Pages

December 30, 2018

La multi ani 2019!

Nu va doresc implinirea tuturor dorintelor, pentru ca, mai intai in mintea noastra exista si dorinte criminale sau, cel putin, inoportune pentru societate. Apoi, pentru ca oricum ele nu vor fi indeplinite. Si, nu in ultimul rand, tocmai urmarea viselor inseamna sentimentul de plinatate, de traire la maxim a vietii. Implinirea tuturor viselor inseamna plafonare, moarte. Faptul ca avem un aparat psihic, care ne ornamenteaza motivatia de a trai, ne face sa mergem inainte si sa ne bucuram de viata, cu bune si cu rele. Un porc multumit e unul care si-a indeplinit toate dorintele. Nu va doresc alergarea dupa implinirea dorintelor minore, casa, masina…

Eu vă doresc altceva! Vă doresc să aveţi cât mai multe dorinţe care să vă facă să le urmaţi. Vă doresc să simţiţi că trăiţi şi că faceţi parte dintr-o specie incredibilă. Vă doresc să renunţaţi cât mai mult la dorinţele mercantile. Fugiţi de sclavia modernă şi trăiţi simplu! Faceţi-vă prieteni şi printre oameni dar, mai ales, printre animale! Aveţi mult de învăţat de la ele. Aveţi de câştigat mult mai mult decât confortul trecător al civilizaţiei. El e bun, dar nu trebuie sacrificate celelalte pentru a-l avea.






December 23, 2018

Despre riscurile meseriei de militar, jandarm, politist si magistrat



In zilele astea traim aceeasi drama a comemorarii victimelor tulburarilor sociale din 1989. N-am mai suportat sa merg in Piata Universitatii ca in 2017 , 2014  , 2012  sau , mai ales, 2007 . N-am mai vrut sa vad calaii cum se lafaie in mari omagiatori ai victimelor lor, asa cum am facut anul trecut. Oricum, am scris destul despre asta aici  , aici , sau aici . Am aratat de mult in ce mod institutiile represive tind sa-si sufoce comunitatea cu argumente sociologice aici  , aici , aici  si in alte articole deja linkate in acestea . O astfel de realitate sociala se datoreaza faptului ca cei care activeaza in aceste institutii sunt urmasii celor care au cucerit tara prin forta armata. De aceea,in ciuda nationalismului lor ipocrit, ei vor ramane constant antinationali si anticomunitari. Ei sunt un fel de stat in stat. Poporul e un fel de turma din care ei se ospateaza. Ei sunt adevaratii dusmani ai poporului , desi poporul in naivitatea sa ii vede ca pe aparatorii lui.

Am facut in schimb un video despre riscurile personale la care expun pe termen lung cei care sunt educati in virtutea cinstei, omeniei si respectului fata de aproapele lor. Pe langa riscurile de a fi traumatizat razbunarea celor reprimati, amenintarile venite pe linie ierarhica in aceste institutii au rol de traume cu consecinte psihopatologice devastatoare, precum alcoolismul (vezi scandalul recent cu jandarmul beat), devierile sexuale (vezi scandalul politistului pedofil), conflictele familiale si comunitare (cu vecinii si alti membrii ai comunitatii) cancerul si alte boli psihosomatice.









December 18, 2018

Parlamentul: un fel de „Marea Adunare Nationala”



Da, un fel de „Marea Adunatura Nationala”, plina de aplaudaci care executa obedient niste ordine venite de la partid. Iar atunci cand vor sa faca ceva pe cont propriu, sunt repede redusi la tacere. S-a terminat cu noua majoritate parlamentara de vineri. Si s-a vazut asta din insele relatarile din presa. Asa ceva era un subiect baban, dar cei de deasupra au hotarat altceva. Si la fel au fost urecheati si dezertorii sa stea linistiti la locurile lor… Unul dintre numeroasele exemple despre cacialmaua democratiei.



In urma prezentei mele acolo m-am ales si cu o amenda din partea jandarmeriei, foarte usor de demontat in instanta, de care am mai scapat si in trecut.




December 14, 2018

Despre comunism si alte orori



Videoconferinta Cu Oleg Brega si altii despre marile dezavantaje ale dictaturii comuniste, pe care unii le-au uitat, sau despre cum sistemul a facut uitate crimele impotriva rascoalei din 1907.






December 8, 2018

Noua majoritate parlamentara: sfarsitul guvernarii PSD



Cum am auzit ca Dragnea si PSD ar fi pierdut majoritatea parlamentara m-am dus la Parlament unde am inregistrat acest video:


Nu-mi fac mari sperante de pe urma noii guvernari. Sunt pregatit de pe acum sa ies in strada impotriva acesteia, la fel cum am facut-o impotriva lui Basescu si partidul lui defunct inca din 2012. Si voi iesi mereu impotriva oricarei guvernari care nu-si indeplineste promisiunile electorale, si pe care o consider ilegitima in fapt.