Pages

February 15, 2019

Inflorirea si decaderea DNA



Tema principala in aceste zile este hartuirea LC Kovesi de catre PSD si acolitii sai, o chestiune mult mai complexa decat se vede la TV. Personal am mai criticat-o pentru anumite lucruri  , insa Kovesi mi se pare un om mult mai onest decat majoritatea romanilor. Cred ca e cel mai onest om dintre figurile publice de la TV. Am prins-o si pe ea cu minciuna in articolul linkat mai sus, dar, na… orice om mai scapa cate o minciuna, mai ales in situatia stresului la care a fost supusa mediatic in acea perioada. Acum insa exista trece prin momente si mai neplacute. Ca sa le intelegem in ansamblu trebuie sa ne intoarcem cu fata catre istoria DNA, institutie de la care i se trage.

DNA „s-a maturizat” si a inceput sa investigheze mari dosare de coruptie din sfera politicii abia in 2013, la 11 ani dupa ce a fost creata sub numele de „Parchetul National Anticoruptie” . Pana atunci a copilarit precum in bancul cu puiul de barza, care, la bilantul zilei in familie, spunea c-a speriat si el niste studente prin Grozavesti. Credeti ca e o coincidenta ca DNA „s-a pus pe treaba”, exact atunci, la un an de la marile proteste antiprezidentiale din 2012? O fi Dar eu cred ca „prostimea” a trebuit calmata cu astfel de „Cap al lui Motoc”  al condamnarii unor gangsteri din politica si afaceri. Si cei mai multi au fost cumintiti cu astfel de zaharel.

„Instinctul profesional” al judecatorului de a proteja politicienii si marii gangsteri in fata cetateanului aflat pe un rang social inferior a fost atunci suprimat de protocoalele SRI- Ju$titie, in care (ser)viciile secrete  s-au apucat sa ia locul judecatorilor in salile de judecata  , papusandu-i ca in felul in care Stalin orchestra procesele impotriva rivalilor sai politici. Trebuiau sacrificati niste Motoci din politica romaneasca si spatiul public, pentru a potoli, fie si provizoriu nemultumirea populara. Ele au fost semnate inca in anul 2008, pentru a grabi astfel condamnarea politica de fatada pentru cativa politicieni trecatori. Cetatenii erau furiosi pe Parlament in lupta cu Basescu. Destul de buni in cunoasterea psihologiei multimilor, si ghidati de la CIA, era clar ca si lui Basescu o sa-i vina randul la a deveni tinta protestelor de strada. Personal l-am sustinut in lupta cu Parlamentul, dar apoi l-am huiduit de 10 ori mai tare in 2012. Si ca mine au fost multi.

Unii s-au multumit cu aceste firimituri ale „capului lui Motoc” . Dar iata ca, la fel ca mine, multi incep sa se plictiseasca de acest circ DNA, fara corespondenta in cresterea nivelului de trai. Poporul asta o avea el vocatia caprei vecinului, insa acum nu mai e multumit doar cu fostii politicieni in catuse. El isi da treptat seama ca in situatia in care infractorilor nu li se si confisca si averea si acest surplus financiar nu se regaseste in nivelul de trai, DNA e frectie la picior de lemn. Am criticat DNA, ca despre o institutie eminamente politica, nu din perspectiva antenatrista, ci dintr-una aflata la polul opus. Eu i-am reprosat pentru ca n-a bagat la inchisoare suficienti politicieni si alti gangsteri de rang mijlociu, ale caror averi sunt imposibil de justificat. Stim foarte bine, antena trista a criticat DNA din cu totul alte motive, respectiv ca implementeaza false probe si fabrica artificial dosare. Ce-i drept, nici eu nu-s de acord principial cu asa ceva, insa sunt dispus sa trec peste o astfel de slabire a principiului statului de drept in ceea ce priveste pe acesti gangsteri. Dar, mi se pare puerila critica antenatristilor cum ca DNA ar fi facut politie politica cu unul ca Dan Voiculescu si Adrian Nastase, in conditiile in care ei tot gangsteri au ramas. 1 an sau 2 de inchisoare e nimic toata fata de prejudiciul pe care astia l-au comis. Si macar de-ar fi luati toti. Dar din pacate, o pleiada intreaga de milionari nu-si pot justifica averile in Romania si DNA n-a putut gasi ceva serios impotriva lor.



Marea problema a Codrutei e ca nu si-a dat seama ca face parte dintr-un plan orchestrat de viciile secrete, si ca nu are libertate totala. Conform raportului de activitate DNA,  cuantumul averilor inghetate a fost din 2013 pana in 2018 de 452 de milioane Euro. Haideti sa presupunem ca toti acesti bani ar fi fost recuperati! Pai asta e curat praf in ochi , dragi cititori! Anual din Romania se scurg sute de miliarde de Euro prin megaevaziunea fiscala practicata de marile corporatii ce guverneaza din umbra  . Suntem atat de prostiti de aceste corporatii incat asupra lor nu se face audit din partea ANAF sau alta institutie si nu exista cifre oficiale publice privind profiturile si cifrele de afaceri ale lor. Pe langa aceste sume colosale, gangsterii investigati de DNA par niste gainari. Suntem orbiti de gainariile lui Dragnea, Nastase sau altii si scandalurile cu ilegalitatile din jurul unor astfel de procese si nu mai vedem cum prin spate megacorporatiile sustrag acesti bani ca hotii. Circul din jurul DNA a avut rolul politic de a camufla aceste sute de miliarde de Euro care se scurg in afara tarii Romania.

Asa ca pentru mine DNA a fost un praf in ochi dat romanilor pentru a-i convinge ca traiesc si muncesc intr-un sistem social onest, si ca ar fi bine sa continue sa munceasca ca sclavii ca sa-si implineasca „Visul American” de a ajunge bogati. Cum sunt impotriva acestui nou tip de sclavie  , eu m-am declarat impotriva si a DNA, ca institutie inutila si mincinoasa. Intre timp au aparut si erorile judiciare. Unele procese n-au fost bine facute si condamnatii s-au plans la CEDO. CEDO nu poate trece cu vedera astfel de cazuri, desi sunt convins ca cei mai multi dintre ei ar merita condamnari mai mari, conform cu crimele comise si pe care procurorii nu le-au investigat cum trebuie.

Poate ca procurorii din interiorul institutiei nu si-au dat seama de aceasta manipulare. Oricum, dupa 6 ani de circ, cetatenii chiar nu doar ca s-au plictisit, dar vad statul in culori si mai sumbre. Chiar asa cu vina aruncata in carca lui Dragnea, si fara sa vada orchestratorii din spatele lui, cetateanul de rand e si mai nemultumit ca inainte. Chiar daca crede ca Dragnea e dictatorul, bau-bau-ul sau diavolul insusi, fiecare isi pune intrebarea cum a fost posibil sa ajunga acest om presedintele celui mai mare partid, si al doilea om in stat. Ok, el e rau. Dar statul? Statul n-are imunitate? Din aceasta cauza scepticismul cetateanului simplu fata de si asa prost simulata noastra democratie a crescut considerabil. Am o senzatie ca prezenta la vot va fi asemanatoare cu cea a referendumului, in urma acestui circ din care multi nu mai inteleg nimic.

Ei bine, dupa acest mare esec al viciatilor secreti, acum se da „la loc comanda”. Se pare ca securistii au dat-o in bara rau de tot, cu toata tutela lor CIA, si cu toate tehnicile lor de manipulare. Ar fi foarte amuzant daca n-ar fi tragic. Esecul diversionistilor ma amuza profund a dispret, precum si meseria lor de spioni. Acum ei s-au trezit ca niste amatori care o iau de la capat, ca ar fi momentul sa ne intoarcem la momentul de dinainte de 2013, ca parca cetatenii erau mai docili atunci. Probabil ca ii napadesc si nostalgiile de dinainte de 1989, cand tortura de prin beciurile securitatii era mult mai usor de facut decat aceste manipulari generale. Nu stiu daca a fost comanda de la vicii sau incercare disperata a procurorilor DNA de a-si justifica salariul, insa in ultimul timp marii gangsteri au fost ocoliti. Poate ca si ei s-au decis s-o lase mai moale de frica inchisorii. Poate ca intre timp si-au acoperit urmele. Dar cert e ca DNA n-a mai oferit cazuri spectaculoase la TV, in afara de Dragnea care era de mult instrumentat. Si, in lipsa de infractori babani, sau de mijloace de a-i prinde, DNA a inceput sa cam hartuiasca oamenii simpli. Asta ma duce cu gandul la „revolutionarii” comunisti; dupa ce au terminat cu casapirea „burghezilor”, ei au trecut la casapirea lor insisi sub bizare acuzatii de tradare. In acelasi fel, in ultimul timp DNA a trecut la investigarea „natiunii”. Institutii subfinantate sau companii mijlocii au intrat sub lupa DNA, imbolnavind efectiv contabilii de stres, majoritatea fiind femei. Pai cum vine asta, mon cher? Ai terminat cu coruptii si ai trecut la niste amarati care castiga un pic peste salariul mediu pe economie, adica tot unul de mizerie? Ei bine, asa se explica ciulirea urechii multora si spre critica antenatrista a DNA. Altfel nu se explica audienta, nu foarte mare, dar considerabila totusi la aceste emisiuni.

Omul de rand a fost deturnat sa creada ca sentintele nefavorabile lui in instanta impotriva numeroaselor abuzuri se explica mai nou prin abuzurile DNA. Amicii de la protestele #rezist cred ca e mana lui Dragnea si a coruptilor care s-au aliat. Pentru viciile secrete si asta e ceva. Au reusit sa abata astfel atentia de la adevaratii profitori de pe urma abuzurile Ju$titiei. Numai ca acum oalele se cam sparg in mod nedrept in capul lui Kovesi. Iar DNA a dat-o la intors. Dupa ce judecatorii au fost stimulati sa sara repede la inaintare cu condamnari, acum s-a dat „la loc comanda” . Protocoalele au fost denuntate ca ilegale. Revenim la forma anterioara. Acum se da semnalul invers: „gata baietii cu democratia! Nici un politican la puscarie! Reveniti la loc comanda! Cine mai investigheaza/condamna politicieni, va suporta soarta lui Kovesi”

Nu-i frumos bai spionilor sa va purtati asa cu un om care si-a facut treaba pentru care a fost angajat. Voi i-ati cerut dosare. Ea vi le-a dat. Dar, din pacate, cam asta e soarta celor care se asociaza cu spionii. Astia sunt cei mai mari escroci; te lasa exact cand ai nevoie de ei. Ma rog, si ei au fost pacalitii de CIA, cand le-a promis ca vor face din Romania o tara prospera ca in Occident, daca il tradeaza pe Ceausescu. Si rezultatul care e? Romania e la pamant. In afara de o minoritate perversa si bolnava, romanul de rand nu are sistem sanitar, nu are drumuri si scoli sigure. Romania e in Evul Mediu. Multi dintre spionii de atunci au batut palma cu CIA din patriotism. Dar iata ca intre timp s-a dovedit ca au luat o mare teapa. Noroc ca unii si-au facut firme sau au primit salarii uriase, si au uitat de acea decizie… Altfel ar schimba macazul.

Toate astea se intampla datorita unui singur lucru: tu romanule care vrei sa te muti de la tara la oras, sau de la bloc la vila. Ideea asta pe care ti-au sadit-o ei in cap te face sclav  . Tu esti tinta lor. Ti-ai gasit un stapan printre ei crezand ca tie prieten? Ei bine, asta e slabiciunea ta. Pe tine te vor ei cu aceste diversiuni. Romania e cel mai nefavorabil loc din Europa in care sa-ti castigi painea. Hotia se intampla la negocierea salariului. „N-are tara bani” ti se spune daca te angajezi la stat. „N-are firma bani”, ti se spune daca te angajezi la privat. Lucrezi pe nimic pentru profitul unor smecheri. Asta-i buba ta cea mai mare, romanule, nu Kovesi (daca te uiti la A3 sau RTV) sau Dragnea (daca te uiti la restul). Cel mai bine ar fi sa nu faci exces de munca. Lucreaza jumatate de norma! Atat cat sa-ti platesti curentul si gazele. Fa-ti gradina la tara si iti iei de acolo pentru restul de nevoi! Doar in felul asta te eliberezi, si nu prin admiratia fata de nu Kovesi sau Dragnea.

Actualizare 19 09 2019 . Iata, pentru a nu demotiva pe cei care „cred în justitie” Kovesi a primit în final functia de Procuror sef European. Nu „fit” tristi! Hai la munca tovarasi cu veselie si optimism!

February 13, 2019

„Lupta” dintre Dragnea si SRI, o fenta pentru cei slabi



Am auzit si eu recent despre noua gargara a lui Dragnea , care chipurile, ar fi taiat banii de la SRI si i-ar fi dat la achizitionarea de vitamina D pentru copii.



Imediat mi-a venit in minte sloganul nostru din 2012 (adresat lui Basescu si partidul lui) „Ati luat bani de la copii/ si i-ati dat la SRI!”. Iata-l pe Dragnea dand impresia ca face altfel decat „guvernarea dezastruoasa” anterioara, o gogorita ce le este servita romanilor constant din 1996 incoace.




Poate fi si o simpla coincidenta, mai ales ca Dragnea are imagine de „hot al banilor de la copii”, ceea ce a si facut obiectul unui dosar in care a fost condamnat. Numai ca nu e prima data cand Dragnea preia lozincile protestelor pre2016. In ultimul an el pare sa fi sustinut o alta lozinca de atunci, respectiv „Nu corporatia face legislatia”. Presupusa lui lupta cu corporatiile care, se vede de la o posta ca nu platesc impozite conform cu procentul platit de cetateanul simplu, e o gargara ieftina. SRI si ANAF-ul au puterea sa investigheze urma banilor iesiti prin tehnicile off-shore, fara ca Dragnea sa mai faca spectacolul ala jalnic la televizor, pentru naivi. Adica, in definitiv, de ce critici marile corporatii la TV? Crezi ca omul simplu n-o sa mai cumpere de la supermarketul X sau de la benzinaria Y? Adica crezi ca vor merge la supermarketul X’ sau la benzinaria Y’, care e acelasi lucru si care practica aceeasi evaziune fiscala la nivel metasocial, sau cum? Ce putere are cetateanul in fata acestor mamuti ai politicii internationale?

Mai mult decat atat, ca presedinte al Camerei Deputatilor, cum de faci tu declaratii cu privire la un subiect care este specific guvernului? Bugetul este problema executivului, nu legislativului. O astfel de interferenta in principiul separatiei puterilor in stat e motiv de demitere, si nimeni nu l-ar risca asa de capul lui. Ei bine, pentru a ne deslusi din aceste complicate ite ale manipularii, va rebui sa ne aducem aminte cum in luna decembrie Dragnea de fapt chiar a fost destituit de o noua majoritate parlamentara, insa votul a fost invalidat pe motive absolut puerile.



De atunci Parlamentul (institutie, chipurile suverana) n-a mai avut voie (sic!) sa mai reia acel vot. Televiziunile initial au relatat evenimentul, apoi au aruncat rapid batista pe tambal, asa ca pana a doua zi stirea a disparut cu totul. Cum de nu poate organiza aceeasi majoritate parlamentara o motiune de cenzura care sa conduca la caderea guvernului, si eventual alegeri anticipate?

O sa raspund la aceste intrebari in cele ce urmeaza, ajutat si de articolele pe care le-am scris pana acum despre aceasta megamanipulare care inseamna guvernarea PSD si Liviu Dragnea. Principalul raspuns pentru sucirea din decembrie este faptul ca alegerile anticipate n-ar duce la absolut nimic nou. Partidele de opozitie inca nu s-au consolidat si tot PSD-ul ar castiga. Si, cel mai important, prezenta la vot e tot mica.

Eu unul nu cred ca Dragnea incearca sa convinga protestatarii pre2016 sa-i acorde sustinerea. Am fost cu ei si am strigat „Toate partidele/aceeasi mizerie”. Are vreun rost incercarea de inregimentare politica a acestui grup? Eu zic ca nu. Multi dintre acei oameni nu vor mai vota niciodata, scarbiti de cacialmaua sociala a ultimilor 30 de ani. Scopul unor astfel de declaratii extrem de periculoase pentru statul de drept este altul: refacerea imaginii (de)serviciilor secrete in ochii electoratului mediu, care incepe sa vada ca politicienii pe care el crede ca i investeste in functii, sunt de fapt papusati de la un nivel mult mai mare. Cel mai de succes articol al meu este despre modul in care spionii au orchestrat politica in tara asta de 50 de ani  , jucandu-l inclusiv pe Ceausescu pe degete.

Nu sunt singurul care a inteles treaba asta. Au aparut cateva figuri care s-au lovit direct de butoanele apasate de mai sus prin judecatori, procurori, politisti si alti functionari publici, care actionau in afara legii fara sa pateasca nimic, sub protectia acestor resorturi de putere din umbra. Au aparut si cateva voci care au speculat acest subiect al controlului corporatiilor asupra politicienilor prin (de)serviciile secrete, justitie si presa, si care au propus sisteme politice dictatoriale ce risca sa duca tara asta si jos decat e. Altii propun sisteme mai bune pentru cetateanul simplu, dar mai putin profitabile pentru asupritori.

Lupta lui Dragnea cu SRI e un blat ordinar facut cu echipa din esalonul secund, SRI 2, format din tocilari cu oarecare tendinte voayoriste. Spionii adevarati din SRI sunt uniti in carteluri imbatabile cu tentacule in presa, justitie, politica si, cel mai important, CIA. Dragnea e pentru ei un biet tantar. Bugetul lor e nelimitat si nu vine de la guvern.

Ei bine, ei incearca sa contracareze imaginea lor, ca guvernatori din spatele politicienilor. Daca cetatenii ar intelege resorturile politicii primare, aflate deasupra de politicienii pe care ii voteaza, atunci ar iesi mare suparare. Pentru ca in felul acesta cetateanului nu-i este recunoscuta decat puterea de a se revolta in masa, de care le e frica tuturor, si nu aceea de a construi si carmui societatea conform cu intelesul termenului „democratie” (puterea poporului). Si faptul ca nu are nicio putere in societate nu-i chiar atat de dureros pentru cetatean. El poate vedea asta zilnic. S-a obisnuit cu asa ceva. Problema e ca de aici se ajunge si la ideea ca oricat de mult ar munci, el niciodata nu va fi bogat. Promisiunile inselatoare despre „plata si rasplata” sunt niste minciuni specifice noii sclavii si care i-au ingropat viata in slugarnicie. Sentimentul irosirii vietii este ceea ce il macina si pentru asta vrea razbunare.

De aceea, jucaria politicii secundare trebuie sa fie cat mai credibila pentru mintea infantila a cetateanului mediu. Muti dintre politicienii de rang mediu nu inteleg ei insisi acest fenomen al papusarii sefilor lor pe linie de partid si aplauda ca pionii din Marea Adunatura Nationala a lui Ceausescu. Ma indoiesc insa ca un mafiot ca Dragnea nu stie de aceste mecanisme. Si totusi el vorbeste despre echipa a doua a SRI, cu inscenatul probelor din dosare, sau cu faptul ca marile corporatii nu platesc impozite, declarand profituri false. Dar el nu spune ca e doar o marioneta. „Statul paralel” de care vorbeste el e o falsa imagine a megacartelului format din mafioti din SRI-Justitie-Presa-megacorporatii, orchestrat atent de gigacartelul in care activeaza CIA- Rothschild -Rockefeller si care or mai fi. Retorica „statului paralel” e praf in ochi. „Statul” asta al spionilor nu e paralel cu cel al politicienilor. Ei sunt paraleli cu politica. „Statul paralel” de care a vorbit Dragnea e de fapt perpendicular. Dragnea & co sunt jucaria paralela. De asta cred in continuare si mai mult ca in timpul ordonantei 13 ca Dragnea face blat ordinar. Punerea in gura lui a acestor idei despre dictatura militara a spionilor din (de)servicii este o strategie de asociere a lor cu imaginea sa de corupt , mincinos si grotesc. Cei care se uita la canalele antiPSD raman, sau sunt manipulati sa ramana cu aceasta impresie.


Da, s-ar putea sa tina manipularea asta si multi sa se duca in mormant cu ura deturnata catre Iliescu, Basescu, Dragnea si altii pentru faptul ca si-au irosit viata corvodindu-i pe noii stapani. Numai ca, ghinion, lumea se va trezi treptat si va intelege aceste lucruri. Moartea lui Kennedy, Cladirea 7 din complexul World Trade Center  si multe altele, sunt inregistrate in spatiul public. Generatiile viitorului or sa le vada cu alti ochi si n-or sa se mai lase prostiti de vrajelile pompate in mass-media.

Cel mai imbucurator pentru mine in ceea ce priveste palma pe care romanii o dau planului diabolic al dictaturii militare a SRI-CIA din aceasta tara. Imi pare rau ca am alta opinie aici decat amicii din Piata Victoriei cu care m-am imprietenit, si care nu vad alta solutie de iesire din aceasta criza decat prin iesire masiva la vot impotriva PSD. Le respect decizia, dar eu vad in aceasta mascarada a ultimilor ani o tentativa de a smulge de la noi votul, de frica dictaturii lui Dragnea sa a altor baroni din PSD. Si asta ma face si mai indarjit sa nu ies la vot, la fel ca si pe multi altii. Iar referendumul recent a aratat asta. Cu tot acest teatralism de-a dictatura din ultimii ani, romanii tot nu se vor duce la vot de frica. Pai daca tot e dictatura, atunci de ce mai aveti nevoie de ajutorul nostru? Sau cumva cred ca mai reusesc sa refaca neincrederea romanilor in stat, perceput ca mafiot si abuziv prin alte inginerii de 2 bani? Ei se cred destepti cu abilitatile lor de a asimila „valorile Occidentului”. Dar valorile astea in care cred ei nu-s ale Occidentului. Astea sunt ramasite medievale in societatea contemporana. Tot niste cartofari sau niste ciubucari balcanici vor ramane, indiferent de domeniile pe care le au si de masa de caviar pe care au irosit-o.

Pentru o societate echitabila, absenteismul electoral este o problema de nedorit. Insa pentru un sistem mai mult dictatorial decat echitabil, precum Romania, absenteismul e una dintre caile de rezistenta impotriva represiunii. Romanii de rand, si-au facut treaba la vot. Au ales in 1996 CDR si Constantinescu. Apoi PDL si Basescu. Doar ca dracul spionist si-a bagat coada si s-a sters la fund cu optiunea romanilor pentru schimbare. Nu baietii! Intai faceti o tara cat de cat echitabila, conform cu disponibilitatea romanilor la schimbare si efort din acesti 30 de ani, si apoi iesim la vot. Favorizati partide cu oameni integri, nu o alegere intre comunistul Iliescu si legionarul Vadim! Atunci voi iesi si eu la vot. Pana atunci am sa va fac de ceea ce sunteti!

Putem iesi in strada, dar riscam astfel sa ne calce jandarmii in picioare. Apolitismul, izolarea intr-un colt de rai pe care fiecare si-l poate face departe de manipularile sociale injectate prin TV, este o solutie mai buna.

February 11, 2019

6 luni de tatonari in dosarul 10 august 2018



Iata ca au trecut 6 luni de la reprimarea din 10 august si jandarmii violenti, surprinsi de camerele de luat vederi ca loveau oameni pasnici, nu au fost identificati. Intre timp deja au fost condamnati acei protestatari care au facut ilegalitati atunci. Dosarul 10 august bate pasul pe loc. Probabil ca vor fi condamnati formal cativa pioni proaspat angajati, si vor fi eliberati in scurt timp. E nevoie de batausi in societatea noastra „democratica”. Speriatul cetatenilor inca e „liantul” societatii. De aceea dreptate nu se va face si legea nu exista pentru acesti monstri





foto: Mihai Dide

February 4, 2019

De ce protocoalele dintre SRI si curtile din justitie sunt incompatibile cu statul de drept



Societatea romaneasca e impartita in ultimul timp intre doua opinii la fel de pierzatoare, prelucrate de catre fortele politice secundare. Prima este cea a SRI II-DNA (o sa explic mai jos de ce cred ca exista SRI II), institutiile care , mai nou fac opozitie PSD & coruptii mijlocii*. Asa-numita opozitie Johannis-PNL-USR e foarte apatica, asa ca mai nou politica secundara s-a extins catre aceste institutii. Majoritatea cetatenilor tind sa ia partea SRI II-DNA, conform cu normele de bun simt in care fiecare am fost crescuti, respectiv sa nu furam. Fara implicarea SRI in prinderea marilor gangsteri ei nu pot fi prinsi de catre politie sau procurori. Ei nu au instrumentele de supraveghere necesare pentru a-i prinde. Numai ca exista 2 mari probleme fata de aceasta solutie. Am sa le expun mai departe cu riscul de a-i supara pe prietenii cu care protestez in Piata Victoriei impotriva PSD. Prima este cea a distrugerii ideii de separatie a puterilor in stat. Intr-adevar marii corupti nu pot fi prinsi cu instrumentele banale ale politiei. Procurorii trebuie sa aiba acces la acele informatii ale serviciilor secrete pentru prinderea marilor gangsteri. Insa nu e deloc normal ca (de)serviciile secrete sa ajunga si la judecatori. De asta eu nu voi sustine niciodata protocoalele intre securisti si judecatori, asa cum s-au facut cu toate curtile din Romania. Asa ceva inseamna distrugerea principiului separatiei puterilor in stat si implicit distrugerea ideii de stat de drept.

Judecatorul si neosecuristul au interese total diferite. Chiar daca urmeaza statutul declarat de legile in vigoare, de veghere la siguranta nationala, rolul spionilor este altul decat acela de a judeca si condamna, asa cum fac judecatorii. Ei trebuie sa actioneze acolo unde e suspiciune ca s-ar comite un atentat sau alte acte care pun in pericol siguranta nationala. La fel ca si politia si jandarmeria, (institutii de reprimare imediata) si spionii astia au rol de a face politie cu marii periculosi ce atenteaza la echilibrul social. Politistul sau jandarmul da o sanctiune omului simplu cand incalca legea, respectiv individual sau in grup, conform modului in care ei interpreteaza legea. Dupa asta judecatorul supervizeaza sanctiunea, ca reprezentant al institutiei de reprimare ulterioara, calculata. Spre deosebire de primii, judecatorul sta si cantareste daca sanctiunea a fost bine intemeiata. Rolul lui in societate e mai curand acela de a repara greselile pa care constatatorii le pot face in mod inerent, la fata locului. Adica ei pot gresi in a aplica o sanctiune prea dura, datorita unor factori diversi, precum patrularea pe frig sau pe caldura, de exemplu. Judecatorul sta la caldura si vegheaza ca persoana sanctionata a fost sanctionata corect, si incearca sa cantareasca bine argumentele in asa fel incat un astfel de om sa nu ajunga la inchisoare nevinovat.

In acelasi fel trebuie sa actioneze si spionii. Ei trebuie sa actioneze atunci cand exista suspiciuni de o potentiala incalcare a sigurantei nationale. Adica, acel presupus grup de la Hambrug trebuie oprit frumos pe aeroport inainte sa urce in avion si sa ia ulterior controlul asupra lui, cu consecintele cunoscute ale tragediei din 2001 . Tu ca spion, nu poti sa-l bagi la inchisoare pe suspect. El n-a comis inca crima (daca ar fi comis-o ei, pentru ca sunt motive sa ne indoim de asta), si nu ai cu ce sa il acuzi. Desigur, atunci cand probele sunt evidente, orice masura e tardiva. Nu trebuie asteptat pana acolo. Dar il poti opri, retine si trimite in judecata prin instrumentele unui procuror. Apoi iarasi judecatorul decide.


Nu voi sustine nici in ruptul capului pretentia PSD-istilor ca probele venite de la SRI pentru procurori sa nu aiba valabilitate in instanta. Sunt convins ca spionii pot implanta probe, ca doar asta e menirea lor. Dar mai stiu ca ei nu le implanteaza omului de rand, ci marilor corupti care nu pot sa-si justifice averile. Acesti politicieni corupti care nu-si pot justifica averile din salariile oficiale sau din afaceri curate, la vedere, nu sunt de aparat. Situatia lui Al Capone care a fost condamnat si tinut in inchisoare pentru banalitati, gen evaziune fiscala, e perfect justificabila. El comitea omoruri pe banda rulanta si arunca in ocean cadavrele, ceea ce il facea imun in fata tribunalelor. (Asta pune cu semnul intrebarii insasi justitia noasta traditional razbunatoare, bazate pe dovezi ale crimei comise si nu pe preventie prin facilitarea unei societati echitabile pentru toti, in asa fel incat marginalii sa nu mai comita crime deloc. Dar nu e locul aici de dezvoltat aceasta tema)

Dar nu voi justifica niciodata existenta acelor protocoale intre SRI si absolut toate curtile din tara asta, chit ca cu asta ii supar pe prietenii cu care protestez in Piata Victoriei. Nu , nu si nu. Sa aduca SRI si restul de spioni tone de probe procurorilor, dar pe judecatori sa-i lase in pace! Asa ca n-am de gand sa accept aceasta magarie anticonstitutionla care distruge ideea unei justitii independente. Securistii sa faca probele alea credibile, in asa fel incat sa-i convinga pe judecatori ca tintele lor merita sa fie trimisi la racoare! Altfel, la ce bun sa ne mai luptam contra coruptiei, in conditiile in care statul de drept si separatia puterilor in stat sunt anulate de aceasta dictatura militara a spionilor din (de)serviciile secrete? Nu vreau sa dau separatia puterilor in stat si inamovibilitatea judecatoreasca pentru a carpi problema coruptiei. Oricum, spionii tot o fac.

Si cu asta trec la a doua problema, care este insasi pata imensa asupra SRI si (de)serviciile secrete romanesti, aceasta cloaca de tradatori de tara inca inainte de caderea lui Ceausescu. Am aratat aici in ce mod securitatea face legea in tara asta de 50 de ani . Dupa ce au vazut ca practicile lor macabre de dinainte de 1989 au prins rau la populatie s-au curatat de Ceausescu, comitand crimele din decembrie 1989 alaturi de armata, si apoi cele din iunie 1990, stranguland fenomenul Pietei Universitatii. De atunci spionii din (de)servicii i-au acoperit constant pe acesti gangsteri, cu care chipurile s-ar lupta. Daca ei ar implanta probe tuturor coruptilor ce nu-si pot justifica averile, atunci, da, asta ar fi un inceput sanatos. Practic asta ar insemna o echivalenta cu insasi lustratia. Din pacate asta ar insemna sa se lustreze pe ei insisi, ceea ce inseamna taierea crengii de sub propriile lor picioare. SRI si toata sleata de spioni nu face justitie in Romania, in sensul depistarii acestor hoti. Ei doar ne iau ochii cu aceste probe mai mult sau mai putin veritabile, prin care, chipurile, ei ar lupta cu coruptia din societatea romaneasca. SRI nu lupta cu coruptia. SRI este insasi coruptia. Ei s-au unit in carteluri cu ramificatii in presa, asa ca orice judecator care nu asculta sugestiile pateste ce a patit Lavinia Cotofana. Hai sa mai punem odata povestea ei incredibila aici!

Eu unul n-am uitat de Condrea si Hexifarma, cu diluarea dezinfectantilor si cu legaturile acestei afaceri ucigase cu diversi angajati din SRI. N-am uitat acea regie ieftina a sinuciderii cu modelul diferit de Opel Astra J gasit la locul accidentului, fata de modelul pe care il avea Condrea  . Eu unul n-am uitat de diversiunile la mitingul de adio al lui Ceausescu pe care ei le-au orchestrat sau de altele despre care am aratat recent aici:



Si, de fapt asta este exact miza acestei cacialmale grotesti ale dezbaterilor care se tin de cateva saptamani: suntem dispusi sa acceptam merele contra perelor? Adica, orbiti de ura pe Dragnea, sistemul ne ofera la schimb un rau la fel de mare: recunoasterea rolului benefic al spionilor in societatea romaneasca postdecembrista, prin intermediul acestei carpeli de condamnare de fatada a catorva politicieni. Iar eu nu-mi retractez ideile despre spioni in veci. Pentru ca sunt adevarate.

SRI vrea acum sa pozeze in mare institutie verticala, dupa ce 30 de ani a patronat marile tepe care au afectat nivelul de trai al cetateanului. Acum SRI vrea sa-si spele imaginea dupa ce cetateanul de rand si-a format imaginea de stat mafiot. Din aceasta cauza ei au lansat aceasta varianta de SRI II, cu agenti ceva mai naivi decat spionii duri, nucleul mafiei institutionale din Romania. Acesti agenti naivi cred in litera de lege a functionarii (de)serviciilor secrete, si considera in mod normal ca rolul lor este de subordonare fata de parlament, conform legislatiei. Se pot numi SRI II dupa cum marile echipe de fotbal au un o alta echipa satelit care activeaza in diviziile inferioare. Prin aceste echipe trec tinerele talente care nu au ajuns inca suficient de pregatiti pentru a juca la prima echipa, sau jucatori cu probleme de comportament de la prima echipa. In acelasi fel SRI II sunt niste ambitiosi fara experienta dau „talent” pentru a intra in cartelurile „primei echipe”. Acum cand lumea a cam inceput sa se prinda despre cum spionii trag itele prin presa, justitie, licitatii publice si tot ce inseamna afaceri, ei au scos aceasta a doua echipa la inaintare spre a justifica imersiunea in factorii de decizie si distrugerea principiului separatiei puterilor in stat prin necesitatea de a opri „coruptii”. Fara rezultat, zic eu.

Desecretizarea si condamnarea publica a protocoalelor cred ca vine si in urma proastelor rezultate privind atat increderea romanilor in sistemul social cat si in refacerea imaginii SRI. Cred ca prezenta la vot va fi iarasi foarte redusa, ceea ce pune la indoiala insasi principiul democratiei. Oamenii nu mai au incredere in reprezentanti. Asta e! Dupa ce spionii i-au fortat peste un sfert de secol sa-si schimbe agenda politica din campaniile electorale si sa faca politica lor, acum se culeg roadele neincrederii in democratie. Traim aceleasi momente de neincredere si suspiciune precum cele fata de dictatura comunista. Si pe buna dreptate. Un sistem social care-i permite unuia ca Dragnea sa ocupe a doua pozitie ca importanta in stat, nu poate fi decat un sistem putred de corupt. Poate ca toate procesele sale sunt contrafacute de spioni. N-avem de unde sti adevarul curat. Insa numai prin faptul ca nu-si da demisia din functie arata ca Dragnea are multe de ascuns, indiferent cat de false ar fi probele implantate de SRI. Ingineria dubioasa incercata cu referendumul anti-pro familie a demonstrat ca romanii nu vor sa ia parte la acest joc murdar al manipularii. Si, urmand aceeasi tendinta, cred ca absenteismul record va continua si la urmatoarele alegeri. Si inteleg si ma bucur de asta. Refuzul de a lua parte la aceasta cacialma a spionilor arata ca poporul asta nu e o populatie de bovine. Sunteti o dictatura militara camuflata, spionilor! Democratia voastra e falsa: cetatenii n-au nici un fel de recunoastere decat a a aprecia ca bun sau rau politicile pe care le orchestrati voi din umbra.

Ei bine, vazand spionii duri ca nu reusesc sa schimbe perceptia populara despre aceste mizerii, acum au „desecretizat” si anulat protocoalele, cu implicatii in rejudecarea proceselor cu coruptii medii. Formal, din punctul de vedere a SRI II, aceste protocoale incalca legea 303/2004, Art. 7 , alin (1). Functional, spionii si-au dat seama ca circul cu DNA din ultimul timp nu a adus increderea populatiei in „democratia” simulata de ei in Romania. Mai mult decat atat, coruptul numarul unu in Romania in acest moment, chiar a raspuns cu aratarea degetului spre marii corupti, marile corporatii, si deconspirarea fenomenului off-shore care a fost tinut ascuns mult timp opiniei publice. Si iata ca acum spionii incearca sa repare gafa, De ce sa-i mai haituiasca pe coruptii mici si mijlocii? Hai sa rejudecam procesele si sa scoatem probele de la SRI, ca nu a mers manipularea!

Numai ca asta nu inseamna sfarsitul manipularii. Nu, deloc. Se incearca ceva si mai grotesc. Se incearca smulgerea de la noi a cordului pentru aceste practici. Adica viitoarele tunuri vor fi justificate prin faptul ca SRI II ar fi fost legat la maini de catre decizia sau indecizia populara de sustine implicarea spionilor in actul de justitie. Si, din pacate multi sunt prinsi in aceasta retorica ce pokeristi politici. Am avut o discutie in contradictoriu in urma cu 2-3 luni in Piata Victoriei cu Malin Bot, un om pe care il apreciez foarte mult. Domnul Savulescu a filmat scena, Malin a luat-o si el, si uite asa majoritatea comentatorilor m-au luat drept spion PSD, pentru ca in acest caz viziunile mele despre cum trebuie sa functioneze institutiile in societate se suprapun peste ale celor impotriva carora protestam. Dar, stati asa! Nu eu mi-a adaptat retorica fata de discursul PSD, ci acesta a luat in ultimul timp ideile unora dintre noi, tocmai pentru a le contracara prin aceste metamanipulari. Problema e ca, la fel ca in orice caz de adeziune fata de „reprezentanti” de politica secundara, alegerea intre cele doua e aproximativ la fel de pierzatoare. Traim niste clipe in care manipularea a ajuns la niste cote absolut uriase. Daca iei partea PSD & coruptii mijlocii, practic justifici si evaziunea fiscala a marilor corporatii cu tot tacamul de abuzuri impotriva omului simplu. Daca iei partea SRI II-DNA, tinzi sa justifici magariile pe care SRI le-a facut in aceasta tara de 50 de ani. De aceea democratia reprezentativa intr-o tara condusa de mafioti e lipsita de sens.

*Ii numesc mijlocii, pentru ca, eu consider ca marii corupti sunt marile corporatii care fac afaceri in Romania. Evaziunea fiscala practicata de ele este atat de mare incat nu sunt date publice oficiale, ci niste „informari” de presa fara dovezi clare. Ma gandesc la Gica Popescu ce a fost inchis pentru o evaziune fiscala de 800 000 Euro. Sau un milion. Hai sa zicem chiar 10 milioane de euro, desi o astfel de suma este mult rea fantezista. Dar, in comparatie cu sutele de miliarde de Euro care dispar prin politica off-shore de la marile corporatii, daca am judeca cu aceeasi moneda, nu pot sa-mi imaginez o pedeapsa consecventa cu cea primita de eroul nostru, Gica Popescu. Din pacate, el a facut o greseala de mic corupt, dorind sa creeze noi generatii de fotbalisti in aceasta tara, in conditiile in care planurile de mai sus erau altele, respectiv decaderea maxima a stimei de sine a romanilor. Coruptii mijlocii sunt aia care au dat tunuri de pe la 50 milioane in sus.