Escaladarea războiului ruso-ucrainian e pus în mass-media pe baza faptului ca Putin şi-ar fi pierdut minţile. Lipsa de motiv clar pentru a inflama un conflict în zonă lasă impresia că, într-adevăr, omul e dus cu pluta. Invazia altor ţări din jurul Rusiei s-a justificat prin creşterea atacurilor la adresa fie a Rusiei, fie asupra minorităţii ruseşti, în scopul de a proteja minoritatea rusă. Invazia Georgiei în 2008 a sprijinit provinciile separatiste pro-ruse Abhazia şi Oseţia de sud. Invazia Ceceniei s-a justificat pentru împiedicarea independenţei provinciei Degestan şi eliminarea sabotorilor de gherilă. La fel s-a întâmplat şi cu invazia provinciilor Doneţk şi Lugansk în 2014. După lupta de la Ilovaisk, zona a rămas într-o stare de relativ echilibru. Nu s-a întâmplat nimic special acum ca să justifice o invazie în masă a Ucrainei. Ruşii din zonă nu au fost atacaţi recent, şi oricum aveau arme şi se puteau apăra şi singuri.
Astfel că da, această invazie pare total absurdă şi inoportună pentru orice lider politic. Oportunismul este principala caracteristică a oricărui politician sau demagog. Trecerea la invadarea Ukrainei pare un gest de amator în politică, ce ia decizie nu în funcţie de oportunitatea pe termen lung, ci de impulsul de moment. Ani de zile Putin a plătit vedete occidentale pentru a-i îmbunătăţi imaginea, şi a promova pe plan internaţional Rusia în scop turistic. Cel mai celebru caz de lobby este cel realizat de cunoscutul actor francez Gérard Depardieu. Miliarde s-au plătit pentru popularizarea imaginii Rusiei în Occident, în scop de atragere a turiştilor. De ce ai da cu piciorul la o astfel de investiţie acum? Ce ai de câştigat de pe urma invaziei? Protejarea a 8,334,100 de ruşi din Ucraina , cu preţul distrugerii economiei ruseşti pentru scăderea nivelului de trai a restului de 146 040 402 din Rusia ? Dincolo de aceştia, averile marilor oligarhi ruşi, împărţite în lumea întreagă pot fi pierdute într-un astfel de conflict. Cine crede că aceştia îşi riscă averile pentru 10 milioane de oameni de rând (care oricum nu riscau în a-şi pierde vieţile) a crezut şi că măsurile absurde din plandemie au fost iniţiate pentru protecţia cetăşenilor. N-are nici un sens. De fapt, conflictul dintre ruşii minoritari şi ucraineni intrase într-o fază de mocnire, de îngheţare. Ce rezolvare umanitară ai dacă agiţi spiritele şi să provoci în câteva zile peste 5000 de morţi?
Apoi, o astfel de mişcare ii şubrezeşte invariabil enorm poziţia în propria ţară, riscând chiar să fie înlăturat de la putere şi, eventual, judecat pentru crime de război. Am văzut deja că în majoritatea oraşelor din Rusia au ieşit oamenii la proteste, fapt care a condus la peste 2000 de arestări în rândul propriului popor, în condiţiile în care internetul e restricţionat şi în mass-media clasică se spun minciuni chiar mai mari decât în cazul plandemiei. Cenzura în Rusia a ajuns la asemenea nivel încât în mass-media nu se spune că Rusia a invadat teritoriul Ucrainei, ci invers, anume că Ucraina ar fi invadat teritoriul Rusiei. Militarilor li se spune că merg la graniţa cu Ucraina să elibereze zonele de graniţă de invadatorii ucraineni. Din acest motiv există o mulţime de tancuri abandonate, soldaţii ruşi dezertând în masă atunci când află că nu există nicio invazie ucrainiană şi că ei sunt invadatorii. O mulţime de ofiţeri bieloruşi au şi fugit în Polonia, după ce armatei bieloruse i s-a ordonat invazia Ucrainei în sprijinul armatei ruse. În acest context e o chestiune de timp până când întreaga ţară va afla de mascaradă, şi a începe proteste masive.
Asemenea gesturi n-au nicio logică pentru un om normal, şi de asta mulţi au ajuns la concluzia că Putin a înnebunit. De ce ai risca aşa ceva? Pentru ca nu vrei ca NATO sa ajungă la graniţele Rusiei? Păi rezultatul e exact cel opus; aşa ceva mai curând dă apă la moară retoricii NATO, de întărire, decât o convingere a sa de a se retrage. O astfel de retorică are sens pentru cei rămaşi traumatizaţi de invazia nemţilor în cel de-al doilea război mondial, însă e total lipsită de sens acum. La fel ca şi Rusia de după destrămarea URSS, NATO nu a atacat vreodată o altă ţară fără vreo justificare întemeiată de protecţia propriei ţări sau a minorităţilor atacate de statele în care trăiau. Administraţia SUA a încercat să atragă NATO în înlăturarea lui Saddam Hussein, odată cu invazia Irakului, în 2003. Dar doar Marea Britanie a acceptat jocul. În rest nimeni nu a intrat în acel război. Prin urmare, ce justificare ai putea avea faţă de extinderea NATO, din moment ce organizaţia s-a declarat defensivă şi nu a încălcat niciodată acest statut?
Putin nu are nici motivaţie personală pentru un astfel de gest lipsit de noimă. El este un om foarte bogat, cu stil de viaţă occidental, cu operaţii estetice cu un palat de multe milioane de euro , cu mai multe avioane private , şi active în mai multe fonduri de investiţii şi companii. Media oficială îl dau ca posesorul unei averi de până într-o sută de mii de euro, însă anturajul său e de milionari şi miliardari. Numai faptul că şi-ar fi luat parandarături de la ei în schimbul unor politici favorabile lor, îl aduce şi pe el la aceeaşi avere. Omul chiar duce o viaţă eminamente occidentală, ideal care i-a sedus pe majoritatea KGB-istilor ruşi, la fel că şi pe securiştii de la noi să saboteze sistemul. Conflictul lui cu Occidentul e o cacealma, după cum am susţinut în articolul anterior.
Şi totuşi această nebunie are logică foarte pragmatică. Despre rolul terorii generalizate generate de acest război am amintit în secţiunea anterioară, care are la rândul ei linkuri către articole mai vechi scrise de mine, şi care se rezumă bine la minutul 30 din documentarul linkat mai sus. Economia occidentală are nevoie de resetare după cei 2 ani de pauză, iar un nou contingent de muncitori entuziaşti, deportaţi din ţările limitrofe, e soluţia pentru aşa ceva. SUA au tot instigat conflicte în Orientul Mijlociu prin agenţii săi CIA locali, precum cei din Siria, care a produs aproape 13 milioane de refugiaţi, majoritatea în Occident. Între timp a răsuflat şi originea CIA a ISIS. Zona s-a cam epuizat de refugiaţi dispuşi spre deportare economică. Est-Europenii, şi românii în special, s-au cam săturat de pribegie şi vor să se întoarcă acasă, mai ales datorită elementelor dictatoriale care au apărut în această perioadă în „lumea civilizată”, sub pretextul protecţiei sănătăţii publice. Ei bine, i-a venit rândul lui Putin să joace şi el rolul de bau-bau în scopul sperierii executantului modern de ordine spre a deveni mai eficient, dar şi de a aduce noi surse de deportaţi economic, ca refugiaţi de război. Uluitoare asemenea deportaților economic moderni cu războaiele antice de capturare a sclavilor...
Cea mai mare capcană dezinformaţională în care opinia publică a fost prinsă în aceste zile este aceea cum că Occidentul ar fi partea bună pentru că luptă cu Putin şi Rusia, care reprezintă babaul. De fapt acesta e şi planul Occidentului de a-şi reface imaginea de eugenişti, după cei doi ani de plandemie, în care populaţia a început să creadă şi absurdităţile dezinformaţionale despre 5G şi Bill Gates . Ironia e că aceste petarde ideologice au fost lansate chiar de spionajul lor civil pentru a se asocia şi a face imagine negativă mentalităţii anti-plandemiste. Ei bine, acum ni se arată că există ceva mai rău decât încercarea eşuată de a elimina 80 de milioane de bătrâni şi bolnavi , aşa cum s-a dorit iniţial prin această plandemie. Războiul clasic şi mentalitatea bolşevică pe care Putin o simulează subit, e acel baubau menit să absoarbă întreaga ostilitate publică acumulată în aceşti 2 ani faţă de guverne, dar şi de a o convinge că ceva mai rău se poate întâmpla, dacă se iscă vreo …revoluţie
Ceea ce frapează la acest eveniment este tocmai lipsa de instigare pentru justificarea atacului. Rusia şi Putin sunt capitalişti; au nevoie de asemenea orchestrare iniţială care să justifice conflictul în ochii opiniei publice, după modelul diversionismului pe care l-am descris în detaliu în documentarul meu „Diversioniştii” . Există o oarecare probabilitate ca în lume să se fi acumulat foarte rapid o asemenea frustrare încât n-ar mai fi fost timp de inginerii de instigare locală de diversiune. Prin urmare tema războiului va fi trebuit să acopere informaţional eşecul plandemiei de a convinge populaţia să accepte restrângerea drepturilor. Şi totuşi retorica războiului nu a început chiar brusc, ci a intrat în piaţa informaţională de o lună. Între timp se puteau crea nişte diversiuni pentru justificarea atacului. Apoi, părerea mea este că inginerii supremi ai plandemiei ştiau că mascarada e foarte probabil să ţină cam 2 ani; prin urmare se putea crea o diversiune între timp pentru comutarea atenţiei globale spre război, dinspre minciunile care ies şi mai tare la suprafaţă, acum la finalul mascaradei.
Aşa ceva are sens însă pentru asumarea rolului de senil pe care îl joacă Putin. Pe de o parte, la 70 de ani, dintre care peste 20 la conducerea Rusiei, el poate fi pensionat. Asemenea demagogului aflat pe final de mandat, care ia decizii nepopulare pentru a-i da vânt corăbiilor următorului demagog , ce simulează lupta politică cu el , şi Putin joacă acum rolul zevzecului senil, pentru a creşte încrederea publică în „duşmanul” său, Occidentul. Observăm aici aceeaşi strategie folosită încă din al doilea război mondial; în documentarul meu „Sadismul în politica internaţională” la minutul 54 am descris în linii mari modul în care marii bancheri germani Hjalmar Schacht şi Wilhelm Keppler, în legătură cu spionajul american via Wall Street, au făcut presiuni asupra preşedintelui Hindenburg să demisioneze şi să-l numească cancelar pe Hitler, deşi acesta n-a câştigat alegerile. Rolul acestei diversiuni politice a fost aceea de a-l manipula pe Hitler să înceapă războiul şi astfel Europa să fie astfel curăţată de antisemitism, iar afacerile familiei Rothschid să prospere din nou. Deşi eliminarea antisemitismului a fost un lucru bun, preţul de aproximativ 100 milioane de morţi, dintre care 6 milioane evrei, în urma războiului, este mult prea mare. De fapt asta e cea mai mare crimă din istorie relativ la numărul de ani în care s-a întâmplat, şi aşa se va numi şi următorul meu documentar care detaliază aceste date.
Capitalismul a investit constant în personaje şi organizaţii cu rol de baubau şi după cel de-al 2-lea război mondial, pentru ca apoi să pornească războaie, cu rezonanţă directă în creşterea economiei globale, după cum am arătat în detaliu începând din minutul 30 din documentarul sus menţionat. Până în anii 90 babaul a fost reprezentat de comunism, cu războaiele din Corea, Vietnam şi alele. Între 1990 şi 2000 babaul a fost naţionalismul iugoslav şi cel ruandez, cu genocidul şi războaiele de la sud de Dunăre. Între 2000 – şi 2020 babaul a fost extremismul islamic, care a adus războaie în Afganistan , Irak, Libia şi, cel mai crunt, Siria. Între 2020 şi 2022 am experimentat babaul în Coronavirus. Acum i-a venit rândul lui Putin să joace şi el acest rol. Parcă şi văd o discuţie între magnaţii lumii de genul : „hai mă, Vladmire, că tu n-ai mai contribuit la teroarea mondială de 15 ani! Noi ne-am sacrificat turnurile gemene şi clădirea 7 (asta trebuie văzută în mod special) de la World Trade Center, l-am scos şi pe Bill Gates la produs, acum suntem văzuţi ca dictatori sanitari, vino şi tu cu ceva să ne refacem imaginea şi aducem şi nişte refugiaţi în Occident, trăiţ’-ar familia ta!”
Şi iată-l şi pe Putin jucând acest rol de baubau, ameninţând în stânga şi în dreapta, ca un descreierat, deşi ar fi mai profitabil pentru el să stea calm şi să se bucure de averea uriaşă pe care o are. A înnebunit? Nu. Deloc. Cei care au crezut această naraţiune nu se pricep la psihiatrie. Eu le-am mai citit . Conform DSM 5, schizofrenia debutează între 18-35 de ani , ceea ce nu e cazul lui Putin. Depresia majoră poate apărea la orice vârstă, însă el nu are astfel de simptome . În ceea ce priveşte o boală neurologică degenerativă, cea mai aproape de un astfel de comportament ar fi demenţa , însă pierderea memoriei apropiate, dificultatea de concentrare într-o discuţie, confuzia cu privire la dată şi locul unde se află ar fi foarte vizibile atât pentru colegi cât şi pentru cei cu care a negociat recent pacea, precum preşedintele pescar al Franţei. Dar hai să presupunem că el ar fi într-adevăr bolnav. De ce îl ascultă orbeşte un întrec sistem represiv în Rusia? Nu are sens. Explicaţia constă tocmai în acest plan dezinformaţional major în care intră mandatul lui Putin de a juca rolul dictatorului stalinist din anii 50-70. Dar cum se explică faptul că Rusia e o ţară capitalistă şi nu a rămas comunistă la începutul anilor 1990?
Simularea unor simptome neurologice poate fi calea pentru a fi scos din scenă, atunci când sistemul riscă o revoltă în masă a populaţiei. De fapt, ca orice demagog , Putin plăteşte la rândul lui tributul către Rothschild, Rockefeller şi Morgan. Dacă e băiat bun şi face ce spun experţii de la CIA, se poate retrage în glorie, eventual cu alte operaţii estetice spre a-şi trăi în linişte bătrâneţile. Deşi nu mai are nevoie de alte operaţii estetice, pentru că în palatele sale nu intră străinii. Exact de aceea spionajul civil n-a mai făcut vreo diversiune pentru justificarea escaladării războiului , care a explodat din senin. În felul acesta el poate ameninţa întreaga zonă est-europeană, pentru că toţi îl văd ca un căpcăun gata să înceapă un război împotriva oricui i se pare că-l ameninţă. Între timp, mass-media oferă cu nemiluita ştiri despre război, cu imagini terifiante. Zvonurile despre chemările rezerviştilor în unităţile militare sunt infirmate de către oficiali, însă ele sunt menite să trezească ideaţia paranoidă în omul simplu. (Editare ulterioară: Ştirile despre aglomeraţia de la eliberarea de paşapoarte, sunt deocamdată false; acum câteva luni am fost şi am văzut aceeaşi coadă ca acum. Dar, dacă vor continua, chiar că vor băga spaima în populaţie, şi cozile vor creşte. În acelaşi fel s-a întâmplat cu diversiunile preţului la carburanţi şi ulei; a cumpăra cantităţi uriaşe atunci când un produs se scumpeşte este menit de a crea panică. Omul simplu de fapt cumpără mai puţin în aceste condiţii)
Partea proastă e că, în intenţia de a face cât mai credibilă mascarada războiului , acesta e chiar real. Scenele groaznice sunt menite să sperie Estul Europei, unde încrederea cetăţenilor în stat, în special în ultimii 2 ani s-a prăbuşit. Iniţial am crezut că ameninţarea va fi doar aşa, în aer. Dar iată-l pe „nebun” intrându-şi în rol şi provocând victime în rândul populaţiei civile, şi o criză de refugiaţi! Şi lucrurile pot degenera până la un război în întreaga zonă, Putin declarând că va ataca toate ţările care ajută militar Ucraina. Aşa că, trebuie avut un pic grijă cu eroii subiţi care vor să meargă şi să se înroleze împotriva Rusiei, şi care până acum o săptămână se speriau de 0,03 % probabilitate să moară de COVID (din datele oficiale ale OMS, prin siteul worldometers). Ei pot antrena România într-un astfel de război artificial. După ce au fost lăsaţi în off-side , odată cu schimbarea atitudinii populaţiei fată de COVID, din agenţi ideologici ai plandemiei, ei riscă să devină pionii unui război în zonă, doar pentru că vor să-şi demonstreze umanismul, acum că lumea îi vede ca pe nişte darwinişti sociali. Păcat că nu şi-au demonstrat umanismul şi în ajutarea fraţilor noştri moldoveni în războiul din Transnistria, sau măcar săracii din Romania... Umanismul lor se poate reduce la ajutor pentru refugiaţi, nu ajutor cu arme. Lasă, că le vinde arme SUA ucrainenilor, pe datorie, şi apoi le plătesc în 30 de ani ! …
Există premisa ca acest război să ţintească eliminarea euro-scepticilor, pe care plandemia i-a trezit din minciunile de presă. Pentru mulţi, acest experiment social a trezit colţii răzbunării pentru irosirea vieţii pe falsele idealuri capitaliste. Între timp a venit de la EU pentru România şi zăhărelul intrării în spaţiul Schengen, o altă promisiune despre creşterea nivelului de trai, după dezastrul ultimelor 3 decenii. Aşa ceva este o altă mită pentru a ne face să uităm de mascarada COVID. Occidentul ne promite astfel indirect că dacă uităm de ultimii 2 ani şi ne reiterăm încrederea în capitalism, atunci ne va primi în Schengen. Dimpotrivă, dacă rămânem resentimentari faţă de mascaradă, atunci ne paşte un rău şi mai mare: războiul. Cei mai vehemenţi antiplandemişti, proaspeţii anticapitalişti sunt primii vizaţi de această ameninţare. Pentru noi ăştia cu ştate mai vechi, riscul e mai mic. Orice ni s-ar întâmpla, ne transformă în eroi şi duce la propagarea ideilor noastre despre marile crime ale capitalismului. Şi tocmai cacealmaua asta a lui Putin e un indiciu că numărul lor e foarte mare. De fapt, am putut eu însumi să-i văd concret pe aceşti oameni în persoana propriilor colegi, sau vecini de la ţară.
Dar românii sunt mai docili aşa, conform cu stilul de viaţă al strămoşilor. Radicalii, cei care pot porni o revoluţie anticapitalistă, se află chiar acolo, la răii lumii, în Rusia şi Ucraina. După cum nouă românilor ni se promite zăhărelul accederii la Schengen, în acelaşi fel şi ucrainenilor li se promite aderarea la UE. În imaginea de mai jos vedem harta vaccinării în Europa. Verdele închis reprezintă procent mare, cel deschis - procent mic.
România se află undeva la 40 %, la fel şi Ucraina, Rusia se duce spre 50%. Recordul vaccino-scepticilor (adică euro-scepticilor) în zona este în Bulgaria şi Croaţia, colorate cu un verzui deschis. Croaţia trăieşte o dramă uriaşă, datorită segregării sociale pe care capitalismul a adus-o acolo, după diversiunea odioasă a războaielor iugoslave din anii 1990, despre care am menţionat pe scurt începând din minutul 57 din documentarul linkat mai sus. În afară de turism, care absoarbe miliarde de euro anual dinspre turiştii occidentali, restul sectoarelor economice sunt mult sub nivelul de dinainte de 1990, ca şi la noi. Grosul populaţiei trăieşte sub nivelul anilor 1990. Croaţii deplâng faptul că celebrele plaje din ţara lor s-au privatizat şi că nu mai au acces la ele ca înainte. (Editare 13 martie 2022. Recent într-un campus universitar din Croaţia a căzut o dronă rusească, rătăcită desigur…, făcând un crater de 3 metri) . (Breaking news 14 martie: o dronă a căzut în Bistrița. Coincidență, desigur...)
Din această hartă putem scoate un anumit procent de vaccinaţi forţat sub condiţia acceptării la locul de munca, aşa cum s-a întâmplat şi la noi. De asemenea, vaccinarea la chiuveta, a fost un fenomen prin care oamenii au încercat sa se protejeze de eventualele substanţe nocive puse în unele dintre vaccinuri de aviditatea morbidă a administratorilor tuturor ţărilor de a avea un număr cât mai mare de morţi şi a exagera dimensiunea plandemiei. Aşa că putem intui ca procentul real al vaccinaţilor ar putea fi mult mai mic decât în harta de mai sus. Ce înseamnă asta? Înseamnă exact ce am stipulat la nivel general mai sus, respectiv că în acest spaţiu s-a creat în aceşti 2 ani un uriaş resentiment antioccidental cu privire la noul mod de asuprire sub pretextul protecţiei sănătăţii publice. Şi aici intervine Putin, cu nebunia lui, care creează la nivel global ideea că alternativa la capitalism e mult mai rea. În 2010 făceam un desen care portretiza raportul dintre terorismul discret al capitalismului faţă de cel declarat al islamismului radical, reprezentat de Bin Laden. Exact acelaşi lucru se întâmplă acum, cu diferenţa că baubaul e jucat de Putin.
Războiul proaspăt instigat poate ajunge să elimine noii dizidenţi anti-occidentali, cu sacrificiul prăbuşirii imaginii publice a lui Putin. Acest sacrificiu e perfect asumat, după cum au fost şi turnurile 1,2 şi clădirea 7 de la World Trade Center. În Ucraina şi Rusia aşa ceva este foarte probabil, în ciudatul context care s-a creat prin inflamarea artificială a acestui război. Putem sa ne imaginam că antiplandemiştii ucraineni, iniţial anti-occidentalişti, sunt acum puşi în situaţia să accepte îmbunătăţirea imaginii personale a Occidentului, altfel riscând sa fie executaţi că trădători, susţinători ai inamicului Putin. Între ei, pot să-mi imaginez că spionii civili deja îi urmăresc, şi, intr-un moment favorabil, îi pot elimina. Astfel se creează crima perfectă, uciderea dizidenţilor fiind aruncată pe seama războiului şi a lui Putin. Închiderea graniţelor pentru bărbaţi, care nu mai pot ieşi din Ucraina, sub pretextul apărării în condiţii de război, precum şi îngreunarea verificărilor vameşilor pentru restul populaţiei, este masca perfectă pentru această tentativă de epurare ideologică.
Situaţia poate deveni dramatică pentru antiplandemiştii ruşi, în cazul în care războiul ia o turnură precum în Cecenia. Atentatele puse pe seama ucrainenilor îi pot viza. Aceştia sunt astfel nevoiţi să îl susţină pe Putin şi războiul lui de cucerire, în acest teatru ieftin al luptei dintre Rusia şi Occident. Orice fel de răzvrătire împotriva „ordinii statale”, în care intră şi mascarada măsurilor de protecţie anti-COVID, poate conduce la arestări.
Proaspeţii dizidenţi, cei care n-au avut timp spre a-şi face aliaţi şi urmăritori pe reţelele de socializare, sunt parşiv încorporaţi în acest război; dispariţia lor nu va fi deplânsă de nimeni, în condiţiile în care noul context i-a separat ideologic de aliaţii de până acum o lună. Putem să împiedicăm acest lucru transmiţând fiecare în anturajul nostru aceste idei, şi dedesubturile odioase ale sale. Deja o mulţime de oameni îl judecă prin prisma măştii faţă de minciunile din plandemie, ceea ce este un semn de optimism pentru trezirea umanităţii în general, şi românilor în special, din acest jug al manipulării capitaliste. Am auzit aceste păreri chiar dinspre oameni vaccinaţi. Aşadar, din reflex faţă de plandemie, e chestiune de timp până când majoritatea populaţiei va înţelege mârşăvia dezinformaţională din spatele lui. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. În acel moment războiul nu ar mai avea sens, şi putem salva astfel vieţile civililor prinşi în acest joc odios al profitului. Pe lângă asta, presiunea din partea ruşilor de rând poate conta şi ea pentru oprirea acestei mascarade şi mai odioase decât cea pe care se doreşte a o camufla, cu gesturi reale de data asta, şi cu morţi şi refugiaţi concreţi. Altfel, acest război va atinge şi România. Văd că s-a trezit subit eroismul în diverşi oficiali şi luptători cu mouse-ul pe Facebook, pentru a atrage ţara noastră în acest război. Iohannis nu mai merge pe principiul "În faţa bolii, or eşti precaut or prost" şi în cazul războiului, la fel cum a declarat în cazul plandemiei. Acum face pe „prostul”, deşi e cazul să fie precaut şi să evite pe cât posibil să atragă ţara într-un război cu Rusia. Ar trebui tuturor să le atragem atenţia să o lase mai moale cu eroismul de carton! Să se ducă individual să lupte în Ucraina (dacă au pierdut războiul din Transnistria), nu în numele ţării! Din păcate, la fel că în cazul plandemiei, dacă omul simplu nu va înţelege dedesubturile acestei noi mascarade, multe vieţi se vor pierde, inclusiv româneşti.
No comments:
Post a Comment
Keep calm and say something smart!