Mascarada preluarii presedintiei UE de catre Romania

January 14, 20190 comentarii



In ziua de vineri 12 ianuarie, a avut loc la Bucuresti ceremonia de preluare a presedintiei europene de catre Romania. Ca in cazul majoritatii democratiilor din diferite zone, si de data asta publicul a fost tinut departe de guvernanti. Grupuri de jandarmi au instalat garduri de la cateva zeci la cateva sute de metri distanta de sediul ceremoniilor, Ateneul Roman. Halal democratie facuta cu forte de ordine care tin poporul dincolo de garduri. Pana la urma ne-am strans in fata BCU, la vreo 150 metri de ateneu aproximativ 2 000 de oameni la ora 20 si am scandat mesaje antiguvernamentale si proeuropene. Am vazut o televiziune romaneasca si Euronews, luand interviuri cu demonstrantii. Au mai venit dincolo de garduri alti 2-3 jurnalisti care au luat imagini cu telefonul.

La ora 22 discursurile de la Ateneu s-au incheiat si cateva autocare cu oficiali europeni au intrat in sediul Muzeului Regal, pentru un dineu. Au trecut cam la vreo 40-50 de metri de noi. La scandarile noastre proeuropene 2 sau 3 ne-au facut semne cu mana. Restul ne-au ignorat. N-au venit sa ne incurajeze, sau sa ne felicite. De asemenea, nu exista nicio mentionare in discursurile oficialilor de la Ateneu despre situatia grava a pastrarii in a doua functie in stat a unui condamnat in prima instanta si in curs de condamnare in alte doua procese. De asemenea, si asta m-a durut cel mai rau, nimeni nu a spus nimic despre reprimarea manifestantilor din 10 august de catre jandarmerie.

Ascultati acest video!



Cam asa suna emisiunea „Actualitatea Romaneasca” de la „Radio Europa Libera” . In fiecare seara, inainte de 1989. Eram mic dar imi aduc aminte ca bunicul o asculta intens. La min. 01 27 se spune ca „Pregatirile pentru congresul partidului, incununare a socialismului triumfator, se fac intr-o tara ce pare asediata de propria-i armata, militie si securitate…” . Cam mare asemanarea cu ce se intampla acum, nu? Exista o singura diferenta fata de acea perioada: acum acele institutii se cheama jandarmerie. Nu se mai irosesc nici gloantele sau vietile umane, ca na, proprietatea statului trebuie protejata. Acum se folosesc in special bastoane, gaze lacrimogene, gloante de cauciuc, grenade dureroase, chestii de astea care sa nu distruga proprietatea statului, ci doar s-o sperie asa si s-o convinga astfel sa munceasca. Adica la fel cum s-a facut tot timpul , ca s-o spunem pe sleau. Doar ca acum se face mult mai eficient si rational

La minutul 6.25din video-ul de mai sus se vorbeste despre „frig, foame, mizerie,”. Ei bine, in acelasi loc ne aflam si astazi, la 29 de ani. Poate suntem fraieri si credem ca doar FSN/FDSN/PSDR/PDSR7PSD au dus tara aici. Numai ca, din 29 de ani, vreo 13 au fost sub guvernarea dreptei . 

Pentru omul simplu Romania se afla mai rau decat s-a aflat atunci in 1989. Nu doar ca nu s-a mai construit nimic pentru popor, dar ce era e prafuit si ruginit. S-a construit de catre stat doar acolo unde borfasii de prin institutii au avut interes personal pentru asta. Intrebati omul simplu de pe strada, si o sa vedeti ca „nostalgia” lui are un sens pe care cei de rangul lui ar alege-o! Toata industria romaneasca s-a pus pe butuci de catre „investitori strategici” care au creat milioane de someri ce au trebuit sa paraseasca tara pentru un loc de munca. De fapt asta era si sensul campaniei de presa de atunci, din care am distribuit si eu aceasta emisiune.

Ce se intampla acum cu acea „propaganda democratica”, cand poporul o duce mai rau? Nimic. Pentru ca scopul s-a atins . Romanii, sirienii, bulgarii si altii au fost cooptati spre a face munci de agricultori, constructori, gunoieri si ingrijitori de batrani pe care nativii occidentali nu le mai vor. Asta era tot sensul grijii Occidentului pentru poporul roman oprimata din regimul totalitar.

Aflam la minutul 8 07 din emisiunea de mai sus ca dizidenta aticomunista Doinea Cornea (odihneasca-se in pace!) a primit atunci in 1988 titlul de „Doctor honoris causa” de la Universitatea din Bruxelles pentru lupta impotriva abuzarii drepturilor omului de catre regimul dictatorial.

Cum sunt tratati protestatarii de azi de catre media occidentala? Cu exact opusul celor de atunci. Cu discretie. Poate ne aducem aminte despre cum a tratat presa occidentala LIBERA evenimentele din 10 august. Lui Malin Bot i s-a rupt mana de catre brutele jandarmeriei. Ioan Gazea a murit in urma armelor chimice folosite de acesti militari impotriva poporului. Nimic despre astea in mass-media occidentala. Las’ ca scrie media romaneasca despre cum el de fapt se afla intr-o faza terminala a unei boli cronice… Chiar iti vine sa crezi ca omul de fapt era influentat de boala respectiva cand a iesit la protest. Sa fi murit el inainte de 1989? Vaaai! Sa vezi cum era facut si el doctor postmortem! Dar nu acum. Omul era bolnav in stadiu terminal, i-a luat D-zeu mintile. La fel si ceilalti. Malin Bot, Ion Ene si alti lideri ai protestelor au fost discret banati pe Facebook. De ce? Ghinion, ar zice unii. Nu s-au nascut in momentul potrivit ca sa fie declarati eroi. Pentru ca acum interesul Occidentului de a scoate profit de pe urma romanilor din Romania si a celor plecati, e satisfacut. Nu mai e nevoie de eroi. Hai la munca acum! Fiti si voi Halep, Nadia si Duckadam, si va vom felicita! Hai ca puteti!

La inceputul acestui video se spune ca s-au organizat ample demonstratii in marile orase europene de solidaritate cu greva muncitorilor din 1987. O minciuna gogonata, menita sa dea incredere romanilor spre a se revolta. Dar nu si acum. 13 iunie, 10 august, Ilie Gazea… Nu acum. Nu acum. De ce? Pentru ca acum Occidentul nu mai are nevoie acum de revolta romanilor. Acum El are nevoie de stabilitate. De eficienta. 2-3 mii de protestatari pot fi discret convinsi sa stea departe de locul pe unde trec excelentele, si acoperiti sunetul mirific al Orchestra Uniunii Europene.

Sa nu mergem totusi prea departe cu analogia dintre dictatura comunista si UE! Eu critic UE, insa iubesc spiritul Europei unite. Vreau valorile europene aici. Din pacate ei se joaca-alba neagra cu noi. Uite NUE! Vreau o negociere mai buna cu Europa. Partea proasta e ca sunt cam singur. Cei nostalgici detesta Europa, asa ca n-au venit s-o intampine si vor ROEXIT. Nu ma ajuta la negociere. Cei cu care am fost o iubesc orbeste si ii iarta pacatele. Nici cu ei nu pot negocia o Romanie mai buna. As fi vrut insa pe de alta parte sa-i si fluier pentru ca ne-au lasat prada intunericului , atat in 1945, cat si dupa 1989, cand tara asta s-a intors pe scara evolutiei si ei au permis ca banii sa plece mult prea usor din ea. Dar n-am vrut sa-i supar pe inimosii protestatari #rezist, asa ca totusi am tinut si eu de un steag UE. Prin huiduiala as fi vrut sa le arat ca eu inteleg ce fac, desi multi dintre ei insisi s-ar putea sa nu inteleaga ca sunt doar niste marionete.





Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved