Plangeti, va rog! Trece convoiul funerar regal.

December 16, 20170 comentarii



E normal sa fie corectata opinia publica fata de imaginea regelui Mihai, distorsionata negativ in perioada dictatoriala. Numai ca in aceste saptamani se desfasoara o campanie de promovare a monarhiei in Romania, la unison, pe toate canalele media. Dar cu ce pret! In loc sa fie inmormantat crestineste la cateva zile dupa moarte, regele e plimbat ca ursul la circ prin diferite locatii.

 Joi, 14-12-2017, Palatul regal

Asistam la o campanie la fel de grotesca precum bradul mantuirii neamului de acum 10 ani  . Toate institutiile statului sunt puse la advertising pentru cei ce nu au aflat de moartea regelui si de monarhie si pentru a fixa aceasta informatie adanc in memoria „target”-ului. Media a dat-o intr-o adevarata „Cantarea Monarhiei” la unison. Am dat drumul intr-o seara la TV. M-am uitat intai dupa documentare. Nu erau. In schimb se derula un promo despre viata regelui Mihai pe un canal asociat. Apoi am cautat sa vad daca-i vreun meci pe undeva. Era un talk-show sportiv despre cum Regele Mihai i-a primit in Elvetia la resedinta sa in 1994 pe jucatorii care aveau sa faca istorie la Campionatul Mondial din SUA. Ramaneai cu impresia ca regele ar fi binecuvantat cumva echipa si hop, istorie. De aici si porecla lui Hagi regele. Din acest motiv la meciurile de fotbal se tin momente de reculegere.

Schimb canalul si da, aflu ca regele a fost un mare fotbalist. A avut o colectie impresionanta de masini de epoca si stim ca si fotbalistilor le plac masinile. Deci concluzia e ca a fost si fotbalist. Dar nu doar ca i-au placut masinile. A si concurat cu masinile. Adica ar fi fost un fel de pilot de Formula 1. Iar schimb canalul si aflu ca regele Mihai era un mare pasionat de muzica. Era si pianist. A si compus o piesa. Hai sa plangem in cor. Ne-a murit un fel de Elena Ceausescu al secolului 21… Se plange in cor la un eveniment tragic precum flash-mob-ul lacrimogen la moartea liderului nord-corean.

Un convoi oficial cu sirene zgomotoase se auzea pe bulevard. Il aducea pe regele Mihai la Patriarhie unde urma sa i se faca o slujba de inmormantare peste cateva zile. Musai sa fie si girofarurile in functiune. Sa afle toti dusmanii! Si teroristii. Si sa stea departe. Si sa se dea laoparte prostimea! Ca daca intarzie la funeralii...

Astazi, sambata, trenurile care merg pe ruta Valea Prahovei sunt intarziate din motive de securitate, pentru a-i face loc trenului regal ce il duce pe rege la Curtea de Arges, si a fi protejat de numerosii hoti de buzunare din trenuri care i-ar putea fura trupul neinsufletit… (sic!) Totul pentru manipulare , totul pentru grotesc!

 Sambata 16 -12- 2017, slujba funerara in Parcul Unirii, Bucuresti, proiectata pe ecran

Resorturile ultimative de decizie au intentia de a folosi imaginea corectata a regelui de om onest si vertical pentru o reentuziasmare a populatiei cu idei monarhiste. Nu e nimic nou pentru modul de manipulare a acestor papusari. Ei sunt capabili de orice. Insa e rusinos pentru membrii familiei regale. A te injosi in acest fel, a-ti inchiria pur si simplu ruda pentru a crea un spectacol cu priza la mase pentru un viitor loc caldut intr-o Romanie monarhista, mi se pare abject. Nu m-ar mira sa aflu ca regele ar fi murit cu mult timp inainte, dar show-ul s-a deschis abia acum , de sarbatori, cand oamenii sunt mai toleranti si asociaza mental tristul eveniment cu ceva pozitiv.

E normal sa se caute crearea unei noi sperante in societatea romaneasca dupa ce increderea cetatenilor in politicieni s-a prabusit. Iar treaba asta nu da bine la economie. In democratie sclavii nu mai sunt amenintati cu moartea si bataia sa fie productivi, ci entuziasmati cu diferite iluzii. Cu cat mai fericiti si mai iluzionati cu atat mai productivi la locul de munca. Zambiti, va rog!




Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved