Perfuzie de incredere de la Trump pentru Iohannis si atitudinea fiilor lui Dinca la audierea de la DIICOT

August 23, 20190 comentarii



Doua evenimente remarcabile s-au intamplat in ultimul timp. Primul e ca presedintele Iohannis a fost invitat de presedintele Trump la Casa Alba . Celalalt e siguranta si stapanirea de sine a fiilor lui Dinca odata acu audierile recente de la DIICOT. O sa analizez intai pe prima. Revederea celor 2 presedinti la 2 ani de la ultima lor intalnire e plina de mister. Presedintele s-a dus la aceasta intalnire silentios ca un chelner, iar poza de final e un fel de bacsis pe care clientul celebru il lasa de obicei celor ce ii servesc la masa, in restaurante. Numai Ceausescu a vizitat intr-o perioada de doar 2 ani un presedinte american la Casa Alba. De frica unei posibile invazii din partea URSS precum invazia Cehoslovaciei in 1968, Nicolae Ceausescu s-a apropiat astfel de Occident. El a vizitat de patru ori SUA in aproape 10 ani, respectiv in timpul lui Richard Nixon, in 1970 si 1973 si apoi in 1975 cand era presedinte Gerald Ford si in 1979 in timpul lui Jimmy Carter.



Intalnirea lui Ceausescu cu Nixon venea pe un fond de criza internationala majora. URSS si SUA si-au aratat atunci din nou coltii nucleari. De atunci nici un presedinte roman nu s-a mai intalnit in 2 ani cu cel american intr-o vizita oficiala intre presedintii de stat. Iliescu s-a intalnit cu Clinton si in 1994, dupa intalnirea oficiala din 1993, insa nu intr-o vizita oficiala la Casa Alba sau o vizita a lui in SUA. Clinton va vizita Romania in 1997, pe timpul guvernarii lui Emil Constantinescu, singura data si pentru cei 2.



Iata ca acum se realizeaza in decurs de 2 ani doua vizita oficiale intre presedintele roman si american, exact ca pe timpul crizei invaziei sovietice. Presa s-a intrebat care e scopul acestei vizite. Unii au mai zis ca se anunta desfiintarea vizelor. Ce-i drept, o astfel de intalnire nu avea nici un scop concret; nimic nou n-a aparut in acesti 2 ani care sa necesite o noua intrevedere. Sau s-a intamplat? Ei bine o astfel de criza pe care o retraim acum este asemanatoare cu cea de acum aproape jumatate de secol.

Modul in care institutiile represive ale statului incearca sa musamalizeze acest caz le face partase indirecte la aceasta tragedie. Romania s-a aliat statelor occidentale la criza sociala. Disolutia increderii cetatenilor in sistem seamana uluitor de mult cu cea pe care ei o aveau pe timpul dictaturii. Ne intoarcem asadar in acelasi loc pe alta ruta, sau chiar mai jos decat acolo. Aceasta disparitie a aratat cum institutii respectabile fac un joc murdar de deturnare a atentiei publice de la dedesubturile acestei povesti.

Nu toti cei ce activeaza in aceste institutii cred si ei varianta spusa de superiorii lor. Sunt destui oameni ce activeaza in aceste institutii cu buna credinta. Sunt destui care simt ca se intampla o musamalizare de tipul dictaturii si nu suporta o astfel de pata neagra. Acesti oameni sunt la limita revoltei, sau incercarii de demascare a acestei uriase cacialmale care se desfasoara de o luna sub nasul nostru. Ei bine, aici este rolul lui Trump sa-i linisteasca. Dupa ce Iohannis a incercat sa sufoce subiectul, transmitand condoleante familiei, iata ca Trump ii acorda o infuzie de incredere.

Acesta este modul tipic CIA de operare pe care eu l-am descris in aceasta serie de 3 articole relativ la tragedia de la 11 septembrie si cea orchestrata pentru instaurarea capitalismului de cumetrie in Romania . O astfel de ipoteza sustine in special cea de-a doua varianta pe care eu am lansat-o inca de la inceputul acestui scandal  , respectiv faptul ca el a fost menit sa absoarba furia populara si sa suprime astfel emotional protestul de la 10 august 2019, menit sa comemoreze reprimarea din 2018. Dar, aceasta inginerie sociala are sens si in lumina primei ipoteze lansata in acel articol, respectiv acoperirea unui sadic ucigas ce este militar american sau roman la Deveselu, sau din serVICIILE secrete. In ambele cazuri, alianta Romaniei cu SUA ar pierde mult din popularitate. Insasi deschiderea populara spre occident ar fi puternic afectata. Prin urmare, CIA i-a pus lui Trump in fata aceasta sarcina de a le da acelor functionari onesti din sistemul represiv asigurari „de la centru” ca Romania se afla pe drumul cel bun si, desigur, „make Romania great again!”…

(Editare 27 septembrie: la peste o luna de la acest eveniment si Iohannis si priministrul Dancila sunt chemati la ordine in SUA. Ei zic ca ar fi in vacanta sau vizite electorale sau la nu mai stiu ce. Insa, de ce tocmai in SUA? De ce din nou in SUA? Plus ca, iata, in cele din urma implicarea FBI in acest caz a fost facuta publica. Chipurile FBI ar face niste teste ADN mai profunde care, ghinion, sunt inutile in aceasta cauza deoarece se refera la ADN-ul profund, al speciilor. Televiziunile vorbesc insa si de alte sarcini, precum cel de stabilirea a profilului psihopatologic al lui Dinca. Daca aceasta informatie e adevarata, atunci ea e menita sa linisteasca pe cei din esaloanele inferioare din institutiile implicate in acest caz. Acesti oameni vor sa lucreze insa fie nu sunt lasati, fie simt ca altii nu lucreaza destul pentru avansarea anchetei si isi pun semne de intrebare. Anuntul cu implicarea FBI este un semn ca cei ce stiu mai multe nu trebuie sa dea declaratii in afara calusului, si sa ii linisteasca pe cei ce nu-si explica inertia anchetei )

Cel de-al doilea indiciu in derularea acestei cacialmale este atitudinea celor 2 fii ai lui Dinca chemati recent la audieri de catre DIICOT. Ei chiar au dat semne de irascibilitate in fata curiozitatii ziaristilor. Daca acesti oameni ar fi vinovati, atunci ei ar fi trebuit sa arate mai multa teama. Dimpotriva ei au raspuns activ si destul de agresiv la indiscretia si acuzatiile ziaristilor. Stapanirea lor de sine este un comportament nepotrivit pentru starea lor oficiala de audiati si chiar invinuiti. Ei s-au comportat ca si cum ar fi avut „spate”. Si intr-adevar, in spatele lor stau forte mult mai mari decat procurorii DIICOT, dupa cum am aratat in ipotezele din articolul initiat linkat mai sus. Daca e adevarat ce a zis avocatul familiei Melencu, ei erau foarte revoltati la aceste audieri, de parca li s-a incalcat un drept. Intuitia imi spune ca supararea lor a venit de la faptul ca au fost chemati la aceste pretinse audieri. Cred ca li s-a promis ca vor fi lasati in pace, eventual chiar cu niste prime de colaboratori, daca nu vor vorbi cu presa.

Pentru ca daca ei ar fi iesit in primele zile ale scandalului sa-si apere tatal, atunci e posibil ca multa lume sa se indoiasca de aceasta varianta oficiala cum ca Dinca ar fi autorul rapirii. Asta pentru ca inginerii sociali mizau ca romanii sa se multumeasca cu explicatia butoiului, si disparitia rapida a lui Dinca, dupa modelul Condrea  . Li sa promis protectia si discretia si ca totul se va termina in cateva zile. Dar iata ca planurile stea au esuat si avocatul familiei Melencu impreuna cu Cumpanasu au cerut piste noi. Asa ca intuitia mea e ca inginerii sociali ce instrumenteaza acest caz le-a propus membrilor familiei jucarea acestui nou rol, de audiati si eventual invinuiti. Asadar frustrarea lor initiala s-a datorat faptului ca nu li s-a onorat promisiunea de a fi lasati in pace in schimbul tacerii.



Astea sunt cele doua noi ipoteze pe care le am fata de ultimele evenimente care s-au derulat recent. Repet, sunt niste ipoteze bazate pe probabilitati, spre deosebire de improbabilitatile ce sunt date ca sigure pentru acest caz in mass-media. Intalnirea dintre Trump si Iohannis e posibil sa fie o alta coincidenta, insa deja coincidentele bizare in acest caz se cam inmultesc…

M-am suparat in ultimele 2 saptamani pentru obtuzitatea unor concetateni care s-au apucat sa acuze furibund familia lui Dinca, fara sa sesizeze nuantele acestui caz . Dar totusi, cei ce tin acest caz in viata este ambitia si durerea lui Cumpanasu precum si frustrarea acestor oameni care vor sa vada si ei finalul acestui scandal si un sfarsit fericit, eventual gasirea celor 2 fete. Sper din toata inima ca naivitatea lor sa fie canalizata si spre curatirea societatii noastre, nu doar spre manipulare si dezumanizare. Sper sa-i dea energie lui Cumpanasu si sa-l ajute sa ii demoleze din pozitiile pe care le detin pe cei ce acopera pe faptuitor, indiferent cine ar fi acesta.

Imi aduc aminte de pancarta desteapta a amicului meu Florin Flueras odata cu protestele din 2012 cu textul „2012: sfarsitul lumii voastre”. Florin aducea in acea pancarta un subiect popular de cativa ani pana atunci: sfarsitul lumii  . Am avut si eu pentru o perioada ca sistemul va pica, insa timpul nu ne-a dat dreptate. Eram o factiune de cateva mii de oameni. Ei bine, acest sentiment il retraiesc la nivel general acum. Milioane de oameni isi dau seama ca niste mafioti de lux incepand cu SRI, DIICOT, STS, Politie, Presedintie si altele fac parte dintr-o uriasa retea de crima organizata  .

Fie ca au incercat sa sugrume emotional protestul 10 august, fie ca au incercat sa acopere un sadic ucigas reprezentant de seama intr-o institutie de incredere, aceasta inginerie sociala a esuat lamentabil. E ca si cum ai provoca o avalansa intentionat pentru a nu se mari stratul de zapada si a se declansa ulterior una si mai mare. Sper ca furia acestui popor sa fie temperata doar printr-un nivel de trai decent si cu masuri mai clare de protectie a femeilor. Astfel de masuri trebuie sa inceapa cu companii de taxi special destinate femeilor care lucreaza tarziu sau locuiesc in zone nepopulate, cu monitorizarea detaliata a calatoriilor si soferilor ce le duc acasa. Voi sprijini orice fel de astfel de initiativa.

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved