cosmar in lumea animalelor

March 23, 20094comentarii

Numeroasele interdictii pe care animalele au trebuit sa le accepte pentru a supravietui in lumea civilizata sub protectia omului le-a facut pe unele dintre ele aproape nevrotice.

Faptul ca si animalele au cosmaruri in toata regula se poate vedea in video-ul asta:




Cateodata ma intreb daca nu cumva suntem o specie de cosmar nu numai pentru noi insine dar si pentru necuvantatoare. Ma intreb daca animalele au cu adevarat de castigat din afacerea asta cu civilizatia? Deocamdata ma tem ca nu. Au asigurata perpetuarea speciei prin ajutorul nostru insa s-au umplut de cosmare odata cu civilizarea. Ca si omul de fapt.

Cand eram mic un prieten de-al meu a adoptat un caine pe timpul vacantei la tara. Cainele era al unor vecini. La sfarsitul vacantei l-a abandonat pentru ca a trebuit sa plece la scoala si nu l-a putut lua la oras. Vechii stapani nu l-au mai vrut pentru infidelitatea lui si a murit. Nu a putut supravietui intre ceilalti.

Ca sa ne dezvoltam noi ca specie a trebuit sa sacrificam destule specii de animale pe care le-am exterminat pur si simplu de-a lungul istoriei. S-ar putea spune ca am si creat altele prin manipulari genetice. Daca noi am disparea subit oare cate dintre speciile astfel create sau domesticite s-ar putea readapta?

Eu is totusi un optimist. Sunt convins ca rolul omului e sa salveze viata de pe pamant, sa o duca pe o alta planeta ca Noe in stituatii de potop galactic sau ceva.
Share this article :

+ comentarii + 4 comentarii

12:36 PM

hai ca-i tare catelu :).
cred ca fugea al naibi de ceva hingeri.

Cine stie ce-o fi in sufletul lui. E clar ca are unu foarte similar cu al omului devreme ce are cosmaruri. Poate o fi luat de pe strada.

feresteanu daniel
3:57 AM

Este cutremurator ce pot face oamenii animalelor. Postez un link cu un film intitulat Earthlings. Este un film cutremurator. Vorbeste despre felul in care tratam animalele, despre bestialitatea oamenilor vis-a-vis de celelalte vietuitoare.

http://www.vegpage.com/index.php?option=com_content&sectionid=13&id=8355

E! Cred ca e mult spus "oameni". astia sunt din alta specie. Sunt mai curand niste cyborgi. Nu au nici naivitatea inteleapta si naturala a animalului si nici intelepciunea proverbiala a omului. S-ar putea sa aiba substante anorganice in ei si nu organe.

Cred ca stim eu si tu un loc unde "oamenii" fac lucruri urate oamenilor insisi.

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved