Pedofilul din lift: unul din multele cazuri de scindare a societatii romanesti

January 8, 20180 comentarii



Asa cum se stie, astazi a fost identificat pedofilul care a abuzat vineri doi copii in lift in Bucuresti. Au inceput reactiile disproportionate, scenele lacrimogene cu parintii lor invitati pe la televiziuni si barbatii justitiari gata sa rezolve solutia ca in Evul Mediu. Nu se rezolva nimic asa, in ciuda nostalgiei celor neinformati fata de aceasta perioada. condamnarii prin tribunale ale unor animale care incalcasera legile umane, a arderii vrajitoarelor, a inchizitiei, etc., Iar faptul ca practicile au dat gres si au ramas pete pe istoria omenirii

Solutia medievala a castrarii s-a incercat in statele dictatoriale si chiar in SUA , ceva mai voalat. Ea a functionat doar in sensul ca criminalul nu ar lasa urmasi, dar in nici un caz ca tulburarea libidinala aferenta s-ar „vindeca”. Dar castrarea nu rezolva problema pedofiliei. Castrarea nu rezolva decat problema niciunei infractiuni sexuale. Castrarea nu extirpa comportamentul sexual nici la animale in totalitate. Exista cazuri de animale de casa care isi continua comportamentul sexual, fie el si in forma diminuata. Cu atat mai putin comportamentul sexual uman poate fi extirpat in totalitate odata cu castrarea. Asta pentru ca libidoul uman (si chiar si animal, intr-o oarecare masura) nu este furnizat doar de catre cantitatea de sperma din testicule. (Iau in calcul doar comportamentul sexual masculin pentru ca principalele crime sexuale sunt comise de barbati.) Libidoul are si o latura psihica foarte importanta. Ea este mostenita patriliniar si matriliniar sau modelata de experientele din copilarie inainte ca instinctul sa il alimenteze in perioada puberala si a maturitatii. Asta inseamna ca suspendarea alimentarii pulsionare din partea instinctului (castrarea) nu face ca libidoul (asadar mostenit) sa dispara. Chiar si castratii care au un comportament sexual normal vor avea impulsuri sexuale de la libidoul psihic.

Pe langa asta, riscurile erorilor judiciare imposibil de corectat sunt foarte mari. Apoi, exista urmasi remarcabili, si chiar cu comportament sexual normal, proveniti din criminali, homosexuali sau alti oameni cu comportament sexual deviat. Castrarea parintilor lor inseamna condamnarea lor la neexistenta, ceea ce este un abuz. Din punct de vedere strict juridic, castrarea sau mutilarea prin cine stie ce suplicii la care s-ar deda jumatate din cetatenii acestei tari in acest moment este disproportionata, luata la cald. Ii inteleg pe cei implicati direct. Probabil ca si eu m-as comporta la fel daca copilul meu ar fi abuzat sexual. Dar, stati putin, oameni buni! Justitia nu trebuie sa se faca de catre oameni infierbantati. Pedeapsa cu moartea, sau alte suplicii, pentru viol este o masura exagerata, in dezacord cu gravitatea faptei. Aviz unor feministe, care, in ciuda deschiderii spre o mentalitate emancipata, au uneori astfel de derapaje medivale!

Adevarata solutie nu e eradicarea spartana/nazista a marginalilor ci crearea unui mediu social ecologic. In situatia in care majoritatea salariatilor din aceasta tara nu-si pot asigura drepturile elementare de locuinta decenta si hrana decenta in urma salariului, asta arata un mediu social toxic, neecologic. Di pacate pentru ei, un astfel de mediu ii favorizeaza pe patroni care profita maxim de pe urma neajunsurilor angajatilor pentru a-i exploata mai eficient. Ei trebuie sa munceasca mai mult pentru a-si satisface aceste nevoi, ceea ce ingroasa buzunarele angajatorilor.

Rezultatul este insa aceasta explozie psihopatologica masiva in perioada postdecembrista. In decurs de cateva saptamani s-au intamplat in Romania doua cazuri de crime psihopatologice mari: acesta de fata si crima schizofrenicei de la metrou. Din pacate crimele nu se vor opri aici. Ne-ar trebui un mediu social mai putin ostil si o comunitate de psihoterapeuti care sa preia aceste cazuri inca din cele mai fragede varste. Asa ceva ar ameliora tendintele psihopatologice a unor astfel de oameni. Dar, din pacate, mentalitatea „caprei vecinului” nu va sustine niciodata asa ceva. Dar, odata cu acutizarea problemei criminalitatii poate ca securistii care trag fraiele profitului in aceasta tara vor invata ca civilizatia nu inseamna doar opulenta si profit cu saracirea majoritatii. Ba, dimpotriva. Ii asteptam pe ei insisi sa se civilizeze. Din pacate, statutul lor de tradatori de pe timpul cand jucau cartea de dubli agenti occidentali si securitate, da putine sperante.

Desigur, o apetenta pentru cultura medievala si increderea orbeasca in aceste prejudecati obtureaza orizonturile pentru intelegerea psihologiei. Scoala romaneasca ofera la ora de psihologie de la liceu doar banalitati fiziologico-periferice legate de perceptie si senzatie, in loc sa arate ce este psihicul uman si spectrul psihopatologiei. Pornind de aici fiecare ar putea avea un instrument de intelegere a sinelui insusi si al celorlalti. Dimpotriva, sistemul cultiva in scoala cu obstinatie cultura demonilor pentru explicarea acestor comportamente si afecte. Religia se preda dintr-a intaia pana intr-a 12-a. Rezultatul este un efect antiiluminst, de intoarcere a grosului poporului in negura medievala, si scindarea mult mai radicala decat cea din timpul dictaturii intre „muncitori” si „intelectuali”. Desigur ca securistii au nevoie servitori, si nu de oameni educati. Desigur ca inclusiv Occidentul, care trage inca parghiile securistilor insisi, are nevoie de culegatori de capsuni si zidari in locul unor oameni educati.



Cultura generala a omului modern se bazeaza pe capacitati mnezice uriase. Creierul nostru este imens in comparatie cu cele ale altor vietuitoare. Informatiile pe care le avem si le pastram in minte sunt indispensabile vietii in comunitate. Aceasta minune care se afla in capul nostru are puterea de a revoca reprezentarile complexe. Insa el vine si cu o problema. Memoria revoca si experientele negative , nu doar pe cele utile sau pozitive. Aceste experiente negative implica o excrescenta psihopatologica, adica un comportament deviant sau stare interioara devianta. Unele dintre acestea sunt inofensive sau neutre pentru ceilalti. Este cazul marilor figuri cu capacitati intelectuale exceptionale care au ciudatenii comportamentale de neinteles pentru ceilalti. Insa altele ii afecteaza direct.

Crimele sexuale sunt in mare masura consecinta ale acestor devieri psihopatologice. La cate experiente traumatice au existat in spatiul romanesc, sunt o multime de astfel de exemple. Procurori, senatori, patroni, directori inalt prelati si asa mai departe fac crime datorita constitutiei psihopatologice deformate. Unele dintre ele sunt sexuale. Majoritatea dintre ele sunt atent ascunse sub pres de catre serviciile secrete pentru a nu periclita imaginea institutiilor la care lucreaza in ochii opiniei publice. O astfel de crima sexuala s-a comis in satul meu natal  , iar autorul real, din cate am auzit la unii vecini, este protejat in continuare, deoarece lucreaza intr-o institutie respectabila. Nici in cazul de fata nu s-ar fi luat masuri daca parintii celor doi copii nu s-ar fi agitat in comunitate alertand vecinii si nu ar fi depus plangere la politie.


Faptul ca un politist are probleme psihice nu e chiar o surpriza pentru societatea noastra agitata. Nu poate fi invinuit pentru orientarea lui sexuala. Insa tulburarea lui psihica nu-i confera totala absolvire. Pedofilia nu este o psihoza, in care subiectul nu ar fi deloc iresponsabil. Pedofilia este o tulburare prepsihotica ce nu afecteaza capacitatea de discernamant. Asadar politistul e vinovat pentru faptul ca si-a ales o meserie care intra in conflict direct cu simptomele sale psihopatologice. Putea sa-si aleaga o meserie cu mai putine facilitati spre satisfacerea simptomatologiei sale criminale.



Dar dincolo de asta, este terifiant modul in care institutia politiei si justitia efectiv l-a protejat pe acest om. Intr-unul dintre cazurile anterioare politistul in cauza s-a ales cu dosar penal care nu a fost finalizat. Ne putem imagina influenta securistilor. Putem vedea in acest caz reteta succesului in aceasta tara. Ai o tulburare sexuala, ai un hobby criminal, ai un secret de care nu vrei sa se afle: ei bine esti bun de promovare. Cei cu putere de decizie te vor promova in posturi cheie, pentru ca apoi sa te foloseasca drept pion in interesele lor criminale cu mult mai mare amploare. Politistul pedofil a ajuns soferul personal al unui mare sef de prin politie. Este de domeniul fantasticului. Din aceasta cauza tara asta a ajuns una dintre cele mai corupte din lume.

Va dati seama ca fara distribuirea masiva de pe Facebook a imaginilor din lift, si acest caz era musamalizat? Asa s-a incercat si de data asta. Mesajul original al politiei „Te vom gasi! Esti prioritatea noastra!” a fost menit sa ascunda ca stiau deja de politistul pedofil. L-au ascuns ani de zile precum gunoiul sun pres pentru a-si proteja o idilica imagine de „siguranta si incredere”. Aceasta institutie e corupta prin insasi scopul ei de frustrare si persecutare a marginalilor. Pe langa aceasta coruptie generala, se adauga coruptia speciala a multora din angajatii lor, care joaca la doua capete cu infractorii.


Au incercat sa ne prosteasca intr-un mod josnic, la fel cum a facut armata (sora mai mare) cu „teroristii” in 1989  ; acestia au fost inventati pentru a prelua crimele pe care ei le-au comis impotriva revolutionarilor. Si, la fel ca si in cazul armatei, bruma de oameni onesti din ambele institutii sun incapabile sa se dezica printr-un gest relevant, de ceilalti. Ceea ce ii face pe toti partasi la aceasta mizerie, indiferent cat de imaculati s-ar arata.

Editare ulterioara: Cercetari ulterioare acestui scandal au confirmat cele spuse de mine. S-au descoperit o adevarata retea de politisti care intretineau relatii sexuale cu minore, protejand proxenetii traficanti.








Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved