Iarta-ne, Gica Popescu!

October 19, 20150 comentarii



Mistificarea fiscala in Romania

E la moda reclama la ANAF „Romania functioneaza cu taxele platite de tine”. Asta e o propaganda goala. Numai faptul ca pe panourile destinate publicitatii produselor este prezenta o institutie de stat care nu vinde nimic, trebuie sa dea de gandit. Reclama asta la ANAF este de fapt propaganda precum cea de genul „Traiasca Partidul (…)” de pe timpul dictaturii comuniste. E clar ca e o propaganda desteapta, in sensul ca-i convinge pe multi. Dar ea e falsa, in sensul ca nu se suprapune cu realitatea concreta.

A plati taxe la stat este o expresie si o practica a economiei fiscale abstracte, care traduce o relatie naturala de schimb intre membrii societatii. Ea are sens la nivel microsocial. Daca esti copil neajutorat sau treci prin momente dificile fizic si psihic, atunci societatea te ajuta direct sau indirect sa te ridici. Dupa ce te ridici ii ajuti si tu pe cei nevoiasi. Atata timp cat traim in spatii sociale, toti beneficiem de societate si, deci, toti trebuie sa o sustinem cu activitatea noastra, intr-un fel sau altul. Societatea functioneaza exact ca principiul motorului clasic. Asta inseamna concret sa platesti taxe la stat.

Numai ca la nivel macrosocial, lucrurile sunt ceva mai complicate. Iar economia romaneasca e un caz aparte. Ca orice propaganda, si aceasta fata de ANAF se adreseaza unui public care nu cunoaste realitatile economice. Un economist stie ca Romania nu poate supravietui prin taxele cetatenilor, pentru ca importurile sunt mult mai mari decat exporturile. Fara banii UE Romania nu poate functiona. Propaganda de mai sus a taxelor platite de romani pentru a sustine statul sunt doar parte dintr-o retorica neoscolastica de forma sociologica menita sa-i convinga de salarii cat mai mici si munca cat mai multa  . Impozitele pe care cei cu castiguri mari le platesc e o strategie de pacalire a noului sclav  . Castigi o suma x, dar de fapt ea e jumatate din x in realitate. Sistemul social inselator ne indoctrineaza cu o astfel de propaganda mincinoasa prin reclame pe panouri ce seamana al dracului de mult cu propaganda facuta de dictatura predecembrista.

Mai mult decat atat, sistemul social global nu functioneaza conform cu taxele pe care cetatenii le platim la stat. Nu. Asta e o poveste de adormit naivii. El functioneaza cu entuziasmul sclavilor de a crede ca au facut o mare afacere primind niste hartii (sau vreun statut social ) dupa ce au executat anumite ordine. Statul tipareste bani in functie de disponibilitatea lor de „a-si urma visul” si de a accepta sa intre intr-o ierarhie economica, in care sa accepte sa execute niste ordine. Aceasta este reteta sclaviei moderne despre care am vorbit mai detaliat in articolul acesta  .

Practica impozitelor are o logica in contextul economiei fiscale. Evaziunea fiscala este cumva echivalenta cu tiparirea de moneda falsa. Evazionistul nu-si poate permite sa o foloseasca in spatiul in care activeaza pentru ca ar batea prea tare la ochi. Statul nu stie de aceasta cantitate de moneda pe care evazionistul o poate ascunde o perioada sau o poate transforma intr-o valuta la un pret prea mic. In ambele cazuri sistemul financiar nu se poate folosi de ea. Evazionistii atenteaza la planurile pe termen lung de manipulare a valorii monedei care se realizeaza conform principiilor enuntate aici

 

Gica Popescu condamnat pentru o crima inventata

Ei bine, pe aceasta mistificare josnica a fost condamnat unul dintre cei mai demni si mai de succes romani din istorie, fotbalistul Gica Popescu. Pentru ca nu a declarat sumele intregi primite pe transferul unor fotbalisti ca impresar la diverse cluburi din strainatate si nu a platit „taxele de protectie” catre acesti mafioti , Gica Popescu a fost acuzat de evaziune fiscala si condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in regim inchis, anul trecut. La prima vedere, pedeapsa pare dreapta, in contextul toti trebuie sa platim impozite. Ma rog, si acest „trebuie” e cu dezbatere el insusi, dar asta e o alta discutie.

Urmand aceasta mistificare perfida, ni s-a inoculat ideea ca din cauza lui Gica Popescu ne merge noua prost. Adica nu s-a deschis larg iluzia ca daca el nu si-a platit taxele, prin urmare a facilitat evaziunea fiscala, si astfel a facilitat blocajul financiar si salariile noastre mici. Si noi am muscat. Si, daca suntem idioti, chiar credem asta. Si, din pacate, multi romani cred… Adica multi sunt unii atat de idioti incat cred ca banii nedeclarati ai patronilor de fotbal, luati in urma vanzarii jucatorilor in strainatate, ar fi explicatia pentru nivelul de trai scazut . Li s-a inoculat ideea ca din cauza acestui fapt statul ar ramane fara bani.

Dar Gica Popescu si toti cei care nu au declarat sumele reale din transferuri nu au comis nici o crima nici in sistemul actual de valori. Banii pe care el nu i-a declarat la stat veneau din afara tarii, de la cluburi din strainatate. Nu erau banii Romaniei. Aceeasi logica se aplica majoritatii patronilor de cluburi de fotbal care nu declarau statului intregile sume. Banii pe care el ca impresar, si toti ceilalti, i-au obtinut prin vanzarea de jucatori se datoreaza exclusiv priceperii lor la acest fenomen, capacitatii lor de a negocia cu cluburile carora au fost vanduti. Statul nu a contribuit cu nimic la formarea acelor jucatori. El a lasat in paragina totul si nu a investit nimic in formarea noilor generatii de fotbalisti.

Cum poti sa spui tu, stat represiv, ca Gica Popescu si patronii inchisi ar fi devitalizat cluburile cand tu insuti nu ai investit nimic in fotbalul romanesc de 25 de ani? Pai daca acesti oameni care, cum necum, au mai tinut cat de cat stacheta acestui fotbal, merita inchisoare, atunci , conform proportiei, tu ca stat meriti pedeapsa cu moartea plus suplicii medievale. Pentru ca tu esti primul care ai devitalizat cluburile prin taierea robinetului financiar si redirectionarea banilor catre posete si bijuterii la curve. Intr-adevar, fotbalul profesionist contemporan nu trebuie sustinut de stat. Asa e in toata Europa civilizata. E nevoie de patroni care sa le faca profitabile.

Mie mi s-ar parea normal ca acesti patroni care aduc bani in tara sa fie scutiti o perioada de la plata de impozite. Ei trebuie sa se dezvolte si sa aduca si mai multi. Ei ii reinvestesc apoi in afaceri personale si acolo poti sa aplici impozite normale conform regulii. Pe de o parte noi ne plangem de evaziune fiscala din partea capilor din fotbal, desi acei bani nu sunt bani comunitari. Dar nu mai zicem nimic despre ruperea milioanelor de euro de la bugetul primariei pentru a sustine o echipa de fotbal la Craiova, dupa ce echipa lui Mititelu a fost falimentata. Iar aceste fonduri sunt chiar bani comunitari. Asa ceva contravine regulilor europene in general, dar iata ca la noi se fac astfel de derogari experimentale… Adica il acuzam pe Gica Popescu de devitalizarea bugetului national ca nu plateste impozit pe sumele nedeclarate,dar permitem ruperea de zeci de milioane de Euro pentru a sustine U Craiova din banii comunitari ai Primariei… Si Craiova nu e singurul caz. La Iasi, la Timisoara, la Voluntari, la Medias, la Calarasi si in multe alte locuri zeci de milioane de Euro sunt irosite pe salarii de jucatori de valoarea Ligi 1 in loc sa fie investite in infrastructura, inclusiv de fotbal. Pai chiar ca suntem un neam de idioti…

Devitalizarea societatii romanesti ca politica de stat

Partea absolut tulburatoare a acestei povesti este ca unul ca Gica Popescu ar fi bagat acei bani in fotbal la fel cum face si Hagi si la fel cum fac si altii pentru care acest sport e viata lor. Gica Popescu nu a fost obisnuit cu infrangerile. El, si majoritatea investitorilor din fotbal, au vrut mandrie. Probabil ca asta a si deranjat in pactul facut de capii mafioti ai statului cu umilirea acestei natii. Ei au vrut un fotbal la nivelul cu care ei insisi au fost obisnuiti. Fratii Becali sau Cristi Borcea au mai avut excese stupide de risipa, insa Gica Popescu e chiar un om onest si pasionat. Acei bani nedeclarati nu ar fi mers la curve si excursii exotice, acolo unde se ascund acesti sobolani de furia populara cand vor sa se relaxeze.

Oameni ca Hagi si Gica Popescu sunt deja bogati. Ei au dorit ridicarea moralului acestei natiuni prin cateva rezultate ale cluburilor lor. Si, cu cluburile, insasi zona geografica s-ar fi ridicat din punct de vedere economic. Numai ca, da, asta contravine interesului general de a avea niste romani umiliti si docili, numai buni de a ajunge sclavi la occidentali. Dupa noua ordine mondiala, tarile periferice trebuie sa treaca printr-un regim draconic de umilire. Un fotbal ridicat care sa creasca stima de sine in tarile periferice nu este de dorit de catre acest plan. E nevoie de sclavi docili si obedienti care sa fie deportati discret  in locuri in care e nevoie de munca lor. Iar pentru asta se foloseste pe scara larga umilirea nationala.



Gica Popescu a avut ghinionul sa fie victima colaterala a unui plan marsav fata de Romania. Ne aducem aminte cum „economisti de elita” ne prosteau in anii ’90 cu idei despre cum trebuie sa distrugem noi marile fabrici comuniste neperformante, pentru a face loc IMM-urilor. Ei bine, de cativa ani ni se spune invers. IMM-urile sunt supuse unei prigoane draconice, pentru a nu face concurenta companiilor straine. ANAF-ul pur si simplu a inventat datorii de ei stiute acestor mici companii, pentru a le falimenta. Amenzile curg necontenit pentru a le devitaliza capitalul. Dupa ce un prim contingent de sclavi au fost trimisi in Occident in anii ’90, dupa ce s-au pus pe butuci „mamutii economici” ai comunismului, acum se vrea a fi trimisi acolo un al doilea contingent provenit din angajatii IMM-urilor puse pe butuci.

Ia spune statule cum e cu privatizarile frauduloase in urma carora romanii au emigrat in masa! Ia spune statule cum e cu mega-companiile straine care duc sute de miliarde de euro in off-shore si fac o evaziune fiscala de 1000 de ori mai mare  . Pe astia i-ai protejat, statule tradator de neam, ce esti! Voi mafiotilor de lux, l-ati gasit pe Gica Popescu dusmanul natiunii! Rusine sa va fie, traficanti de lux de persoane, care lucrati in aceste institutii de dezmembrare a Romaniei!

De aceea trebuie spus raspicat: Gica Popescu nu a facut parte din mafia care a ruinat aceasta tara. Nu din cauza lui Gica Popescu au iesit romanii in strada din 2012 incoace. In afara de circul cu DNA-ul facut cu vechi figuri politice retrase unde sunt ceilalti mafioti? De ce nu se face o evaluare a originilor averilor, daca vrem cu adevarat dreptate in tara asta? Eu stiu raspunsul: pentru ca insisi mafiotii care au ajuns sa controleze totul in aceasta tara stau si in spatele DNA. Doar nu pot sa-si taie creanga de sub picioare, nu?



Distrugerea fotbalului si sportului de performanta ca politica de stat

Din pacate, acest proiect diabolic de distrugere a IMM-urilor a afectat si sportul de performanta. Probabil ca cineva a fost deranjat de faptul ca, cum necum, in Romania ajungeau niste sume importante de bani, nu doar din transferuri, dar si din participarea la principalele competitii europene intercluburi, respectiv Champions League si Europa League. Asa ca pur si simplu a inceput prigoana. Distrugerea fotbalului, putinele motive de mandrie nationala, este parte dintr-un astfel de plan. Dupa cum s-a practicat distrugerea deliberata a economiei nationale, mafiotii care carmuiesc acest stat au trecut la prigoana impotriva fotbalului. Iar Gica Popescu a fost prins la mijloc in acest vacarm.

Pusi in situatia sa isi riste averile si libertatile in fata lacomiei fiscului si altor institutii din jurul lor, patronii echipelor de fotbal s-au retras total sau partial din a mai investi. Jucatorii de valoare au fost vanduti si nu s-au mai cumparat altii in loc. Rezultatul este uluitor: nici o echipa romaneasca in grupele cupelor europene. Exact de acum un an, de cand capii fotbalului romanesc au fost arestati, acest sport pur si simplu a intrat in coma. O multime de cluburi au intrat in insolventa. Altele s-au desfiintat.

Multi suporteri au cazut in aceasta capcana si i-au acuzat pe patroni de diferite astfel de chichite. Infiltratii din institutiile de spionaj  au lansat zvonuri de discreditare a lor. Dar, fara ei, cluburile de traditie au colapsat. Cel mai concludent exemplu este cel al lui Copos. Dar, dupa ce l-au injurat ani de zile pentru ca a vandut jucatorii, multi rapidisti il regreta acum, cand echipa a intrat in insolventa si se zbate prin ligile inferioare. La fel s-a intamplat si cu Dinamo. Nationala traieste cel mai negru moment din istorie.



Politica tratarii evaziunii fiscale din fotbal in Europa

In strainatate cluburi mari practica nestingherite acest tip de evaziune fiscala. In visteria FC. Barcelona si Real Madrid (mi-e greu sa recunosc, ca sunt fan) intra bani negri cu duiumul. Si sunt miliarde de Euro nedeclarati oficial. Si UE stie de treaba asta, dar inchide discret ochii din ratiuni politice. Fotbalul tine multe tari unite, pe fondul unor tendinte separatiste puternice. „La Liga” spaniola tine provinciile impreuna in Spania. Fiecare dintre ele nu se mai identifica cu spaniolii. Ele accepta sa ramana in Spania si sa nu se separe doar pentru a arata ca sunt mai bune la fotbal decat restul provinciilor spaniole. Si, pentru intarirea credintei lor, UE le tolereaza finantarile dubioase.

Dar la noi nu, ca na, suntem mai fraieri. Pai daca la acel nivel se face astfel de evaziune fiscala, de ce n-am face si noi la fel? Cum poti pleca cu aceeasi sansa in competitia cu astfel de cluburi? Nu poti concura cu ele daca tu ai un regim mai draconic. In schimb, la noi cateva milioane luate din Europa si nu de la bugetul de stat, devin motiv de impacientare pe motiv ca nu sunt bani la buget.

In tarile civilizate sportivi legendari au fost avertizati pentru evaziune fiscala. Leo Messi, fotbalistul Barcelonei, a fost cercetat si chiar condamnat cu suspendare pentru asa ceva. La fel si celalalt caz, Cristiano Ronaldo (Doamne iarta-ma, ca-s fan!). Dar noi suntem „eroi”. Noi am mers pana la capat. Noi, care suntem „patridioti” l-am ostracizat pe Gica Popescu, care ne ia el noua painea de la gura… L-am bagat la inchisoare.

Dar, inainte sa fie condamnat, el a depus impozitul pentru banii nedeclarati. La fel cum s-a intamplat cu Messi si Ronaldo. Ultimii nu au patit nimic. Gica Popescu da. Ca suntem „patridioti”. In schimb, un mogul de presa precum Dan Voiculescu, face doar 2 ani de inchisoare din cei 10 la care a fost condamnat, si nu returneaza statului banii pentru care a fost condamnat. Si ca el sunt multi.

Dar, in fine, hai sa zicem ca Gica Popescu si ceilalti au gresit. Macar ai fi putut tu cap de stat mafiot cere ceva mai clar, de genul „Bai, sclavule Popescu! Noi vrem mai multe excursii luxuriante in strainatate si mai multe posete si bijuterii pentru tarfele noastre! Mai scoate pe masa din valuta aia proaspata adusa in tara!” Practic asa s-a procedat cu Messi si Ronaldo. O somatie de acest gen cu siguranta ca ar fi fost un pic mai umana. Si s-ar fi supus bietul om… Ce sa faca in fata unor mafioti care au tancuri si mijloace sofisticate de interceptare si supraveghere! „Luati ma pentru voi si curvele voastre!”. Caci, cu siguranta acei bani nu ar fi ajuns la spitale si scoli.

Nu e normal sa il inchizi in celula pe acest om, (la fel ca si pe ceilalti arestati in „dosarul transferurilor”) de parca ar fi fost ucigas in serie. Care este ratiunea unei astfel de pedepse? Pentru ce izolezi un astfel de om de societatea careia i-a facut atatea servicii si care il iubeste si il respecta? Ce pericol social inseamna el? Probabil aceea de a ridica un pic moralul acestei natii prin rezultatele viitoare la fotbal, nu? O astfel de masura este identica cu aceea de a-i desparti pe doi indragostiti doar pentru ca esti tu gelos, cap de stat corupt si isteric. Vrei sa-ti arati sadismul tau despotic camuflat in institutii democratice? Ti-e teama de concurenta sau vrei sa-i smulgi increderea politica?

Un plan si mai pagubos de revitalizare a sportului, prin pompare de popularitate catre politicieni

Scopul unei astfel de masuri de condamnare este si acela de a taia aripile popularitatii prea mari a acestor sportivi legendari. Aceasta popularitate, desigur, e proprietatea statului. Daca sportivul se asociaza cu vreun politician si ii cedeaza acestuia din ea pentru a sustine sistemul politic, atunci e sustinut. Daca nu, atunci trebuie persecutat. La fel facea si regimul de dinainte cu legendele. Formatia Phoenix n-a mai avut voie sa concerteze pentru ca a refuzat sa-i faca oda „Tovarasului”…

Principala vina a lui Gica Popescu este aceea ca nu l-a interesat politica. Nu a vrut sa contribuie cu popularitatea lui la intarirea imaginii vreunui politician pentru a atrage pe suporterii naivi la urne . Si nici n-a finantat vreo campanie electorala asa cum face cu voiosie unul ca Tiriac. Daca le facea pe asta si o lasa mai moale cu fotbalul, cu siguranta ca scapa de inchisoare. Dar, a avut un defect: nu i-au placut canaliile din politica.

Multumim statule, mafiot! Sa speram ca totusi ai mai invatat inca o lectie capitalista, dupa ce ai cotit-o de la texele marxist-leniniste studiate la Moscova. Ca de 20 de ani se pare ca ai facut aici o combinatie intre ce-i mai prost din capitalism si ce-i mai prost din comunism. Acum tu trebuie sa dai bani pe la primarii ca sa investeasca in echipele de fotbal pentru a nu se inchide de tot Liga 1. Ca de, asta e. Fotbalul e „circul” modern. Trebuie cumva tinut moralul sus sclavilor, ca altfel se revolta. Nu le poti pune chiar pe toate pe butuci! Si, de 3 ani romanii au cam invatat sa iasa la proteste de strada.

Dar priceperea la a face un fotbal de stat este aproape 0. La o adica de ce sa avem un fotbal condus de Gica Popescu si membrii generatiei de aur? Adica de oameni profesionisti. Ei deja si-au castigat „cascavalul”. Nici nu mai pot sa alerge, nu mai sunt buni de nimic. Hai sa-l punem pe nea Nae primarul sa se ocupe de echipele de fotbal, ca e de-al nostru, nu? Adica cream artificial increderea populatiei in politicieni cu fotbalul, pentru ca apoi ei sa faca matrapazlacuri ce devitalizeaza si mai mult tara. Avem aici dosarul unui securist cu hobby fotbalistic. Un tocilar cu grade pe la new secu  . Se vede pe fata lui ca nici in poarta nu-l poti pune. Isi da cu stangul in dreptul. E definitia antifotbalului numai dupa felul cum arata. E mai bine sa organizeze Olguta Vasilescu fotbalul romanesc? Se pricepe mai bine decat Gica Popescu?



Iarta-ne pentru ca suntem niste mojici si nu am avut sange in vene pentru a te apara asa cum si tu ai aparat onoarea acestei natii, scuipandu-ti plamanii pe toate continentele! Iarta-ne pentru ca ai vrut sa ne faci sa ne simtim mandri ca suntem romani iar noi suntem niste viermi. Poate ca chiar esti vinovat ca ai vrut sa ne facem sa parem oameni cand noi suntem niste viermi. Poate ca Tutea a avut dreptate. Poate ca suntem un popor de imbecili. Iarta-ne pentru ca suntem niste fraieri care nu putem gandi cu capul nostru ca nu din cauza ta spitalele si scolile stau sa se prabuseasca! Iarta-ne pentru ca suntem atat de prosti inca nu intelegem ca ai fost victima unei farse sociale!



Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved