„Lupta” dintre Dragnea si SRI, o fenta pentru cei slabi

February 13, 20190 comentarii



Am auzit si eu recent despre noua gargara a lui Dragnea , care chipurile, ar fi taiat banii de la SRI si i-ar fi dat la achizitionarea de vitamina D pentru copii.



Imediat mi-a venit in minte sloganul nostru din 2012 (adresat lui Basescu si partidul lui) „Ati luat bani de la copii/ si i-ati dat la SRI!”. Iata-l pe Dragnea dand impresia ca face altfel decat „guvernarea dezastruoasa” anterioara, o gogorita ce le este servita romanilor constant din 1996 incoace.




Poate fi si o simpla coincidenta, mai ales ca Dragnea are imagine de „hot al banilor de la copii”, ceea ce a si facut obiectul unui dosar in care a fost condamnat. Numai ca nu e prima data cand Dragnea preia lozincile protestelor pre2016. In ultimul an el pare sa fi sustinut o alta lozinca de atunci, respectiv „Nu corporatia face legislatia”. Presupusa lui lupta cu corporatiile care, se vede de la o posta ca nu platesc impozite conform cu procentul platit de cetateanul simplu, e o gargara ieftina. SRI si ANAF-ul au puterea sa investigheze urma banilor iesiti prin tehnicile off-shore, fara ca Dragnea sa mai faca spectacolul ala jalnic la televizor, pentru naivi. Adica, in definitiv, de ce critici marile corporatii la TV? Crezi ca omul simplu n-o sa mai cumpere de la supermarketul X sau de la benzinaria Y? Adica crezi ca vor merge la supermarketul X’ sau la benzinaria Y’, care e acelasi lucru si care practica aceeasi evaziune fiscala la nivel metasocial, sau cum? Ce putere are cetateanul in fata acestor mamuti ai politicii internationale?

Mai mult decat atat, ca presedinte al Camerei Deputatilor, cum de faci tu declaratii cu privire la un subiect care este specific guvernului? Bugetul este problema executivului, nu legislativului. O astfel de interferenta in principiul separatiei puterilor in stat e motiv de demitere, si nimeni nu l-ar risca asa de capul lui. Ei bine, pentru a ne deslusi din aceste complicate ite ale manipularii, va rebui sa ne aducem aminte cum in luna decembrie Dragnea de fapt chiar a fost destituit de o noua majoritate parlamentara, insa votul a fost invalidat pe motive absolut puerile.



De atunci Parlamentul (institutie, chipurile suverana) n-a mai avut voie (sic!) sa mai reia acel vot. Televiziunile initial au relatat evenimentul, apoi au aruncat rapid batista pe tambal, asa ca pana a doua zi stirea a disparut cu totul. Cum de nu poate organiza aceeasi majoritate parlamentara o motiune de cenzura care sa conduca la caderea guvernului, si eventual alegeri anticipate?

O sa raspund la aceste intrebari in cele ce urmeaza, ajutat si de articolele pe care le-am scris pana acum despre aceasta megamanipulare care inseamna guvernarea PSD si Liviu Dragnea. Principalul raspuns pentru sucirea din decembrie este faptul ca alegerile anticipate n-ar duce la absolut nimic nou. Partidele de opozitie inca nu s-au consolidat si tot PSD-ul ar castiga. Si, cel mai important, prezenta la vot e tot mica.

Eu unul nu cred ca Dragnea incearca sa convinga protestatarii pre2016 sa-i acorde sustinerea. Am fost cu ei si am strigat „Toate partidele/aceeasi mizerie”. Are vreun rost incercarea de inregimentare politica a acestui grup? Eu zic ca nu. Multi dintre acei oameni nu vor mai vota niciodata, scarbiti de cacialmaua sociala a ultimilor 30 de ani. Scopul unor astfel de declaratii extrem de periculoase pentru statul de drept este altul: refacerea imaginii (de)serviciilor secrete in ochii electoratului mediu, care incepe sa vada ca politicienii pe care el crede ca i investeste in functii, sunt de fapt papusati de la un nivel mult mai mare. Cel mai de succes articol al meu este despre modul in care spionii au orchestrat politica in tara asta de 50 de ani  , jucandu-l inclusiv pe Ceausescu pe degete.

Nu sunt singurul care a inteles treaba asta. Au aparut cateva figuri care s-au lovit direct de butoanele apasate de mai sus prin judecatori, procurori, politisti si alti functionari publici, care actionau in afara legii fara sa pateasca nimic, sub protectia acestor resorturi de putere din umbra. Au aparut si cateva voci care au speculat acest subiect al controlului corporatiilor asupra politicienilor prin (de)serviciile secrete, justitie si presa, si care au propus sisteme politice dictatoriale ce risca sa duca tara asta si jos decat e. Altii propun sisteme mai bune pentru cetateanul simplu, dar mai putin profitabile pentru asupritori.

Lupta lui Dragnea cu SRI e un blat ordinar facut cu echipa din esalonul secund, SRI 2, format din tocilari cu oarecare tendinte voayoriste. Spionii adevarati din SRI sunt uniti in carteluri imbatabile cu tentacule in presa, justitie, politica si, cel mai important, CIA. Dragnea e pentru ei un biet tantar. Bugetul lor e nelimitat si nu vine de la guvern.

Ei bine, ei incearca sa contracareze imaginea lor, ca guvernatori din spatele politicienilor. Daca cetatenii ar intelege resorturile politicii primare, aflate deasupra de politicienii pe care ii voteaza, atunci ar iesi mare suparare. Pentru ca in felul acesta cetateanului nu-i este recunoscuta decat puterea de a se revolta in masa, de care le e frica tuturor, si nu aceea de a construi si carmui societatea conform cu intelesul termenului „democratie” (puterea poporului). Si faptul ca nu are nicio putere in societate nu-i chiar atat de dureros pentru cetatean. El poate vedea asta zilnic. S-a obisnuit cu asa ceva. Problema e ca de aici se ajunge si la ideea ca oricat de mult ar munci, el niciodata nu va fi bogat. Promisiunile inselatoare despre „plata si rasplata” sunt niste minciuni specifice noii sclavii si care i-au ingropat viata in slugarnicie. Sentimentul irosirii vietii este ceea ce il macina si pentru asta vrea razbunare.

De aceea, jucaria politicii secundare trebuie sa fie cat mai credibila pentru mintea infantila a cetateanului mediu. Muti dintre politicienii de rang mediu nu inteleg ei insisi acest fenomen al papusarii sefilor lor pe linie de partid si aplauda ca pionii din Marea Adunatura Nationala a lui Ceausescu. Ma indoiesc insa ca un mafiot ca Dragnea nu stie de aceste mecanisme. Si totusi el vorbeste despre echipa a doua a SRI, cu inscenatul probelor din dosare, sau cu faptul ca marile corporatii nu platesc impozite, declarand profituri false. Dar el nu spune ca e doar o marioneta. „Statul paralel” de care vorbeste el e o falsa imagine a megacartelului format din mafioti din SRI-Justitie-Presa-megacorporatii, orchestrat atent de gigacartelul in care activeaza CIA- Rothschild -Rockefeller si care or mai fi. Retorica „statului paralel” e praf in ochi. „Statul” asta al spionilor nu e paralel cu cel al politicienilor. Ei sunt paraleli cu politica. „Statul paralel” de care a vorbit Dragnea e de fapt perpendicular. Dragnea & co sunt jucaria paralela. De asta cred in continuare si mai mult ca in timpul ordonantei 13 ca Dragnea face blat ordinar. Punerea in gura lui a acestor idei despre dictatura militara a spionilor din (de)servicii este o strategie de asociere a lor cu imaginea sa de corupt , mincinos si grotesc. Cei care se uita la canalele antiPSD raman, sau sunt manipulati sa ramana cu aceasta impresie.


Da, s-ar putea sa tina manipularea asta si multi sa se duca in mormant cu ura deturnata catre Iliescu, Basescu, Dragnea si altii pentru faptul ca si-au irosit viata corvodindu-i pe noii stapani. Numai ca, ghinion, lumea se va trezi treptat si va intelege aceste lucruri. Moartea lui Kennedy, Cladirea 7 din complexul World Trade Center  si multe altele, sunt inregistrate in spatiul public. Generatiile viitorului or sa le vada cu alti ochi si n-or sa se mai lase prostiti de vrajelile pompate in mass-media.

Cel mai imbucurator pentru mine in ceea ce priveste palma pe care romanii o dau planului diabolic al dictaturii militare a SRI-CIA din aceasta tara. Imi pare rau ca am alta opinie aici decat amicii din Piata Victoriei cu care m-am imprietenit, si care nu vad alta solutie de iesire din aceasta criza decat prin iesire masiva la vot impotriva PSD. Le respect decizia, dar eu vad in aceasta mascarada a ultimilor ani o tentativa de a smulge de la noi votul, de frica dictaturii lui Dragnea sa a altor baroni din PSD. Si asta ma face si mai indarjit sa nu ies la vot, la fel ca si pe multi altii. Iar referendumul recent a aratat asta. Cu tot acest teatralism de-a dictatura din ultimii ani, romanii tot nu se vor duce la vot de frica. Pai daca tot e dictatura, atunci de ce mai aveti nevoie de ajutorul nostru? Sau cumva cred ca mai reusesc sa refaca neincrederea romanilor in stat, perceput ca mafiot si abuziv prin alte inginerii de 2 bani? Ei se cred destepti cu abilitatile lor de a asimila „valorile Occidentului”. Dar valorile astea in care cred ei nu-s ale Occidentului. Astea sunt ramasite medievale in societatea contemporana. Tot niste cartofari sau niste ciubucari balcanici vor ramane, indiferent de domeniile pe care le au si de masa de caviar pe care au irosit-o.

Pentru o societate echitabila, absenteismul electoral este o problema de nedorit. Insa pentru un sistem mai mult dictatorial decat echitabil, precum Romania, absenteismul e una dintre caile de rezistenta impotriva represiunii. Romanii de rand, si-au facut treaba la vot. Au ales in 1996 CDR si Constantinescu. Apoi PDL si Basescu. Doar ca dracul spionist si-a bagat coada si s-a sters la fund cu optiunea romanilor pentru schimbare. Nu baietii! Intai faceti o tara cat de cat echitabila, conform cu disponibilitatea romanilor la schimbare si efort din acesti 30 de ani, si apoi iesim la vot. Favorizati partide cu oameni integri, nu o alegere intre comunistul Iliescu si legionarul Vadim! Atunci voi iesi si eu la vot. Pana atunci am sa va fac de ceea ce sunteti!

Putem iesi in strada, dar riscam astfel sa ne calce jandarmii in picioare. Apolitismul, izolarea intr-un colt de rai pe care fiecare si-l poate face departe de manipularile sociale injectate prin TV, este o solutie mai buna.

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved