Carnea de soldat roman/bulgar/ukrainian/georgian e mai ieftina decat cea de soldat american

April 2, 20080 comentarii

NATO are nevoie de carne proaspata in Iraq si alte zone de acest gen. In Romania au gasit o piata foarte profitabila si iata cum s-a si grabit sa se pozitioneze pe ea. A trimis niste fonduri nerambursabile armatei, a mai vandut niste gunoaie pe post de elicoptere si alte masini la juma' de pretz si si-a scos investitia (nerambursabila) si iata ca per total costurile neocolonialismului corporatist par mai acceptabile.
Nu mi-a placut de Emil Constantinescu nici cand aveam incredere in politicieni si cand l-am votat in '96 impotriva lui Iliescu. Mai nou tinde sa absolve armata USA si pe ucigasul ei de oameni de moartea lui Teo Peter dand vina pe politie pentru ca n-ar fi luat probe de sange si ca nu se poate dovedi faptul ca bietul om a fost in acel taxi atunci cand militarul erou se comporta ca cel mai mare pilot de cursa in tara descultilor. Nu ca vreau eu sa iau apararea politiei romane, dar daca cineva moare fara sa verse sange (lovit in gat sau cu o bata in cap) nu se poate stabili vinovatul pentru ca nu s-au recoltat probe de sange de la fata locului? Modul in care SUA se poarta cu familia basistului este de fapt modul in care statul in general da legile, cum le interpreteaza pentru ca jmekeri sa le poata ocoli iar fraierii sa se prinda in ele.
Deci? Credeti ca SUA si NATO au sa vina sa ne apere daca ne bagam intr-un conflict armat in situatia in care nici macar dreptate nu se face fata de soldatii sai ce incalca flagrant legile, omoara oameni pe trecerea de piatoni, violeaza fetite, etc.? Hai sa fim seriosi!
Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved