3.3.2.8. Erori de tastare si ortografie

July 28, 20170 comentarii



Cu Garcea la luat permisul auto



3.3.2.8. Erori de tastare si ortografie.


Greselile de dactilografiere/ tastare sunt inerente intr-un text. Eu mi-am facut ochi pentru aceste greseli in urma textelor pe care le-am scris si corectat de-a lungul anilor. Chiar si dupa mai multe corectari inca mai gasesc astfel de greseli de in textele mele, asa ca nu acuz de incompetenta pentru erorile strict de tastare. Insa in aceste chestionare sunt prea multe erori de tastare si ortografie care cred ca nu trebuie sa existe la acest nivel. Desigur, omul care face si programare, si administrare de site/Facebook, si probabil ca si dactilografiere nu le poate face pe toate bine. Dar sunt unele care sunt erori ortografice si nu strict de tastare. Ele tin mai mult de gramatica, si atunci se poate spune ca aceasta sectiune este prelungirea celei precedente.



In acest caz trebuie sa se puna virgula dupa „trecerea”.În acest caz trebuie sa se puna virgula dupa „trecerea”. La fel si in urmatoarea intrebare:


Sunt foarte multe astfel de situatii, nu le arat pe toate pentru ca ar trebui sa umplu o sectiune intreaga.

In urmatorul chestionar exista o eroare de tastare.



Varianta corecta este C, cu mentiunea ca cifra e cetanica si nu „satanica”, asa cum remarca un comentator. Se poate vedea ca din 18 august 2014 bietul administrator, care le cam face pe toate pe acolo, n-a mai corectat aceasta varianta de raspuns. Am vazut totusi ca eroarea a fost corectata pe platforma oficiala de testare.



Aici este o eroare tehnica. Varianta corecta e pusa in mod vizibil eronat C. Restul site-urilor dau varianta B corecta, cum e si normal. Autoturismul beneficiaza de prioritate de drum conform cu indicatorul. Tramvaiul 1 isi schimba directia de mers si pierde prioritatea in fata autoturismului. Tramvaiul 2 trece ultimul pentru ca se afla pe un drum marcat cu indicatorul „Cedeaza trecerea”.





Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved