Doi penali in cele mai importante functii publice

August 11, 20210 comentarii



Subiectul momentului: premierul Romaniei, Catu-matu’ a facut inchisoare in SUA, pentru conducere in stare de ebrietate. Avem un presedinte care foarte probabil va face inchisoare dupa ce iese din demagogie (politica de jucarie) pentru casele din Sibiu pe care si le-a facut cadou cat era primar acolo. Va reamintesc ca acesta a trebuit sa returneze niste case preluate ilegal, in urma unui dosar civil cu sentinta definitiva. Dosarul penal decurge implicit de aici. Probele sunt aceleasi. Iata ca acum vine dovada ca avem si un premier penal. Din afara tarii asta e menit sa aduca blam pentru emigrantii romani care lucreaza acolo. Imaginea romanilor de infractori, construita dibaci de Occident in acesti 30 de ani are rolul de a-i exploata cat mai eficient. Blamul infractionalitatii se traduce practic in munca asidua pe care sclavul roman o plateste in schimbul libertatii de circulatie.

Pentru mine nu-i nicio surpriza faptul ca cineva investit cu putere se dovedeste a fi infractor. Dictatura spionajului civil din capitalism asa trage sforile in demagogia contemporana; gaseste un puscariabil si il santajeaza cu dosare sa candideze la o functie inalta. In paralel, el are liber la timp de antena in toata mass-media. Mai mult decat atat, pana si spatiul underground al artei urbane e impanzit cu imaginea lui.


Intre timp grosul populatiei se obisnuieste cu el. Propaganda electorala il face popular in randul unora. SRI si STS vine apoi si umple urnele cu voturi in dreptul lui la alegeri , si iata-l presedinte, premier, presedintele parlamentului etc. De acolo el e santajat mai departe sa ia anumite decizii, desigur nefavorabile poporului. Pai cum sa arunce ei vreo 60 milioane pe fereastra pe vaccinuri anti-covid in conditiile in care doar 30-40 % dintre romani erau dispusi sa faca acest vaccin? Cum sa intretina ei panicardia altfel decat prin acest santaj cu dosarele? Intrebarea pe care jurnalistul infiltrat dinspre SRI in UM Digi 24 i-a pus-o lui Ioha-aloha a avut rolul de amenintare: „ai grija ce faci cumetre ca te avem la mana!”, i-a comunicat el la nivel subliminal.



Toata aceasta mascarada a libertatii politice si a statului de drept este de fapt o ascundere subtila fata de opinia publica a unor decizii luate la nivel mult mai inalt si impuse prin dictatura negociabila a capitalismului. Stanga si dreapta demagogice sunt o simpla cosmetizare ale aceluiasi produs: „a furat dar a si facut” zic asistatii social ce voteaza primari infractori. Dar exact acelasi model i se aplica insusi presedintelui Romaniei. Votantii „de dreapta” gandesc exact in acelasi model, din moment ce nu au iesit in strada sa-i ceara si lui demisia precum PSD-istilor, dupa ce instanta l-a obligat sa returneze casele preluate ilegal.


Am semnat si chiar m-am implicat in actiunea de introducere a legii marca #rezist „fara penali in functii publice”. Multi dintre colegii rezistenti de protest erau mai mult sau mai putin simpatizanti PNL si USR. Toti au semnat acest proiect. Acum probabil ca sunt foarte contrariati de acest premier pe care l-au sustinut in actiunile lui dictatoriale, sub pretextul protectiei impotriva covid. Un anume Nelu Olteanu a venit cu initiativa cetateneasca a legii „fara penali in functii publice”si a reducerii numarului de parlamentari la 300. Campania sa a facut foarte multa valva si a atras simpatia protestatarilor #rezist si a multor cetateni. S-au strans peste 100.000 de semnaturi, conform Art. 74 din Constitutia Romaniei, privind initiativa legislativa. Cand sa depunem legea si semnaturile la parlament, Nelu Olteanu a dosit semnaturile. O actiune tipica SRI, pentru ca numai un infiltrat putea face asta. Apoi USR a venit cu o a doua actiune, impotmolita si ea prin Parlament, exact cu scopul de a atrage lehamitea omului simplu de a mai semna asa ceva, desi majoritatea romanilor vrea asta. Pai cum sa mai guverneze dictatura spionajului civil fara santajabili?



Pentru noii robi care trudesc de dimineata pana seara pe mosiile capitalistilor, ca urmare a blamarii noastre ca natiune, am un mesaj: nu va lasati pacaliti de acest blam! Si nemtii si japonezii dupa al 2-lea razboi mondial l-au suportat, pentru niste razboaie create artificial de marii bancheri ai lumii, si puse in carca lor. Acum coruptia promovata de capitalism este pusa in carca romanilor pentru a-i face blamabili si mai productivi in Occident. Nu deveniti parte al noului „miracol national” precum cel german si cel japonez de dupa 1945! Japonia inca are cea mai mare rata a depresiilor dupa acel experiment odios. Asa ca daca cineva va acuza ca proveniti dintr-un popor corupt pentru a va exploata mai eficient, raspundeti-i ca la putere sunt selectati exact acesti oameni de catre guvernul mondial care a si creat haosul din decembrie 1989 in urma caruia ati fost deportati! Nu poporul e corupt ci insusi sistemul infractional care a fost implementat aici.

De ce abia acum iese aceasta informatie despre Catu? Sunt doua explicatii pentru asa ceva: 1. planul de a fi schimbat pentru slabele performante privind convingerea romanilor sa accepte restrictiile; 2. intentia de a-l face sa-si asume masuri si mai nepopulare decat cele pana acum. Cele doua ipoteze sunt exclusiviste una fata de cealalta. Am sa dezvolt intai pe prima. Faptul ca Catu (sic!) a facut 2-3 zile de puscarie in America nu e chiar penal pentru legislatia de acolo. Condusul sub influenta substantelor psihoactive devine caz penal (criminal case) abia la recidiva. In mod paradoxal, in sistemul american inchisoarea nu este tot timpul echivalenta cu penalul. Insa Catu e o fire hedonista. Condusul beat e foarte probabil sa nu fie singura "greseala" pe care a facut-o. Inainte de a fi scos la produs ca prospatura politica, el a fost momit cu borcanul de miere inainte prin diferite functii in care a activat. Sunt convins ca are "greseli" mult mai mari si a bagat adanc mana in borcanul cu "miere". Aceasta campanie de presa negativa impotriva sa e menita sa-i aduca aminte ce risca si care nu cumva sa nu faca ce trebuie... Altfel ar putea deveni un alt Adrian Nastase, in genul amenintarii facuta de papagalul ala de la UM Digi 24 lui Ioha- Ioha.

Ce-a de-a doua ipoteza vizeaza planul de schimbare in urma slabei carisme populare. Dupa ce a dus leul la peste 5 lei/1Euro, dupa ce se anunta valul de scumpiri si dupa ce a declarat ca vrea sa anihileze majoritatea anti-vaccin de covid, cum ca acestia ar fi teroristi , e clar caCatu si-a pierdut increderea publica, atat cat era acolo. N-are destula carisma pentru a lua astfel de decizii si sa si fie iubit de popor in acelasi timp. In realitate Catu nu a scos scor bun la popularitate in aceasta perioada in care e premier. Probabil ca gradul lui de incredere populara este atat de mic incat trebuie de urgenta schimbat pentru a nu batea pre tare la ochi. Dar, pentru a nu da impresia ca esecul politicilor sale si scepticismul romanilor fata de plandemie ar fi aceasta cauza, i s-a scos acest schelet din dulap in scopul unei iesiri onorabile din scena. Motivul schimbarii este transformat din unul general, intr-unul particular, repsectiv o greseala minora in locul in care s-a intamplat. Dimpotriva, daca s-ar recunoaste ca retragerea lui s-a datorat slabelor performante in imaginea opiniei publice, atunci sistemul dezinformativ ar recunoaste implicit si ponderea antiguvernamentalistilor in randul populatiei, fapt ce le-ar (ne-ar) ingrosa randurile.

Asa ca spionajul civil cauta un personaj mai carismatic. Ei vor un PNL-ist care sa absoarba furia populara acumulata in perioada guvernarii PSD care urmeaza. El trebuie sa fie apoi sustinut de o cat mai mare parte de populatie in deciziile nepopulare luate odata ce PNL va reveni la guvernare. Un rahat de democratie se cheama asta…


Eu unul pariez pe ultima varianta. (PS 05-10-2021: am pariat bine, guvernul de caCatu a picat la mai putin de 2 luni de la scrierea acestui articol) . Vom vedea care dintre ipoteze e valabila in functie de timpul cat caCatu va ramane la guvernare. Daca va pleca repede inseamna ca ultima e valabila. Daca va ramane si vor urma niste restrictii si mai drastice odata cu acest trambitat val 4, atunci ramane prima ipoteza.

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved