Transfer de incredere de la protestatarii #rezist catre DIICALOSI

December 20, 20190 comentarii



In primele zile ale scandalului de la Caracal aveam 3 ipoteze  pentru ce s-a intamplat acolo si scoaterea acestui Dinca drept vinovat: 1. existenta unui sadic ucigas bine pozitionat social; 2. o diversiune pentru a abate atentia de la 10 august 2019; 3. o diversiune pentru stoparea fenomenului taximetriei clandestine de tip „ia-ma nene!”. Am ramas pe prima ipoteza conform cu actiunile celor direct implicati in acest dosar, iar ultimele 2 au ramas ipoteze foarte putin probabile in acest moment. Ei bine, iata acum o situatie inversa fata de ce intuiam cu a 2-a ipoteza, respectiv aceea ca 10 august e menit sa ingroape cazul Caracal dupa ce toti infiltrati din toate dome iile posibile au esuat in convingerea opiniei publice de povestea cu arderea Alexandrei in butoi.

De cateva luni dosarul 10 august s-a mutat de la Parchetul Militar la DIICALOSI. Daca judecam dupa acceptiunea oficiala a DIICOT, acest dosar n-ar trebui sa fie instrumentat de aceasta institutie pentru ca reprimarea protestatarilor antiPSD din 10 august 2018 nu a fost un act de terorism si nici de crima organizata, in sensul unor clanuri mafiote clandestine. Daca afirmi ca sistem sau organism social oficial, precum DIICALOSII, ca PSD ar fi un grup infractional organizat iar Jandarmeria ar fi comis un act de terorism, atunci te autoincriminezi prin tolerarea acestor fapte si institutii. Eu sunt in stare sa pariez inclusiv o suma de bani ca nici PSD si nici Jandarmeria nu vor fi desfiintate. De fapt nu vor fi nici macar incriminate. Si atunci, se pune intrebarea la fel ca in cazul Caracal: ce cauta acest dosar la DIICALOSI? De ce si-ar taia si mai rau creanga de sub picioare? Si mai ales, de ce ar produce o dauna in plus imaginii PSD si Jandarmeriei?

Dar, cum spuneam nu aceasta e miza. PSD si Jandarmeria nu vor suferi nicio dauna de imagine in plus pentru ca toata responsabiltatea va fi plasata pe umerii lui Dragnea, ministresei de interne de atunci, Carmen Dan, si cei cooptati atunci la guvernare. Carmen Dan a fost astazi audiata la DIICALOSI si probabil ca va fi si condamnata dupa mai multe Astfel DE audieri si rasaudieri. Orice parchet ar fi putut face asta, nu era deloc nevoie de DIICALOSI. Dar daca 10 august nu voia la DIICALOSI, DIICALOSII aveau nevoie de 10 august tocmai pentru a le da satisfactie colegilor #rezist ca si Dan va intra la inchisoare.



Asa ceva insa e menit sa descurajeze familiile fetelor rapite de la Caracal sa initieze actiuni de protest in fata DIICALOSILOR pentru modul in care au instrumentat acest caz. Intre timp vad pe filmarea lui Malin Bot anumiti „protestatari” #rezist pe care nu i-am vazut in Piata Victoriei in ultimii ani. Am o banuiala ca ei pe 10 august 2018 erau diversionisti  . Asa ca daca primii isi vor manifesta frustrarea su ura fata de DIICALOSI, ceilalti ii vor aplauda, multumiti de pasii facuti in dosarul 10 august. Iata un mod inteligent de a suprima mediatic familiile, folosind setea de razbunare a protestatarilor #rezist. Interesant acest nou tip de dictatura prin manipulare, nu?



Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved