Basescu si basestii care il vor urma sunt de fapt niste Nastasi si Iliesti

November 28, 20092comentarii

Noul scandal politic e celebrul film în care Băsescu loveşte un copil. De data asta e făcut de ceilalţi băseşti, cei care îl vor înlocui. La fel de escroci ca şi el. Filmul e o făcătură ordinară. S-a lucrat mult la un astfel de scandal nu pentru realizarea în sine ci pentru găsirea unui cadru de prelucrat. Şi eu lucrez la ceva similar de 1 an şi jumătate şi probabil că va mai dura încă o jumătate de an până să finalizez. Aşa că ştiu cum e. Nu am personal nici un interes să îl apăr pe Băsescu însă e nevinovat aici.

Am văzut cum vorbeau „specialiştii” că filmul e de fapt original, că umbrele, că luminile, că sunt naturale, etc.



Eu sunt sigur că e original. Doar că partea în care copilul e arătat ca lovit e izolată pe alt layer , playată la o viteză mai mare şi modificate mâna şi faţa copilului. Cine ştie un pic de After Effects sau ceva similar îşi dă seama de măgărie. În filmul original probabil că Băsesu îl împingea normal să se mute la taraba lui Iliescu iar după o astfel de intervenţie digitală el pare că îl loveşte. Apoi s-a venit cu „Îţi place mă” din alt material şi pus după. Cred ca informaţiile în plus oferite de acest film sunt şi ele destul de clare.



la minutul 3. 46 de aici se poate vedea





Mizerie tipic mass-media. Tot ce este divertisment se face astfel astăzi începând de la filme, reclame, documentare şi chiar transmisii live. De mult timp mă întreb dacă nu cumva cultura însăşi cu valorile perene şi universale se fac astfel.

Eu am făcut o astfel de făcătură în scop pur artistic:



Nu m-a interesat să o fac foarte credibilă pentru că din start se vedea că nu ar fi putut fi altfel decât o făcătură. Pentru că am lucrat pe dimensiune redusă a fişierului se vede destul de clar că e făcătură. Dacă însă aş fi lucrat pe dimensiune mare, cu claritate mare, undeva la 2000 de pixeli să zicem şi apoi aş fi redus dimensiunea pe la 300-400 de pixeli nu s-ar mai fi văzut aşa de clar că e făcătură deşi nu asta a fost intenţia mea. Cine face texturi pentru 3D ştie că texturile vor arăta mai bine şi mai realist dacă sunt lucrate la dublul dimensiunii la care trebuie să ajungă şi abia după finalizare se reduce imaginea. La fel s-a făcut şi aici şi se spune apoi că s-a pierdut originalul.

Cel mai ciudat e faptul că nu există caseta sau versiunea originală a filmului. Cică s-a pierdut. Hai nu mai spune! Pierzi o astfel de scenă. Chiar atât de naivi să fim? Păi cu aşa ceva îl poţi şantaja aşa că nu o pierzi. Probabil că după 5 ani s-au pierdut filmările paralele din alte unghiuri care arată de fapt că copilul nu a fost lovit. De fapt eu sunt sigur că o astfel de versiune originală există undeva pe la 3000 -4000 de pixeli dar s-a redus ulterior la 400 pentru a nu se vedea bine trucajul. Şi le-a cam ieşit, se vede. Doar că cei care se ocupă cu astfel de minciuni în presă nu-s chiar aşa de deştepţi. Am lucrat cu ei, îi cunosc.

Oameni buni cam asta e mass-media. Majoritatea nu îi cunoaşteţi măruntaiele dar cam asta face ea în general. Inventează ştiri favorabile celor pe care îi are în spate. În cazul acesta adversarii politici ai lui Băsescu. Nişte băseşti!
Share this article :

+ comentarii + 2 comentarii

Cred ca aici e mai putin importanta "realizarea artistica", cat efectul psihologic urmarit, cu discutii aprinse pornite de la un motiv oarecare. Mass-media supravietuieste si ea cum poate; m-a impresionat (negativ) energia si "pasiunea" puse in joc, aproape sa ma convinga ca banii pot face orice...
Aladdin

De acord. Eu insa ma intreb daca nu cumva insusi Basescu a aruncat chestia asta pe piata pentru a atrage simpatia asupra lui. La cei multi faptul ca a lovit un copil nu are reverberatii negative devreme ce copiii sunt inca batuti de paturile joase. Asa ca in ochii lor Basescu chiar pare un tip care ia taurul de coarne. Iar cei destepti care dispretuiesc aceste practici pot sa inteleaga ca e o facatura.

Cat despre mass-media.... Ea nu supravietuieste. Ea se imbogateste cu astfel de practici. O face din lacomie si nu din instinct de supravietuire.

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved