3.3.1.10. Garcea chestionatorul si ecologia

May 18, 20170 comentarii

Cu Garcea la luat permisul auto



3.3.1.10. Garcea chestionatorul si ecologia


Am aratat in cel de-al doilea capitol cum a fost deformat cuvantul ecologie pornind de la factori de decizie mult mai inalti decat cei autohtoni. Absurditatea acestei decizii se regaseste in folosirea sa defectuoasa in foarte multe chestionare. Nu le-am selectat pe toate pentru ca multe se repeta. In continuare am sa exemplific cateva dintre ele.




Variantele A si B sunt intuitive relativ la modul lui Garcea chestionatorul de gandire, cu care dupa un timp m-am obisnuit. Insa cele doua variante nu au nimic in comun cu conducerea unui autovehiculul, ci cu administrarea calatoriei. Apoi un astfel de „comportament” e departe de a putea fi numit ecologic. „Nerisipitor” e un cuvant potrivit in acest context.

In acest caz avem de a face cu o noua definitie a ecologiei, conform apucaturilor lui Garcea legislatorul si guvernantul.

Tema ecologiei si bataia cu pumnul in piept pentru presupusul comportament ecologic al soferilor revine de mai multe ori in aceste teste. Iata si alte exemple de chestionare in care acest fapt are aspect de minciuna de reclame :

Ce se intelege prin conducere ecologica a unui autovehicul? A. obligatia de a folosi in permanenta carburant biodegradabil; B. deplasari urbane cu bicicleta, pe jos sau cu alte mijloace care nu polueaza atmosfera; C. un ansamblu de masuri comportamentale, de control sau de verificare a vehiculului, prin care se realizeaza o importanta economie de energie si protectia mediului.


Iata ce aflam in urmatoare intrebare:



Fireste ca eu am bifat A . Dupa Garcea chestionatorul corect ar fi C



Daca in celelalte cazuri doar economisirea de carburant era indiciul „conducerii ecologice”, iata ca in acest caz a opri motorul in panta si a face o oarecare economie de carburant nu mai e ecologic. Ca prin minune. Desigur, o astfel de manevra iti anuleaza posibilitatea de a accelera intr-o situatie neprevazuta, sau ca iti poate toci franele sau ca poate fi riscanta la unele motoare care se pot bloca sau ce-o mai fi. Dar de ecologica, e ecologica atata timp cat evita emiterea de fum de la motor in atmosfera.






Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved