educatia salbatica

March 7, 20080 comentarii

Indiferent de cat de buna ar fi, educatia ramane pe veci cu o doza de salbaticie corporatista in ea. asat e natura, asta e viata. Faptul ca intr-o viata de 100 de ani omul trebuie sa treaca prin toate fazele sprituale ale vietii (in general) acumulate in miliarde de ani il face un etern inadaptat. Pe masura ce capacitatea de sinteza si judecata a mintii omenesti devine din ce in ce mai mare pe masura evolutiei tehnologice pe atat creste discrepanta intre sufletul infantil (supravietuitor in omul adult) si cerintele comportamentului logic, pragmatic. Inutil sa spun ca cu atat mai mult implinirea personala a omului se pierde undeva in filosofarea fata de propria conditie.
Insa atunci cand la aceasta drama naturala a omului se adauga si cea produsa artificial de vampirii speciei cineva isi poate cu greu stapani revolta.





Nu prea a fost Scooter foarte inspirat cu interventia sa personala din aceasta piesa -- nu prea re legatura cu refrenul. Insa la fel ca si Tiesto care a preluat "Adagio 4 strings" si a facut din ea o piesa teribila si Scooter a facut din vechea piesa a celor de la Supertramp - "The Logical Song" - ceva emotionant. Pacat insa ca a zbarcit-o in alte parti. As fi evitat si video-ul cu imagini din Harry Potter , la fel de nepotrivite cu refrenul insa video-ul originar al lui Scooter e atat de prost incat am ales varianta asta...
Si pemtru ca a ciuntit versurile originale le postez eu aici:

When I was young, it seemed that life was so wonderful,a miracle, oh it was beautiful, magical.
And all the birds in the trees, well they'd be singing so happily, oh joyfully, oh playfully watching me.
But then they sent me away to teach me how to be sensible,logical, oh responsible, practical.
And then they showed me a world where I could be so dependable, oh clinical, oh intellectual, cynical.
Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved