Către tinerii revolutionari

April 10, 20090 comentarii

10-04-2009

Dragi copii. Duceti-va acasa. Nu va riscati viata in numele asazisei democratii ca e doar o vorba in vant. Libertatea e pentru ziaristi, pentru cativa jmekeri care vor o viata „ca in Occident" si pentru care se creaza ca prin minune niste fotolii calde in interiorul sistemului pe spinarea voastra. Ca, trebuie sa stiti, si voi va trebui sa puneti spinarea la bataie pentru bunastarea lor. Sa nu va faceti iluzii cum ca ati putea scapa de asta!
Sunteti naivi. Vreti o viata mai buna decat a parintilor vostri dar mi-e teama ca sunteti o masa de manevra asa cum au fost si cei care au murit in 1989 in Revolutia Romana. Intr-adevar politienismul corporatist parca e ceva mai bun decat totalitarismul comunist dar nu atat de bun incat sa mori pentru schimbarea sistemului.

Stiu ca unii vor „privatizare" si alte vorbe din astea marete care se traduc prin capusirea statului cu firmele lor , prin coruperea functionarilor publici si subjugarea institutiilor propriilor lor interese. E pacat insa cand asta se face cu pielea voastra. Duceti-va acasa.

Uitati-va ca in Romania abia acum dupa 20 de ani comunistii au fost cat de cat trasi pe linie moarta si inca n-au disparut cu totul. Chiar daca ar disparea nu inseamna ca s-a terminat cu raul in lume. Nu. Vin corporatistii cu forte proaspete. Comunistii sunt mici copii pe langa ce pot astia. Vin cipurile, vine ascultarea multimediatica a telefoanelor. E-he! Microfoanele comunistilor erau preistorie.

Viata voatra e nasoala cu comunistii? Va cred si va inteleg. Insa ea nu va fi mai buna daca comunistii se transforma peste noapte in corporatisti. Sa stiti ca zicala "gura ca-ti pierzi painea" e valabila si in corporatism. Puteti ramane fara job si astazi daca protestati impotriva institutiilor sau NATO pentru ca securistii (care primesc in general spaga de la angajatorii vostrii sa nu le dea tot felul de amenzi implacabile) pot sa va puna "o vorba buna" in treacat in asa fel incat sa va "linisteasca". Cred ca de protestat acolo unde sa nu te auda nimeni o poti face si in totalitarism. Duceti-va acasa si traiti-va viata nu o sacrificati pe lacomia unora.

Ca mori impuscat intr-un lagar de munca totalitar sau ca mori de epuizare intr-o societate democratica unde trebuie sa-ti mai iei un job (pentru ca banca la care ai credit imobiliar ti-a dublat rata si risti sa te execute silit si sa pierzi totul) e prea putin. A, da. Uitasem. Iti poti permite o mancare mai diversificata si mai multa. E adevarat. Dar din pacate e cam plina de chimicale si, spre deosebire de totalitarism unde poti muri de subnutritie, in „democratie" te poti ingrasa asa cum alimentele pe care le mananci se ingrasa in cateva ore cu ajutorul a tot felul de mutatii genetice. Cica n-ar fi prea sanatos si ca s-ar muri pe capete din cauza unei astfel de diete nesanatoase. Dar, ma rog. E adevarat ca decat sa mori de foame parca e mai bine sa stai cu burta plina indiferent ce bagi acolo chiar daca e rugina si funingine vopsita si photoshopata. Dar si asta e asa de insignifiant! Duceti-va acasa. Nu va lasati ucisi in numele „democratiei".

Urmasii celor care va condamna astazi la moarte va vor declara maine eroi si va vor face monumente din care isi vor extrage autoritatea impotriva careia de fapt voi luptati azi. Nu e penibil sa mori pentru o astfel de cacialma a istoriei? Duceti-va acasa.

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved