Un alt soldat roman a murit in Afganistan

September 1, 20083comentarii

Niste oameni care isi risca viata pentru 1000- 2000 -3 0000 sau cate ar fi nu fac parte din spiritul contemporan. Ei traiesc in Evul Mediu. Ei nu isi respecta nici viata lor si nici pe a altora. Din punctul asta de vedere acest tip de oameni este periculos pentru restul. Ma gandesc daca nu ar fi mai bine sa se duca toti in Irak si Afganistan si sa ne lase in pace pe cei care consideram ca propria viata si a celor din jurul nostru este inestimabila.

Sa isi faca razboaie in astfel de zone si sa se macelareasca cat vor ei numai sa ne lase pe noi restul in pace! Acesti oameni nu merita mila pentru ca nu vor sa se ridice din conditia de care de tun sau de abator corporatist. Pentru animalele de abator nu exista “imperativ categoric”! Ele sunt facute pentru consum, pentru sacrificiu! Numai acel tip de eroism de a putea iesi din aceasta sfera, de a spune NU si de a-ti manifesta spiritul omenesc in fata batjocurii celor care te-au destinat a fi animal de abator te poate cu adevarat ridica din starea de animal in cea de om.

Dar vreau sa precizez ceva: nu vreau sa dau impresia ca animalul e raul si omul e bunul. Nu agreez tipul asta clasic de dualism. Chiar cred cu tarie ca omul e destinat sa salveze viata in intregul ei, sa fertilizeze deserturile, sa apere pamantul de meteoriti si sa protejeze speciile pe cale de diparitie. Viata animala nu este ceva de exterminat asa cum Hitler voia sa faca cu noneuropenii.

Animalul ucide si el insa natura isi impune siesi limite pe cand societatea umana este in acest moment incapabila sa impuna limite lacomiei unrora. Salbaticia civilizata este insa raul cu adevarat. Armata este astazi un adevarat comert cu organe. La fel cum unii isi vand organele pe cateva mii de euro si soldatul isi vinde viata. Educatia cea frumos impodobita cu minciuni si pseudodemocratia mincinoasa de azi sunt parte unei astfel de marsave situatii.

Evident ca vina nu este doar a militarilor care accepta acest statut de donatori de organe. Mai mare este cea a autoritatilor (represive) care ii educa in spiritul animalului de abator. Insa daca tu ca individ nu ai acea putere de a iesi din pestera nimeni nu te mai poate repara si si esti bagat la reasamblare !
Share this article :

+ comentarii + 3 comentarii

Anonymous
1:24 AM

Ai un blog foarte interesant.
Mult succes!

Anonymous
1:24 AM

Ai un blog foarte interesant.
Mult succes!

Anonymous
3:26 PM

Ia uite aici:
http://razboiul.wordpress.com/2008/09/10/puterea-cosmarelor/

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved