnare a politicienilor? N-am sa sustin niciodata asa ceva.

Am fost convins ca DNA fabrica dosare in mod artificial inca din 2015 , cand am facut aceasta imagine:


 
 



In acest moment presa e impartita intre antipesedistii, ce sustin orbeste DNA, si antenatristii, care sustin ca majoritatea celor condamnati (printre care si Dan Voiculescu, desigur) au fost condamnati pe nedrept.

Este incredibil cum un om decent precum Gabriel Liiceanu a uitat si el de aceasta hotie uriasa a presedintelui infaptuita in perioada cand era primar la Sibiu, vorbind doar despre infractorii Dragnea si Tariceanu.



Prin aceste manevre securitatea post-decembrista testeaza in ce masura poporul accepta politica „raului cel mai mic”. In inconstient fiecare gaseste o scuza ilegalitatilor comise de partea pe care o sustine. Sustinatorii DNA accepta compromisul facut de unii procurori ai sai in virtutea lucrurilor bune pe care le-ar face, pe langa aceste exceptii „minore”. Antenatristilor le e drag de Dan Voiculescu si/sau alti mafioti condamnati pe bune de DNA. Dezbaterile pe marginea acestui subiect se reduc la modul in care fiecare intelege sa vada sau sa aleaga „raul cel mai mic”.




Respingerea argumentului „raului cel mai mic”.

Implantarea de probe, masluirea de dosare distruge principiul fundamental al justitiei. Asta e apologia raului cel mai mic, cu care ne tot anesteziem de 17 ani, si care ne-a dus la marginea prapastiei ca sistem social. Perspectiva unei societati americane, care pedepsea mafiotii pentru gainarii, si nu pentru crimele lor tipice, nu ma incanta deloc. Razboaiele pe care SUA le-a initiat sunt reversul medaliei acestei politici. Nu vreau ca societatea romaneasca sa treaca prin aceleasi spasme precum cea americana.

Nu vreau sa traiesc intr-un asemenea sistem social formati din spioni si jucatori de pocker. A accepta sa traiesc in asa ceva inseamna a-mi taia creanga de sub picioare. Eu nu am instrumentele cu care sa raspund unui astfel de abuz. Oricare dintre noi poate deveni victima unor astfel de implantari de probe si fabricare artificiala de dosare daca-i suparam pe securisti. Si aici e o pierdere infinit mai mare decat cea a pedepsirii unor banditi de mana a doua precum Nastase sau Dragnea.

Nu subscriu la asa ceva. N-am subscris la ea nici in celebra dezbatere „Iliescu-Vadim”. Nu exista institutie buna contra uneia rea, sau politician bun contra unuia rau. Ei sunt la fel. Politia nu poate sa eradicheze hotia. Pentru ca asta ar insemna subminarea propriului statut. Daca hotia tinde spre zero, atunci politia o va incuraja, desi rolul ei declarat este s-o elimine. Altfel politistii ar fi inutili. Crezi ca „Binele” care se lupta cu „Raul” are in sistemul social interes ca sa-l extermine? Pai asta inseamna exterminarea lui insusi. Iata ca povestea asta cu binele DNA contra raul coruptie, nu merge la mine.

Ai votat pe unul ca sa scapi de „raul cel mai mare”, ai pus botul. Esti oaie de muls pentru sistem. Ai incredere in vreo institutie? Esti deja virusat. Sociologia arata clar ca intr-un conflict nu se lupta raul cu binele, ca in basme. Intr-un conflict ambele forte sunt la fel de „rele” sau la fel de „bune”. De asta trebuie sa eviti sa te lupti cu raul, pentru ca te trage in jos si te face la fel ca el. Asa ca ideea asta cum ca Kovesi si DNA ar fi salvarea Romaniei de „niste penali” nu va avea nici un fel de valoare pentru mine. Practicile procurorului Negulescu nu sunt izolate, asa cum vrea sa ne convinga Kovesi. Sunt mult mai multi care au folosit astfel de manevre securistice, dar care sunt mai greu de descoperit decat a fost el.

Solutia e in noi insine

Traim intr-o societate bazata pe principiul reusitei hotului neprins. In Balcani mentalitatea minciunii si inselaciunii a fost mereu la loc de cinste, din pacate. Dar, in perioada postdecembrista ea a devenit o adevarata cultura nationala. Ea este practicata cinic de majoritatea celor ce se afla in jumatatea de sus a piramidei sociale si acceptata de majoritatea. Pentru un job mai bine platit, majoritatea e gata sa faca lucruri imorale sau ilegale. Faptul ca „toata lumea o face”, devine in mod cinic un argument pentru a contracara farama de constiinta care ne retine in a face astfel de lucruri sau a contribui la infaptuirea lor. As vrea sa stiu si eu cati dintre cei care sunt foarte pro DNA in acesti ani lucreaza in companii private ce fac afaceri cu companii straine? Ei ar fi de laudat. Astfel de companii care functioneaza conform capitalismului sanatos. Ele aduc bani in tara si sustin economia. Dar sunt putine. Majoritatea fac afaceri dubioase cu statul. Ele sunt niste mici SIDEX-uri care se alimenteaza parazitar de la bugetul de stat. Condrea si afacerea lui cu dezinfectanti diluati cu apa este prototipul acestor companii. Ati uitat de el, nu?

Stiu asta pentru ca si eu am fost in aceeasi situatie. Si eu am lucrat la o firma care se pare ca spala niste bani din cauza faptului ca produsele sale nu ajungeau pe piata. Ma tot intrebam cum de supravietuiesc. Si inca ma intreb pentru ca nici pana azi n-au dat faliment.. Si eu am lucrat la firme care isi „rotunjeau” veniturile cu gainarii, care ne dadeau majoritatea salariului in plic, fara sa plateasca darile la stat. Statul stia asta. Ca nu era el prost. Prost e exact cel care il crede prost pe stat. El a testat disponibilitatea ta insuti spre matrapazlacuri. Prin astfel de masuri de fapt el si-a obtinut girul pentru a face tot ce a facut in acest sfert de secol. Crezi ca l-ai furat tu pe el pentru ca nu ti-ai declarat venitule. Dar el nu-ti mai face spitale, nu-ti face drumuri, si altele. „Statul” merge la spital in strainatate si circula cu elicopterul, intre timp. L-ai pacalit, da? Apropo, romanule intreprinzator si insetat de DNA, ia spune-mi tot prin plic iti primesti banii de la firmele la care lucrezi?

Ei bine, acest tip de mentalitate e suparata ca in acest joc de pocker au castigat cei mai smecheri decat el. Si, ca de obicei in istorie, el vrea dintr-o data „capul lui Motoc”. Increderea oarba in DNA este simptomul acestei stari de lucruri. Nu DNA te salveaza, romanule! Ci propria ta demnitate, recuperata nu mai stiu de pe unde. Iti faci provizii de obiecte inutile, suprapunandu-te modei consumerismului occidental si te crezi emancipat. Nu esti decat un sclav al propriilor pofte pe care ei stiu al naibi de bine sa ti le incite permanent , in asa fel incat niciodata nu esti satul. Faci misto de manelistii mitocani sau de tanti pensionara, votanta de PSD, care si-a amenajat o gradina rurala in fata blocului pentru ca nu s-a putut adapta intr-o generatie sau doua la viata urbana. Ei bine, nu esti departe de ei, „emancipatule”. Increderea ta oarba in justitie si politie (si prin extensie in jandarmerie si armata) te face inca necivilizat, romanule. Dar, dincolo de asta, mai intai daca ii pedepsesti pe astfel de marionete in contul adevaratilor papusari, crezand ca astia nu exista, n-ai facut nimic. Iar te-ai imbatat cu apa rece, precum cu banii din salariu nedeclarati de catre angajatorul tau. Am inteles ca pagubele pe care DNA le vizeaza cu toti condamnatii sai se situeaza la maxim 500 milioane de Euro. Pare mult pentru un om singur. Dar pentru o natiune o suma ca asta e mizilic. Cele 500 de milioane sunt menite sa acopere multele miliarde cu care tara asta a fost pagubita dupa 1989 incoace. Te-au prostit, romanule! Din nou. Ti-au luat ochii cu DNA-ul in timp ce miliardele inca ti se scurg nestingherite printre degete prin serviciile sociale de care nu poti beneficia.

Nu te gandesti ca daca prin pedepsirea acestor mafioti de mana a doua ajungi sa platesti ruinarea statului de drept, sau a idealurilor de a-l infiinta, atunci ai pierdut chiar totul? Las-o balta! La ce mai iti trebuie pedepse pentru mafioti? Statul medieval asta face prin excelenta. Nedreptati sociale. Tepe uriase. Tu te gandesti ca roman sa te razbuni pe cei pe care TV-ul ti-i scoate in fata ca vinovati. Dar prin actiunea ta, tu te razbuni pe tine insuti, romanule. Uita romanule de mentalitatea pedepsei si incearca tu sa fii un bun cetatean! TU ba, TU! Uita-i pe votantii PSD contra ulei si faina! Aia sunt din alt film. Da-ti demisia de la compania care face matrapazlacuri! Cere-ti intreg salariu legal, nu in plic! Vezi TU unde-ti parchezi masina! Vezi TU cum circuli cand esti in trafic! Vezi TU unde-ti depozitezi gunoiul cand iesi la picnic! E cam greu cu astea, nu? E aproape imposibil. Cam greu sa gasesti o companie care nu e conectata la bugetul de stat cu spagile din jurul acestui mecanism, nu? Dar detesti aceste practici. Ok. Atunci iesi in strada pentru DNA! In scurt timp iti vine si tie randul, conform cu ghilotina din timpurile Revolutiei Franceze! Dupa ce a terminat cu „dusmanii revolutiei”, condamnatorii la moarte au trecut la decapitarea propriilor membri. Dupa ce au inventat ghilotina, din lipsa de calai pentru atatia condamnati, au trebuit ulterior sa creeze o fabrica de ghilotine pentru ca nici ele nu erau suficiente. Daca nu intervenea Napoleon, „revolutionarii” riscau sa extermine insasi natiunea franceza.

Si stau si ma gandesc cum mi-am distrus tineretea in firme cu care am vrut sa aduc capitalismul in Romania. Eu, si ca mine multi alti naivi care n-am votat niciodata cu stanga. E trist sa vezi ca acest ideal a fost doar o bula de sapun. In tot acest timp societatea noastra cu economie care duduie, cu institutii care respecta separatia puterilor in stat, doar mima aceste aparente. Modul ei de functionare a ramas unul medieval. Cam la fel e peste tot in lume, e adevarat. Dar parca nu se vede scheletul medieval ca la noi. Parca te mai poti agata de o formalitate.

Imi dau seama ca m-am amagit degeaba. Si asta ma doare ingrozitor. In ciuda celor 50 000 de oameni care au iesit in strada pentru salvarea Rosia Montanei, sau pentru alte cauze umaniste, sistemul nostru social e putred. Cu o floare nu se face primavara. Imi vine in minte reactia lui Picasso chemat sa isi dea parerea despre picturile primitive tocmai descoperite de niste speologi intr-o pestera; cand le-a vazut el a zis: „N-am invatat nimic”. El voia sa spuna ca nu am evoluat cu mult fata de ce faceau primitivii, in sensul ca erau niste artisti foarte buni. La noi expresia asta merge cu semnul schimbat: n-am invatat nimic de pe timpul lui „Alexandru Lapusneanul”. Entuziasmul nostru de a vedea fosti demnitari incatusati seara la TV este un mod modern de a spune „Capul lui Motoc vrem”. Ca altfel, nicio diferenta fata de stramosii nostri de atunci. N-am invatat nimic fata de ei. DNA este o institutie de provocat Motoci in societatea romaneasca moderna. Noi nu stim sa traim in civilizatie. Noi vrem doar razbunare pe noii Motoci. Nu se poate face civilizatie doar cu asta. Normal ca securitatea a creat DNA ca pe un circ. Cu cat mai spectaculos cu atat mai bine ne umflam iluziile de razbunare pe cineva anume pentru ca nu putem face fata capitalismului si vietii contemporane. N-am invatat nimic din 1989 cand i-am intentat in acelasi fel un proces masluit lui Ceausescu. Ne-am gandit toti ca merita, fara sa ne gandim la calea extrem de dubioasa in care s-a ajuns la executia sa. Uite ca ne-a venit si noua randul! Uite cum ju$titia s-a unit cu restul de calai pentru exterminarea acestei natii!




Share this article :

+ comentarii + 5 comentarii

Anonymous
11:40 AM

you are actually a good webmaster. The site loading pace is incredible.
It seems that you're doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterpiece.

you have performed a fantastic process in this subject!

Anonymous
3:14 AM

I'm not sure why but this site is loading extremely slow for me.
Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?
I'll check back later and see if the problem still exists.

Anonymous
5:43 AM

I will immediately snatch your rss feed as I can not in finding
your email subscription hyperlink or newsletter service.
Do you've any? Kindly let me realize in order that
I may subscribe. Thanks.

It's about this entry that has 2 incorporated videos in it. You mainly have to wait for the videos to be loaded so it might take a while

Up in the right corner there are RSS and email subscription box

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved