Toti sunt egali in fata legii. Doar ca unii is mai egali decat altii.

March 19, 20092comentarii

Sunt doua lucruri pe care vreau sa le evidentiez in acest articol, doua lucruri oarecum diferite dar care se leaga de acelasi eveniment -- noul scandal in care e implicata Mihaela Radulescu. Am auzit de caz de la Mircea Badea, cam singura emisiune TV pe care o urmaresc cat de cat dupa ce posturile mele preferate traiesc din amintiri. Nu stiu detalii insa am aflat ca fostul ei sot, milionar in euro o hartuieste cu paparazzi si cu reportaje platite subtil (probabil prin publicitate). Mai nou se pare ca si politia e implicata in intentiile lui revansarde. Radulescu i-a confiscat aparatul foto &stuff unui (unor) astfel de paparazzi care apoi a(u) facut plangere la politie pentru furt. Cata energie si cati bani irosit(i)e de un astfel de cyborg pentru hartuiri de genul asta. Va dati seama ca pentru un astfel de om "statul de drept" e un instrument pentru realizarea scopurilor lor. In cazul de fata se poate vedea cum o razbunare psihopatlogica, un viciu existential al unui astfel de privilegiat social pune in miscare structurile sistemului pentru a-si atinge tinta.

Cand vad cum pot astfel de oameni sa se joace cu "valorile" statului de drept am impresia ca traiesc momente mitologice: parca vad niste zei care se joaca cu universul pentru capriciile lor. Evident ca omul obisnuit n-ar avea nici o sansa in fata unor astfel de mamuti. Si chiar nu are.

Al doilea fapt la care vreau sa ma opresc e o situatie care arata in mod nud si clar cat de pervers , cat de inuman si infect poate fi sistemul social in general. Concluziile evenimentului in cauza constituie un bun exemplu pentru a arata cum legislatia (Ju$titia) si puterile care le aplica functioneaza discriminatoriu pentru diferiti cetateni in functie de pozitia fiecaruia in societate. M. Badea a observat in emisiunea lui cum legea tinde sa se aplice diferit in cazul presedintelui si a unui om obisnuit sa zicem pentru un lucru aproape identic. Ne-ducem aminte de scandalul telefonului pe care l-a confiscat unei ziariste. Daca autorul celebrei expresii "tiganca imputita" nu are nici o problema cu politia in timp ce Mihaela Radulescu (in cazul de fata personajul mai slab social) este hartuita si acuzata de furt desi, la fel ca basinia sa, si ea a inapoiat la politie lucrurile confiscate dupa cum a remarcat in . Interpelat de ziarul "Ring" asupra absurditatii situatiei iata ce raspunde baron... baros... aaa Ciocan, putatorul de cuvant al politiei relativ la neinceperea urmaririi penale a cotrocitului:

  • "pentru că nici el şi nici ziarista căreia i-a luat telefonul nu au depus vreo plângere la poliţie, pe când Mihaela Rădulescu a făcut acest lucru "

Iata ca dupa o astfel de logica parsiva (menita sa acopere o mizerie mult mai profunda a sistemului) daca cineva te fura pe strada se poate ca politia sa nu intervina pentru ca n-ai depus plangere in prealabil. Nu spun ca nu s-ar intampla asa. Daca esti singur si nu le vede nimeni "eroismul" pollitia te-ar lasa fara indoiala pe mana mafiotilor de mai mica anvergura. Dar in acest caz macar s-ar fi facut ca nu vede, ca ploua. In cazul de fata explicatia oferita si consecintele logice ce decurg din ea ii arata pe fata adevarata menire de caine de paza a privilegiatilor sociali. E evident ca o astfel de explicatie nu e decat o vorba menita sa carpeasca o realitate sociala absolut anacronica legata de functionarea institutiilor "statului de drept". Absurditatea ei relativ la scopul declarat al unei astfel de institutii nu este decat o simpla prelungire a absurditatii situatiei observate de M. Badea si evident ca toate explicatiile ulterioare de precizare si luare de pozitie s-ar afunda astfel intr-un lant apoteotic de absurditati. Absurditati pe care unii ca Ciocan le iau ca o joaca vesela dar care se ragasesc cumva in mutilarea pe care omul simlu o primeste din partea sistemului?

Bai Ciocan putator de cuvant la Polizia (asasina)! Cum poti ma sa fi atat de mizerabil? Cum poti ma sa te prostituezi in halul asta? Tie chiar nu ti-e rusine asa un pic? Tu si claca ta de Cyborgi chiar ne crezi chiar atat de prosti? Chiar atat de prosti? Tu nu vezi cat esti de penibil? Mai bine da-ti drek demisia si fa ceva mai omenesc nu mercenariat de asta de 2 lei pt. ca-ti vinzi sufletul ma! In caz ca ti-a mai ramas ceva din el.



P.S.
Interesant e ca explicatia asta nu e pusa in ghilimele de ziarul "Ring" astfel incat pe viitor s-ar putea veni cu o alta declaratie, eventual total diferita de asta. E clar ca ziarul "Ring" si Polizia (asasina) au intocmait impreuna articolul astfel incat faptul ca putatorul de cuvant ar veni cu o alta declaratie dupa ce ar studia mai bine legile sa para o scapare a ziaristilor iar imaginea politiei, atat cat mai e si ea, sa ramana cat de cat neatinse. Separatia puterilor in stat e o vorba goala. Evident ca in final, dupa agitatia presei si politia o va lasa mai moale. Ca de! Asta inseamna separatia puterilor in stat. Lucrururile trebuie facute cu... tact!
Share this article :

+ comentarii + 2 comentarii

Anonymous
10:46 PM

In Moldova (republica...) la politia judiciara se spune "politia criminala"!!! :)) Se potriveste denumirea la politiile de ambele parti ale Prutului!

:) :( amuzant si trist in acelasi timp

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved