Sa ma p… pe statul vostru de drept si drepturile voastre ale omului

February 16, 20091comentarii

Filmul aparut de cateva zile pe net cu politistii din Targoviste care sechestreaza un om doar pentru ca le-a stricat parerea buna despre ei aratandu-le cum incalca legea este specific modului in care sistemul merge in general. Se vedea colo clar cum politienestii se folosesc de legislatie si o trag de par pentru a-si musamaliza mizeria. M-am intalnit si eu cu cateva astfel de situatii dar pe timpul ala nu era telefon cu camera digitala.







Situatia se intampla peste tot in lume si in locurile cele mai putin probabile si cele mai trambitate intr-ale libertatilor:




Mult timp am crezut ca oamenii sunt prost informati si atat. Dar unii sunt realmente orbi iar Platon cu mitul sau incepe sa imi faca cu mana din ce in ce mai des. Pentru Dumnezeu: de ce sa protestezi ca exista pusee ale statului politienesc in Romania, in SUA, in UK? Lasati-i oameni buni pe cei care se gudura de firimiturile de totalitarism din stat si uitati-va la politicieni! Faptul ca ei ne fura sistematic oferindu-ne fortat si la preturi exorbitante servicii pe care nu le dorim fara sa vedem asta macar este originea acestui politienism. In loc sa vedem asta ne agitam ca niste rate pentru ca libertatea unui om a fost ingradita minor. Asta e doar varful aisbergului.

Modul in care acesti politienesti s-au purtat cu un om de pe strada arata este tipic pentru modul in care statul si autoritatile (represive) o fac cu sclavii in general. Fireste ca daca in locul omului astuia era un CTP sau vreun jurnalist atunci principele politai si-ar fi aratat plecaciunea in fata rangului mai mare. Pana la urma acesta e si rolul presei; sa convinga sclavul ca patania lui e de fapt una asa exceptionala, nesemnificativa.

Daca un astfel de subiect ar ajunge unul de presa, daca sclavul pe jumatate revoltat pe jumatate anesteziat reactioneaza atunci s-ar ajunge in situatia de a face ceva sanctiuni impotriva acelor politienesti. In situatia asta ministrul justitiar ar parea asa un fel de sfant ce omoara balauru' iar rezultatul ar fi menit sa tempereze un pic gustul pentru razbunare a sclavului cu mintea-i vajainda si astfel sa ii refaca increderea in sistem (ticalosit). Cam asta inseamna statul de drept. Mersi.
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Anonymous
8:16 AM

Astea sunt excese si incercari de intimidare din partea celor ce reprezinta politia. Daca e doar varful aisbergului, atunci schimbarile trebuie sa includa si partile mai putin vizibile...
...Nu pot sa nu remarc atitudinea de victima incoltita (in panica) a celor care au facut poze; parca le-ar fi stat mai bine calmi si cu un plan care sa-i scoata din incurcatura; in loc de asta, au apelat tot la metode de intimidare (mult zgomot, poate se sperie...).

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved