Pages

August 10, 2018

Cum am trait protestul antiPSD din 10 august 2018, cel mai violent protest la care am participat

Din 2012 de cand am protestat impotriva puterilor, niciunul n-a fost atat de violent ca acesta. Jandarmii au primit ordine sa fie cat mai violenti. Din start au venit pregatiti cu costumatie tipica de razboi stradal, cu casti, genunchere, cotiere, scuturi, veste antiglont si butelii cu gaze lacrimogene impreuna cu alte arme specifice luptelor de strada. Au adoptat din start o pozitie ofensiva, masandu-se pe cateva randuri si plasand garduri strategice in jurul Palatului Victoria, asemenea in cazurile marilor derbi-uri de fotbal in care se incaiera galeriile.



Inca din jurul orelor 16-17 jandarmii au aplicat primul val de gaze lacrimogene unor cetateni care intentionau sa depuna petitii in interiorul sediului guvernului conform cu Art. 51 din Constitutia Romaniei. De atunci ei au hartuit constant protestatarii cu jeturi de gaze lacrimogene venite din senin. Iata reteta acestor provocari, cu jandarmi care arunca in mijlocul protestatarilor pasnici o grenada lacrimogena:



Am filmat si eu unul dintre primele astfel de jeturi :




Apoi, lucrurile au devenit oribile, cu femei si batrani intoxicati:



Au urmat scene ingrozitoare:

















In total au fost intocmite doar 8 dosare penale, potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache. Dintre care probabil ca unele vor fi clasate din lipsa de probe concludente, in stilul tipic jandarmeriei. Orice om normal isi pune intrebarea cum e posibil sa ai peste 400 de raniti si peste 100 000 de oameni gazati timp de mai multe ore. De ce jandarmii nu s-au plimbat mai curand prin multime in cautarea celor 8 magnifici mai curand decat sa recurga la violenta asupra protestatarilor. Explicatia consta tocmai in aplicarea vechii strategii a infiltrarii de agitatori pentru a justifica interventia in forta si a speria protestatarii, care a fost folosita si de data asta.

Am vazut apoi conferinta de presa organizata de Jandarmeria Romana prin care cei doi purtatori de cuvant au justificat deja in modul clasic folosirea fortei pe motiv ca protestatarii au fost violenti.

Televiziunile proPSD au aratat imagini cu masini arzand, justificand astfel interventia jandarmeriei ca legitima aparare. Dar ele nu spun nimic despre gazarea periodica constanta a participantilor. Unii dintre ei si-au pierdut rabdarea si au devenit si ei agresivi, in urma frustrarilor acestor violente gratuite, aruncand cu sticle de plastic. Apoi unii dintre ei au aruncat cu pietre din borduri sparte.

Ceea ce e interesant la acest miting e faptul ca multi dintre protestatari i-au impiedicat totusi pe altii sa fie violenti , facand chiar cu schimbul acest serviciu. Pe unul dintre ei l-am filmat eu insumi (secunda 0.55), cand degaja un gard oferit strategic de jandarmerie protestatarilor spre a le da un motiv devina agresivi, iar ei sa-i linseze cu instrumentele specifice.



Ulterior, Jandarmeria a sperat ca protestatarii se vor dezlantui in razbunare, si au scos la sacrificiu o colega naiva. Nedemn. Unii au cazut in plasa si au lovit-o, dar sunt destui protestatari care si-au pastrat prezenta de spirit si au protejat-o.



Mai greu de manipulat tipul acesta de protestatari dupa metode vechi de 100 de ani. Pana la urma Jandarmeria s-a ales cu o imagine mult inrautatita.

O astfel de persecutare a protestatarilor este criteriul pentru doza de dictatura care exista in acel mediu social. Faptul ca cetatenii protesteaza este primul pas al societatii spre dictatura. Daca ei ar fi reprezentati intocmai, atunci n-ar avea nevoie de protest, ci doar de vot. Faptul ca politicienii fac altceva decat au promis, si conduce la proteste de strada e primul pas. Faptul ca cetatenii sunt persecutati e al doilea pas. Cand ei sunt ucisi deja avem dictatura clasica. Atat mai au: sa ne ucida. In rest le-au facut pe toate.




No comments:

Post a Comment

Keep calm and say something smart!