După ploaia de azi mi-am dezactivat ro-alert-ul

June 14, 20220 comentarii

Prima dată când am avut o sperietură ro-alert, a fost în perioada guvidelui, prin vara lui 2020, când un mesaj text asociat cu un zgomot supărător de alarmă ne-a spus tuturor să stăm în case. Eram la ţară, într-o linişte deplină, şi mesajul ăsta mi-a scos inima din piept. De atunci am mai primit asemenea mesaje de vreo 4-5 ori, total inutil. Odată pentru că ar fi luat foc nuştiu ce fabrică. Apoi că ar fi un urs printr-o staţiune din Valea Prahovei. Şi tot aşa, nişte ştiri din astea, care, pe fondul abandonului dependenţei de televizor, se transmit acum în formă de mesaje nesolicitate, în mod extrem de agresiv. Dacă nu le mai ţin minte pe restul, ăsta e un indiciu că vizau pericole minore. Era cumva fabrica aia pusă pe stradă, şi m-ar fi ajutat să nu merg pe acea stradă? Într-o fabrică se intră cu legitimaţia, deci nu prea aveam cum să ajung acolo, lăsând la o parte că ştiu şi eu să fug de temperaturi ridicate. În ceea ce priveşte ursul, alarma s-a dovedit falsă, nici un urs n-a fost zărit în zonă.

Cum astfel de mesaje sunt date de pe undeva de la STS, până ajung ei să afle că acolo e un pericol, poate că deja a trecut, aşa cum s-o fi întâmplat şi cu ursul. Acum am primit o alertă pe telefon pentru o ploaie de vară. Nu m-a speriat tunetul cât m-a speriat ro-alert cu cretinitatea asta de mesaj de vijelie. La ce bun un mesaj din ăsta? Adică eu n-am mai văzut ploaie şi nu ştiu să citesc în stelele norilor că vine ploaia? Apoi alerta vine la 30 de minute după ce s-a potolit. Mersi...



Băieţii de la butoane fac pe proştii, mimând că n-ar ştii că n-am fi totuşi atât de idioţi. Om fi idioţi că acceptam o astfel de societate, dar nu atât de idioţi încât să nu ştim să ne ascundem dacă vedem semne de ploaie, încât să avem nevoie de ro-alert pentru asta, ca un fluierat al ciobanului faţă de turma ce se îndreaptă spre o prăpastie.

Interesantă e ipocrizia asta cu presupusa grijă pe care sistemul eugenic mimează că o are faţă de cetăţean. Nu faci ro-alert faţă de pericolul de a muri în spitale, de alte boli decât cea pentru care ai venit să te tratezi. Nu faci ro-alert pentru nişte puşti care pleacă iarna pe munte fără echipament. Nu faci ro-alert faţă de femeile care lucrează pe inserate, pe un salariu de mizerie, care riscă să fie răpite din staţiile de transport în comun, că n-au bani de taxi. Nu faci ro-alert faţă de scăderea natalităţii, aflată la jumătatea mortalităţii, care ameninţă însăşi naţiunea. Dar faci ro-alert de ploaie... Unde o să se ajungă? La alertă de vânt, caniculă, dimineaţă şi orice? Şi tot ar fi bine şi aşa dacă prognoza meteo ar fi şi ea cât de cât realistă. Dar ştim că nu pot fi prognozate cu acurateţe decât evenimente meteo de lungă durată.

Dar, nu, în spatele acestei griji se ascunde o nevoie sadică de a panica, în scopul profitului economic, aşa cum a funcţionat din timpul sclavagismului clasic. Dacă alerta în cauză ar fi nimerit chiar în timpul trăsnetului, probabil că nici n-am fi observat-o. Dar ea e menită să te trezească din liniştea ta intimă precum o sirenă în timpul războiului. Trăim timpuri în care panica a ajuns un capital, asemenea banilor. Cu cât mai speriată e piaţa, cu atât mai mare profitul. Nu te poţi relaxa în lumea asta precum un animal de pradă, ce aşteaptă mereu prădătorul ascuns după o movilă sau un tufiş. Trezeşte-te din ploaia feerică, sclavie, şi du-te la muncă, să nu te ia inundaţia!

Am intrat prin setările telefonului şi am văzut că nu ai opţiune de "silenţios" pentru aceste notificări. Ori vrei notificare, ca să te scoale din moarte clinică, ori deloc. Dacă notificările pentru aplicaţiile telefonului au variantă silenţioasă, dimpotrivă, asta n-are. Pe lângă opţiunea de silenţios, poate că astfel de notificări ar trebui să aibă sunet de crescendo, pornind de la un volum mic. Dacă tu eşti atacat de un hoţ sau te ascunzi de un animal periculos, atunci astfel de mesaj îl alertează şi pe acesta şi alerta te demască singură. Dimpotrivă, un mesaj cu sunet în crescendo, sau silenţios, poate fi oprit şi astfel evitată această problemă. Ro-alert ar putea să devină cu adevărat util, dacă ar funcţiona precum Waze sau alte aplicaţii de ghidaj în călătorie. Orice fel de schimbare a regularităţii drumului sunt anunţate de către cei ce trec pe acolo. Oricine poate semnala prezenţa unui obstacol pe carosabil, care poate confirmat sau nu de restul de participanţi la trafic. Există modelul, dar na, interesul este terorizarea cetăţeanului, nu ajutarea lui. Aşa că ia ia tu o dezactivare, Ro-alert, că de 2 ani văd că te plictiseşti! În 2 ani m-ai speriat de 4-5 ori, şi de ajutat concret, niciodată. Când acest serviciu va fi făcut cu respect pentru cetăţean atunci am să-l reactivez. Până atunci va rămâne inactiv.

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved