Schimba textu’, musiu politist!

March 3, 20190 comentarii



Pe masura ce treptat trusturile de presa intorc spatele protestatarilor si iau pozitie proPSD, iata ca, spre a nu se lasa mai prejos, cunoscutul politist Godina, a lansat si el un recent atac asupra cunoscutului protestatar si jurnalist, Malin Bot  . Omul vrea sa fie sigur ca nu ramane ultimul in trendul acesta. Nu as vrea sa discut aici despre personajul Malin Bot. Am prieteni care nu-l plac. Le respect optiunea. Altceva ma intereseaza in acest atac:modul in care acest functionar public aflat in serviciul cetateanului se adreseaza acestuia, in acest caz Malin Bot:

„Ma, tu ești sigur ca vrei ca raul sa fie starpit? Nu de alta, dar nu prea am auzit de cazuri in care cineva sa renunțe la un job bine platit.”

Pardon? Auzi, domnu’ scriitor amator, care a schimbat macazul inspre mare formator de opinie! Cand ti-ai da dumneata demisia din Politie si ai supravietui doar din cartile vandute, atunci poti sa-l iei pe un cetatean cu, „ma”. Nu-i un mod elegant de exprimare, dar na, ca scriitor mai poti sari peste reguli. Dar, am o veste pentru tine , scriitura ta! Deocamdata esti politist, domnu’ Godi Godi. OK? Conform legii nr. 218 din 23 aprilie 2002 republicata privind organizarea si functionarea Politiei Romane, ART. 2 ,

„Activitatea Politiei Romane constituie serviciu public specializat si se realizeaza in interesul persoanei, al comunitatii, precum si in sprijinul institutiilor statului, exclusiv pe baza si in executarea legii.”

De semenea, conform „Codului de etica si deontologie al politistului”  , ART. 6 , punctul (i)

„respectul - se manifesta prin consideratia pe care politistul o acorda persoanelor, colegilor, superiorilor, subordonatilor, drepturilor si libertatilor acestora, institutiilor, legilor, valorilor sociale, normelor etice si deontologice;”

Dumneata te adresezi cetateanului cu „domnule!”, nu cu „ma”! Pentru ca asa zice la lege: tu esti in serviciul cetateanului, da! Esti platit pentru a-i apara drepturile. Eu ca si cetatean ma pot exprima mai contondent fata de tine, pot sa refuz sa folosesc prenumele de politete, in special cand iti incalci statutul si rolul tau declarat in societate. Cam des o faceti cu totii, militienilor! Dar voi, nu. Voi sunteti platiti spre a fi amabili. Ati inteles, functionarilor! Pot sa accept faptul ca nu esti amabil atunci cand urmaresti un hot, dar nu cand interactionezi cu cetateanul. In regula, domnu’ Grobina? Stiu ca mai posteaza prin pagina aia a ta unii de la o anumita pagina de umor politienesc, care fac misto de principiile astea cu cetateanul care v-ar plati pe voi. Mai stiu ca astia din noul val de smecheri aparati voi statul de drept precum aparati si acele principii pe care le mistocariti in postarile voastre. Dar, ati putea macar salva o oarecare aparenta de aparatori ai drepturilor si demnitatii cetatenesti! Zic si eu!

Vezi dumneata, mai Godina: o buna parte din succesul tau de scriitor se datoreaza faptului ca esti politist . Mai intai ai dat de situatii extreme de care nu toata lumea se loveste. Insasi redarea lor e un privilegiu. Apoi, esti intr-adevar o ciudatenie intre politisti. Uite unul care foloseste corect limba romana si care scrie si el ceva amuzant acolo! Semeni cam cu elefantii aia dresati care picteaza. Tu ai avut talentul asta de „Cenaclu’ Flacara” care a redat cu o oarecare glazura povestile astea amuzante, intr-adevar. Ba, dar pe langa dramatismul acelor intamplari, tu trebuia sa iei Nobelul, daca erau un scriitor bun. Asa, esti doar unul mediocru, GODina. Asa ca scriitor te-au facut unii amatori de circ din asta cu animalele care picteaza sau socotesc. Da, esti o ciudatenie interesanta. Dar pe mine ma intereseaza mai intai sa iti faci treaba de politist, si apoi, daca mai ramane ceva, o dai in beomie literara! Pagina aia de succes pe care o administrezi se datoreaza faptului ca esti politist. La fel ca site-urile oficiale ale acestor institutii. Ok? Hai, la treaba!



Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved