Boicotati meciul cu Bulgaria

October 15, 20070 comentarii

Aseara am dat drumul la tv sa vadstirile sportive cam singura emisiune la care ma mai uit de cand Discovery, NG si Animal Planet dau numai reluari. Si ce vad? Razboi in Balcani! La intrebarea "cu talc" a unui ziarist Mutu a zis ca prefera pe olandezi pt ca"sunt mai civilizati" decat bulgarii. Fireste ca replica unora dintre vadimistii lor nu a intarziat sa vina cu acuze pornind de la facerea lumii incoace. A aparut imediat Medica Dragogomir cu gusa lui de militian comunist gata sa faca pe generalul de brigada cum ca sa nu se puna cu noi ca "suntem de 3 ori cat ei". Care-i problema Mitica? Te cauta cumva DNA-ul si nu poti sa scapi decat cu un nou mandat de parlamentar? Vrei sa ajungi priministru ceva ca sa poti sa ii ameninti si tu pe magistrati? E incredibil cum si-au gasit aceste mumii loc in timpurile contemporane!
Au gasit televiziunile noi mOTV de scandal? S-a rasuflat povestea cu referendumu' si acum gasim altceva pentru a trage cu dintii de audienta? Vazandu-i in ce mod se injosesc in goana dupa audienta am impresia ca sunt hartuit de vanzatorii ambulanti care negociaza cu mine fara voia mea nu stiu ce produs fata de care nu am nici un interes. Si-au facut bisnitzarii televiziuni si isi continua munca de pionierat si in acest domeniu? Apoi tot ei dau reportaje lacrimogene despre violenta de pe stadioane pe care ei o incurajaza ipocrit si de pe urma careia isi castiga audienta. Daca vreun fanatic bulgar il impusca pe Mutu la Sofia sa vedeti ce reportaje funeraro-romantice ni se servesc.
Cumva pentru bulgari e de inteles supararea ca au pierdut calificarea. Insa vadimistii si becalistii din Romania nu ezita in a lovi in capara lor cazuta in spirit mahalagesc. Nu inteleg de ce nu ne lasa in pace si ai nostrii si ai lor si nu se arunca pentru D-zeu in Marea Neagra sa ne lase in pace odata. Nu inteleg ca traim alte timpuri? Nu inteleg ca intre vecini trebuie sa exsita respect ? Eu cunosc acest portret al celui care accepta tot felul de compromisuri si abuzuri la job din partea sefului si apoi se dezlantuie seara in fata televizorului. Incompetenta si incapacitatea lor de a -si cere drepturile

Sa ne gandim ca unii dintre noi vor face vacante nu numai pe litoralul bulgaresc dar si in Turcia sau Grecia. Vom avea de suferit cu politistii bulgari in timp ce televiziunilor li se imflu buzunarele pe publicitatea oferita in schimbul imbecilitatii noastre. Ce ne ofera televiziunile in aceste zile este un exemplu de furt in situatia in care noi vom trebui sa dam spaga politistului bulgar si bulgarii celui roman. Fac un apel la un minim de demnitate.
Eu propun sa boicotam vreo 2 saptamani privitul la Tv. Sunt sigur ca putem obtine informatiiile necesare si de pe internet in acest rastimp. Nu putem sa ne lasam incalcata demnitatea de acesti (pseudo)nationalisti parsivi. Hai sa ii amenintam ca vom boicota si meciul cu Bulgaria daca nu isi vor rejudeca strategia si vor veni cu reportaje mai umane! Oricum Romania va fi calificata dupa meciul cu Luxemburg si va fi un meci slab .Am impresia ca e singurul mod prin care putem sa le cerem un minim de respect pentru inteligenta noastra este doar acest gen de masuri radicale.
Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved