Lovitura de stat, Lovitura de palat, Rascoala si Revolutie

August 22, 20180 comentarii

Aceasta guvernare atenteaza la sensul termenilor si extinde nepermis nutiunile bazale ale sociologiei pentr a-si justifica derapajele dictatoriale. La fel, dictatura comunista se declara democratica, avea o Constitutie si niste legi destul de democratice, insa cand era vorba de aplicare, ioc. Ceausescu chiar l-a apostrofat pe un ministru la un moment dat pentru ca se blocheaza in retorica legislativa in loc sa actioneze dictatorial: „Ce esti ba ministru sau c…t?” , ar fi intrebat el. „Noi facem legile nu ele pe noi”, ar fi continuat. Celebra „Casa a Poporului”, azi Palatul Parlamentului, chiar avea rolul de a induce o astfel de minciuna cum ca poporul, cel obsisnuit cu locuinte mici, ar locui acolo. De fapt prin popor, ei intelegeau o minoritate de latrai din jurul dictatorului.



Mai multe guvernari postdecembriste au folosit astfel de derapaje de la spiritul legilor si sensurile termenilor pentru a-si justifica tendintele dictatoriale. Acesta este este cazul cu notiunea de “lovitura de stat” pe care au folosit-o constant in spatiul media din aceste zile. Lovitura de stat este data de institutii de tampon intre guvernare si cetateni. Poporul nu poate da o lovitura de stat, pentru ca el poate crea sau implica o revolutie. De asemenea, daca Iohannis ar fi incercat sa dea jos prin forta acest guvern, asta ar fi insemnat lovitura de palat.


Serviciile secrete sunt sigura institutie care ar putea da o lovitura de stat, conform cu puterile oficiale declarate. Insa, de fapt, conform cu puterile dobandite in urma instrumentelor pe care le au, ele de fapt se afla in spatele oricarei formatiuni pulitice aflate la guvernare. Ele decid politica importanta in tara asta, la supervizarea unor mai sus decat ei: http://baldovinconcept.blogspot.ro/2015/06/mecanismele-sociale-implicate-in.html . Asa ca nu au nevoie sa dea o lovitura de stat, pentru ca ele folosesc instrumente mult mai fine de doborare a guvernelor. Oricum, principala lor problema in intreaga lume nu este doborarea guvernelor pe care le orchestreaza ci mentinerea lor in functie. Guvernele absorb furia populara pentru nivelul de trai scazut, pe care de fapt ele o decid. De aceea nimeni nu arata catre ele din PSD. Asta pentru ca tocmai datorita serviciilor secrete guvernarea PSD este inca in picioare.

Asa ca, nu va lasati prostiti de aceasta junglerie semantica pe care actuala guvernare o practica!




Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved