Sper ca aceste proteste sa fie cu adevarat un nou inceput pentru Romania

November 4, 20150 comentarii



Dupa 3 zile de doliu iata ca tragedia din clubul mortii s-a repercutat in masive proteste de strada. Dupa cum deja se stie, tinta principala este demisia grupului POP (Ponta, Oprea, Piedone).



Ma incearca a intai un sentiment de mandrie pentru acea Romanie frumoasa si demna pe care o iubesc. E o Romanie a speranta si o opun Romaniei zombilor anchilozati in fata TV-ului. Apoi, ma incearca a intai un sentiment de teama ca acest protest va fi din nou inabusit de ingineriile specifice fortelor oculte ale societatii modrne, asa cum s-a intamplat ianuarie 2012:

Desi credeam ca putem evita aceste diversiuni, pana la urma protestul de atunci a fost treptat lichidat. Nu te poti lupta cu Securitatea. Sper doar ca acum sa inteleaga ca nu se poate face un lucru bun amestecand ce e mai prost din comunism cu ce e mai prost din capitalism, asa cum au facut ei. Sper sa ii abandoneze pe marionetele lor impotriva carora se striga acum. Si mai sper sa faca un pas inapoi. Sper sa aiba decenta sa recunoasca ca ei, da ei, au dus tara de rapa si sa recunoasca acest lucru. Deocamdata , presedintele pare sa sustina miscarea de strada. Sper sa nu fie ipocrizie.


Pentru jandarmii buni, sper sa inteleaga ca acest protest e pasnic si sa-i agreseze doar pe cei violenti, desigur agentii destabilizatori infiltrati in multime. In orice caz, se poate reactiona la aceste tactici. Cand cineva arunca cu ceva trebuie facut urmatoarele 2 lucruri:

1. toata lumea se lasa jos si se uita in spate la eventualul agitator .
2. fiecare scoate telefonul mobil si incepe sa filmeze (in spate) si atunci pot fi izolati si recunoscuti acesti agenti.

De asemenea, tineti cont ca aceste proteste nu convin niciunui trust de presa foarte bine conectat cu mafia impotriva careia se striga astazi. Deci sa ne asteptam ca interviurile sa fie facute iar cu oameni slab dotati intelectual sau sa fie supradimensionate evenimentele negative.

Actualizare ora 12. Asadar cei trei au demisionat, probabil la „sugestia” cui trebuie. Este un minim nivel al democratiei. E pentru prima data cand romanii dau jos de la ei putere un guvern, fara tergiversari, manipulari si distorsionari sociale. Sper ca romanii sa-si recapete demnitatea si sa faca la fel cu cei care le-o incalca pe viitor.

Actualizare 06 11. Dupa 3 zile de proteste remarc neimplicarea represiva a Securitatii in aceste proteste. Desi oamenii sunt inca furiosi in particular in urma tragediei de acum o saptamana si in general pe politicieni totusi „anarhistii” din 2012 care aruncau cocktail-uri Molotov prin centrul Bucurestiului s-au „cumintit” in 3 ani. Desi membrii galeriilor de fotbal au fost atunci scosi capi ispasitori pentru aceste actiuni de diversiune ale agentilor destabilizatori, acum n-au aratat nici un semn de violenta, cum e si firesc. Ei au cantecele, scandarile, vestimentatia si comportamentul lor, din care unele sloganuri din Piata chiar s-au inspirat, insa n-au provocat nici un incident notabil. Daca ei l-ar fi provocat pe acela din 2012 care a dispersat protestul din 2012, cu siguranta ca ar fi provocat si acum. Gradul lor de furie e mai mare acum decat a fost atunci. La fel ca si pentru noi toti.

Probabil ca securistii si-au dat cu adevarat seama ca incercarea lor de implementare a modelului lobby-ului american in politica romaneasca a dezvoltat o cultura a spagii si nepotismului in lipsa unui aparat de control mai eficient al functionarilor. Tragedia din clubul iadului ar putea fi doar primul dintr-o serie de altele de acest gen sau si mai mari in situatia in care meritocratia nu este lasata sa primeze in fata spagii pentru ocuparea posturilor vitale sau chiar mai putin importante din societatea romaneasca. Poate nu-i cel mai bun exemplu, in situatia in care pompierii sunt in acest moment vazuti ca niste eroi, dar am vazut un exercitiu in care un astfel de pompier parea un adolescent de 16-17 ani; nu era in stare sa alerge cu un furtun din acela in rulou. Cum o fi luat acel om proba sportiva, ne dam seama… In toate sectoarele societatii exista astfel de exemple care bat rau de tot la ochi.

Asadar cam e timpul ca ei sa faca un pas inapoi. Au mult de pierdut pentru ca afacerile lor sau ai prietenilor lor, fosti colegi pana mai ieri, au de pierdut daca ei nu intervin discretionar. Dar, cred ca au strans destul de 26 de ani pana acum. Sper sa isi dea seama ca lacomia asta se va intoarce la un moment dat impotriva lor insisi. Deocamdata vad ca televiziunile nu dau imagine proasta protestelor, ceea ce atesta lipsa de directive a agentilor SRI ce lucreaza in presa. Ei trebuie sa inteleaga ca rolul lor este acela de a depista eventualele atacuri teroriste, de a gasi pe falsificatorii sau pe speculantii de moneda si de a opri accederea la putere pe cale democratica a unui eventual dictator. Aceasta ultima si cea mai importanta calitate a SRI este exact acolo unde au esuat lamentabil. Ei au sugrumat imaginea singurului presedinte fara ambitii dictatoriale in ultimii 26 de ani, Emil Constantinescu. La asa ceva chiar nu sunt buni pentru ca trecutul si educatia lor este una esentialmente dictatoriala. De aici si faptul ca sefii institutiilor au alura dictatorial-spagara. Baronii locali sunt exemplul cel mai clar a deturnarii functiei lor principale in stat.

Vom vedea in urmatoarele zile daca vor interveni sau nu. Din ce vad pana acum, ma ingrijoreaza ca presedintele a ales sa comunice cu protestatarii prin reprezentanti sau acea adresa de e-mail. Am o vaga banuiala ca incearca sa se eschiveze din datoria pe care o are fata de cei ce au avut incredere in el. Alegerea de reprezentanti e in masura sa provoace frustrari unora atata timp cat PU nu are lideri. De asemenea acea adresa de e-mail e chiar o jignire. Ne putem imagina ca intre timp probabil ca s-a umplut cu cateva sute de mii de mesaje. Pentru cati functionari e nevoie ca sa fie citite toate? Hai sa fim seriosi! Eu nu cred ca presedintele nu vede ca protestatarii cer actualizarea proclamatiei de la Timisoara. Adica interzicerea de a mai ocupa functii politice pentru cei ce au activat in partidele de pana acum exceptand pe cei ce au avut pozitii critice fata de liderii lor sau sistem, eventual urmate cu excluderi. E clar ca asta vor toti. Nu ai nevoie de astfel de diversiuni.




Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved