Basescu n’est pas Roumanie

September 24, 20092comentarii

Ca un politician veritabil Basescu a lansat recent doua teme menite sa provoace conflicte de idei din care are de castigat clasa politica ce, chipurile ar reprezenta vointa publica. A lansat pe piata media doua galuste cu destinatii diametral opuse. Primul mesaj e menit sa atraga simpatii in zona mentalitatilor liberariste, a tinerilor cu stil de viata occidental prin propunerea legalizarii prostitutiei si drogurilor usoare, celalalt e menit trezeasca sentimentele nationaliste ale romanilor si astfel sa uite de acuzatiile aduse de M. Badea in emisiunea sa la care a promis ca da replica dar s-a facut ca ploua. Am sa le analizez pe rand.

Iata ca in sfarsit a dat si el o replica. A acuzat trusturile cum ca isi denigreaza tara , ca nu sunt patri(di)oate. Si fireste prima lovitura a fost in ultima fraza a lui Badea pe zi "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul". Replica e oarecum acida la adresa tarii ce-i drept. Dar cam asta e Romania.

N-a putut sa explice in 5 minute cum e cu casele date/luate inapoi, cum e cu vanzarile anterioare , cum e cu flota si altele dar a dat-o de acolo de unde-i sta lui bine’ din mahalaua cu aere. Adica ceva cu "du-te-n p... matii de tigan imputit". Trebuie sa recunosc ca uneori injuraturile din mahala au o latura exotica, amuzanta. La Basescu ma irita aerele care inconjoara continutul injuraturii. Sau, ma rog, vanturile... In roc sa raspunda la acuzatii el a facut o acuzatie de discreditare. Uite are nodul stramb la cravata! Nu-si iubeste tara! Cica traieste-n Romania. Nu e patri(di)ot! Nu dau explicatii pentru faradelegile facute dar te declar tradator de tara intr-un mod voalat.

O astfel de acuzatie este menita sa raspunda in special la "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" a lui Badea si sa scoata la iveala presupusa lui dragoste fata de tara. Si cum o stimeaza el spre deosebire de cei ca Badea. Nici eu nu sunt de acord cu apostrofarea prostiei pe care Badea o face frecvent in emisiunea lui (o apucatura de educator salbatic) si nici cu acuzatia lenei romanilor in ceea ce priveste construirea de bunuri publice, nici cu atitudinea lui fata de arta contemporana si nici cu altele. Numai ca eventuala nocivitate a lui Badea pentru promovarea acestor idei e infinit mai mica fata de nocivitatea functiei lui Basescu pentru cetateni la care se adauga si comportamentul sau anacronic. Functia lui este cea de escroc oficial. El minte, fura pe ocolite cu acte si diferite manevre miselesti si ca el cativa care devitalizeaza tara.


Pe langa asta mai si pun in miscare un aparat propagandistic care sa le cizeleze imaginea. Pai cum iubeste Basescu tara? Din limuzina prezidentiala? Sau inconjurat de bodyguarzi gata sa intervina? Daca se afla el in dragoste eterna cu Romania spre deosebire de "denigratori" cum se face ca umbla cu bodyguarzi? Pai asta nu e stima ci e bataie de joc la adresa comunitasii. Pentru ca astfel de statut abstract si nejustificat sub raportul valorii si contributiei la bunastarea comunitatii e cea mai mare sfidare pe care cineva i-o poate aduce. A acuza de pe aceasta pozitie pe oricine altcineva ca si-ar denigra tara este o culme a nesimtirii si a marlaniei. Dragostea romantica si nemarturisita a lui Basescu fata de tara pe care vrea sa o scoata in evidenta cu aceasta acuzatie e una falsa. E una platita. Dragostea lui Basescu fata de tara e aceea a clientului fata de curva sa. Asta nu inseamna neaparat ca Romania ar fi curva, desi sunt destui proxeneti si curve in ea. Doar ca asta inseamna tara pentru politicieni in general. Cu atat mai mult Basescu de profesie de marinar plecat cu lunile de-acasa , o trateaza ca atare . Pe de o parte e de inteles. Defect profesional timpuriu.

In acest tip de acuzatie se simte deja instinctul de dictator al lui Basescu. Daca ar avea cadrul social propice cu o astfel de acuzatie Basescu ar putea condamna "tradatorii de tara" . Acuzatia de denigrare de tara seamana foarte bine cu acuzatia de tradare ale revolutiei si poporului asa cum le faceau altii acum cateva decenii. Dar nu-i nici o mirare... Faptul ca mentalitatile deceniilor trecute au supravietuit in forurile decizionale ale tarii asteia nu e cine stie ce noutate!

Daca ar avea un minim dram de sinceritate Basescu si-ar da seama ca insasi pozitia sa sociala de presedinte este o jignire la adresa demnitatii cetateanului. Si-ar da seama ca aparatul politic de privilegiati e facut sa suga sangele poporului si sa faca circ artificial pentru a da iluzia ca de fapt privilegiatii din care si el face parte cu succes ar contribui ceva pentru bunastarea tarii. Ca fost militar e normal ca lui Basescu i-ar conveni o tara de patri(di)oti orbi care sa execute fara scrantire ordinele sale. Asa de bine se simte el in piele de sef de stat major! Ce bine mai era pe timpu’ lu’ Ceasca cand basea el singur pe mare. Era "il capo di tutti capi" si nimeni nu-i cerea socoteala. Acum, Ceasca s-a dus, flota s-a dus, si mai trebuie sa suporte si tiganii-mputiti cu intrebarile si indiscretiile lor. Asa de frumos ar guverna el idiotii... ! Dar asa ce sa faca! S-a dus momentele de glorie (sic)!

Ca politicienii sunt doar niste papagali care promit abureli (mint) si de fapt nu fac mai nimic altfel decat precedentii pe care i-au inlocuit pentru mine nu mai e o noutate pentru multi. "Denigratorii de tara" au fost cei pe sub pilea carora Basescu s-a bagat ca un sarpe in 2004 cand a devenit presedinte. Se agita atunci sa reprezinte nemultumirea omului de rand, ca nu exista incredere in institutiile statului, ca nivelul de trai etc. Ca un veritabil tradator cum e de fapt orice politician pentru cei pe care , chipurile, ii reprezinta, acum Basescu se baga pe sub pielea conservatorilor si declara razboi "denigratorilor de tara". Adevarul e ca cei care au pus botul la minciunile sistemului cam asta merita si sper ca politicienii pe care ii mai vor vota de acum inainte sa se intoarca impotriva lor de 10 si chiar 100 de ori mai mult decat o face Basescu astazi. Nu spun ca asta merita pentru naivitatea si prostia lor. Nu vreau sa iau atitudinea unui educator salbatic care abia asteapta sa-si pedepseasca elevul. Dar cred ca numai asa unii oameni pot intelege la ce megaescrocherie participa si legitimeaza prin prezenta lor la vot.

Dar, in definitiv de unde pana unde reprezinta Traian Basescu tara? Nu cumva tocmai mentalitatea lui Ceausescu - Romania l-a facut sa creada ca cei care il ataca pe el preponderent ar ataca de fapt insasi Romania? Au mai facut unii "Casa Poporului" in care poporul nu avea voie sa intre daramand casele poporului pentru terenul pe care trebuia construita . Basescu nu e tara. Basescu nu e Romania. Nici un mare conducator de osti, rege, imparat sau presedinte nu e tara pe care o guverneaza. El e doar sugrumatorul ei. Ca la un moment dat se poate lupta cu un alt conducator de mafie pentru controlul asupra tarii si astfel sa dea falsa impresie de slujitor al ei - asta se poate. Dar asta e o conjunctura, o intamplare rara in care interesele tarii s-au suprapus peste interesele vampirilor care o sug de vlaga. Conducatorii sunt asupritorii iar tara e cea asuprita.

Cei care avem de reprosat ceva acestor vampiri nu denigram omul de rand (care e de fapt Romania). Are grija ceata lui Basescu sa il umileasca si sa il secatuiasca destul. "Denigratorii de tara" nu denigreaza lipsa de curaj a majoritatii romanilor, nu denigreaza prostia naiva a majoritatii romanilor, nu denigreaza simplitatea naturala a majoritatii romanilor. In ceea ce ma priveste sunt uneori furios pe memoria scurta a romanilor insa mi-as dori o tara plina de romani onesti asa cum sunt majoritatea cetatenilor acestei tari. Nu pe acesti oameni ii denigrez ci pe functionarul public care te hartuieste sa ii dai spaga pentru a o da si el mai sus la cei care l-au angajat pe spaga. Ii denigrez pe cei care si-au vandut poporul bancilor si au tacut molcom in parlament atunci cand bancile au venit pe piata cu oferte mincinoase pentru omul de rand fapt ce a dus la explozia nejustificata, artificiala a pietei imobiliare. Ii denigrez pe cei care isi trec casele pe numele fiicelor pentru a mai lua inca una de la stat pentru ca sunt parlamentari. Ii denigrez pe cei care au capusit si capusesc Romania cu firmele lor. Ii denigrez pe cei care s-au imbogatit din banul public, adica din saracirea tarii. Astia nu sunt Romania astia sunt calaii ei. Astia nu sunt oameni ci sunt cyborgi. Asa ca sa lase el Basescu vrajeala asta de escroc oficial ca nu mai tine.

Cu cel de-al doilea mesaj Basescu incearca sa ia imagine de luptator pentru libertate, propunand pentru Romania ceea ce exista si in Occident- legalizarea drogurilor usoare si a prostitutiei. Prin masurile astea el ocheste in cei care sunt orientati catre un stil de viata occidental, cosmopolit. In ceea ce ma priveste eu am fost si voi fi pro pentru legalizare atat a prostitutiei cat si a drogurilor fie usoare fie puternice. Statul nu are nici un drept sa fie nici "big brother" nici "bad parent" si sa restrictioneze libertatile omului. Daca cineva vrea sa se sinucida el trebuie lasat sa se sinucida cum vrea el si nimeni nu trebuie sa vina sa-l manipuleze sa se sinucida prin munca asa cum se face astazi. Cat despre prostitutie...sa fim seriosi. sfanta casatorie in buna parte o forma de prostitutie. Cu contract, cu plangeri penale pentru nerespectarea termenilor... Ce sa ne mai ascundem dupa mentalitatile puritane!

Eu sunt sigur ca Basescu e un adept al legalizarii prostitutiei. Cum am spus, defect profesional! Dar pe de alta parte ar si scapa de acuzatiile cu madam Udrea. Poate ca n-ar mai trebui sa-i inventeze minister... Insa cu drogurile n-ar fi de acord. Poate doar impozitele pe marfa vanduta i-ar mai intoarce crezul. Totusi lui ii plac omenii fresh in subordine nu niste ametiti. Tot defect profesional. Dar pentru cateva voturi de la libertaristi fireste ca ar face orice. Mare ipocrit mai poate fi Basescu asta! El reuseste sa fie intr-adevar un presedinte al tuturor, al calailor si victimelor , al lupilor si oilor deopotriva. Oilor le spune sa ii ia prin surprindere pe lupi iar lupilor le spune hai ca s-ar putea sa vina o turma de oi.

(Peseudo)democratia actuala e mai buna decat dictatura. Nu stiu daca merita costurile imense pe care orice astfel de sistem social le are in raport cu costurile reduse ale dictaturii. In orice caz pentru omul de rand aceste costuri in plus nu schimba nimic pentru ca pe spinarea lui se fac aceste costuri. Ce castiga la capitolul libertate de calatorie si tehnologie pierde la capitolul ore in plus lucrate. Adica cumva i se da libertate in stanga si i se ia in dreapta. Chiar daca nu mai e amenintat sa stea in banca lui atat de flagrant in (pseudo)democratie e momit, inselat si escrocat cu iluzii.

Din pacate Romania a ajuns un extrem de complicat amestec de democratie si dictatura. Ar fi fost bine daca acest amestec ar fi luat lucrurile bune si dintr-una si dintr-alta asa cum se intampla in sarile nordice. Din pacate in Romania avem politicianul dictator intretinut cu costurile democratiei. Am luat inconvenientele si ale uneia si ale celeilalte.
Share this article :

+ comentarii + 2 comentarii

4:21 AM

mult zgomot pentru nimic...nu merita personajul atata patima.
O sa,l mature alegerile din toamna si o sa vina altul in care o sa ne punem sperantele si apoi dupa 4..5 ani iar o sa creasca fierea,n noi ca io,te ce ne face si asta...
Astia suntem, cu astfel de oameni defilam pana ne saturam si rabufnim penibil intr,o baie de sange

S-ar puea sa iasa tot el. Noi care l-am votat in 2004 nu ne ducem si-l voteaza pesedei pedelizati. In orice caz nu e important ca-i el sau altul. N-am avunt nici un interes sa dau in el doar pentru ca e Basescu ci sa dau in el pentru ca e presedinte.

Cat despre baia de sange... nu ma bag. Nici nu-mi pun sperante in gogoritele politicienilor. Imi dau demisia de la job imediat ce se-mputea treaba. Is foarte greu de pacalit asa ca n-am de ce sa ma revolt dup-aia. ;)

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved