Inflorirea si decaderea DNA

February 15, 20190 comentarii



Tema principala in aceste zile este hartuirea LC Kovesi de catre PSD si acolitii sai, o chestiune mult mai complexa decat se vede la TV. Personal am mai criticat-o pentru anumite lucruri  , insa Kovesi mi se pare un om mult mai onest decat majoritatea romanilor. Cred ca e cel mai onest om dintre figurile publice de la TV. Am prins-o si pe ea cu minciuna in articolul linkat mai sus, dar, na… orice om mai scapa cate o minciuna, mai ales in situatia stresului la care a fost supusa mediatic in acea perioada. Acum insa exista trece prin momente si mai neplacute. Ca sa le intelegem in ansamblu trebuie sa ne intoarcem cu fata catre istoria DNA, institutie de la care i se trage.

DNA „s-a maturizat” si a inceput sa investigheze mari dosare de coruptie din sfera politicii abia in 2013, la 11 ani dupa ce a fost creata sub numele de „Parchetul National Anticoruptie” . Pana atunci a copilarit precum in bancul cu puiul de barza, care, la bilantul zilei in familie, spunea c-a speriat si el niste studente prin Grozavesti. Credeti ca e o coincidenta ca DNA „s-a pus pe treaba”, exact atunci, la un an de la marile proteste antiprezidentiale din 2012? O fi Dar eu cred ca „prostimea” a trebuit calmata cu astfel de „Cap al lui Motoc”  al condamnarii unor gangsteri din politica si afaceri. Si cei mai multi au fost cumintiti cu astfel de zaharel.

„Instinctul profesional” al judecatorului de a proteja politicienii si marii gangsteri in fata cetateanului aflat pe un rang social inferior a fost atunci suprimat de protocoalele SRI- Ju$titie, in care (ser)viciile secrete  s-au apucat sa ia locul judecatorilor in salile de judecata  , papusandu-i ca in felul in care Stalin orchestra procesele impotriva rivalilor sai politici. Trebuiau sacrificati niste Motoci din politica romaneasca si spatiul public, pentru a potoli, fie si provizoriu nemultumirea populara. Ele au fost semnate inca in anul 2008, pentru a grabi astfel condamnarea politica de fatada pentru cativa politicieni trecatori. Cetatenii erau furiosi pe Parlament in lupta cu Basescu. Destul de buni in cunoasterea psihologiei multimilor, si ghidati de la CIA, era clar ca si lui Basescu o sa-i vina randul la a deveni tinta protestelor de strada. Personal l-am sustinut in lupta cu Parlamentul, dar apoi l-am huiduit de 10 ori mai tare in 2012. Si ca mine au fost multi.

Unii s-au multumit cu aceste firimituri ale „capului lui Motoc” . Dar iata ca, la fel ca mine, multi incep sa se plictiseasca de acest circ DNA, fara corespondenta in cresterea nivelului de trai. Poporul asta o avea el vocatia caprei vecinului, insa acum nu mai e multumit doar cu fostii politicieni in catuse. El isi da treptat seama ca in situatia in care infractorilor nu li se si confisca si averea si acest surplus financiar nu se regaseste in nivelul de trai, DNA e frectie la picior de lemn. Am criticat DNA, ca despre o institutie eminamente politica, nu din perspectiva antenatrista, ci dintr-una aflata la polul opus. Eu i-am reprosat pentru ca n-a bagat la inchisoare suficienti politicieni si alti gangsteri de rang mijlociu, ale caror averi sunt imposibil de justificat. Stim foarte bine, antena trista a criticat DNA din cu totul alte motive, respectiv ca implementeaza false probe si fabrica artificial dosare. Ce-i drept, nici eu nu-s de acord principial cu asa ceva, insa sunt dispus sa trec peste o astfel de slabire a principiului statului de drept in ceea ce priveste pe acesti gangsteri. Dar, mi se pare puerila critica antenatristilor cum ca DNA ar fi facut politie politica cu unul ca Dan Voiculescu si Adrian Nastase, in conditiile in care ei tot gangsteri au ramas. 1 an sau 2 de inchisoare e nimic toata fata de prejudiciul pe care astia l-au comis. Si macar de-ar fi luati toti. Dar din pacate, o pleiada intreaga de milionari nu-si pot justifica averile in Romania si DNA n-a putut gasi ceva serios impotriva lor.



Marea problema a Codrutei e ca nu si-a dat seama ca face parte dintr-un plan orchestrat de viciile secrete, si ca nu are libertate totala. Conform raportului de activitate DNA,  cuantumul averilor inghetate a fost din 2013 pana in 2018 de 452 de milioane Euro. Haideti sa presupunem ca toti acesti bani ar fi fost recuperati! Pai asta e curat praf in ochi , dragi cititori! Anual din Romania se scurg sute de miliarde de Euro prin megaevaziunea fiscala practicata de marile corporatii ce guverneaza din umbra  . Suntem atat de prostiti de aceste corporatii incat asupra lor nu se face audit din partea ANAF sau alta institutie si nu exista cifre oficiale publice privind profiturile si cifrele de afaceri ale lor. Pe langa aceste sume colosale, gangsterii investigati de DNA par niste gainari. Suntem orbiti de gainariile lui Dragnea, Nastase sau altii si scandalurile cu ilegalitatile din jurul unor astfel de procese si nu mai vedem cum prin spate megacorporatiile sustrag acesti bani ca hotii. Circul din jurul DNA a avut rolul politic de a camufla aceste sute de miliarde de Euro care se scurg in afara tarii Romania.

Asa ca pentru mine DNA a fost un praf in ochi dat romanilor pentru a-i convinge ca traiesc si muncesc intr-un sistem social onest, si ca ar fi bine sa continue sa munceasca ca sclavii ca sa-si implineasca „Visul American” de a ajunge bogati. Cum sunt impotriva acestui nou tip de sclavie  , eu m-am declarat impotriva si a DNA, ca institutie inutila si mincinoasa. Intre timp au aparut si erorile judiciare. Unele procese n-au fost bine facute si condamnatii s-au plans la CEDO. CEDO nu poate trece cu vedera astfel de cazuri, desi sunt convins ca cei mai multi dintre ei ar merita condamnari mai mari, conform cu crimele comise si pe care procurorii nu le-au investigat cum trebuie.

Poate ca procurorii din interiorul institutiei nu si-au dat seama de aceasta manipulare. Oricum, dupa 6 ani de circ, cetatenii chiar nu doar ca s-au plictisit, dar vad statul in culori si mai sumbre. Chiar asa cu vina aruncata in carca lui Dragnea, si fara sa vada orchestratorii din spatele lui, cetateanul de rand e si mai nemultumit ca inainte. Chiar daca crede ca Dragnea e dictatorul, bau-bau-ul sau diavolul insusi, fiecare isi pune intrebarea cum a fost posibil sa ajunga acest om presedintele celui mai mare partid, si al doilea om in stat. Ok, el e rau. Dar statul? Statul n-are imunitate? Din aceasta cauza scepticismul cetateanului simplu fata de si asa prost simulata noastra democratie a crescut considerabil. Am o senzatie ca prezenta la vot va fi asemanatoare cu cea a referendumului, in urma acestui circ din care multi nu mai inteleg nimic.

Ei bine, dupa acest mare esec al viciatilor secreti, acum se da „la loc comanda”. Se pare ca securistii au dat-o in bara rau de tot, cu toata tutela lor CIA, si cu toate tehnicile lor de manipulare. Ar fi foarte amuzant daca n-ar fi tragic. Esecul diversionistilor ma amuza profund a dispret, precum si meseria lor de spioni. Acum ei s-au trezit ca niste amatori care o iau de la capat, ca ar fi momentul sa ne intoarcem la momentul de dinainte de 2013, ca parca cetatenii erau mai docili atunci. Probabil ca ii napadesc si nostalgiile de dinainte de 1989, cand tortura de prin beciurile securitatii era mult mai usor de facut decat aceste manipulari generale. Nu stiu daca a fost comanda de la vicii sau incercare disperata a procurorilor DNA de a-si justifica salariul, insa in ultimul timp marii gangsteri au fost ocoliti. Poate ca si ei s-au decis s-o lase mai moale de frica inchisorii. Poate ca intre timp si-au acoperit urmele. Dar cert e ca DNA n-a mai oferit cazuri spectaculoase la TV, in afara de Dragnea care era de mult instrumentat. Si, in lipsa de infractori babani, sau de mijloace de a-i prinde, DNA a inceput sa cam hartuiasca oamenii simpli. Asta ma duce cu gandul la „revolutionarii” comunisti; dupa ce au terminat cu casapirea „burghezilor”, ei au trecut la casapirea lor insisi sub bizare acuzatii de tradare. In acelasi fel, in ultimul timp DNA a trecut la investigarea „natiunii”. Institutii subfinantate sau companii mijlocii au intrat sub lupa DNA, imbolnavind efectiv contabilii de stres, majoritatea fiind femei. Pai cum vine asta, mon cher? Ai terminat cu coruptii si ai trecut la niste amarati care castiga un pic peste salariul mediu pe economie, adica tot unul de mizerie? Ei bine, asa se explica ciulirea urechii multora si spre critica antenatrista a DNA. Altfel nu se explica audienta, nu foarte mare, dar considerabila totusi la aceste emisiuni.

Omul de rand a fost deturnat sa creada ca sentintele nefavorabile lui in instanta impotriva numeroaselor abuzuri se explica mai nou prin abuzurile DNA. Amicii de la protestele #rezist cred ca e mana lui Dragnea si a coruptilor care s-au aliat. Pentru viciile secrete si asta e ceva. Au reusit sa abata astfel atentia de la adevaratii profitori de pe urma abuzurile Ju$titiei. Numai ca acum oalele se cam sparg in mod nedrept in capul lui Kovesi. Iar DNA a dat-o la intors. Dupa ce judecatorii au fost stimulati sa sara repede la inaintare cu condamnari, acum s-a dat „la loc comanda” . Protocoalele au fost denuntate ca ilegale. Revenim la forma anterioara. Acum se da semnalul invers: „gata baietii cu democratia! Nici un politican la puscarie! Reveniti la loc comanda! Cine mai investigheaza/condamna politicieni, va suporta soarta lui Kovesi”

Nu-i frumos bai spionilor sa va purtati asa cu un om care si-a facut treaba pentru care a fost angajat. Voi i-ati cerut dosare. Ea vi le-a dat. Dar, din pacate, cam asta e soarta celor care se asociaza cu spionii. Astia sunt cei mai mari escroci; te lasa exact cand ai nevoie de ei. Ma rog, si ei au fost pacalitii de CIA, cand le-a promis ca vor face din Romania o tara prospera ca in Occident, daca il tradeaza pe Ceausescu. Si rezultatul care e? Romania e la pamant. In afara de o minoritate perversa si bolnava, romanul de rand nu are sistem sanitar, nu are drumuri si scoli sigure. Romania e in Evul Mediu. Multi dintre spionii de atunci au batut palma cu CIA din patriotism. Dar iata ca intre timp s-a dovedit ca au luat o mare teapa. Noroc ca unii si-au facut firme sau au primit salarii uriase, si au uitat de acea decizie… Altfel ar schimba macazul.

Toate astea se intampla datorita unui singur lucru: tu romanule care vrei sa te muti de la tara la oras, sau de la bloc la vila. Ideea asta pe care ti-au sadit-o ei in cap te face sclav  . Tu esti tinta lor. Ti-ai gasit un stapan printre ei crezand ca tie prieten? Ei bine, asta e slabiciunea ta. Pe tine te vor ei cu aceste diversiuni. Romania e cel mai nefavorabil loc din Europa in care sa-ti castigi painea. Hotia se intampla la negocierea salariului. „N-are tara bani” ti se spune daca te angajezi la stat. „N-are firma bani”, ti se spune daca te angajezi la privat. Lucrezi pe nimic pentru profitul unor smecheri. Asta-i buba ta cea mai mare, romanule, nu Kovesi (daca te uiti la A3 sau RTV) sau Dragnea (daca te uiti la restul). Cel mai bine ar fi sa nu faci exces de munca. Lucreaza jumatate de norma! Atat cat sa-ti platesti curentul si gazele. Fa-ti gradina la tara si iti iei de acolo pentru restul de nevoi! Doar in felul asta te eliberezi, si nu prin admiratia fata de nu Kovesi sau Dragnea.

Actualizare 19 09 2019 . Iata, pentru a nu demotiva pe cei care „cred în justitie” Kovesi a primit în final functia de Procuror sef European. Nu „fit” tristi! Hai la munca tovarasi cu veselie si optimism!

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved