2 luni de la jandarmiada din 10 august

October 10, 20180 comentarii



Jandarmiada din 10 august m-a facut sa iau o decizie radicala in viata mea pentru viitor: ori emigrez ori ma retrag la tara intr-un stil de viata auster. Nu se poate face o tara prospera si demna cu taranul dezradacinat, angajat apoi in jandarmerie, politie si justitie pe post de bruta sau pion al proliferarii mentalitatii medievale in toate colturile societatii. Am respect pentru taranul roman autentic, desi e cam pe cale de disparitie. Merita aici mentionat oameni precum Willy Schuster sau Sandu Popescu, barbati adevarati si suflete minunate care pastreaza frumusetea si candoarea ce mai autentica a poporului astuia. La polul opus a dragostei fata de ei am o ura viscerala fata de grobianul de la oras. Taranul dezradacinat, ajuns smecher de cartier e cea mai grotesca forma de degenerare umana. Incapabil de a asimila valorile civilizatiei, dar cuprins de o lacomie nemarginita fata de privilegiile ei, e in stare sa faca orice pentru a-si satisface apetitul nesatios. Si sunt multi. Nu stiu daca in Europa mai exista o alta natiune vorbitoare de aceeasi limba, care sa fie atat de fraticida. Nici macar spatiul ex-iugoslav, cel macinat de atatea maceluri timp de multe secole nu e atat de antinational precum pleava asta de tarani dezradacinati.



Face parte si din istoria noastra milenara. Suntem singura natiune care si-a adoptat numele cotropitorului (roman). Neagoe Basarab a ajuns domnitor dupa ce la casapit pe Vlad cel Tanar. Vlad Tepes, cel apreciat de multi pentru pedepsele lui groaznice, a ajuns domnitor cu ajutorul armatei turcesti. A fost dusman de moarte cu Stefan ce „mare”, care a inecat tacticos in sange cateva rascoale taranesti. Noroc ca a fost declarat sfant de BOR, ca altfel gestul lui nu era vazut bine. Ceausescu a ucis cu mana lui dizidentii din Fagaras, si a comandat uciderea dizidentilor Paul Goma si Virgil Tanase. Gheorghiu Dej, a deportat taranii la oras precum Stalin, furandu-le proprietatile. „Marele” rege Carol I a ordonat armatei romane sa inece in sange rascoala de la 1907.

Asta e natiunea. Cam asta fac si contemporanii. Si nu se intrevede „emancipare”. Jandarmiada din 10 august este corespondentul inecarii rascoalelor taranesti in sange din intreaga istorie a acestei tari. „Ciobanasul moldovan”, Brancusi, Paulescu, Eliade, Hagi, Nadia, Matei Calinescu, Cartarescu, Naum si altii, sunt totusi o minoritate infima intr-un ocean de grohaieli umane. Te uiti asa la jandarmi ca nu au nicio remuscare pentru ce s-a intamplat pe 10 august. Ba chiar vin si discuta cu protestatarii, incercand parca sa ne prosteasca in fata. Esti un cacat de om, jandarmule, si cu cat mai multi ca tine, cu atat o tara de cacat vei face! Noapte buna!






Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved