Dezinformarea micului rosu Recorder: o tentativa de a forta preotii sa convinga enoriasii sa se vaccineze

October 15, 20210 comentarii



Ca razbunare pentru neincrederea romanilor in vaccin, in special a celor credinciosi, sistemul terorist din stat ameninta Biserica cu subfinantarea. Recent a aparut documentarul „Clanul marelui alb” facut de Recorder, care este un atac asupra religiei insasi, nu atat asupra capului Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel. De fapt, nu stiu de ce se mai numeste documentar, pentru ca el este un reportaj ceva mai lung ce se rezuma la o relatie de tip mafiot pe care un patron de firma un politician si un vicar o au in scopul deturnarii unor fonduri publice destul de mici. Subiectul nu este nici macar documentat serios, fiind preluat din propriile anchete ale BOR, prin care alde Iorga era suspendat de la licitatii timp de un an. Si aici am eu marea problema cu acest material si cu Recorder, in general, anume ca evita fondul problemei coruptiei in Romania, evita epicentrul ei, focusandu-se pe gainarii de mana a 3-a.

In raport cu cealalta mare dezinformare marca Recorder, respectiv „30 de ani de democratie”, lansat in 2019 si foarte bine documentat (peste 3 ore), acesta mi se pare ceva facut in graba, desi filmarile sunt facute pe vara. Din experienta mea cu propriile documentare , atat ia editarea secventelor cheie si montajul. Dar ce vedem acolo nu e nimic nou, ci o situatie de coruptie banala dintr-o institutie publica. Eu personal, daca as fi facut un astfel de documentar i-as fi luat pe toti „sfintii” din imediata subordine a patriarhului. Asta inseamna clan. Asa ca, in loc de „Clanul marelui alb”, cred ca titlul mai potrivit ar fi fost „Un exemplu de coruptie in BOR”. Desigur, asa ceva ar fi insemnat o investigatie de cativa ani; Recorder a avut sarcina sa incropeasca ceva acum, pe loc. De aici si acest aspect superficial, de reportaj al acestui (dupa tema, titlu si timpul alocat) documentar

Ca orice institutie, si Biserica Ortodoxa Romana e corupta. Nici n-ar putea fi altfel, deoarece e parte din insusi statul roman, care este el insusi corupt. Cunosc de pe propria piele smecheriile pe care seful de santier, primarul si preotul le fac pentru pictarea bisericii, in asa fel incat ei sa ia 80-90% din fonduri iar cei ce lucreaza efectiv iau restul de 10 %. Lipsiti de experienta, studentii inca iau astfel de teapa si in ziua de astazi. Regula impusa de acest Patriarh, conform careia pictorii de biserici isi pierd „licenta” daca timp de un an de zile nu lucreaza la o biserica, este un nou tip de iobagie. In conditiile de mai sus, asta se cheama un fel de „picteaza tu gratis, ca altfel nu mai ai dreptul de a munci!”, ceea ce contrazice dreptul la munca stipulat in articolul 41 din Constitutia Romaniei, articolul 3 din Codul muncii, si articolul 15 din „Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene


Dar astea sunt gainarii. Daca s-ar fi dorit un documentar serios, atunci trebuia mers mai departe in urma, cam pana la Constantin, cand calaii crestinilor catacombelor au devenit brusc „liderii” lor. E mut de spus despre deteriorarea „invataturilor” lui Isus in stat in general si capitalism in particular. Problematica puterii excesive a Bisericii in general in Evul Mediu, precum si a averilor clericilor, in contradictie cu indemnul la austeritate si pocainta a lui Isus, a fost deja fumata in peste o jumatate de mileniu. E a ramas o problema uriasa in insasi structura institutiei. Insa a veni cu un exemplu minor de firma capusa peste asa ceva, e deja cam pueril.

Pe langa lipsa de obiectivitate a criticii, mai conteaza si pozitiile de pe care se face critica. Eu am o problema cu proiectul general de dezinformare online marca Recorder, prin care se ascunde adevaratul nucleu al coruptiei in Romania. Asemenea marilor dezinformari, documentarele Recorder focalizeaza responsabilitatea pe gainarii minori. La fel ca si in „30 de ani de democratie”, si in cazul acesta fenomenul licitatiilor trucate din BOR este partea minora a problemei coruptiei in Romania. Marile tunuri se dau prin licitatii trucate precum cea facuta de firma Bechtel pentru autostrada Transilvania. Bechtel nu doar ca a castigat licitatia la preturi de 100 de ori mai mari decat in alte parti , dar a si plecat cu banii fara s-o faca. A vorbi despre gainariile din jurul licitatiilor trucate din jurul patriarhiei in aceste conditii e chiar ridicol.

Recorder injecteaza votantului de PNL/USR ideea ca nivelul nostru scazut de trai s-ar datora faptului ca Biserica inghite banii publici, si ca numarul de proprietati ar fi crescut de nu stiu cate zeci de ori, etc. Asta e o minciuna sfruntata. Da, s-au pompat bani si in biserica si de aici decurge ca unii preoti sunt mai bogati decat e normal sa fie. Dar banii care sustin Biserica sunt putini. Daca acesti bani s-ar fi directionat catre alte sectoare, tot nu s-ar fi simtit o crestere semnificativa a nivelului de trai al romanilor. Grosul banilor se duce tot in buzunarul institutiilor represive, in functie cu spionajul civil (SRI, STS, DIPI). Cat a costat Catedrala Mantuirii Neamului? 200 milioane Euro? 500 milioane ? Un miliard de euro? Pai asta e mezelic pe langa sutele de miliarde de euro de la resursele noastre naturale date spre exploatare firmelor straine, cu redeventa 0. In paralel cu asta, datoria externa a Romaniei a ajuns la 132 de miliarde Euro , in timp ce nivelul de trai scade constant.

Unde este documentarul despre capusirea SIDEX Galati, care producea un milion de euro datorie zilnic? Unde e documentarul despre tema „privatizarilor”, care, de fapt, au fost planuri ale Occidentului de eliminare a concurentei si deportare economica a mainii de lucru ieftine care activa in ele? Unde e un documentar Recorder despre dramele separarii familiilor, cu copii lasati de izbeliste de parinti care au emigrat pentru a acoperi joburi pe care occidentalii nu le mai vor? Aici e coruptia mare care trage aceasta tara in jos. Si coruptia minora e importanta, da. Si ea trebuie eradicata. Dar rezolvarea doar a ei nu va rezolva niciodata intreaga problema a coruptiei in Romania. Gainarii minori n-au acces la resorturile coruptiei mari, orchestrate strategic chiar de Occidentul insusi, dupa vechiul principiu „cui prodest”. Pai cine profita de pe urma muncii ieftine din Europa de Est si Orientul mijlociu? Nu PSD- ul ci insusi Occidentul, cel atat de parsiv, care are natalitate scazuta, care are dependenti de droguri si criminalitate. Nu vorbesc despre omul simplu occidental, care e decent peste tot, in toate sistemele; vorbesc de conducatorii lui, care sunt cei mai mari criminali din istorie. Acesta este profilul capitalismului. Pentru a-si intineri populatia si a produce valuri de servitori, ei au produs acele drame in Balcani in anii 1990 dupa cum am aratat succint in documentarul meu „Sadismul ucigas in politica internationala” (de la minutul 01:01) , si voi arata detaliat in cele la care lucrez acum. Am fost unul dintre cei mai infocati fani ai Occidentului in adolescenta insa cu regret remarc ca la originea acestor dezastre sociale sta chiar el insusi. De acolo s-au planuit toate.

In marea dezinformare publicata in 2019 intitulata „30 de ani de democratie”, Recorder pitroceste timp de 3 ore minciuna cum ca niste trepadusi precum Ovidiu Vantu, Sever Muresan, Ilie Alexandru si alti gainari ar fi dus ei singuri Romania in faliment in aceasta treime de secol irosita pe apa sambetei. Da, si ei au contribuit la asta, prin lipsa lor de eficienta ca oameni de afaceri. In acelasi fel si noi, ca oameni simpli si lipsiti de experienta capitalismului, am contribuit la asa ceva prin increderea prosteasca in el si Occident. Insa distrugerea economiei nationale si a acestui popor a fost gandita cu mult timp inainte de catre insisi securistii care au creat haosul din 1989, la ordinul celor care profita de deportarea economica a mainii de lucru ieftine care s-a intensificat in special de cand Romania a intrat in UE.

Exact acest subiect arzator vrea sa ascunda documentarele marca Recorder. Iar acum vedem ca gogomania a sta de reportaj e pompata in torent de cateva zile in news-feedurile din mediul online. Cum deschizi social media cum iti sare in fata „Clanul marelui alb”. Daca vrei sa ai mare audienta in mediul online, vorbeste de „Clanul marelui alb” ca ti-o scot retelele desocializare in fata si apoi vin like-urile in valuri! Sprijinul acesta mediatic pentru acest reportaj cu falsa pretentie de documentar arata faptul ca Recorder are in spate finantare de la cei ce au interes sa abata atentia opiniei publice de la principalii piloni ai instituirii dezastrului social in Romania. De unde ai tu bani Recorder sa pompezi o eventuala publicitate in retelele sociale la asemenea nivel daca nu de la neo secu?

Proiectul Recorder a venit sa acopere adevaratilor jurnalisti independenti precum cei de la „Casa jurnalistului”, Vlad Petri, Vlad Ioachimescu si altii. Desigur, n-o sa vezi pe nimeni de la Recorder filmand pe colonelul Draganescu infiltrat printre protestatari im 2017 si batut de subalterni dupa ce nu a fost recunoscut, asa cum am preluat si eu filmarea de la jurnalisti cu adevarat independenti, si plasat-o la minutul 11 in documentarul meu „Diversionistii” . De asemenea n-o sa vezi pe nimeni de la Recorder filmand infiltratii distrugatori de mobilier urba , ce pot fi vazuti la minutul 17 din acelasi documentar, filmati de jurnalistul cu adevarat independent Vlad Ursulean in ianuarie 2012.

Cum ai putut tu Recorder sa intri la ATI si sa filmezi reportajul „AÈ™a arata un dezastru sanitar”, publicat pe 11 octombrie, daca nu ai fi avut cale libera de la neo-secu via DSP? Am incercat si eu acum cateva luni, ca om simplu, doar sa vizitez pe cineva internat in spital, si n-am putut. Tu nu doar ca ai intrat, dar ai si facut un reportaj… Si, mai mult decat atat, eu vad in el chiar si un scenariu interpretat de unii protagonisti. De exemplu, la minutul 2 din acel reportaj, vreo 6 cadre medicale stau in jurul unei paciente obeze, asezata pe un pat mobil. Asta e probabil o tentativa de contracarare a opiniei publice cum ca , daca nu „sari cu banul” nu te baga nimeni in seama in astfel de situatii… Interesant in acest caz este taiatul de frunze la caini, pe care cadrele medicale surprinse de scena o fac cu voiosie langa aceasta pacienta. O persoana intreaba daca e auzita, alta invarte o chestie, alta pune masca de oxigen, doua tin de mana pentru a scoate vena si alta pune perfuzia. Ca in bancul cu cei 5 politisti de care e nevoie sa schimbi un bec: unul sta pe masa cu becul in mana iar ceilalti invart de masa. Pai nu ziceati voi in acelasi reportaj ca nu mai aveti personal suficient si nici targi si nici medicamente? In cazul de fata ce faceti: irositi forta de munca? Desigur, acest reportaj este o varianta romaneasca a mascaradei care s-a incercat in SUA si care a fost demantelata de #filmyourhospital




Asadar, problema cu Recorder este ca mimeaza jurnalismul independent. In realitate ei sunt bratul neo-securitatii in nisa independentilor. Prin ei megaaparatul dezinformational public isi pompeaza minciunile, iar „Clanul marelui alb” este una dintre ele. Asa ceva nu este un atac exclusiv la adresa patriarhului, ci un atac la adresa Bisericii si crestinismului in general, dupa ce preotii au fost chiar linia intai in pastrarea libertatii noastre in fata noii dictaturi vopsita in culorile securitatii sanitare.

Acest reportaj descrie in culori sumbre un fapt normal, respectiv cum Biserica este finantata si ajutata de diferite resorturi sociale, asemenea oricarei institutii. Am observat in el ca se repeta cam o data la 5 minute, propozitia „Biserica absoarbe fonduri publice”. asemenea unei reclame. Si asta ar trebui sa fie o crima, sau cum? Adica ai o institutie dar nu o finantezi? Nici macar dictatura comunista nu si-a permis separarea de religie. Cei care au incercat anihilarea ei au sfarsit anihilati ei insisi de propria greutate. Nefinantarea unui sector din societate, oricare ar fi el, este calea marginalizarii si excluziunii sociale, principiul noului sclavagism pe care il sustine mentalitatea din spatele Recorder, cea care a dus aceasta tara in acest hal. Asa ceva este chintesenta eugeniei postnatale practicata de noul sclavagism .

Cel mai puternic moment al acestui reportaj prelungit consta in diversiunea reporterului infiltrat care apoi isi arata „adevarata” identitate si produce schimbarea radicala in atitudine a celor corupti de el. O astfel de scena duce cu gandul ca toti clericii ar fi de fapt niste vanzatori de iluzii, carora poporul nu le poate ghici interesele. Modul in care se provoaca aceasta scena este remarcabil: mai intai infiltratul promite aducerea unei mari sume de bani pentru finantarea Bisericii, iar apoi smulge de la cei implicati promisiunea ca va castiga o licitatie, ceea ce inseamna o ilegalitate, deoarece asta inseamna falsificarea respectivei licitatii. Nu ni se spune in documentar cu ce suma i-a ademenit el pe acel vicar si cunoscutii lui. Poate fi vorba de ordinul milioanelor de dolari. Si, putea ajunge chiar si la miliarde. Intr-un final tot acolo s-ar fi ajuns. Dupa ce i-a adus in aceasta zona de ilegalitate, infiltratul isi spune adevaratul nume si meseria de reporter. Reactia falsa atata a vicarului cat si a celorlalti 2, care nu mai recunosc ulterior ca au acceptat coruperea, e menita sa trezeasca in fiecare dintre noi revolta. Recunosc ca si pe mine m-a luat un pic greata vazand scena, desi stiam ca totul e o instigare. Ca oameni simpli, noi nu putem vedea coruptia la nivel inalt. Iata ca Recorder a oferit o astfel de scena, prin instigare, cu mecanismele ei tipice, fapt care ne revolta. Asa ceva, ne inoculeaza in primul rand ideea ca Biserica ar fi cea mai corupta institutie din Romania, pentru ca aici se vede coruptia la nivel inalt. Apoi, ea induce ideea ca insasi credinta e o astfel de farsa, o escrocherie.

Dar asta am fi facut oricare dintre noi, si ne dam sfinti din fotoliul nostru de acasa. E curata ipocrizie sa credem altfel. Un om care ar fi adus pentru institutia sau firma la care lucram o astfel de suma de bani, ar trebui cumva recompensat pentru asta. Win-win situation e principiul dupa care functioneaza insasi societatea. Pai cine ar fi refuzat astfel de bani, ar parea mai curand un sabotor al firmei decat un membru al ei. Lucrurile de acest gen se petrec in mod constant in firme. Nu e cazul sa facem pe lupii moralisti, oricine am fi fost in locul acelui vicar am fi facut la fel: sunt bani europeni, la cat de distrusa a fost aceasta tara, nu mai conteaza cum ar fi fost atrasi acei bani.

Problema cea mai mare a spionajului civil este ca ar putea ademeni pe oricine cu astfel de capcane si crea oricand tragedii prin astfel de instigari, la fel cum pestii sunt ademeniti cu momeala data cu cateva zile inainte. Eu sunt convins ca pestii stiu, prin mirossau altceva ca acel carlig al unditei este o capcana; dar dupa cateva zile de ademenire nu mai pot da inapoi. La fel si cu politicienii carora li se vantura pe la nas borcanul cu miere. Trebuie sa fii ascet ca sa-i rezisti. Un om normal pana la urma cedeaza tentatiei. Lacomia pe care acest sistem social pervers ne-a sadit-o in suflet, ne-ar fi dus pe cei mai multi dintre noi in aceeasi situatie precum a acelui vicar & co. Biserica nu este cea mai corupta institutie din Romania, ci insele institutiile represive, promotoare ale terorismului de stat, adevaratul terorism, in frunte cu spionajul civil. Nu clericii sunt acei gangsteri de lux putrezi de bogati, care, dupa cum am aratat in documentarul de mai sus, au trecut la acel nivel de perversitate sexuala, de neinteles pentru omul simplu, in a ucide femeile si copiii.

Acum, dupa ce m-am mai gandit, ii dau intr-adevar dreptate acelui vicar atunci cand il acuza pe acel jurnalist de imoralitate. Desi initial mi-a venit greata pe acel vicar, atunci cand invoca moralitatea, el insusi fiind corupt, totusi acum imi dau seama ca da, ce a facut acel jurnalist este mult mai imoral decat imoralitatea instigata a sa. Cu cest gen de instigare la coruptie conduce din umbra spionajul civil. Politicienii sunt niste marionete pe care ei ii ademenesc la astfel de greseli, pentru ca apoi sa execute orbeste ordinele lor, indreptate impotriva bunastarii poporului. Iohannis asa a fost pacalit sa fure acele case in Sibiu. Practic in acest gest observam aceeasi practica de instigarea la coruptie, dupa modelul instigarii la violenta pentru justificarea reprimarii protestelor, pe care l-am descris in documentarul meu linkat mai sus, „Diversionistii”. Prin acelasi model au fost instigate genocidul, din Ruanda, razboaiele iugoslave sau marele razboi civil din Siria, cu distrugerea acestei tari si provocarea unui imens numar de refugiati cu care, de asemenea, este contrabalansata imbatranirea populatiei occidentale. Dupa ce am facut aceste documentare, prin care am dezvaluit originea instigarilor la genocid din ultimii 150 de ani, am inceput sa am ingaduinta fata de politicieni. Ei chiar nu au cum sa reziste unor astfel de instigari la ilegalitate, cu care spionajul civil ulterior ii santajeaza sa distruga Romania si cu care suntem vanduti ca hamali in Occident. Pentru asta s-a facut toata aceasta debandada de dupa 1989.

O alta mare mizerie in acest reportaj mi se pare finalul, o secventa ce pare filmata tot cu camera ascunsa in spatele Casei Poporului, pe strada Izvor. Ea pare un fel de filmare in Coreea de Nord, in fata gardurilor tipice din jurul acestei cladiri. Scopul este de a-i crea patriarhului acea imagine de dictator imperturbabil; am facut biserici in tara asta si de asta n-am avea spitale si autostrazi. Vrajeala. De ce n-ati intrat ma inauntru, ca e o poarta mare prin care se poate intra? Ca sa dati impresia ca Biserica ar fi un fel de mafioti de lux asa cum sunt de fapt sefii vostri de la neo-secu, ha? Exact ceea ce trebuia demonstrat: mutarea atentiei dinspre epicentrul responsabilitatii dezastrului social al tarii catre periferie.

Auzim formula „marele alb” de la o persoana care poate fi oricine, pentru ca aceste cuvinte nu se si coreleaza cu imaginea buzelor miscate ale cuiva. La fel poate fi si discutia despre licitatiile trucate de la minutul 20, desi discutia poate fi autentica. Deja ne gandim la marele alb, rechinul, adica marele alb –rechinul imobiliar. Ai creat un nick-name, esti pe punctul de a crea o cultura din imaginea patriarhului de om lacom. Nu zic c-o fi vreun ascet, dar pe langa vanzatorii de neam si ucigasii patologici de copii ai capitalismului, el pare chiar sfant. Formula asta „marele alb” da impresia ca el ar fi un fel de capo di tutti capi, mafiotul de lux din BOR, pentru care s-au facut meme cu predilectie de cand e patriarh.


Ca orice fel de neodemagogie, patriarhul impreuna cu biserica e alaturat politicienilor „de stanga”, gen Gabriela Firea (fost primar al Bucurestiului din partea PSD) sau Liviu Dragnea, fostul presedinte PSD, condamnat la inchisoare, pentru accentuarea conflictului intre votantii de PSD si restul. Dar uite-l aici si cu Ioha –aloha, chiar primind o decoratie de la el!


Uite-l si cu Orban!


Nu-l apar deloc pe Patriarhul Daniel. Pariez ca e si el un colaborator al noii securitati, precum toti cei ce au puterea in institutiile cu priza la public. Prin infiltratii in institutiile civilke se controleaza societatea in general de catre spionajul civil. Probabil ca preocuparea predilecta a lui Daniel pentru cele lumesti este chiar o parte din agenda anti-religie pe care spionajul civil o promoveaza, in timp ce reprezentantii lor se roaga ipocrit la D-zeu. Dar de data asta agenta lui e alta; el trebuie sa joace cat mai bine un rol intre clerici, nu sa se maimutareasca de-a profetul hipster.

Scopul acestei campanii de denigrare a Bisericii este amenintarea cu definantarea, adica la polul opus cu cel al suprafinantarii sistemului medical. Pentru cine e disponibil sa taie frunze la caini in zona medicala, precum in reportajul Recorder de mai sus, exista joburi platite baban. Castigurile sunt pe masura, aprecierea in mass-media la fel, pentru ca nu cumva sa iasa la suprafata mai multi medici ca Razvan Constantinescu; el e cel care a denuntat modul defectuos in care se pun cauzele mortilor, cancerele, bolile cardiovasculare, obezitatea, diabetul si altele fiind discret trecute la COVID... Acest reportaj e menit sa sperie preotii si sa-i convinga pe romani sa se vaccineze. E nevoie acest motiv de inchidere cat mai rapida a mascaradei. Desi unul dintre scopurile ei a fost conflictul intre „conspirationisti” si opinia publica, totusi la 18 luni de la debutul ei, numarul anti-guvernamentalistilor creste pe zi ce trece. Daca romanii nu se vaccineaza nu se poate explica scoaterea subiectului din atentia publica si disparitia subita a plandemiei, asa cum se intampla deja in alte tari.

Dar, stiu si ei, rezultatul nu poate fi spectaculos. Chiar daca toti preotii ar fi convinsi sa faca propaganda pro-vaccinare, rezultatul tot nu va fi unul consistent. Romanii sunt credinciosi, insa oricum nu se duc in valuri la biserica. Tocmai de aceea proiectul asta cu denigrarea a ramas la nivel de schita si atat. Si e normal sa fie asa din moment ce statul acesta mafiot a devenit dintr-o data, chipurile, foarte grijuliu fata de cetatenii sai si sanatatea lor. Dupa ce 30 de ani romanul a fost sistematic furat, si a saracit direct proportional cu munca din ce in ce mai grea, cine sa mai aiba incredere in vaccinul oferit si gratis, ba chiar in paralel cu tombole si alte tromboane de acest gen?

Da, religiile au pacatele lor din trecut, da in numele religiei s-au creat ti inca se creeaza razboaie. Da, uneori religia tinde sa nesocoteasca drepturile altora de a avea alta religie sau nicio religie. Le-am criticat abuzurile atunci cand au acuzat pe nedrept homosexualii . Dar, in acelasi timp si conform aceluiasi principiu, apar si dreptul cuiva de a crede ca viata nu se termina dupa moarte. Incercarea de suspendare a Bisericii din exterior, cu militarii si politistii care si-au derogat de la sine putere rol de preoti, aducand apa sfintita de Pasti e chiar un sacrilegiu.

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved