Extermismul religios in parlamentul Romaniei

February 28, 20092comentarii

In secolul 5 i.e.n. Socrate era condamnat la moarte printre altele sub acuzatia ca nu crede in zei. Giordano Bruno a fost si el ars pe rug in Renastere (scuze pentru jocul negru de cuvinte). Aceeasi sarta au avut-o multi altii in timpul Inchizitiei.

Ca nu suntem la mii de ani lumina de acele timpuri si mentalitati asa cum ni se spune sistematic o dovedeste si acest film:

In fapt insusi sistemul politic actual este un feudalism vopsit, nu?

Cred ca astfel de atitudini arata ce rol are religia in stat . Merita sa investesti in cateva sute de mii de preoti/calugari pentru ca apoi vei avea milioane de sclavi si astfel iti vei recupera banii.

Mentionez ca religia, arta si stiinta inseamna totusi mai mult decat niste unelte in mana neofeutalilor care conduc societatea actuala. Insa, fireste acestea sunt si niste unelte foarte eficiente pentru un astfel de scop.

Share this article :

+ comentarii + 2 comentarii

Anonymous
9:09 AM

Istoria se repeta...
Pana cand, nu stiu.
Poate pana cand vom invata sa traim in armonie unii cu altii si nu intr-o competitie exterminatoare...

sa speram ca nu se repeta ca in Renastere si antichitate! Noroc ca lumea e ceva mai avansata moral si structural ca atunci si astfel de specimene au acces limitat la putere. Altfel ateii ar ajunge sa fie prigoniti ca si dizidentii din romanul "1984" .

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved