Politicienii si psihopatologia. Rade ciob de oala sparta.

September 6, 20180 comentariiUn consilier al primului ministru a publicat fisa medicala din 2006 a unui protestatar, care atesta o asanumita „tulburare polimorfa de personalitate”. Aceasta tulburare e o fictiune. Ea nu exista in cele 2 mari clasificari internationale occidentale ale tulburarilor mintale, respectiv DSM si ICD. Varianta ei in cele doua sisteme de clasificare, este data de “Tulburarea de personalitate fara alta specificatie” cu codul 301.9, in DSM IV, si codul F60.8 “Alte tulburari specifice de personalitate” si la codul F60.9 “Tulburarea nespecifica de personalitate” in ICD 10. In toate cele 3 cazuri simptomele nu aduc prin ele insele vreun prejudiciu anturajului sau comunitatii.

De asemenea, un astfel de diagnostic cu „tulburare de personalitate” nu demonstreaza ca cel ce are asa ceva ar fi iresponsabil. Dimpotriva, majoritatea politicienilor romani sunt perfect incadrabili in criteriile tulburarii antisociale de personalitate. Cu un tupeu nemarginit, acest exponent al psihopatologie antisociale, indrazneste sa acuze acest protestatar de faptul ca a fost diagnosticat cu o tulburare psihica neacceptata universal de comunitatea psihiatrica. Adica un fel de „Rade ciob de oala sparta”. N-as vrea sa se inteleaga ca as repeta acuzatia de psihopatologie catre politicieni, la fel cum acest consilier a facut-o . Problema in cazul acestei tulburari antisociale pe care ei o au nu este intensitatea ei, ci forma simptomelor. Acestea sunt paguboase pentru societate nu existenta de facto a tulburarii psihice in general.

Am mai scris pe tema psihopatologiei si intelegerii deficitare a termenilor ei , acum am zis sa fac si un vlog.si continuat aici:
Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved