Democratia este o tiranie facuta cu acceptul majoritatii

November 9, 20110 comentarii

Multe concluzii se pot trage din experienta unui astfel de om care isi exercita si el un drept din constitutie.



Faptul ca exista o lege a incalcarii bunelor moravuri sau a ordinii si linistii publice (in mijlocul unui Bucuresti suprafonic), care anuleaza acest drept prioritar, arata de fapt ca vorbele frumoase din constitutie sunt doar material de propaganda. Realitatea e mult mai dura. Constitutia e folositoare la a da da iluzia sclavilor contemporani ca ar fi liberi, si ca pot servi fericiti in continuare "de buna voie si nesiliti de nimeni". Insa, cine crede ca exista libertate pentru omul simplu, sau cacapitalismul (sic!) si democratia se afla la antipodul totalitarismului si dictaturii, aia sunt niste catzei neoscolastici platiti sa latre minciuni frumoase despre statul de drept si democratia participativa. Legile ii sunt nefavorabile. Ele sunt reguli la care omul simplu nu consimte, pe care le poate influenta prea putin cu propria dorinta.



Mi se pare mizerabil modul in care apoi seful jandarmeriei repeta papagaliceste despre cum institutia sa amenintatoare/traumatica este de fapt menita sa apere omul simplu, in timp ce faptele aratau cu totul altceva. Prostire pe fata. La fel ca si vorbele goale si mincinoase ale constitutiei si democratiei. Si mai pervers este faptul ca, daca de exemplu cineva s-ar hotari sa isi piarda cativa ani si sa il dea in judecata pe acel jandarm care i-a incalcat "dreptul" la libera exprimare, totusi, in ciuda admonestarilor venite de la diferitele resorturi (gen presa, ONG-uri, justitie), in final acel acuyat ar fi decorat si urcat in rang. Asa functioneaza orice demitere pentru incompetenta si abuz, in democratie. Tendinta este cea a incurajarii abuzurilor. Din 1000 de abuzati, doar unul merge mai departe si isi cere drepturile in justitie. Statistica insa ramane favorabila sistemului politienesc, si astfel sclavagismul modern functioneaza obscur dar eficient, in spatele vorbelor goale despre egalitate de sanse si participatie.

Cam la fel se intampla si pe timpul lui Ceusescu, daca strigai impotriva regimului. Diferenta e ca acum sunt mai putine sanse sa fii rupt in bataie, in special datorita presei sau internetului. Dar si atunci puteai scapa doar cu o mustrare. A da, si, ... era sa uit..., acum ti se spune "stimate domn" in loc de "dusman al poporului"

Cert este ca autoritatile incearca prin toate mijloacele posibile sa impiedice o revolta sociala inca din fasa. Orice potential lider de rascoala e racolat inca din fasa. S-au inchis fabricile ? Nu-i nimic. Jumatate din someri sunt angajati in jandarmerie sau in prea multele institutii de "mentinere a ordinii" publice, ca sa impiedice eventualele revolte.

Traiasca miliardarii! Traiasca corporatiile!
Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved