Pages

June 23, 2019

„Mami, nu vreau sa plec!”: un strigat al unui intreg popor



Au trecut 2 zile de cand a izbucnit scandalul cu micuta Sorina. Inainte de a analiza propriuzis situatia, va invit sa nu va lasati pacaliti de PSD care, mai nou, apropiindu-se data de 10 august, vrea sa scape de imaginea de bataus de copii. Adica dupa ce a fost interfata reprimarii brutale a protestatarilor din 10 august 2018, acum acest partid vrea sa pozeze in mare protectionist si educator modern, care nu-si bate copilul. Nu va lasati prinsi in aceasta capcana! Ne aducem aminte ce argumente „pro bataita” sustineau ei in cazul familiei de romani carora statul norvegian le-a luat copiii, pentru ca recurgeau la asemenea metode.

Apoi remarc grobianismul legii in Romania care permite o astfel de separare intre mama si copil. S-a ajuns aici in primul rand pentru ca statul roman nu are instrumentele necesare cresterii unui copil de la varsta frageda. Angajatele orfelinatelor sunt prea stresate si prost platite ca sa poata inlocui o mama autentica, in asa fel incat copilul sa creasca armonios acolo, in orfelinat. Am auzit de numeroasele cazuri de rele tratamente aplicate minorului de catre astfel de angajate. Iar fara o mama adevarata, un copil nu se poate dezvolta psihic armonios, si nu poate fi integrat ulterior ca adult bine in societate. Prin urmare, pentru a nu pierde viitoarele „resurse umane” si a le cultiva eficient, statul a incercat o stratagema prin care acesti copii sa creasca intr-o familie. Si aici a aparut situatia cu asistenta maternala prin care o femeie e platita sa joace cat mai bine rolul unei mame adevarate pentru acesti copii. Din aceasta cauza asistenta maternala sa primeasca bani mai multi decat primeste o mama naturala ca ajutor social (alocatie) pentru cresterea copilului. „Alocatia” e de 300 de lei. Salariul unui asistent maternal este de cel putin 1.263 lei. Am inteles ca femeia de care Sorina se atasase matern primea undeva la 1600 de lei.

Statul e escroc, ca intotdeauna: mama naturala ramane cu copilul indiferent de suma primita. De aceea „alocatia” e mai mica decat salariul de asistenta maternala. Cand un copil e de cateva luni si era mai mult de munca la cresterea lui, e mai greu cu adoptatul. Multi vor sa adopte copii cand deja sunt mai mari si pot sa-si poarte singuri de grija. Asa ca statul da bani mai multi celor care vor sa se ocupe de copil atunci, cand nu-l vrea nimeni. Dupa ce creste un pic si nu mai are nevoie de ingrijire speciala, atunci sar si ofertele de adoptie. Pe langa asta, statul mizeaza si pe intarirea legaturilor afective pe care orice adult le dezvolta cu un copil. Statul se comporta efectiv ca un golan la agatat fete, in acest caz. Intai isi arata partea buna, incurajeaza apropierea dintre copil si adult, la fel cum golanul isi arata ceasul cu cristale, eventual vreo masina scumpa, ca s-o impresioneze pe victima, in timp ce el locuieste intr-un grajd… Dar, dupa ce aceasta legatura se stabileste, si statul are interes sa treaca de la salariul de asistent maternal la alocatia de 300 de lei. Si pentru economia la banii astia, el e dispus sa calce peste cadavre, adica sa ameninte mama adoptiva atasata cu luarea copilului. Asa s-a intamplat cand acestei femei i s-a propus infierea Sorinei, altfel ea va fi infiata de alta familie. E pur si simplu grotesc.

Desigur, perspectiva unei retributii mai mici nu a incantat-o pe aceasta mama adoptiva. Si din aceasta cauza a refuzat infierea. Acum, cand a iesit la lumina grotescul si lipsa de inima a unui intreg sistem represiv, pornind de la procurori, politisti si „profesionisti” ai protectiei copilului, vad ca propaganda media vrea sa ne induca ideea ca aceasta mama ar fi fost una denaturata. Refuzul ei de infiere a fetitei se vrea a fi transformat in lipsa de sentimente cu care aceasta femeie s-ar raporta la ea. Ni se servesc semne de neglijenta, precum malnutritie sau afectiuni medicale pe care familia ei nu le-a putut rezolva. Insa numai vorbele ei spun totul in acest noian de minciuni si mizerii facute de aceste jeguri umane care actioneaza in haita: „Mami, nu vreau sa plec!”. Uitati-va la aceasta fotografie si vedeti insusi destinul acestui popor: un procuror si un politist rapesc pur si simplu un copil din sanul familiei sale de care s-a atasat. E ca si cum niste interlopi traficanti de femei rapesc tinere de pe strada pentru a le prostitua. E de Kafka.



Nu credeti in manipularea cu neglijenta! Aceasta femeie s-a atasat de copil si din cauza asta a riscat totul pentru a ramane cu el. Asa cum orice femeie normala face. Probabil ca initial a dorit banii. Insa, dupa atasamentul matern, acestia nu au mai contat si ea a trecut pe modul kamikaze pentru a-si apara copilul. Adica ceea ce face orice mama. Daca ea ar fi fost doar o profitoare care-si neglijeaza copilul, pur si simplu ar fi luat altul, dupa aceeasi reteta. De fapt asa ceva se intampla. Aceasta tara e plina de copii abandonati, sau lasati cu bunici absenti. Dar uite ca aici s-a produs o legatura pe care acesti grobieni de lux nu pot sa o inteleaga.

Asistenta maternala care a preluat-o pe Sorina spre crestere practic s-a atasat de ea, la fel cum s-a intamplat si invers. Desi nu este mama sa naturala, ea a devenit mama emotionala si are exact acest rol. Separarea de familie este una dintre cele mai traumatice experiente prin care un copil poate trece. Cel mai popular tratat de clasificare a tulburarilor psihice,respectiv „Manual de Diagnostic si Statistica a Tulburarilor Mintale” (DSM), are in ultima editie , a 5-a, "Tulburarea anxioasa de separare". Si am sa citez de la pagina 192:

"Atunci cand sunt despartiti de persoanele de atasament, copiii cu tulburare anxioasa de separare pot manifesta retragere sociala apatie, tristete sau dificultati de concentrare la teme sau joaca. In functie de varsta, indivizii pot prezenta frica de animale. monstrii, intuneric, hoti, spargatori, hoti de copii, accidente de masina, calatorii cu avionul, si alte situatii pe care le considera periculoase pentru familie sau ei insisi. Unii indivizi sufera de nostalgie si au un sentiment de disconfort pana la durere atunci cand sunt plecati de casa. Tulburarea anxioasa de separare la copii poate conduce la refuzul scolar”

„Specialistii”, de la politicienii care au facut o asemenea lege, la cei cu locuri caldute in institutii specializate in protectia copilului n-au habar de o astfel de realitate a angoasei de separare. Nu ma uit la TV, dar n-am vazut o pozitie critica a lor fata de aceasta lege pana acum. Psihologii! Unde sunteti ba, psihologilor! Ati uitat de angoasa de separare? Sau va intereseaza doar „psihologia manipularii eficiente” practicata de spionii de (de)serviciile secrete?

Citez din comunicatul absolut hidos oferit de Curtea de Apel Craiova:

„(…) numita S.M., la domiciliul acesteia din orasul Baia de Arama, jud. Mehedinti, care a impiedicat-o in acest mod pe minora S.S. sa beneficieze de afectiunea si mijloacele materiale ale parintilor sai adoptivi S.G. si S.R. - E,”

Mai jos se poate citi:

„S-a apreciat ca, prin atitudinea sa, asistentul maternal S M a obstructionat punerea in executare a dispozitiilor unei hotarari judecatoresti, incalcand, totodata, dreptul minorei S.S. la respectarea vietii de familie si adoptand o atitudine comportamentala, care a avut un efect negativ asupra dezvoltarii acestui copil. In acest sens s-a mai aratat ca atitudinea si actiunile asistentului maternal S. M. au dus la ingreunarea procesului de acomodare dintre minora si familia adoptatoare, aceasta influentand negativ fetita cu privire la formarea unei imagini reale asupra familiei de adoptie, a adus diverse acuze si a adresat cuvinte jignitoare specialistilor institutiei, la intalnirile de acomodare dintre minora si familia de adoptie, de fata fiind si minora S.”

Cititi intreg acest comunicat si minunati-va cum poate un cyborg din patura represiva sa judece! Ganditi-va ca acesti imbecili decid soarta noastra a tuturor. Va dati seama ce grad de mojicie exista la nivelul acestui nou tip de lingai de lemn ai noului regim! Cu cuvinte precise si sigure, intr-un stil juridic exact, ni se inoculeaza ideea ca de fapt mama emotionala ar fi vreo satana care ar fi rapit copilul, si nu invers. De fapt aceste institutii pur si simplu au trecut la tactici mafiote de hartuire si intimidare a acestei familii pentru a lua copilul de acolo. Ca niste recuperatori camatari, aceasta gasca de mafioti au asteptat copilul la scoala in asa fel incat micuta a ajuns sa-i ceara educatoarei s-o ascunda sub catedra de frica rapitorilor. Si iata cum descriu ei aceasta fapta:

„In acest sens s-a mai aratat ca atitudinea si actiunile asistentului maternal S. M. au dus la ingreunarea procesului de acomodare dintre minora si familia adoptatoare, aceasta influentand negativ fetita cu privire la formarea unei imagini reale asupra familiei de adoptie, a adus diverse acuze si a adresat cuvinte jignitoare specialistilor institutiei, la intalnirile de acomodare dintre minora si familia de adoptie, de fata fiind si minora S. S., si a facut afirmatii jignitoare cu privire la etnia si sanatatea mentala a acesteia.”

Mai jos observam tactici de adevarata politie politica, specifica parintilor lor care i-au bagat in aceste functii pe acesti grobieni:

„(…) au solicitat efectuarea de cercetari fata de numita S.M. sub aspectul infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, alin. 2 si alin. 3 lit. c din Codul penal, si sesizau faptul ca aceasta a retinut-o, in mod abuziv, pe minora S.S. la domiciliul sau, afectand grav interesele legitime ale minorei, care nu are discernamant, si i-a creat o stare psihica de spaima in legatura cu proprii parinti, ulterior numita S.M. fiindu-i desfacut si contractul de munca de asistent maternal si fiindu-i retras atestatul de asistent maternal de catre D.G.A.S.P.C. Mehedinti.”



Smulsa de langa mama sa emotionala de catre resorturile unui sistem represiv, acest copil a ajuns in cateva zile oglinda noastra a celor care nu si-au vandut sufletul si demnitatea pentru niste arginti. Cred ca Sorina este leit-motivul omului simplu in general, pus in situatia de a servi un stapan sau altul, fara optiunea de a ramane independent. Romania este un izvor de sclavi pentru Occident. Sorina a fost rapita din sanul familiei sale emotionale la fel cum negrii africani erau rapiti din locrurile de bastina si vanduti ca sclavi in Americi acum cateva secole. Asta s-a dorit inca de la bun inceput. Pentru asta sunt platiti cu salarii babane cei din Politie, Ju$titie si spionii urmasi ai securistilor, care guverneaza totul din umbra in Romania . Sunt platiti sa ne vanda pe toti la fier vechi. Promisiunile unei vieti demne s-au concretizat in prigoana dupa deportari economice ale slabilor sociali  .


June 22, 2019

Romania la Campionatul European de Fotbal sub 21



O noua generatie de aur pare ca scoate capul pe portile afirmarii in aceste zile la Campionatul European de Fotbal sub 21 de ani din Italia. Nu ma asteptam la asa ceva in conditiile in care statul roman a „privatizat” sportul, adica l-a lasat de izbeliste. Nu se mai face sport ca urmare a investitiilor publice, ci a celor private, personale. Adica cele facute de parintii celor ce decid sa faca sport. Dupa ce auzeam intamplator de la niste juniori de la Steaua in urma cu cativa ani , ce s-a intamplat recent e chiar o minune. Si minunea s-a intamplat pentru ca in locul fitelor premature cineva a pus mai presus constructia unei mentalitati. Echipa asta a fost facuta de marea noastra legenda vie, Gheorghe Hagi cu proiectul sau Academia G Hagi/Viitorul Constanta. Fiul sau Ianis, Florinel Coman , Al. Cicaldau, Tudor Baluța sau Cristian Manea sunt pur si simplu coloana vertebrala a acestei echipe formate de Hagi. Asa ca, mai pe mucles daca se poate, voi marii destepti din filosofia si specialisti in lingvistica romaneasca, care nu contati pe plan international! Da, stiu ca G. Hagi nu e specialist in dictie, nu trebuie sa ziceti voi. Dar de multe ori asta si pentru ca gandeste mult mai repede , si limba lui nu tine pasul cu ideile lui repezi. La voi, geniilor, e invers: repetati steril cuvinte goale fara idei.

Ce bine ar fi daca ati face si voi in domeniile voastre ce a facut Hagi intr-al lui! Iata cu dupa ce a fost artizanul generatiei de aur din postura de jucator, acum Gica pur si simplu cladeste o nationala din postura de formator si antrenor. Ma gandesc unde am fi fost daca mafiotii de lux din politica romaneasca dsrgeag l-ar fi lasat si pe Gica Popescu sa-si faca o scoala de fotbal…



Antrenorul Mirel Radoi s-a dovedit a fi foarte inspirat in schimbari, introducand in ambele meciuri spre final jucatori care au facut diferenta si au inclinat balanta in favoarea nationalei noastre. Insa declaratiile de la sfarsitul meciului cu Anglia, il arata inca necopt ca antrenor:



Da, Romania are sanse mari sa prinda semifinala si un loc pe podium. Pana acum s-a dovedit a fi cea mai spectaculoasa echipa de la acest turneu, alaturi de Germania. Dar sa nu uitam ca avem inca multe probleme in defensiva. Si englezii au aratat lacune. Chiar mai mari decat ale noastre. Practic 2 goluri au fost cadouri, unul dintre ele oferit pe tava de portarul lor care a scapat mingea in poarta la sutul de la distanta al lui Coman. In schimb, portarul nostru Ionut Radu a facut minuni si de data asta, dupa cum a facut si in meciul cu Croatia. Daca englezii inscriau jumatate dintre ocaziile pe care le-au avut, nu stiu daca puteam scoate un egal. Posesia lor a fost de 65 %, ceea ce trebuie sa ne dea serios de gandit ... Practic n-am construit mare lucru, am stat la panda pentru a-i surprinde pe contratac. Cam ce jucam si in anii 90. Cred ca daca ne formam echipa pe constructie si mai putin pe contratac puteam sa ajungem mai sus decat atunci la ce talente au fost atunci. Da, ce-i drept am aratat spectaculos in unele meciuri din CM 94 si 98. Dar uite ca asta s-a intamplat odata cu elementul surpriza, impotriva unor echipe care ne-au tratat de sus. N-am mai putut trece de cele care ne-au luat in serios. Asa ca ar fi mare pacat sa jucam si acum pe aceeasi strategie. Mult mai lucid mi s-a parut insusi cel care a facut diferenta, probabil omul meciului acestei victorii, Florinel Coman:



Asa ca sper ca Radoi sa poata sa-i tina cu picioarele pe pamant pe acesti tineri si neexperimentati jucatori pentru ca n-au castigat inca nimic. Daca reusesc asta ei au o ocazie unica de a prinde un podium la acest turneu, ceea ce inseamna o performanta nemaiatinsa de peste 30 de ani, din timpul echipei de tineret in care juca Balint, ce a pierdut stupid in semifinale, cu gandul la castigarea titlului. Chiar daca nu vor reusi mare lucruri in urmatoarele meciuri, baietii astia ne vor aduce din nou acolo unde am fost acum 20 de ani, capabili sa ne luptam de la egal la egal cu marile forte ale fotbalului mondial. Si asta e cel mai important.

Din pacate, nu stiu daca ma mai pot bucura, ca atunci… La cat suntem de dezbinati ca natiune, si la cati nemernici am putut sa vad printre noi, chiar nu stiu daca mai pot striga cu aceeasi pasiune ca in anii 90 „Hai Romania!”. Nu mi-as fi inchipuit in anii 90 ca printre noi exista asemenea canalii…

Actualizare 24-06-2019: Romania a reusit sa termine prima in grupa dupa ce a facut egal cu Franta, 0-0, dupa un joc tacticizat, bazat pe aparare. Asta arata ca Radoi are stofa de antrenor, si a stiut ce sa le spuna jucatorilor pentru a juca mai mult defensiv. Romania putea chiar marca pe un contraatac dupa ce Franta a presat si a fortat victoria. Acel moment a fost un semnal ca suntem periculosi pe contraatac si ca ne putem califica inclusiv cu 9 puncte, inscriind Frantei. Ceea ce i-a convins pe francezi sa nu ne mai preseze si sa se multumeasca si ei cu 7 puncte si locul 2 in grupa.

Actualizare 27-06-2019: Astazi Romania a pierdut semifinala cu Germania, 2-4, dupa o repriza 1 de vis, terminata cu scorul de 2-1. Partea proasta e ca 2 din cele 4 goluri s-au datorat unor greseli individuale, iar celelalte 2 primite din faze fixe. Greselile au fost o pierdere a mingii in preajma careului lor, atunci cand atacam, si un fault inceput in afara careului si continuat in careu de catre Ianis Hagi. Acest ultim fault a aparut pentru ca echipa era rupta la mijloc, nefiind nimeni ca sa intampine adversarul, cand Romania conducea cu 2-1. E gresit sa ataci in acest fel in situatie de avantaj. Primul gol al nemtilor a venit la fel, pe superioritate numerica la mijloc.

La seniori, acest mod de a te duce orbeste peste adversari e un semn de nepricepere a antrenorului. Insa, la acest nivel cred ca mentalitatea asta Kamikaze era singura care ne putea trimite in finala. Germania are niste fundasi uriasi care pot juca cu brio la seniori. Nu pot fi depasiti prin atacuri pozitionale, construite cu migala de jucatorii nostri. Daca Romania era Spania, cu Unai Nunez care joaca de ani buni la Athletic Bilbao, cu Fabian care joaca la Napoli, cu Ceballos si Vallejo care joaca la Real Madrid (in ciuda sezonului dezastros facut de acest club) , cu Pablo Fornals care joaca la West Ham United (chiar daca in acest sezon a retrogradat din Premier League), cu Junior Firpo curtat de acest club si care joaca curant la Betis Sevilla, cu Mikel Oyarzabal care joaca la Real Sociedad sau cu Martin Aguirregabiria de la Deportivo Alaves. Daca ai astfel de echipa atunci poti sa ataci sistematic Germania. Dar ai nostri jumatate joaca in campionatul intern si restul prin ligile inferioare din campionatele puternice.

Nu ne-am inecat deloc”ca tiganul la mal”, asa cum spun cei care nu urmaresc acest sport sau nu joaca ei insisi. Vorbim de o semi-finala de Campionat European. Croatia si Anglia pe care le-am batut in grupe sunt echipe bune. Dar Franta, Spania si Germania sunt peste noi in acest moment. Nu stiu cum va fi in viitor, dar acum nu putem emite pretentii mai mari. Oricum, ar fi minunat daca in viitor nationala noastra s-ar situa intre primele 4 din Europa. Faptul ca ne-a batut o echipa a Germaniei net superioara, nu e un esec. La ce baze sportive au ei acolo, si la ce haos e in Romania, e chiar o minune ca i-am condus la pauza. Dintre toate tarile prezente la acest turneu final, Romania e cea mai dezavantajata in materie de investitii in sport. Asa ca multumiti-i lui Hagi ca a pus osul la crearea acestei generatii. Nu mai deplangeti faptul ca aceasta echipa n-a aratat o situatie mincinoasa! Romania e la pamant.

Asa ca Radoi a facut bine planul de joc. Daca juca mai prudent, mai „matur” nemtii ne puteau marca astfel, prin presiune constanta. Si ne si pierdeam astfel faima de echipa spectaculoasa de la acest turneu. Nu mai vreau o echipa nationala ca in anii trecuti care sa se apere si sa strice jocul adversarei. Prefer o nationala care sa primeasca 3-4 goluri dar sa arate si ea spectacol in viitor, chiar daca pierde calificarea. Oricum, cu toata „strategia”, nationala Romaniei a avut „onoarea” de a avea cele mai slabe statistici in ultimii 10-15 ani cand s-a intamplat sa se califice la un turneu final.

Nu mai vreau astfel de calificari si joc. Vreau un joc deschis si placut si la tineret si la seniori. Asa ca, da, decat un 1-0 sau 2-0 sec cu Germania, prefer acest 4-2 in care am aratat ceva. Jucatorii nu si-au atins potentialul maxim, iar o astfel de mana libera ar fi putut sa le insufle o accelerare a motivarii si valorii. Era singurul mod prin care puteam ajunge in finala. N-a fost sa fie. Poate in viitor. Desi o astfel de performanta nu reflecta deloc starea sportului romanesc, si ar fi un rezultat mincinos pentru Romania.

June 19, 2019

Baldovin Concept cenzurat de Facebook. Multumesc pentru ajutor!



De cateva zile „Baldovin Concept”  se afla sub atac. In acest moment nu poate fi publicat pe Facebook. Orice articol de acolo e tratat ca violator al „standardelor comunitatii”. De 12 ani de cand scriu acolo, n-am primit niciodata vreun avertisment, si, dintr-o data, tot continutul sau devine impotriva „standardelor comunitatii”. Orice link din baldovinconcept este refuzat de aceasta retea de socializare pe acest motiv. Practic asta e o forma de cenzura. Nu am avut pana acum genul asta de probleme. Dar iata ca odata cu luarea amploare a baldovinconcept, a aparut si aceasta situatie. Da, in ultimul an am publicat o serie de articole referitoare la compromisurile pe care sistemul le face cu marii criminali, sadicii ucigasi de femei  . Am criticat societatea contemporana pana acum de pe baze etice. Insa, in acest an am facut-o de pe baze criminalistice si psihopatologice. Asta „doare” mai rau ca morala. Temele pe care le-am abordat sunt foarte sensibile si au avut succes. Asa ca arhiva mea de articole teoretice specializate a deranjat pe cativa.

pe pagina Facebook



 pe cont Facebook


Dar ea nu incalca standardele comunitatii Facebook. Doar daca aceste standarde inseamna refuzul adevarului. Nu cred totusi ca asta ar insemna standardele comunitatii Facebook. Mai exact, dupa cum se vede in printscreen-ul de mai sus, baldovinconcept ar fi spam. Pai hai sa vedem ce inseamna acest cuvant dupa dexonline

"spam s. n. E-mail nesolicitat cu conținut irelevant trimis unui numar mare de destinatari, de obicei avand conținut publicitar. ♦ p. ext. Publicitate nesolicitata primita prin poșta sau afișata pe site-uri. – Din engl. spam."

Am primit multe mesaje de a permite reclame pe baldovinconcept, in schimbul unei sume de bani, la fel ca si pe acesta sau Arte  . Le-am refuzat fara sa stau pe ganduri. Si aceste continuturi vor ramane fara reclame atata timp cat voi putea alege asta. Ce vinde baldovinconcept pentru a fi publicitate nesolicitata? In schimb putem vedea cum Facebook ne baga discret pe gat reclame, sau cum dirijeaza „News Feed”-ul in functie de „boost”-ul, pe care aceasta retea se angajeaza sa-l faca in schimbul unei sume de bani. Eu unul am descris modul in care ei au pompat artificial „like”-uri in celebra companie de cianurare RMGC  , care voia sa distruga Rosia Montana. Unde e spam-ul Facebook? La mine sau la tine?

Astfel de situatii apar datorita modului de functionare a Facebook. Orice continut de pe Facebook poate fi interzis, macar si temporar. Metoda e simpla: raportarea in bloc catre Facebook. Aceasta retea nu are suficienti oameni care sa verifice toate raportarile. In schimb daca exista un numar de raportari in masa, niste coduri de programare (roboti) fac acest lucru automat. Asa daca numarul de raportari este mai mare decat aprecierile, atunci un continut de pe Facebook poate fi mai intai depublicat (adica vizibil doar de cel care publica). Apoi, dupa revizuirea sa de catre o echipa de angajati Facebook, acel continut poate sters definitiv. Desigur, baldovinconcept e publicat original pe Google si nu risca sa fie sters definitiv. Dar, dupa cum vedem, nu-l mai accepta Facebook.

Asa ca as avea nevoie de la dvs., cititorii de contracarare a acestei masuri, spre contra-raportare catre Facebook pentru a revizui continutul de pe baldovinconcept. Va rog sa postati un articol de pe baldovinconcept pe Facebook, oricare! Nu conteaza unde, si nu conteaza ce audienta setati. Poate ramane si pe privat. De fapt, Facebook va refuza sa-l posteze. Va va afisa mesajul "Aceasta postare contravine Standardelor Comunitare, astfel incat nimeni altcineva nu il poate vedea”. Ei bine, sub acest mesaj exista doua butoane: unul dintre ele este "Cerere de revizuire" (sau via "news feed"- "see options!", dupa cum se vede in printscreen-ul de mai sus); va rog sa dati click pe acel buton pentru a informa echipa Facebook ca robotii lor si cei care au raportat baldovinconcept au gresit. Daca vor exista cat mai multe contracte de raportare, acest spatiu va primi o recenzie de la echipa Facebook si va putea sa fie publicat din nou in aceasta retea.



Cunosc destul de bine fenomenul raportarilor in masa din postura de editor la cateva pagini de fani Real Madrid. Iata aici cea mai de succes mema a mea  , facuta acum 3 ani. Am vazut cum Facebook poate sterge o pagina. Imi vine in minte exemplul unor admini imaturi ai unor pagini fan-base care se certau pe editorii ce lucrau la ambele pagini. Aceste pagini aveau in general cam acelasi public. In general acest public aprecia o postare pe prima pagina si nu o mai aprecia cand o revedea pe a doua. Asa ca se crea un fel de concurenta pe „like”-uri. Fiecare voia ca un astfel de editor sa publice prima data pe pagina lui. Asa ca adminul principal a inceput sa se agite si sa ameninte editorii cu excluderea. Unii au fost esclusi, altii au plecat ei. Si, ca drept razbunare ambiisi-au sters unul altuia paginile. Ca la gradinita. Metoda e simpla: intr-un moment de sarbatoare, ca de revelion, de exemplu, unul dintre ei deghizat intr-un editor a publicat pe pagina rivala un continut rasist. Apoi, de pe un alt cont, a dus respectiva postare pe un forum antidiscriminare. Toti userii au raportat pagina la Facebook. In urma raportarilor multiple Facebook intai depublica pagina in urma unor roboti IT. Ei nu judeca daca raportarile sunt pe bune, ci reactioneaza doar la numarul raportarilor. Adica nu mai e vizibila decat administratorilor.

Desigur, adminul principal face recurs, care se judeca de o echipa tehnica cam dupa 2-3 saptamani. Si uneori pagina e republicata, alteori stearsa. Desigur, pagina cu continut rasist n-a avut nicio sansa cu toate ca adminul scria zilnic, ca ea are alt continut, si nu politica. Alteori nu se judeca deloc, asa cum a patit Oreste, care si-a pierdut astfel pagina fara ca Facebook sa se oboseasca sa vada daca ar fi facut ceva gresit. Contul lui Malin Bot a fost si el blocat temporar in urma raportarilor masive.

Nu stiu exact daca raportarea vine de la niste antifeministi/sadici sau de la niste feministi radicali pe care de asemenea i-am cam sifonat in acest studiu. Am avut o dezbatere cu ei chiar cu cateva zile inainte de evenimentul asta. Si s-au cam incalzit. Ba chiar au disparut anumite comment-uri de-ale mele exact in toiul dezbaterii. De fapt Facebook a blocat orice flux dinspre baldovinconcept, si asa au disparut commenturile. Omul cu care dezbateam in principal mi-a zis ca nu le-a sters el, si initial l-am crezut. Dar dupa aia mi-am adus aminte ca au mai disparut niste commenturi de la o alta dezbatere de la care am plecat acest studiu. Asa ca ulterior nu l-am mai crezut. Le-am spus ca e foarte probabil ca ei sa fi facut acele raportari, dupa modelul descris mai sus. Adica prezentat intr-un grup si spus, uite un continut antifeminist, ca asa ma vad ei pe mine. I-am testat ulterior sa vedem daca au raportat sau nu, cerandu-le simbolic sa faca un printscreen despre cum raporteaza ei la Facebook ca baldovinconcept are un continut ce nu violeaza standardele comunitare. Si aici s-au cam dat de gol, refuzand sub pretextul ca nu vor sa promoveze continutul sau „oarecum discutabil” , desi le-am sugerat sa faca asta cu audienta de „only me”. Deci nu era nevoie sa faca nici un fel de promovare. Dar probabil ca au fost prea mandri sa mai faca si calea intoarsa, probabil de teama ca Facebook sa-i pedepseasca cu banare pentru mesaje contradictorii, sau s-ar fi simtit umiliti in forul lor interior. Din reactia lor sunt semne ca ei ar fi inceput asta.



Buna intrebarea de final. Desi tema era alta, respectiv aceea de a da sansa oponentului dezbaterii sa se exprime. Eu am facut treaba asta dinainte, analizand in detaliu ideologia „feminismului extremist” (pe langa cea a celui moderat, perfect justificata). Si, per total, ma sacrific. Iar faptul ca am stat un an de zile pentru a studia modurile în care pot fi îmbunatatita siguranta femeilor, arata acest lucru. Dar, nu sunt de acord sa primesc lovituri fizice sau morale pentru acuzatii false cum ca eu as fi facut crime împotriva femeilor.

Din reactia lor sunt semne ca ei ar fi inceput asta. Dar, chiar daca ne-am aflat pe pozitii divergente, cred ca textele scrise in ultimul an pe baldovinconcept deranjeaza un adversar comun si pentru mine si pentru ei: sadicii ucigasi. Ei au o anumita inclinatie pentru jocuri erotice sado-maso, insa sunt convins ca nimeni dintre ei nu e vreun sadic ucigas ascuns. Doar ca probabil ca sunt confuzi fata de ce am scris despre sadismul extrem. Oricum, nu conteaza. Important e ca am nevoie de la cititori de o contraraportare. Si, dupa ce am regretat ca am impartit in 3 spatiile unde scriu, iata ca acum ma bucur. De pe Opinius pot sa public pe Facebook. Asa ca va rog inca odata sa il raportati de bine! Intrati in Facebook, postati un articol, primiti mesajul de refuz, si apoi click pe "Cerere de revizuire"! Dureaza un minut. Multumiri. Va imbratisez.

(Editare ulterioara) Multumesc frumos pentru sustinere! baldovinconcepte din nou publicabil pe Facebook in urma contraraportarilor ca spatiu sigur si a cererilor de revizuire pe care atat eu cat si cititorii le-au trimis zilnic robotilor Facebook. O sa vedem daca vor mai aparea astfel de raportari in viitor.

June 13, 2019

Starea natiunii in perioada post-europarlamentare+referendum



De cand cu doritele „privatizari” si trecerea de la „economia centralizata” la „economia de piata”, Romania nu mai are nici una nici alta. Industria e un morman de fiare vechi. Noi ca tara traim din imprumuturi. Traim e datorie. Economia noastra nu produce cat consuma. Producem si vindem cate ceva la export, insa exporturile sunt departe de a acoperi importurile. Iar asta inseamna deficit comercial. In mod normal ar trebui sa avem inflatie mult mai mare decat este acum, conform cu acest urias deficit comercial ce reiese in urma cheltuielilor pe importuri si castigurilor din exporturi. Nu avem inflatie tocmai pentru ca in tara noastra UE pompeaza bani.

Nimeni n-ar face asa ceva in mod normal. Adica un imperiu sau o entitate sociala nu cucereste-anexeaza un teritoriu daca iese in pierdere. De ce face UE asta cu Romania? Pentru resurse. Mai dam niste paduri. Mai niste petrol extras cu redeventa 0. Dar cele mai valoroase sunt „resurse umane”. Si nu neaparat pentru cele prezente, desi in Occident multi romani muncesc ca hamali, constructori, agricultori, ingrijitori de batrani si gunoieri. Adica acele joburi pe care occidentalii nu le iau. Exista si alti, mai putini, care lucreaza in cercetare si domenii de elita in general. O sa auzim de ei de acum incolo.



O guvernare sau alta nu schimba datele problemei intr-o tara ca Romania. Pentru ca, de fapt nu ai ce guverna. Nu ai economie sustenabila care sa produca suficient pentru exporturi. Nu ai un plan economic de dezvoltare pe care sa-l administrezi ca politician. Toata tevatura politica de dupa 1989 incoace e menita sa creeze un pret cat mai profitabil pentru UE in acest schimb contra resurselor naturale si umane ale Romaniei. UE ne da bani doar atat cat sa nu ne revoltam si sa irosim „resursele umane” intr-un razboi civil. UE si intreaga „democratie occidentala” are si ea oroare de protestatari, precum dictatura clasica. O similaritate surprinzatoare dar fecunda in concluzii. Dar, spre deosebire de aceasta, democratia pare ca ii ignora. Ceea e iarasi ingrijorator. Insa in realitate trepideaza la existenta nemultumitilor mai mult decat orice altceva. Oamenii in strada arata faptul ca sistemul e incapabil sa le preia doleantele sau sa le ofere ceea ce promite mincinos ca le ofera. De aceea, sau le acorda drepturi.

Din pacate noi suntem inca fraieri rau ca popor. Mult prea multi oameni din aceasta tara nu reusesc sa-si dea seama de un lucru evident ca lumina ochilor, si cad in denegare. Ce-i drept, desi e un lucru clar, informatiile gresite cu care suntem indoctrinati pe toate canalele de propaganda ne fac imuni la acest adevar. Mare parte dintre noi ca popor nu putem vedea dincolo de nivelul politicienilor. Estimez ca peste jumatate. Pentru unii dusmanul poporului e reprezentat de asistatii social si bugetarii, votantii PSD, care ar fi controlati de catre Rusia. Ei ar secatui financiar tara, primind bani fara sa produca. Pe cand, dimpotriva ei, lucrand in sectorul privat, ar produce adevaratii bani. Pentru ceilalti dusmanul poporului sunt toti strainii impreuna cu Soros, care vin sa ne cumpere.

Pai sa ma explic cat de …, sa-i zicem, naivi suntem! In ceea ce priveste pe primii, stati calmi ca numarul de bugetari e de 1.231.089 oameni  . Numarul asistatilor sociali care nu lucreaza nu e de ordinul a peste 10 milioane, asa cum credeti voi Moise Guran si Lucian Mandruta. Cei mai multi dintre cei care primesc ajutoare sociale lucreaza, iar banii sunt in forma de alocatii pentru copii si concedii de maternitate. Numarul celor care nu lucreaza si primesc ajutor social (venit minim garantat) este de sub 200 000 de oameni, conform „Agentiei Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala” . Iata ca „bugetarii sunt o minoritate neasteptata. Apoi, nu sectorul privat face banii, ci bancile, in special cele centrale. „Privatii” sunt doar motivati sa munceasca cu ei. Ia uitati-va pe acest deja vechi documentar  sa vedeti cam care sunt mecanismele de creare a banilor! Uitati total de legenda cum ca voi ati tine bugetarii in spate! Ocupati cum sunteti cu munca de birou, poate ca n-ati vazut, dar nevoile generale ale unei tari sunt mult mai multe decat IT si hartoage, precum credeti voi. Nu o zic cu rautate, vreau doar sa va descriu orizontul din afara livezii muncii voastre, unde voi nu mai vedeti. Uitati-va la cate folositi zilnic incepand de la strada sau mijloacele de transport in comun, supermarketul de seara si alte shoppinguri, precum si de iesirile voastre din oras in timpul week-endului! In afara de telefoanele pe care le folositi tot voi, din timpul calatoriei, sunt sigur ca restul de servicii pe care le folositi nu sunt IT si hartoage. Iar cei 200 000 de asistati social chiar n-au ce sa faca cu IT-ul si hartoagele voastre. Nu stiu sa citeasca si nici smart-foane n-au. Nu le faceti voi nici hainele (vin second hand din afara) nici mancarea, si nici alcoolul de la carciuma din sat. A, si sa nu uit! Uitati si de Rusia! Are cea mai mica densitate de populatie. Nu are nevoie de noi teritorii.

In ceea ce priveste pe votantii PSD, cum de credeti ca v-ar putea apara un partid de hoti? Chiar nu va prindeti ca averile lor sunt luate din drepturile voastre? Vi-a bagat Antena 3 in cap ca #rezist sunt platiti de Soros, hm? Hai, fiti copacel atenti catre familiile Rockefeller si Rothschild, ca Soros e esalonul 2! Toti suntem platiti de astia prin Banca Federala. De acolo vin banii. Ati vazut ca scrie in romaneste pe banii nostri, insa fara suportul lor, acestia n-ar valora mai nimic. Romania nu poate mentine o moneda stabila fara acest sprijin. Asa ca uitati naibii de antenatrismul „te plateste Soros”! Nu le mai reprosati asta corporatistilor si protestatarilor antiPSD! Mai bine ati iesi si voi sa va strigati nemultumirea, decat sa va multumisi cu 200-300 de lei pe care primarul va pacaleste ca ii da de la el sau de la partid! Va plangeti ca va cumpara strainii, dar uite ca pentru 50 de lei iesiti la oras sa-l sustineti pe un infractor ca Dragnea. Cum vine asta? Stati linistiti voi, ca nu va cumpara nimeni ca sclavi pe voi, cei care in mare parte nu vorbiti o limba straina! Se taie padurile si se ia petrolul gratis din Romania, da. Dar asta nu va afecteaza pe voi. Puteti sa va retrageti linistiti in padure si sa traiti traditional daca ati vrea. Dar, na… sticlele cu alcool de la carciuma din sat si telenovelele sunt mai tentante…



Manipularea este intr-adevar colosala. Dar iata ca si noi ca popor suntem un material ideal de manipulat. Si aici ma includ cu voiosie si pe mine. Cu toate cartile mele de psihologie citite si apoi scrise, mi-am dat seama de aceste mecanisme sociale  abia dupa ce Basescu a ramas in functia de presedinte cu mai putin de 10 % credibilitate populara si proteste de strada. Tarziu. Foarte tarziu.

Jocul de teatru al lui Dragnea si PSD, a fost menit sa ii atraga intr-o fenta pe cei mai multi dintre noi. Fenta e ca din cauza coruptiei politicienilor nu am avea noi o tara decenta. Pai ia faceti un calcul! Cat au furat politicienii? 500 milioane? Un miliard de Euro? Pai asta e insuficient pentru a face o tara decenta. Daca politicienii n-ar fi furat, viata noastra n-ar fi fost cu mult mai buna.

In acesti 3 ani de guvernare romanii au fost foarte fraieriti sa creada ca problemele noastre ca natiune ar veni exclusiv de la Dragnea si acolitii sai. Si eu am crezut asta in adolescenta; comunistii nu lasa statul de drept sa functioneze, imi spuneam. Apoi au venit „ceilalti” si n-au schimbat nimic in mentalitate si mod de lucru. Ba dimpotriva, marile scaderi ale nivelului de trai s-au intamplat exact atunci cand am crezut c-am scapat castigatori in cursa pentru a prinde Europa de picior, si am scapat de comunisti. Poate urmata de scaderea si in sectorul privat. astia mai in varsta isi aduc aminte de disponibilizarile masive venite odata cu guvernarea CDR. Toata lumea credea atunci in privatizare, dar privatizarea era de fapt un nou cuvant pentru faliment si lichidare. Mii de companii de stat au fost inchise astfel, sub masca privatizarii. Si asta iar aduce un semn de intrebare pe care prea putini si-l pun: adica administrarea proasta a statului aduce pierderi si restrangerea din activitate, cu disponibilizari, dar cu unele departamente profitabile. Apoi, vine un investitor strain, cumpara compania si o inchide de tot. Cum se face ca un patron e mai prost administrator ca statul? Nu e ciudat? Ba e. Exceptand cazul in care asta ar fi fost planul de la inceput.



Tot ce fac politicienii e sa ne fure increderea si sa ne multumim cu putin, fara sa protestam. Poate ne aducem aminte de scaderea cu 25 % a salariilor in sectorul de stat, in regimul Basescu. Regim care, oh da, ne-a scapat de regimul dictatorial Nastase. Vai ce entuziasm! Iar am scapat de comunisti! Vad ca memoria noastra populara e atat de scurta incat pe fiecare deceniu, noi facem cate-o revolutie anticomunista. Ba da’ parca mai facuseram una, nu? Autoiluzionarea noastra a fost atat de mare incat am tacut si in 1996 si in 2010. Am crezut in alta gogorita, cum ca Tariceanu ar fi dat salarii si pensii prea mari inainte, si s-a terminat visteria. Ba da’ prosti am mai fost! Am stat ca oile in loc sa iesim in strada masiv si sa protestam. Adica Basescu spunea ca regimul Nastase trage tara in jos cu dictatura lui si cumpararea presei prin publicitate. Cu asta a castigat alegerile in 2004. Dupa 6 ani, Basescu duce nivelul de trai sub cel din regimul Nastase si noi nu protestam. Si, ghiciti ce!: la protestele care au erupt in sfarsit in 2012, dictatura s-a vazut mult mai clar decat in timpul lui Nastase.

Politicienii sunt acea patura de negociere intre cat trebuie sa dea UE Romaniei. Averile lor pe asta se bazeaza. Ei primesc cu atat mai multi bani de la UE cu cat ne conving ca nu au ce sa ne dea. Si noi tot strangem cureaua. Si ei tot vor sa ne obisnuim cu cat mai putin. Tot ce se poate el face aici este sa fie o patura de negociere intre cerintele nivelului de trai ale poporului si banii veniti de la UE. Ofertele politice ale politicienilor sunt niste strategii de a testa credulitatea romanilor pentru noi promisiuni si pentru a se intoarce multumiti „la locurile fiecaruia”. E bine ca iesim cativa sa protestam impotriva lor, dar ar fi si mei bine daca am „negocia” direct cu UE. Un protest in fata ambasadei Germaniei, tara care guverneaza UE, ar fi si mai bun decat in fata propriilor politicieni.



Ia sa ne aducem aminte cum grecii au iesit in strada cu catel si purcel cand frau Merkel le-a cerut sa reduca cureaua. Pensionarii nostri se uita la Antena 3. Ai lor au iesit in strada sa se lupte cu fortele de ordine. Mda… Pentru ca ei au fost demni din antichitate. Si ceva mai inteligenti. Iar noi, prosti. Noi inca avem impresia ca iar facem o falsa revolutie acum , odata cu guvernarea lui Dragnea. Si eu am fost bucuros ca, in sfarsit un inalt oficial e bagat la inchisoare direct din functie. Ba, da’ e totusi cam putin. Pentru 30 de ani e al naiba de putin. Si, nu, nu-mi veniti cu schimbarile produse in societate in cei 30 de ani! Ceausescu si orice regim de dinainte din secolul 20 au avut schimbari mult mai mari. Faptul ca ai importat niste masini si ai pus niste reclame nu sunt schimbari prea vizibile.

Noi inca credem in povestile de adormit copiii despre „dupa munca si rasplata”. Suntem ca si insectele prinse intr-o incapere intunecoasa care dau cu capul in geam, incercand sa iasa. Daca dai o data cu capul, ar trebui sa vezi ca e ceva care te impiedica sa iesi. Ar trebui sa cauti alte variante, pe sub usa, pe gaura cheii. Dar, la fel ca si insectele, nici noi nu le cautam. Dam acolo cu capul in acel geam pana ne epuizam. Si nu ne trezim din aceasta buimaceala. Numai faptul ca multi ai iesit la vot la aceste europarlamentare pentru a scapa de PSD, arata amorteala politica in care ne aflam. Pana si multi dintre boicotanti asteapta liderul mesianic care sa le creeze un imperiu. Ei nu ai iesit la vot pentru ca „n-au cu cine”. Nici uni si nici ceilalti nu inteleg ca solutia consta in asumarea unor drepturi politice personale decat in a le ceda prin vot electoral unui astfel de escroc politic , cum e politicianul.

Si astfel de credulitate a fost exploatata de instrumentele specializate de propaganda si manipulare ale sistemului. Propaganda pe retelele de socializare pentru iesirea la vot a avut o dimensiune nemaiintalnita. Toate paginile ce sunt urmarite masiv pe retelele de socializare au avut mesaje pro-vot. Muti dintre ei nu au afisat mesaje politice niciodata in paginile lor. Dimpotriva, si-au aratat mereu dezgustul fata de politica. Faptul ca, dintr-o data, ele au venit cu aceste mesaje arata un anumit interes, diferit de cel general pe care l-au afisat. Si banuiesc ca asta a fost foloasele materiale diverse. Manelistul Guta a primit si el ceva sa faca rapid o manea pro PSD. Fara prea mare motivatie, si fara inspiratie, maneaua a ajuns repede bataia de joc a propriilor fani. Asa ca a trebuit s-o stearga dupa cateva zile de la contactul cu publicul. Ia-uite si pe Mircea Bravo, care si-a facut cariera de vlogger care nu da 2 bani pe lucrurile serioase si ca-i pasa doar de distractie, iata-l cum dintr-o data a devenit „sensibil” la acest subiect si a luat atitudine de baiat cult, citit, care, nu numai ca a terminat scoala, dar chiar a urmat o cariera de om respectabil



Dar insusi Facebook care a scos in fata news-feed pro vot de la oameni pe care nu ii urmaresc, si mi-a ascuns postarile celor sceptici, pe care ii urmaresc, arata cam de unde isi strang ei banii. Observam ca „votul destept” antiPSD a cam fost scos cu un altfel de pomana electorala, una de lux. Adica votantii PSD asistati social sunt prostiti ca ajutorul social vine de la PSD, iar plasa cu ulei, faina si zahar e bonusul din timpul alegerilor. Pentru cei „destepti” se foloseste propaganda masiva si manipularea pe termen lung  , precum e insasi guvernarea lui Dragnea. „Iesiti la vot sa scapam de dictatura!”. Asta e mesajul acestei guvernari. Si multi il credem, ceea ce arata cat de naivi suntem ca popor. Si ca, in ciuda unei sperante de boom economic de acum cativa ani, cred ca ne vom ingropa si mai mult in ignoranta si saracie.

Acum, e drept ca si cetatenilor occidentali li se dau o forma mai evoluata de „zahar si faina” contra vot, respectiv scutirea de la ziua de munca. Alegerile sunt in timpul saptamanii: cine voteaza ia ziua libera. Iata un mod „destept” de a te folosi de apolitici si a le sustrage discret acordul politic! Dar macar ei au anumite standarde de viata. Noi suntem la limita supravietuirii.

Pe mine nu m-a afectat manipularea asta. Eu m-am decis sa merg la vot pentru PE pentru ca am vrut sa arat Europei ca tara asta nu inseamna doar grobieni si batausi. Sunt multi din astia. Multi. Dar sunt si altfel de oameni de care Europa si lumea trebuie sa stie. In ceea ce priveste referendum-ul, recunosc si eu ca am iesit de frica, desi el este umilitor ca formulare. E ca si cum te-ar intreba cineva: „ce vrei sa fi: prost sau ceva mai rasarit, cu o unitate mai mult decat prostul?”. Cel mai normal ar fi fost sa raspund: „Nu vreau sa fac nici un efort pentru a ma afla in sfera ta de evaluare”. Adica, in limbajul politic, societatea/sistemul politic ar trebui sa ia din start masuri pentru a nu permite astfel de oficializare a coruptiei. Frica a fost data de preauzitatul abuz al consimtamantului prin care refuzul de a accepta una dintre variante e interpretat ca abuziv ca accept.

Am votat un independent la europarlamentare, dar la simulacrul nostru de parlament n-o sa ma gandesc nicio secunda sa ma prezint. Indiferent ca e independent sau fost camarad de proteste. Poate sa fie si un laureat de Premiu Nobel, ca eu tot nu ies sa-l votez. Si sunt inca multi ca mine, cu toate ca guvernarea Dragnea (ca nu se poate numi altfel) a creat protestatari care ne-au cam acoperit noua vocile. Dar, cu toata aceasta uriasa masina de propaganda, totusi undeva la jumatate din cetatenii cu drept de vot inca au boicotat aceste alegeri. E o urma de speranta ca romanii nu-s chiar toti o masa de manevra.

Pentru multi dintre cei ce au boicotat aceste alegeri diferenta dintre regimul dictatorial dur si acesta usor nu merita efortul de a te deplasa pana la sectia de vot. Ii recunosc pe acesti oameni pentru ca sunt unul dintre ei. Cred ca e pentru prima data cand am fost bucuros de un astfel de absenteism, desi eu am ales pozitia opusa. Dintre boicotanti, unii sunt atat de dezamagiti de politica incat nu mai vor sa auda de ea. Asta e o atitudine sanatoasa, atata timp cat esti un bun vanzator al propriilor servicii. Si, din pacate, romanii nu prea stiu sa-si negocieze munca si asta e o problema. Dar boicotul e totusi un semn al nemultumirii si lehamitei, care este un protest tacut. Altii sunt cei care si-au dat seama ca indiferent cine vine la putere, directia e tot cam aceeasi, asa ca nu merita efortul. Adica pozitia mea. Pe ei ma bazez pentru o pozitie mai activa in societate si pentru un protest pe la ambasadele tarilor ce fac jocurile in UE.