Tonel Pop: un infliltrat al serVICIILOR in cazul Caracal

October 5, 20190 comentarii



Mai intai vreau sa dezmint teoria echivalarii euroscepticismului (nu trebuie confundat cu anti-occidentalismul) si a anti spionilor din serVICIILE secrete cu politica a PSD. Acest partid a jucat un rol de paravan pentru a convinge majoritatea ca lozincile protestelor din 2012, „Nu corporatia face legislatia!” sau „Ati luat bani de la copii si i-ati dat la SRI”, sunt niste idiotenii. Ne aducem aminte cum „se lupta” Dragnea si PSD-ul cu corporatiile sau cum a luat el bani de la SRI ca sa-l dea la achizitionarea de vitamina D pentru copii. Totul e o regie, desigur. Fara corporatii, din pacate Romania nu poate supravietui in acest moment. Adica poate, daca romanii isi dau demisia din ele si se intorc la plug. Dar, in acest moment Romania produce in cea mai mare parte materii prime si foarte rar materii finite, precum Dacia (care e oricum cam Renault) sau BitDefender. Jocul lui Dragnea si PSD cu dictatura e doar asa un bau-bau*.

Institutia spionilor din serVICIILE secrete fac totul in societatea moderna (fie neoliberala fie dictatoriala). Ei au infiltrati in toate institutiile pe care le controleaza de la centru. Ei bine, inclusiv mascarada anchetei cazului Caracal are astfel de infiltrati. Cei mai multi sunt in media. Lor li se da ordin sa primeasca in platouri diferiti agenti care sustin idei favorabile spionilor de la butoane. In cazul nostru ideile au fost de stopare a atentiei opiniei publice de la acest caz. Abuzul de stiri negative de saptamana trecuta, cu batai intre suporteri, intre presupuse clanuri de proxeneti, (fara ca institutiile represive sa intervina) , amendarea ilegala a familiei Melencu si culminand cu uciderea unei alte copile , i-a facut pe multi sa mai ia o pauza de la stiri. La acestea s-au adaugat si alte bombe de presa precum numirea Codrutei Kovesi ca procuror sef european  sau Basescu dovedit colaborator al securitatii

Principalul interes al acestui haos este acela de a opri pe cat posibil erodarea imaginii institutiilor statului. Nu de frica. Am crezut mult timp ca le-ar fi frica. Nu. In spatele lor sta toata „civilizatia” occidentala. Plus ca cu 10 Kalasnikov-uri intarziate ei pot imprastia o multime furioasa in cateva minute. Numai ca lipsa de incredere a cetateanului in ei le produce pierderi. Profitul lor e mai mic. De aceea interesul lor este sa ingroape pe cat posibil acest caz, pentru a dispersa atentia publica spre altceva.

Controlul familiilor e esential in aceasta inginerie sociala, pentru ca durerea lor are ecou in empatia opiniei publice si continua erodare a imaginii statului. Iar personajul cel mai probabil spre a juca acest rol imi pare in acest moment avocatul familiei Melencu, Tonel Pop. Scandalul de saptamana trecuta intre el si DIICOT mi s-a parut a fi un blat. Eu l-am banuit cu mult timp ca e infiltratul serVICIILOR, la cum ii banuiesc pe multi dintre cei invitati pe platouri. Dar, dupa circul recent, cu recoltarea de noi mostre ADN de la mama Luizei, indiciile sunt si mai clare.

In primul rand, el e foarte articulat, nu face erori de exprimare, e sigur pe el si stie meserie. Pe scurt, e un avocat scump. Familia Melencu nu si-l poate permite. De fapt a si spus ca face pe gratis aceasta aparare. Am cunoscut cativa avocati, cu unii sunt prieten. Pe altii i-am cunoscut de la distanta pe la proteste. Unii fac munca pe gratis, dar au o doza de romantism in ei, care lipseste total la acest Tonel Pop. Lumea s-a grabit sa vada reclama personala in implicarea lui in acest caz. Numai ca visul unui avocat nu este sa devina cunoscut telespectatorilor saraci, asa cum sunt televiziunile la care el e omniprezent. Faptul ca ii vin mii de cereri de reprezentare in instanta nu il ajuta. El nu are timp sa preia toate aceste cazuri. Nu se poate ocupa decat de unul sau maxim doua cazuri pe zi. In Bucuresti, resedinta lui, e foarte putin probabil sa poti sa ai mai mult de un caz pe zi. Sunt 6 judecatorii si risti sa nu ajungi la infatisare daca tu esti prezent la alta. Asta inseamna ca nu iti vei primi onorariul pentru absenta. Adica munca degeaba la redactarea lucrarilor din acel caz. Fixarea termenelor de judecata se face de judecator si avocatul teoretic nu are nici un amestec. Se practica o astfel de strategie pentru avocatii privilegiati, dar nu poate merge la infinit. Asa ca un numar mai mare de 50-60 de cazuri el nu poate lua. De aceea interesul fiecarui avocat este sa ajunga la familiile foarte bogate de la care sa castige mult. Aici e o intreaga mafie, cu fosti procurori si judecatori care se fac avocati dupa ce ies la pensie (mai nou pe la varsta de 40 de ani, ca asa e in tenis…) . O sa revin cu un articol specializat pe tema asta la care lucrez chiar in acest moment. Ei fac un adevarat trafic de influenta prin aceste proceduri; inainte de a iesi la pensie, ei au fost membrii in comisii de evaluare a judecatorilor care ii „arbitreaza” ulterior, dupa ce ajung avocati.



Iata ca vrajeala asta cu popularitatea e cam vorba in vant. Mai mult decat atat, in ciuda pregatirii sale profesionale, pare sa dea gres in cea mai simpla actiune. Sau mai bine zis neactiune: lipsa de plangeri penale facute acestor procurori care, chipurile, s-au comportat cu el ca si securistii, inconjurandu-l si punandu-i „o camera in fata”, asemenea dizidentilor in procesul de reeducare. Ce-i drept, in Romania, alti procurori mai inalti in grad decat cei de la DIICOT nu prea exista. Dar exista institutii europene, domnul Tonel Pop, ca avocat are dreptul la cont pe portalul curtii europene de justitie. CEDO e foarte sensibila in fata unor astfel de derapaje majore. Poate face plangere acolo. Comisia Europeana raspunde in cateva zile. De ce nu le-a facut sesizari? O astfel de greseala e sub nivelul unui student de anul 1 la Drept. Ce faima isi face el in randul bogatilor daca da impresia de asa dezordine in actiune? Aici se intrevede faptul ca dumnealui nu e interesat in a ajunge la bogati. Banii vin de la neo-secu. Iar neo-secu a cam gaurit in bugetul Romaniei (adica UE, ca tot aia e) cu acest caz. Desigur ca clasarea plangerii penale pe la Parchetul General sau Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie necesita alta munca, si alti bani dati infiltratiilor serVICIILOR de pe acolo. De asta Tonel Pop, la comanda lor, n-a facut nici un fel de plangere penala pe acolo, si chiar a precizat ca nu va face, din „marinimie”. Eu zic ca e un avertisment pentru cei neracolati de serVICII sa nu inceapa ceva din oficiu.

Un sacal de presa precum Victor Ciutacu de la Romania TV a inteles aceste manevre si a invitat in emisiunea din filmul de mai jos 2 avocati care i-au pus aceasta intrebare incuietoare lui Pop. De ce n-a facut plangeri penale? Si, desigur, serVICIILE vor trebui acum sa comande RTV o emisiune care sa justifice de ce Tonel Pop n-a facut astfel de demersuri impotriva procurilor „securisti”.

(Editare ulterioara 02 11 2019: toata arhiva emisiunilor RTV a fost trecuta pe privat. Niciun video cu emisiunile de pana acum nu mai poate fi vazut. Unele dintre ele au fost distribuite de mine in aceasta serie lunga de articole fata de drama de la Caracal. Nu exista limitare de spatiu pe youtube, singura explicatie pentru asa ceva este cenzura.)




Un alt mare indiciu este ca el nu se potriveste profilului psihologic al victimei. Pai uitati-va cum reactioneaza intr-adevar o victima, mama Luizei



In schimb Tonel Pop nu are comportament de om haituit, ci de unul stapan pe situatie, mai o gluma, mai o mistocareala, frecandu-si parca palmele pentru bonusul financiar ce vine de la neo secu. Ca in melodia aia a Laurei Stoica „Un actor grabit”. Pentru un avocat, daca procurorii DIICOT, si orice fel de magistrat, s-ar purta astfel, atunci asta ar insemna sfarsitul carierei. In Romania, si nu numai, avocatul tanar, fara „spate”, e un biet argat. Daca supara vreun judecator, nu mai primeste sentinte favorabile si nu-l mai angajeaza nimeni. Mai mult decat atat, daca el ar avea meciurile pe care spune ca le are cu Baroul Bucuresti, era de mult exclus din el. Acolo se intampla lucruri din astea in mod frecvent. Avocati cu adevarat incomozi sunt esclusi fara explicatie. La fel se intampla si magistratura, dupa cum avem aici cazul Laviniei Cotofana



Mascarada pe care el a jucat-o saptamana trecuta, nefacand absolut nimic pentru familia Melencu atunci cand acesteia i s-a dat amenda 5000 de lei, fiind amenintata pur si simplu cu excluderea sociala, a fost indiciul ultim. Un adevarat avocat nu ajunge acolo cu clientii lui. Procurorii DIICOT au interpretat si ei aceasta partitura la comanda serVICIILOR, care le pregatesc discret o pensie speciala pentru acest teatru. Scopul este fie implantarea de probe cu noile probe ADN, fie epuizarea familiei Melencu si dirijarea ei spre o greseala dupa modelul Osho, prezentat de mine in articolul anterior  . In ziua marii presiuni pe familie Tonel Pop a disparut subit de pe posturile TV. Jurnalistii il sunau, el raspundea si intra pentru 2-3 minute in direct, dupa care gasea un motiv anume, se enerva nejustificat sau altceva, si iesea din emisiune. Interesul era, desigur acela de a lasa familia fara sprijin si de a contribui la starnirea panicii in sanul ei, dupa cum s-a si vazut. Fiind omul de legatura, pana la urma tot el a fost cel care a convins familia sa doneze acele mostre noi de ADN. Motivul a fost – ghiciti cine? – tara , domnule. Trebuie liniste.

Prin aceasta manevra procurorii in general si-au pierdut in mare parte credibilitatea. Atunci Tonel Pop a dat-o la pace cu ei, „pentru binele tarii” zicea. Opinia publica s-a oripilat din nou si infiltratul nr.1 al serVICIILOR, vesnicul concediat al statului roman, presedintele Iohannis a fost chemat din concediu spre a demite pe procurorul sef DIICOT, care oricum n-avea nimic comun cu acest dosar, decat eventual sa refuze recuzarea procurorilor. Culmea ironiei, si el era tot in concediu. S-au intors amandoi din concediu, s-au demis, si apoi s-au intors in concediu. Frumos sistem, nu?

Ei bine, de asta zic ca procurorilor DIICOT ce instrumenteaza acest caz li se pregateste o pensie speciala babana dupa teatrul jucat in acest caz. Opinia publica deja ii vede ca pe complici ai rapitorilor prin lipsa lor de actiuni concrete despre care a vorbit inca de la inceput Cumpanasu. Iata ca dispare clasa politica si responsabilitatea politica e luata de institutii sau anumiti reprezentanti. Asa s-a intamplat cu CCR, de exemplu. Dupa ce presedintele l-a demis pe cel ce nu avea nici o implicare in acest caz, neo secu a dat dezlegare la criticarea viitorilor pensionari speciali ai DIICOT. Pentru salvarea imaginii restului de procurori, toata furia populara a fost canalizata spre acestia. Tonel Pop a avut grija sa precizeze constant ca nu totii procurorii si nu toate parchetele, si ca de fapt in DIICOT exista oameni capabili, etc. Ei bine, neo secu i-a ordonat apoi acest discurs pe care l-a repetat 3 zile nonstop. Uitati-va pe primul video din acest articol sa vedeti de cate ori repeta povestea cu procurorii tortionari si scena cu simularea violului in care unul dintre procurori il invita pe el sa ia locul manechinului.

O astfel de sucire subita a lui Pop s-a mai intamplat odata cu privire la Cumpanasu. Acest om e responsabil pentru criza fara precedent in care ne afla a societatii romanesti, insistand pe raspunsuri din partea autoritatilor privind disparitia nepoatei sale. Acest om va produce multe daune imaginii sale si de acum incolo, deconspirand lucrurile dubioase ce se intampla in aceasta mascarada. Iar amenintarea de a candida la presedintie, cu accesul la parghiile statului, este un adevarat pericol pentru sistemul neosclavagist vopsit in culorile statului de drept in Romania. Lumea ar intelege multe cu el presedinte. Cand Cumpanasu si-a anuntat candidatura la presedintie la sfarsitul lunii august, Pop a lansat o serie de acuzatii dure la adresa lui neprovocat, incercand sa contribuie astfel la oprirea lui inca de la inceput. A si promis in viitor dezvaluiri spectaculoase. Insa familia Melencu, l-a sustinut pe Cumpanasu. Si atunci, hop surpriza. Tonel Pop a uitat de dezvaluiri si atacuri. Ba chiar a aratat o relatie buna cu el. De ce? Pentru ca pierdea credibilitatea familiei. In mod normal ar continua sa-l atace, indiferent de ce cred „clientii” sai. Pai daca Cumpanasu ii e atat de antipatic incat sa lanseze la inceput acuzatii neprovocate, ce motiv ar avea sa le opreasca subit? Ca ar apara familia Melencu pentru publicitate, are sens. Dar ca si-ar si inhiba antipatia fata de Cumpanasu si ar continua într-o relatie amiabila, n-are sens. Motivul este increderea maxima posibila a familiei pentru ca apoi s-o manipuleze precum in saptamana cu amenda.

(Actualizare 16-10-2019: Probabil ca inclusiv familia Melencu a inceput sa inteleaga acest joc duplicitar pe care Tonel Pop il joaca fata de membrii ei. Asa ca fiti atent la reactia bunicului fetei de la minutul 22 44, timp de peste 10 minute!



Orice avocat pro-bono s-ar fi retras din acest caz dupa ce, pe langa munca neplatita mai este si admonestat de beneficiarul acestei munci. Dimpotriva, Tonel Pop se comporta foarte ingaduitor, cauta explicatii si incearca sa aplaneze conflictul pentru ca nu cumva sa riste „concedierea” in direct. Motivul: ordinul de la serVICII de a castiga increderea acestei familii, in timp ce el actioneaza inspre tabloidizarea subiectului si lehamitea opiniei publice. Adica inchiderea cazului care ii costa pe noii stapani pierderea increderii sclavilor in ei.)

Si, dupa ce Cumpanasu a fost interzis la TV, iata-l pe acest Tonel Pop interpretand rolul lui, de mare luptator anti mafie in tara asta. Nu uitati ca Tonel Pop a fost mereu un ecou al pozitiei lui Cumpanasu. El nu a adus nicio informatie socanta pe piata, ci a sustinut doar ce opinia publica oricum credea dupa ce il auzea pe Cumpanasu. Pentru informatii directe de la Cumpanasu, accesati pagina lui de Facebook aici si youtube aici 

* In realitate dictatura, la fel ca si sclavia clasica, este foarte neproductiva. Europa nu ar lasa tari ca Romania sau Ungaria sa alunece atat de periculos spre dictatura daca nu ar avea mijloace clare de redresare. Dupa 4 ani de guvernare PSD, majoriatea antipsd-ista nu doar ca iese la vot, si in felul acesta se salveaza legitimitatea democratiei https://baldovin.blogspot.com/2017/02/miza-principala-actualelor-proteste.html , care pana acum se facea cu sub 50 % . Dar ea e si foarte dornica de neoliberalism, fata de simularea asta de stat asistential facuta de PSD. Spun „simulare” pentru ca, la fel ca in toate guvernarile, cei ce muncesc, la fel ca si asitatii, traiesc sub limita saraciei, asa cum ea e definita de standardele europene.

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved